Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry mamuśki :) Ja się dopiero ogarnęłam po nocy. Dopóki pracowałam wstawałam o 5.30 wiec uwielbiam teraz te błogo leniwe poranki gdy nie muszę się nigdzie śpieszyc. Mój M też zaczyna prace około 10 wiec możemy spokojnie poleżec rano, wypic kawe w łóżku i razem zjesc śniadanie. Takie banalne a tak cieszy :)
Justynka ja też nie mam żandych problemów ze spaniem, w nocy budze się nieraz kilka razy na siku ale to dosłownie poomacku i zaraz zasypiam a jeszcze w ciągu dnia zdarzy mi się zdrzemnac z godzinke. Mój organizm chyba tego potrzebuje wiec korzystam póki mogę.
Sliv, z tym bólem palcówto chyba powszechna dolegliwosc bo mnie też dokucza, mimo że nie puchną jakos specjalnie bo wciaz noszę pierscionki i obrączke, ta samo rano bolą mnie stopy jak wstaje i są takie dziwne przez chwile :/
Ania125, dobry look to podstawa dobrego samopoczucia u kobiety, ja sobie dzis myśle zrobic popołudniu domowe spa, choc niektóre zabiegi kosztują sporo wysiłku w obecnym stanie :) a kolorek musi poczekac do piatku na moja fryzjerke
lolka 2015, cieszę się że lekarz Cię uspokoił i pocieszył, najważniejsze że maleńka ma sie dobrze i może już bezpiecznie przyjsc na świat.

lolka2015 super, ze na brochowie az 4 sale, ciagle myslalam, ze 2. Przerazilas mnie z ta vholestaza. Napisz jakie mialas objawy i co Cie swedzialo? Mnie swedzi grzbiet stop, bo tak jak wczesniej pisalam mam jakas wysypke na nich i ramiona czesto. Czytalam troche o cholestazie w necie i tam bylo napisane, ze cialo uporczywie swedzi. Jak to bylo u Ciebie?

Ja kupilam staniki do karmienia w h& i sa w porzadku. Wygodne, miekkie i mam nawet jeden na wyjscia (lekko sztywniejszy) w ktorym juz chodze i jest super wygodny i ladnie piersi wygladaja (taki brazowy, jeden na stronie taki jest). Ale ja nie mam porownania i innych nie mierzylam, bo nie chcialo mi sie chodzic po sklepach i szukac.

Gość dziewoja

Dziewczyny a powiedzcie, czy nie narzekacie na podwyższony puls? Ja przed chwilą skończyłam odkurzać i jak usiadłam odpocząć to mój puls wyniósł ok 120 uderzeń na min. Nie wiem czy to nie za dużo? W ogóle po jakimś wysiłku czuje się jakbym miała za chwilę zemdlec. Dziwne bo ciśnienie przeważnie mam w normie

z tym pulsem w ciazy to chyba normalne bo ja mam tak samo, a serce to tak czasami mi kolacze ze masakra :) a co o farbowania wlosow w ciazy to ja czytalam ze zadne farby do wlosow nie sa zagrozeniem dla dziecka bo farba nie przenika przez skore , jeyne c to zapach moze przeszkadzac ,no i oczywiscie rozjasniacz w sensie ze proch oczuywiscie moze zaszkodzic ale to jesli mieszajac go siedzimy z nosem w misce :) ale to nie tyle dziecku moze byc zle co mamie .... chyba

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dl01b7mza.png[/url
http://www.suwaczki.com/tickers/vqb1vlrigwajk14f.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xu6bd91fy27bc.png[/url]

U mnie to było tak że w sobotę zaczęło mnie swedziec w okolicach pępka ale był upał to myslalam że się spocilam i przez to umyłam się i nakremowalam balsamem który od początku ciąży używam przeszło ale w niedziele znowu mnie swedzi zero wysypki w poniedziałek obudziłam się z czerwonym brzuchem od drapania widocznie przez sen i stopy też mnie swedzialy ale do wytrzymania a we wtorek położnej powiedziałam i pd razu badania a wieczorem wynik był i dzisiaj wizyta cieszę się że jednak powiedziałam położnej ale tak naprawdę nie sądziłam że może być to cholestaza

http://www.suwaczek.pl/cache/37d48efce6.png]Tekst linka[/url]

Iwcia jak rozmawialam z lekarzem i pytalam sie mniej wiecej kiedy mozliwy jest porod to powiedzial, ze termin z Om jest terminen orientacyjnym i porod moze odbyc sie przed lub po terminie. Mowil, ze w terminie malo dzieci sie rodzi, ze wystepuja te odchylenia dniowe, tygodniowe itp. Mowi, ze czekac bo to w kazdej chwili moze sie zaczac.
A wiec dziewczynki juz na naszym etapie nie znamy dnia ani godziny :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5eyvsx3zrf.png

Hello;)

Silv, mnie dłonie nie bolą, choć palce mam spuchniete. Bolą mnie za to kolana. Kucanie to jest największa zmora tej ciąży.

Mamuśka, jeśli dobrze pamietam, Ty masz jutro egzamin....tak?

Olga, super, że u Maluszka wszystko dobrze:) Teraz to rzeczywiście zostaje nam tylko czekać;)

Zaraz idę robić leczo i lody:)) Mniam ;)
Daniela, fajnego masz "teścia";) Życzę smacznego jutro;)
Super, że Ci humor dopisuje.
Ją też chciałabym się wybrać na jakiegoś kebaba, bo wiem, że potem może mi brakować takich świñstwek, ale...nie mam ochoty:(((
Jest taki upał, że jak pomyśle o kebabie, frytkach itp...odrzuca mnie :((
Buuu.....

Za to dziś na targu kupilam dużo brzoskwiń, truskawek, jablek i śliwek...i zaraz zabierał się za pałaszowanie;))

No i jeszcze jedno. Dostałam dziś SMS-a od mojego gina szpitalnego, że mam pozytywny wynik gbs-u:(((

Rewolucja najważniejsze że wiesz ze jest dodatni to dostaniesz antybiotyk i będzie dobrze. Moja koleżanka ostatnio rodziła też z dodatkiem i jest wszystko ok :-)

Dzięki że piszecie mi o tych bolacych palcach. Przynajmniej wiem ze to nie RZS;-) mi właśnie nie puchna tylko strasznie bolą. A stopy puchna mi tylko przy prasowaniu;-) dobrze ze juz wszystko wcześniej przygotowałam. A ból jest w nich chyba mniejszy.

Ja mam puls ok 90. I ciśnienie trochę mi się podniosło ostatnio więc nie pije kawy... Ale kilka dni temu tak narobilyscie mi smaka na piwo że dzisiaj musiałam kupić i to czteropak od razu warki radler 0,0%;-) wystarczy mi do porodu:-)

Hej mamusie.
Mnie również puchną palce u rąk, i mam takie mrowienia, że czasami trudno jest mi utrzymać coś w dłoni.
Lolka2015 dobrze że powiedziałaś położnej o tym swędzeniu, będzie dobrze musi być dobrze :)
Daniela jedz wszystko na co masz tylko ochotę frytki kebab bo po urodzeniu już nie będziemy mogły przez jakiś czas takich rzeczy jeść, no chyba że nie będziemy mogły karmić piersią.
Mari super ten link do promocji, co jest w danym sklepie.
Ania Super ten twój blog, również zawitał do moich ulubinych zakładek na komputerze.
Dzisiaj w mojej kuchni też rządzi cukinia. Będzie faszerowana mięsem mielonym z groszkiem papryką cebulką marchewką oraz posypane serem żółtym i wszystko zapiekane w piekarniku polane na koniec sosem z świeżych pomidorów :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgwn15hky2x8xj.png