Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Emilusia moja mama miała taki sam problem ale od tamtego roku zaczęła pić wodę brzozowa:) wyobraź sobie ze wszystko minęło. I mowi ze to po tej właśnie wodzie bo leków żadnych nie brala.

Monjamonja co za wredny typ z tego Twojego lekarza. Ja na każdej wizycie mam robione usg. A na ostatnich trzech to usg robił mi co najmniej po 25 minut.

Monja współczuję że masz takiego lekarza ;/ Ale trzymaj się, na pewno z maleństwem jest wszystko w porządku bo ma taką silną mamę :)
Dlaczego jak się chodzi na kasę to często tak traktują, przecież wiedzą jak niepotrzebny jest stres w ciąży a takie jazdy na wizytach robią. Cała kolejną ciążę jeśli nic się nie zmieni i będzie mnie stać to będę chodziła prywatnie a nie newsów na fotelu słuchała i z płaczem wracała do domu tak jak kilka razy w tej ciąży było ( tylko u mnie koło 20 tyg).
Emilusia dobrze że tym razem udało się zrobić to delikatniej :) A co do diety to tak jak Ania pisze, z czasem się przyzwyczaisz i przestaniesz myśleć jak o diecie.
Aniu fajnie, że wkońcu mebelki docierają, akurat do rozwiązania będziesz miała meble i całkiem wysprzątane/uporządkowane mieszkanko patrząc na Twoje zawzięcie do porządków :)

Monjamonja
Toż to czysty konował za przeproszeniem ten Twój lekarz! Masakra brak słów... nie wie czy dobrze zmierzył no kurde...! Jeszcze z łaską usg zrobił ehhh..

Emiilusia7
Super że badanie tak dobrze przeszłaś, jednak co dobry lekarz potrafi zdziałać i podejście do pacjenta :)

Dziewczyny moje dziecko dziś chyba wyczuło piękną pogodę wierci się przeokropnie! Brzuch mam skopany i ponaciągany w każdą stronę. To już nie jest fajne zaczyna boleć mnie wątroba i chyba woreczek. Ale dziś zjadałam trochę słodkości bo tort urodzinowy męża i potem jeszcze lody, czuje że nocka nie przespana będzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Sabrinka moje wnętrzności też błagają o ratunek ale jeszcze kilka tygodni. Maluszek się mi tak gnieździ, że zastanawiam się czy jelit na kokardki mi nie wiąże ;/ Szkoda że nie ma na to jakiejś pozycji bo i u mnie w nocy się to nasila , także dziś będzie nie przespana.
A jutro idę na badanie krwi i moczu. Ile godzin uznaje się że badanie jest na czczo? Wystarczy jak od północy nic nie zjem i wstrzymam siuśki ?

Malutka dziękuje za podpowiedz! Jejku jakby Woda pomogła byłoby cudownie! Wszystko lepsze niż leki! Dziękuje, rozczytam ten temat:-) :-*
Madziuniu przykro mi kochana że masz takie świństwo. Ale jeśli to dotyka tylko ciężarnych to po ciąży na pewno będzie dobrze. Usuną Ci to w piguły i będzie po problemie. A jak będziesz musiała rodzic cesarka to Połączymy się razem w bólu bo ja chyba też! Więc głową do góry, poczekaj co powie lekarz:-*
Diana piękne Łożeczko!:-)
Kati1991ja też mam takie dretwienie, jakbym czasem kawałka nogi nie miała:-) to chyba dzidzius na coś uciska
Gosia kluseczka wracaj szybko do zdrówka! A majeranek wg Aniradzia działa cuda! :-)
MigotKa ja miałam w szpitalu gronkowca. Też nic przyjemnego, dostałam antybiotyki a lekarzE tam mówili że jeśli nie przejdzie to właśnie dostanę przy porodzie jeszcze antybiotyk. Ja jestem panikara i marudzilam że się boję co będzie i czy córci Nie zaraze, każdy z lekarzy mówił żeby się Nie martwić, że ten antybiotyk przy porodzie zabezpiecza dzidzie w 100 %tak że będzie dobrze, nie martw Się Na zapas kochana!

Nie wiem czy napisałam wszystko bo chciałam i czy jestem już na bieżąco ale zmykam już spać, bo dzisiejszy dzień mnie wykończył... dobranoc dziewczynki :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Surikatka- jest wino bezalkoholowe - tzn z niskim poziomem alkoholu do tego stopnia że uznawane jest jak bezalkoholowe - widziałam takie na targach a oprócz tego jakiś czas temu w ulotce piotra i pawła.
Co do stanika to ja kupiłam za 25 zł w smyku tzn w sumie zapłaciłam 5 zł bo resztę pokryły punkty payback, które miały mi przepaść.
Co do łupieżu pstrego też go kiedyś miałam (niby) na przedramionach tylko teraz dziwnym zbiegiem okoliczności mam w tym miejscu skórę suchą niczym przy AZS a do tego na pewno mam alergię kontaktową.

http://fajnamama.pl/suwaczki/1ow6m3e.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/vfajssf.png

Wy już pewnie do spania, albo nawet część z Was śpi a jak dopiero odetchnęłam. od 10-21 poza domem. Rano zakupy, później lekarz, Ikea i zamawianie drzwi. Ja się wykończę. Do tego ciągle czegoś szukam, przekładam. Rozpakowałam kawałek kuchni, ale nie mam siły na ciąg dalszy.
UWAGA dziewczyny ze zgagą - byłam dziś u internisty, która jest też dietetykiem i poleciła mi siemię lniane na zgagę. Zdziwiłam się, bo tego działania nie znałam i jutro to wypróbuję. Ja mam wieczorną zgagę, więc mam pić filiżankę ok 18:00, ale jak ktoś ma cały dzień to zalać na noc i pić rano. Jeśli pojawi się rozwolnienie to co drugi dzień.
justi - kuchnię mam skandynawską, bielutką w półmacie, z jasnym drewnianym i matowym blatem i białym sprzętem. Będą tylko kolorowe płytki na ścianach, ale oczywiście nawet ich jeszcze nie wybrałam :) Wrzuciłabym zdjęcie, ale marnie się na nim prezentuje w odróżnieniu od rzeczywistości - jak już coś więcej ogarnę to się pochwalę :)
Może nawet jutro, bo jutro nie wychodzę nigdzie! Buntuję się :) Będę szyć filce i ściereczki do kuchni, bo kupiłam dziś materiał :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

placki ziemniaczane. No i co ja mam teraz zrobić, jak mi narobiłaś smaka a nie mam podłączonej płyty?? Hmm, musze sie obejść smakiem.
Właśnie mąż mnie powiadomił, że w czwartek/piatek miałam mieć montowane schody, ale on się nie wyrobi z podłogą w korytarzu, więc przełoży ich na przyszły tydzień. Załamać się można. Chyba jesteśmy jedynymi klientami, którym się spieszy i przekładają termin montażu...
Do tego nie miałam kiedy zjeść dziś lodów, wyobrażacie sobie??
Idę spać, może mi się dziecko porusza trochę, bo z tego całodziennego ruchu nie czuję go, ale czasem widzę jak mi brzuch faluje na szczęście :)

Ado, buntuj sie buntuj! Tylko znajdz czas na chwile z lodami przed domem, lub na balkonie;)
Za chwile jade na rahabilitacje z Danusia. Wypytam dziewczyne o oklejanie kolanek. Wyobrazcie sobie lekarka zalecila malej buty Thomasa, ale jak przymierzylam te buciki w sklepie to nawet sprzedawczyni stwierdzila, ze Danusia wykrzywia jeszcze bardziej nozki w kolankacj i ze to pewnie jest przyczyna koslawienia stopek. Zobacze co mi powie pani Ewelinka:)

Zycze Wam wspanialego dnia;)

Witam Was dziewczyny w ten duszny dzień. Już się obudziłam opuchnieta :-( mieszkanie już się nagrzalo... A czytając Was narobiłam sobie ochotę na loda. Wczoraj zjadłam 3 ;-) a dzisiaj zaraz wstane i pójdę do sklepu ;-)
mam nadzieję że dzisiaj w końcu przyjdzie wózek ;-)

Dziewczyny życzę Wam miłego dnia pełnego lodów ;-) żeby był lepszy niż wczoraj bo dla dużej części z nas był trudny ;-)

Diano jeśli miałabyś się denerwować tym baldachimem to faktycznie korzystniej zrobić z niego pościelki:) Co do wypychania pępka to moja córunia też to uwielbia a niestety mi to sprawia koszmarny ból:( U mnie dziś też mega duszno aż deszczu brakuje... Zaraz wybieram się na małe zakupy obiadowe i na pewno będą looody:) Ostatnio muszę uzupełniać cukry przez te moje krwawienia, bo czuję się strasznie osłabiona. Praktycznie jakby mi kilka razy dziennie krew pobierali:/ Tyle niestety ucieka przez tego mojego ziarniniaka:(
Kati moja mała moich żył raczej się nie chwyta ale zauważyłam ostatnio, że często mi się same kolana uginają jak idę. Strasznie to dziwne:/
Surikatko zakupy to niezastąpiony poprawiacz humoru:) Ja się wybiorę może w sobotę jak będzie mi się chciało, bo mam takiego lenia ostatnio, że szok :D Ale muszę się wziąć za resztę zakupów dla siebie i malutkiej:)
Emiilusia cieszę się, że humorek się poprawił:) Wszystko będzie dobrze:) A ja mam takie cholerstwo, że nie mogę na to patrzeć... Mówią, że zmniejsza się to po ciąży ale niestety upośledza kości i chrząstki. To co widać nad skórą to jest ponoć nic, bo najgorsze jest pod skórą:( Mi to wyszło na skrzydełku nosa i wygląda okropnie:( Idę na wizytę w piątek i to do laryngologa tym razem a nie dermatologa:/ Znów prywatnie i prawdopodobnie dostanę skierowanie do szpitala na usunięcie, bo nie chce czekać do porodu... Z dnia na dzień jest coraz gorzej:(
Monjamonja biedulko Ty... Wiem, że lekarze potrafią być jak świnie... Ja też miałam problem z moim od samego początku:( Na ostatniej wizycie miło mnie zaskoczył ale co będzie dalej to nie wiem:( Na szczęście mamy tych swoich pocieszycieli obok:) Mi jest mega lżej jak się przed nim wypłacze, bo wiem że wysłucha i trochę pocieszy a to dużo daje:) Jeszcze trochę się pomęczymy i będzie po:) Trzeba wierzyć, że dzidzie są zdrowe mimo braku badań:D Głowa do góry:*
Tetide ja siemie lniane piję prawie codziennie ale zgaga łapie mnie ostatnio coraz częściej:( Dzisiaj w nocy ciągle mnie budziła ale jakoś wstałam siusiu, napiłam się wody, zmieniałam pozycję i zasnęłam i po kilku godzinach znów to samo i tak cała nocka minęła:/ Ale na pewno jest dobre na zaparcia:) Pomaga w 100% u mnie:) Żadnych problemów:) A Ty się oszczędzaj dziewczyno, bo dostaniesz po dupsku!

Choruszkom życzę powrotu do zdrowia:)
Miłego dnia dziewczyny:)
Oby dziś było łatwiej:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Mooniak przytulam; * wstawaj zrób sobie dobrą kawę do tego pączek i głowa do góry; )
Diana przez Ciebie też pójdę do sklepu po loooodyyy; D
Aniu ze dajesz jeszcze radę chodzić po lekarzach ze sobą i Dancia. Jak Twoje opuchniecia?
Ado uwielbiam jasniutkie mebelki; ) musi wszystko pięknie wyglądać.
Monjamonja współczuję ze trafiłaś na takiego... ale muszę bronić lekarzy którzy przyjmują na NFZ. Ja chodzę i jestem mega zadowolona, skierowania dostaje, usg na każdej wizycie do tego miły i rzeczowy. Koleżanka chodziła prywatnie i w połowie ciąży zmieniła bo lekarz na wszystko miał czas. Więc prywatnie nie zawsze znaczy dobrze.
Ja od kilku dni śpię jak dziecko; ) kupiliśmy z mężem farby i w weekend malowanie; )

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5ei6ibpnmb.png

Ja też muszę się pozalic :( moje noce ostatnio sa okropne. Dzisiaj to pół nocy nie spalam i plakalam bylam już taka wściekła bolą mnie uda pośladkia co nnajgorsze puchne cała w nocy i boli mnie każdy staw a palce u dłoni tzn.stawy w nich to jakaś tragedia :( a do tego wysiadaja mi kolana i wstawanie to wysiłek i łzy w oczach. I jeszcze ból pieczenie i mrowienie pod piersiami.

Aniu, Tobie również miłego dnia, uporajcie się ze wszystkim bez zmęczenia :)
madziunia, nie pocieszyłaś mnie, że zgaga nie przeszła po siemieniu, a powiem Ci jeszcze, że niestety lody pogarszają sprawę :/ Tyle, że u mnie to już nie ma większego znaczenia co jem, tzn w dzień tak, ale nawet jak uważam w dzień na to co jem, to wieczorem nawet bo wodzie mi się pojawia zgaga.

mooniak, wstawaj szkoda dnia, nie załamuj się. Nie możemy się poddawać hormonom! :)Musisz sobie znaleźć sposób na poprawę nastroju, bo dzieciaczek Cię potrzebuje :)

Z mojego buntu chyba nic nie wyszło. Muszę jechać zamówić lustro do łazienki - wyobraźcie sobie, że to mój mąż narzeka, że go nie ma, a nie ja :) Więc jadę, bo i tak znowu pewnie 10 tyg. oczekiwania jak na wszystko inne :/

Miłego dnia dziewuszki!

Cześć dziewczyny:) Melduję, że żyję:)

Wróciliśmy z pracowitej majówki - mój P. całe 2,5 dnia malował kuzynce salon (sufit i ściany, a jest co malować bo ma ok. 40 m kw.) a ja zajmowałam się maluchami. A u kogoś to nie jest łatwe - tego nie można ruszać, tym się bawić, itd., a poza tym co u siebie to u siebie:) W niedzielę po południu byłam już wykończona - po śniadaniu wybraliśmy się do zoo i chodziliśmy ponad 4 godziny - ale radość dzieci bezcenna, a to najważniejsze:) Polecam opolskie zoo - bardzo tam ładnie:) Nasze Śląskie może się schować:/
Wy tak o tych lodach cały czas piszecie i kusicie, a ja też mam ostatnio na nie szczególną ochotę i się zajadam. Zepsuła mi się waga jakieś 2 tygodnie temu i nie wiem ile przytyłam - mam nadzieję, że tragedii nie ma.

Jak Was tak czytam to stwierdzam, że moja niespodzianka jest dla mnie łaskawa - pępka mi nie wypycha:) Za to często się przeciąga i wystawia pupcię zazwyczaj po lewej stronie a stópki po prawej i to jest momentami dość nieprzyjemne. Poza tym czasem boli spojenie i pachwiny, czasem zakłuje w szyjce, zaboli w krzyżu i tyle. W nocy śpię jak dziecko - wybudzają mnie tylko dzieci i wtedy przy okazji idę zrobić siusiu.
Także współczuję Wam dziewczyny Waszych dolegliwości.

Emilusia cieszę się, że badanie poszła tak sprawnie. Mimo, że nie pisałam, to byłam myślami z Tobą!

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Gość ewcikk

Cześć dziewczyny,
niestety chyba każda z nas ma gorsze dni. ja wczoraj czułam się wieczorem
okropnie, ale to przez nagłą zmianę pogody. Masakra oby jak najmniej było takich dni, bo już kilka razy tak miałam.
Monjamonja niestety z lekarzami już tak bywa i trzeba być dobrej myśli, że wszystko jest ok a można
też raz na jakiś czas iść prywatnie. ja od swojego też nic nigdy na
wizycie się nie dowiaduję, ale byłam raz prywatnie 24tc i lekarz spokojnie i dokładnie wszystko zbadał i jakoś spokojniejsza byłam. Teraz też mam swoje wymysły, że moje dziecko nie słyszy, bo zupełnie nie reaguje na jakieś niespodziewane hałasy, że coś
z jedną nogą i ręką nie tak bo jakoś ich nie czuję.
Dziś załamały mnie moje rozstępy na brzuchu coraz więcej ich :( załamka

Dziewczyny na zgage wezcie sobie jakis inhibitor pompy protonowej lanzu, prazol, co tam jest bez recepty;) na tym etapie ciazy juz nie zaszkodzi a komfort zycia Wam sie zwiekszy;) dwa dni i bedziecie jak nowe;)

Justynko, deszcz mnie przegonil i zrezygnowalam z jazdy z Dsnusia. Nawet jak nam ten zabieg przepadnie to nic sie nie stanie;) tylko na 14 ze soba pojade. W razie deszczu zabiore sie taksowka...

Dzień dobry:-) u nas od rana leje ale jest duszno. Przespałam pierwszą noc od nie wiem kiedy bez wstawania na siku. Ale znów niedobrze bo tak mocno spalam że nawet się nie zorientowałam, że śpię na prawym boku. Piszecie o lodach a ja nie mogę bo biorę antybiotyk a i tak gardło zainfekowane i ledwo mówię. Od wczoraj mam okropne bóle pod żebrami ale z boku. Jak kaszlę albo się ruszam to jest koszmar. Zastanawiałam sie czy np. Dzidziuś nie wgniata mi płuca w żebra. Do tego ten paskudny katar... A na budowę pojechalam rano w adidasach zamiast kaloszach i zapadłam sie w błoto autentycznie po kostki... Nie umiałam z tego świństwa wyjść bo buty zostawały w glinie. Nieźle się zaczął dzień...

Malutka u mnie to pieczenie też występuje dość często ale w większości tylko jak leżę na prawym boku. Wtedy zmiana pozycji na chwilę i jakoś mija na pewien czas. Najmniej dolegliwości ostatnio mam leżąc na lewym boku. Jakoś tak większość mija od razu. Często mam problemu z oddychaniem. Zawsze spałam oddychając przez noc a teraz mam z tym problem choć nic mi w nosie nie zalega to mam strasznie zwężone drogi oddechowe:/
Tetide wiem wiem, że z tymi lodami to sobie nie pomagam:) Ogółem wszystko co słodkie u mnie zgagę zazwyczaj powoduje ale wczoraj praktycznie nie jadłam chyba słodkiego a i tak dopadła:( Tylko, że jakoś sobie nie odmawiam nawet gdy wiem jak to się skończy:) Mam przy łóżku rennie i jak wieczorem przed snem mnie męczy to po prostu biorę i na krótko działa ale chociaż pomaga zasnąć:)
A z tym lustrem to podejrzewam, że u mnie było by tak samo, bo ja to bym sobie poradziła nawet z takim malutkim w kosmetyczce a On...? Raczej nieee:) Musi widzieć się w całej okazałości hihi:D Więc powodzenia i OSZCZĘDZAJ SIĘ!
Mamalina wagą się nie przejmuj:)))) To tylko stan przejściowy:)
Ewcikk głowa do góry:) Niestety na te rozstępy nic nie poradzimy. Ja się całą ciążę smaruję, na początku oliwką, teraz olejem kokosowym i odpukać nie wyszedł ani jeden ale mojej siostrze wyszły 2 tygodnie przed porodem i to takie okropne i w dużych ilościach, że ja byłam w szoku jak ją zobaczyłam... Z tym, że ona przytyła 30 kg a ja na razie ok 9. Mam cichą nadzieję, że mnie ominą:) Jeśli nie to trudno:) Będę z nimi walczyć:) Bio oil ma dobre opinie i w razie "w'' na pewno będę testować:)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy mogę zaszkodzić małej smarując się od czasu do czasu balsamem brązująco-ujędrniającym? Wiem, że już teraz dziecko jest ukształtowane więc na rozwój narządów nie będzie to miało wpływu ale jakieś inne skutki? Mam balsam z lirene i od pewnego czasu tak raz na tydzień smaruję sobie nim nogi i pośladki. Jest fajny bo nie zostawia plam ale nadaje trochę koloru, bo idzie lato a ja jestem strasznie blada już po tej zimie:( Wiem, że skład ma pewnie niezbyt ciekawy ale trochę lepiej się dzięki niemu czuję...

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png