Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Liilka Gratulacje, duzo zdrówka, i myśl pozytywnie. Oboje tak myślcie, w tedy wasze maleństwo odczuje wasze wsparcie, i zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze !

Dziewczyny, posłuchałam was i znalazłam łóżeczko na olx, za 150zł, z materacem kokos gryka. W sobote bedziemy mogli go odebrać, a te elementy widoczne na zdjęciu, dodatki moze za 50zł sprzedać, ńie wiem czy sie opłaca te dodatki czy nie?
http://olx.pl/i2/oferta/lozeczko-zyrafa-materac-kremowo-brazowe-CID88-ID95nH7.html#:98a1f2bfe3

Cześć moje kochane, ja też po remoncie i nie wiedziałam w co ręce włożyć ale wczoraj pomyłam juz okna i mało co zostało do ogarnięcia, dziś wreszcie poodpoczywam trochę.
U nas generalnie w porządku, rośniemy oj rośniemy, kopiemy, po wizycie u lekarza dowiedzialam się że jak ciśnienie mi sie nie unormuje to wyląduję w szpitalu ale w domu jak mierzę to nie jest źle, u lekarza ze strachu i stresu chyba mi skacze.

Liika - trzymam za Was kciuki i jestem przy Was całymi dwoma serduchami. Będzie dobrze, na szczęście technika bardzo poszła do przodu i lekarze czynią cuda. Ściskam Was mocno

Aniaradzia - teraz przed Tobą sporo pracy, oszczędzaj się w miarę możliwości i nie łaź po drabinach jak Twoja niemądra koleżanka z forum ;))

Nie pamiętam już dobrze ale chyba Emilusia jest w szpitalu, za Ciebie i maleństwo też mocno trzymamy kciuki.

A co do Martyny to bardzo Ci współczuję , wiem że jest Wam teraz bardzo ciężko bo brak kasy i brak wsparcia potrafi dopiec ale pamiętaj że najwazniejsze jest że macie siebie, jesteście zdrowi i czekacie na Wasz owoc miłości i to jest najważniejsze. Tego się trzymaj i dbaj o siebie, nie daj się i zrób jak dziewczyny radzą, są instytucje które mogą pomóc i wierzę że tak się stanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Dzięki dziewczyny, za wsparcie i pomoc.. Obce osoby pomogą bardziej niż bliskie.. Dziekuje :-)

Justi ten baldachim, przybornik, ochraniacze za 50zł... Ale nie bardzo mi sie podobaja, wiec raczej nie dopłacę do tego..

A jak myślicie, czy te ochraniacze i wypełnienia na całe łóżeczko, kazdy bok itd. Jest dobre? Czy nie bedzie przez to mało powietrza odpływać do malucha?

Nie przemęczajcie się dziewczyny, i uważajcie na siebie i maluchy..
Moj ostatnio jest taki aktywny, ze nie wiem czy to dobrze. Tzn. Ma w sobie tyle siły, tak sie rozpycha, jak kopnie to naprawdę.. W nocy to mało spokoju jest, bo tak rozrabia, i od rana.. Oby tylko, taki po urodzeniu aktywny przez cały dzien nie był, bo chyba na to sie zanosi :-)

Liika - bardzo się cieszę, że z Lawinką dobrze, 3mam mocno kciuki, z całych sił, żeby było tylko już lepiej. Cieszę się również, że dochodzisz do siebie :) Ściskam mocno!
Annuszka87 - to masz piękne włosy, nawet jeśli musisz pryskać tylko tym specyfikiem, ja niestety muszę farbować całość, inaczej mam mysie ;)
Martynko - łóżeczko bardzo ładne i cena również atrakcyjna myślę, co do dodatków to ja bym je sobie odpuściła, zwłaszcza jeśli nie podobają Ci się za bardzo :)
Justi - faktycznie może daruj sobie te okna jeśli masz wdrapywać się na stołek!! Gdybyś na stojąco mogła to co innego...ale nie na wysokości, nawet najmniejszej.

Przyznam, że sytuacja Liiki spowodowała, że przysiadałam na allegro i będę zamawiać rzeczy na wyprawkę swoją do szpitala. Nikt w końcu nie zna dnia ani godziny. Czy jeśli mam mieć cc to potrzebuje majtek poporodowych? W jakiej ilości szykujecie dla siebie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgtv73c8c0dfkw.png

Moim zdaniem w ogóle należy odpuścić mycie okien w czasie ciąży. Za mnie to robi mój mąż. To jedyny taki czas kobietki Kiedy możemy sobie odpuścić. nie długo nasze maleństwa przyjdą na świat i wtedy nadrobimy nasze leniuchowanie w ciąży ;-)

My z mężem planujemy w kwietniu zacząć kapletowac wyprawkę dla Michasia. łóżeczko i wózek mamy już upatrzony na allegro.

Hej Dziewczynki!
Dziękuje że myślicie również o o mnie lepiej, bo Szyjka wydłużyła się do 3cm. jednak lezenie plackiem i kroplowki pomagają. Narazie nie będę szyta. Dzidzia waży już 888g. Tylko jest położona pionowo nogami w dół, nie wiem jak fachowo nazywa się ta pozycja.
Liika trzymam kciuki za Was kobietki. Będzie dobrze! Wspomnialam już wczoraj że tu gdzie leże dużo wcześniaczków się rodzi. sa zdjęcia i podziekowania od rodziców kruszynek które urodziły się już w 27tygodniu i wszystko jest z nimi dobrze!
wszystkie inne manuski mimo że pewnie dobrze się czujecie, oszczędzajcie się w miarę możliwości!
Życzę Wam miłego i pogodnego dnia! :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Liika
dopiero dzis nadrabiam zaleglosci w czytaniu. Bardzo trzymam za Was kciuki! Twoja historia i chec zycia małej jej dobry stan wprawily mnie w bardzo pozytywny nastrój. Jestes w podobnym chyba terminie ciazy jak ja wiec tym bardziej mnie to cieszy. Dawaj znac co u Was.

Martyna
lozeczko fajne. Dodatki tez bym sobie darowala. Szkoda kasy. Co do Twojej sytuacji to wspolczuje znam z pracy nie jedna taka sytauacje i to zabrzmi zle ale mysle ze powinniscie sie z partnerem odizolowac od tesciowej. Twojedziecko potem bedzie miec bardzo zle wzorce, poza tym nerwy teraz dla Ciebie sa nie wskazane. Tak jak pisza dziewczyny zglos siedo Mopsu poszukaj w necie w swojej okolicy osrodkow pomocy. Latwo nie bedzie ale mysle ze warto.

Dziewczyny ale ladne brzuszki macie ;) moj juz tak urósł ze masakra!

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Moj maz jest caly czas z Lawinka i mala robi smieszne minki, czasami lekko poplacze a to znak ze wszystko jest na dobrej drodze. Nie ma zadnych wad ani zakażeń zwiazanych z tak wczesnym porodem. Lekarze mówią ze jest bardzo silna. Dobrze tez ze krew nie zdazyla dostać się do lozyska bo wszystko tak szybko się dzialo. O godz.15 miałam krwotok a o 17 mala juz byla na swiecie. Dziewczyny dbajcie o siebie i nie przesadzajcie z tym sprzataniem zeby u Was było wszystko dobrze. Dołączam fotke.

monthly_2015_03/czerwcowe-fasolki_26877.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/eikte6hho2c7jerh.png

Liiika popłakałam się jak czytałam, że Lawinka oddycha samodzielnie i że jest tak dobrze. Jest naprawdę bardzo silna. Bardzo się cieszę, nawet nie wiesz jak bardzo. Słodka malutka kruszynka:) Dużo zdrówka od forumowej ciotki!
Dla Ciebie Liika również, żebyś jak najszybciej wróciła do sprawności i żebyś jak najszybciej zobaczyła swoje cudeńko!

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

tylko 3 dni mnie nie było a tu 20 stron do przeczytania :) szalejecie dziewczyny :) będą po kolei czytała i odpisywała :)

justi90 żurawinę możesz pić cały czas :) co do butelek to ja myślałam właśnie o lovi lub avent. Zależy mi na tym żeby móc dziecko karmić butelką i piersią i żeby nie narobić bałaganu z tym że daje raz butelkę a raz pierś. (czasami będą sytuację że trzeba będzie sciągnąć pokarm i dać butelką) Chciałam taką butelkę z takim smoczkiem która nie zaburza odruchu ssania piersi. I pani w sklepie mi powiedziała że na rynku jest tylko jedna taka butelka z firmy MEDELA. Kupiliśmy ją ale kosztuje niestety ok 50 zł :( a co do smoczków to jak nic nie będzie pomagało na uspokojenie dzidziusia to będę mu smoka dawała. Dostała w szkole rodzenia smoczek z lovi - jakiś dynamiczny który nie robi krzywdy dziecku.

Adaszelki przykro mi z powodu egzaminu :( ale jak to mówią do trzech razy sztuka :) za 3 razem na pewno się uda :) Ja dwa razy na górce oblałam i za 3 razem zdałam :) także życzę CI tego samego :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3qzk9fgf5.png]Tekst linka[/url]