Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Ela gratualcje!!!a tak wogole to ja np nie miałam zareczyn.moj mąż mało romantyczny jest.wszyscy sie dziwią ale tak wyszło.troszke ci zazdroszcze:*
Zielona widze mąż też ma poczucie humoru:)z tymi cyckami tez sprobuje:)super ze sie spotkałyście!
Sylwiunia moja mama tez kiedys tak zapłaciła rachunek na szczescie jeden na jakies 50zł.
Wisienka tej 5 rano to nie zazdroszczę!ja dzis o 7 mialam problem wstać.2 noce bardzo czesto sie budził ledwo żyłam ale dzis juz bylo ok.no i co?mamy kolejnego zęba!a mialam nadzieje ze bedzie troche spokoju jak gorne jedynki wyszły.
Nie pamietamchyba Ola pytalas o prezenty.ja jestem fanką klocków.moja Maryska do tej pory lubi układać.lego drogie a sa tez fajne takie klocki wafle albo magnetyczne.ksiazeczek nigdy nie za wiele.kredki jakieś fajne miekkie.ja np niezbyt lubie maskotki bo tylko kurz łapią bo moja Maryska niezbyt sie bawi nimi ale moze ten typ tak ma.

My już w domciu.
Zielona, dziekujemy za życzenia i przesyłamy spóźnione dla imiennika, bo właśnie zauważyłam na suwaczku, że 2 dni temu swietowaliscie.
Wisienka, u nas od kilku dni był takie bąbelki na dziąsełku, teraz juz widać kawałek. Niebawem pewnie i Hania nabędzie ząbka.
Filip po kąpieli i jedzonku powoli zasypia w łóżeczku. U mojego brata najpierw się rozpłakał, jak brat krzyknął na psa i nie chciał do nikogo iść, ale potem już się smiał i wędrował z rąk do rąk. :). Najbardziej podobało się akwarium z rybkami.
Muszę się pochwalić, ze dziś pierwszy raz jechałam sama z Filipem samochodem i jakoś poszło. Na szczęście mogę go sadzać z przodu.

Gość Wisienka2

Hanka dziękuje:) miałam się wcześniej położyć i wyszło jak zwykle, naprawdę ten czas strasznie pędzi i ani się obejrzałam a już jest 22.
Fura super, widać ze pasażer bardzo zadowolony, i jaki poważny! Kciuki żeby się dobrze jeździło:)
Attka brawo za jazdę z Filipkiem. Dzielna mama! Teraz już będzie tylko lepiej:)
Ja bardzo często jeżdzę sama z Hania, która siedzi niestety z tylu ale już się do tego przyzwyczaiłam i na szczęście nic się złego nie dzieje.
Juli u nas te pobudki to chyba nie na zeby, bo te słabe noce zbyt długo trwają :) ale kto wie, może jak w końcu jakiś wyjdzie to coś się polepszy? Ach, nadzieje warto mieć!

Zieloona wyobraźnia Cię poniosła:-D szkoda, że za pokazanie cycków nic nie można kupić, chociaż za moje małe to niewiele bym kupiła raczej;-p super, że Filip się zajmuje sobą:-) trochę więcej swobody masz. Spóźnione życzenia dla niego z okazji 7 miesięcy:-*
Wisienka też jestem w szoku, że mój M wpadł na pomysł ze śniadaniem, sam zupełnie sam:-) u nas prezenty zazwyczaj są niespodzianką.
Hanka super spacerówka, a zawartość jeszcze wspanialsza:-) a nasi faceci chyba zaczęli ludzkim głosem mówić przed tymi świętami;-p jeden śniadanie, drugi przystroił pokój. O! A ja jeszcze dziś usłyszałam, że mu dałam najpiękniejszy prezent na całe życie(w postaci Lenki):-D szok!
Patrycja ja stosowałam Palmers na rozstępy, najważniejsze to często smarować, żeby skóra po prostu miała nawilżenie.
Ela gratuluję!!!:-D dołączam Twojego K do grona naszych ludzkomówiących i myślących facetów:-D
Kamila dobrze, że się odzywasz, obawiałam się, że o nas zapomnisz... Nawet bez śniegu te święta muszą być super:-)
Attka najlepszego dla Filipka:-* to mamie niespodzianki zrobił:-)
Juli nie ważne czy jest już prezent, ważne, że chcesz pomóc;-)
Panifiona nie ubieraj choinki, prześlę Ci jedną swoją, pomalowaną:-D cały rok będzie zielona;-p
Aaa!!! Zieloona a ja Ci wcale nie zazdroszczę, że spotkałaś Dobrą Wróżkę! Bo ja mam taki plan, że musimy się w przyszłym roku wszystkie spotkać i się wszystkie zobaczymy:-) może w Maju, na roczki a może jak się cieplej zrobi... Ostatnio w DdTVN były kobiety, które poznały się na forum parentingowym i od 10 lat co roku się wszyscy spotykają, 47 rodzin:-) bombowo!!! Ja też tak chcę:-) serio:-) chciałabym chociaż jedno zdanie z każdą z Was zamienić na żywo:-)

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Hej heloł tak mi się spać chce że znowu nic nie pamiętam. Zarwałyśmy nockę z piątku na sobotę i teraz nie mogę się ogarnąć. Zuzia obudziła się o 3,30 i hopsa hopsa do 6. Wczoraj nie miałam siły na nic i mega dół. Jak zawsze uwielbiałam święta tak teraz dostaje szału bo nic nie mogę zrobić tak jak bym chciała i jak powinno być zrobione.
Od 21.30 się usypiamy i jeszcze nie udało mi się skoczyć pod prysznic bo się panna non stop budzi. Nie mam już nadziei na poprawę. Moje dziecko jest cycochem do kwadratu i już się boję momentu odstawienia jej od cyca. To dopiero będzie szopka.
Muszę jeszcze raz wszystko przeczytać żeby coś odpisać. Jeny albo mam haluny albo Zuzia ma katar! Nie wytrzymam...

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

O rety, dziewczyny, moje dziecko śpi pierwszy raz od urodzenia na brzuszku... I boję się ją tak zostawić i iść spać.... Wiem, mam dylemat z poslizgiem, bo wasze dzieciaczki wieki temu zaczely tak sypiac... :-)
Dziś staram się być twarda i odkładać Małą po karmieniu do łóżeczka... Na razie mi wychodzi i nie przysypiam, ale jeszcze cała noc przed nami...
Ela, gratuluje!!!! To dopiero super wstęp do świąt!
Hanka, Dominika- zazdroszcze! Ja muszę jakoś zmobilizować swojego faceta, bo niestety ewidentnie brakuje mu pomysłów czy słów z polotem.... Ehhhh. Może małe szkolenie u waszych połówek?
Dobra wróżko, Zielona - a fotorelacja? Czekamy z niecierpliwością!
Kamila, udanego wypoczynku w Ojczyźnie!
Lecę pilnować Antoninki! Dobrej nocy!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv738twq9e2y.png

Rusanka i jak noc na brzuszku ? Mój tez jeszcze mi takich wygibasów nie robi wiec tez pewnie bym sie bala go tak zostawić .
Anela ja tez sobie nie wyobrażam momentu odstawienia od cyca, tym bardziej ze on butli nie toleruje. Mam wrażenie ze do 18 będzie ssał ;-) ha!ha!
Zielona , Dobra Wróżko jak to się spotkałyście ??? Fajnie :-)
Hanka super fura a pasażer juz jakby roczek miał !!! Mój jeszcze nie siedzi i taki łysolek :-)
Attka zobaczysz ze wszystko teraz się ułoży, kobiety są mega silne.
Dominika to by bylo spotkanie :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Dzień dobry :)

Ale się działo ;) Ela gratuluje. Kiedy ślub ;)
Kamila witaj w Polsce i dobrze że podróż szczęśliwie Wam minęła.
Hanka wózek super i synunio słodziutki cukiereczek.
Wisienka zazdroszczę żywej choinki, piękna jest, ja mam sztuczną, ale stroik z gałązek zamówiłam ;)
Dominika kot i jego nakładka super.
U nas choinka już ubrana. Wczoraj mój starszy syn o godzinie 14 mówi mi że jutro jest przedstawienie, śpiewanie kolęd i on jest Józefem. I żebym mu jutro strój spakowała do plecaka ...Wcześniej zapomniał mi powiedzieć i skąd wziąć mu strój Józefa na jutro. Szybka akcja i z poszewki po poduszce wycięłam otwory na głowę i ręce, spodnie od piżamy i szalik na głowę ;). Tylko sznurki kupiłam w pasmanterii na szczęście była czynna. Pokazuje zdjęcie nie będzie lipy z takiego Józefa?

Elżbieta- GRATULACJE!!! Super- no i zdradz jakieś szczegóły: jakie okoliczności, czy kleknal, no i CO odpowiedziałas?!?!?
Dominika- świetny pomysł! Tylko JAK go zrealizować?
Magorka- to wyszło lepiej jak strój ze sklepu! brawo ty!:-)
Hanka-fajny ten wózek a pasażer jaki dorosły :D
Rusanka- no jak poszło w poszło w nocy? Tez jestem ciekawa :-)

Dziewczyny- już tu mówić która sprzątanela Tygrysa Odsetce spod nosa?! Jaki chłopak świetny! !! <3 cud malina! A oczka ma tak piękne ze sama malo sie nie zakochalam :-) ale co sie dziwić- jak ma takich super rodziców :D a Zielona ma figurę modelki!! Mam zdjecie ale nie mam jak wstawić bo za duże. A spotkaliśmy sie na portrecie chustowym w Katowicach- super bylo :D moze pozniek jaka fote wrzucimy?

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Dzień dobry :)
Ma_górka co tu dużo mówić jesteś kreatywna mamuśka, Józef wymiata :D
Dominika pomysł ze spotkaniem super, do Warszawy jeszcze blisko z Lublina ale dużo dziewczyn chyba ze Śląska, Krakowa i Poznania a to już kawał drogi :(
Kamila życzę wspaniale spędzonego czasu w Polsce i nawet słoneczko specjalnie dla was wyszło :)
A co do pana co kradł pieniądze z punktu opłat to grozi mu do 8 lat więzienia ale póki co siedzi sobie w domu, pewnie kasa przypadła albo kiedyś kiedyś coś się tam odzyska, poszkodowanych jest wiele głównie osób starszych :(
U nas weekend intensywnie, robiłam z mamą własne kiełbasy i wędliny, brudna robota bo pół soboty śmierdziałam mięsem ale efekt super. Umiem już wszystko robić tylko skąd tu wędzarke wziąć w mieście :D
Kuba niestety marudzi na potęgę, zęba na górze już widać przez dziąsło ale skubaniec nie chce się przebić wrrr

monthly_2015_12/majoweczki-2015_41237.jpg

monthly_2015_12/majoweczki-2015_41238.jpg

Haha! Dobra wróżka! Alesmy cudne ;) tygrys ma głowę niedźwiedzia ale nie szkodzi selfie cudne, i bez Patyka!!!!! Potwierdzam, było super! ;)

Sylwunia ale rodzinka szczęśliwa ho ho! Cud nie ;)

Józef świetny tylko skarpetki mu na japonki zamien !

Tylko nie proście mnie do stolicy, ja ze wsi! Pewnie się zgubie i zachowaniem wstydu na robię ;p

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Cześć dziewczyny!
Dziękuję za miłe słowa. Zacznę najpierw moim małym odkryciem. Może ktoś na tym skorzysta. W nocy lub w dzień jak Alicja ma problem z zaśnięciem to biorę na ręce i siadam na piłce do ćwiczeń. Skacze kilka kilkanaście minut i śpi! Odkryłam to w nocy 2 dni temu jak już nie miałam siły z nią chodzić.

I jeszcze się pochwlę bo moja mała wypila 10ml wody z butelki! Jeszcze raz Alicja piła z butelki!!!! Wiem że ilość śmieszna ale kilka mam zrozumie moją radość :-):-):-):-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/a9vtqke.png

Ela, gratuluję! Poka poka pierścionek :-)
Choinki piękne. U nas jeszcze brakuje drzewka ale stanie.
Sylwia, oby temu zlodziejowi ręce powykrecalo za takie coś.
Józef przecudnej urody. Brawo dla mamy. Jak widać bycie mamą daje super moc i umiejętność robienia czegoś z niczego.
Kamila baw się dobrze i korzystaj PL.
Hanka, powóz pierwsza klasa.
Rusanka, wiem co czujesz. Moja często śpi nabrzuchu. Chyba to lubi. Ale czasem znajduje ja z twarzą w materacu. I nadal się boje ale powoli staram się przyzwyczaić.

Attka, gratuluję zęba. I nocki. O niczym tak nie marze jak o zębach Alicji. Ponoć idą od 3 mcy a nadal nic nie widać. Tylko Alicja jest na maaaksa marudna i placzliwa. Pocieszam siebie i ja że to w końcu minie.

A tak w ogóle to ostatnio jak czytałam Dobrą Wróżkę jak jej Odsetka nie śpi lub śpi w nocy i moja miała tak samo ale dzień później. Zaczynam podejrzewać że podkrada mi telefon i czyta forum. Dlatego DW bardzo cie Proszę napisz że Odsetka przespała noc! Może Alicja przeczyta i pójdzie w jej ślady :-)

Anela, odstawienie od piersi brzmi dla mnie jak science fiction :-)

AHOJ!

Widzę ze mnie przywoływałyście :) Jak miło! :D <3 :*<br />
Jeszcze mam kilka ladnych stron do nadrobienia, wiec tylko napisze co i nas

A więc,
Tydzień temu odebraliśmy klucze do naszego m! Prócz tego przyjechała do mnie moja mama do pomocy przy małej a my każdą wolną chwilę spedzalismy na poszukiwaniu podłóg, kafelek itp itd, Suma sumarum nic nie mamy wybrane, bo bylismy zdecydowani na deske litą a teraz zaczynamy wątpić czy wydatek ten ma sens skoro nie chcemy tam długo mieszkac (!?!)
Takze miałam gościa a potem jeszcze gości i korzystałam z chwil wolności i juz dawno latanie po sklepach czy urzedach nie dawalo mi tyle radosci :D
Chwila bez dziecka i nagy przyplyw energii ze hoho!

Poza tym Mała okej tylko mega wymuszająca i krzycząca.
Od wczoraj mowi "tatatatata" takze córeczka tatusia jak bum cykcyk

Balkonowanie nadal ma moc takze dzis 2,5godz bez dziecka :D

Pozdrawiam Mamusie! :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png