Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

czesc dziewczyny.
Jeszcze w ciąży kilka razy pisałam ale jakos weny brak.
Czytam was od tamtego czasu i jestem z wami bardzo zwiazana.
a wiec.. Jestem z okolic Lublina .29 maja urodziłam coreczke Antosie. mamy się bardzo dobrze , jesteśmy na mm i rozszerzaniu diety. przesypiamy praktycznie cale nocki. mam nadzieje ze przyjmiecie nas do waszego grona. Będę się odzywala jak najczęściej .

monthly_2015_11/majoweczki-2015_38998.jpg

Cześć wszystkim. Mój mały książę dziś nieco lepiej, chociaż od 19.30 do 7 budził się 6 razy, z czego do północy 3. Teraz próbuję zafundować mu drzemkę od pół godz bo marudzi.
Elżbieta, niestety nie mam wanny, ale znajde sposób, żeby się odgryźć. Na razie się do niego nie odzywam.
Tanna, bynajmniej nie myślę, że coś źle robisz z karmieniem. Ja tez miałam trudne początki i też zamierzałam karmić tylko do 6 miesięcy. Teraz chcę karmić jak długo się da, ale głównie ze względu na to że młody nie powinien dostawac na razie wit. D a wszystkie mm są nim napakowane.
Jak zwykle polowy nie pamiętam, co miałam napisać do kogo :-(
Mam do was kilka pytanek. Jakiej wody używacie dla bobasów? Zastanawiam się czy mogę używać dzbankowej filtrowanej, czy tylko butelkowanej. Oczywiście po przegotowaniu.
Czy kleik ryżowy mogę rozrobic na swoim mleku?
I czy któraś z was zmieniała już fotelik? Filipowi wyjeżdżają już nogi i ma tak dziwnie zadarte na oparcie, ale mam jeszcze obawy o o zmianę, tym bardziej, że on nie waży jeszcze 9 kg.
To się rozpisałam. Przepraszam.

Daduśka widzę że Lublin się rozkręca akurat jak pogoda na spacer nie zachęca tak byśmy się może umówiły jak dziewczyny z Wawy :)
Atka ja bym poczekała z tym fotelikiem przynajmniej w wersji przodem do kierunku jazdy. Póki głowa nie wystaje to jest ok. My coś myślimy żeby już kupić po nowym roku. A co do wody ja używam z brity, przegotowanej potem od samego początku.

Kinia dzieki za linka.
Karinka jesteś dzielna.
Sylwunia zdrówka życzę.
Emagdalenka skoro tak mówisz to musze zakupić ten cudowny kubek. Tylko chyba dziecko powinno juz siedziec ? Ale ja w styczniu wracam do pracy, wiec juz pewnie usiądzie mój leniuszek :-)
Wisienka i jak nocka? Lepiej dzis ?
Zielona będzie dobrze :-)
Ewelusik czekamy na fotkę :-)
Anela to ty niezły kubica jestes !!! Ja tam sie boje jeździć mimo ze mam prawko juz z 15 lat.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

My używamy tesco loves baby i są ok. DLa mnie lepsze niż Dady.
Wisienka a jakie kaszki holle kupiłaś bo też chcę cos zamówić.

Tanna ja już kilka razy myślałam o zakończeniu kp. Też zakładałam że do 6 miesięcy będę karmić. Zobaczymy :)

Karinka super! Brawo Ty ;)

zielona jak tam?

Emagdalenka a ten kubek 360 nie jest dla starszych dzieci?

Dziewczyny wczoraj wieczorem tak źle się czułam że spałam dziś w salonie a mój T. z małym. I wiecie o której się Kacperek obudził? o 5:45!!!! Całą noc przespał :D

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Wisienka wlasnie zrobilam kasxke kukurydziana na wodzie i wyszla super.
150 ml wody, 3 miarki kaszki takie od mm i pół łyżeczki manny( wsypac na zimna wode). Gotowac ok 8 minut :) po ugotowaniu dodać jedno starte jablko.
Troszke wyszlo za dużo i Hania tyle nue zjadla wuec można wszystkie proporcje na połowę. Smacznego dla bliźniaczki i innych ktorzy chcą spróbować :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Zielona,u nas tez byl taki kryzys,mial moze z 1,5 miesiaca. Pojechalam,kupilam mm,wyduldal cala butle. Odciaglam swoje mleko,wypil wszystko. Po kilku takich razach mialam dosc,bo to byly jeszcze wtedy te upaly straszne.Toczylismy wojne ze dwa dni,karmilam go na stojaco bujajac nim we wszystkie strony az w koncu zalapal.Aha. A zmotywowalo mnie to do walki,ze w nocy jadl bez problemu,a w dzien jak poparzony. Tak ze nadzieja jest:-)
Lacze sie b.ulu z przeziebionymi mamuskami...ide za chwile do lekarza.
Pieluch uzywamy z rossmana...maly mial 6kg to juz kupowalam 4,teraz sa ok:-)
Trzeci dzien zupka z indykiem...mmmmm pycha:-) az sie mu uszy trzesa:-)
Dobra wrozko,u okulisty dala mi -1,5 i -1,75. Pojechalam do visiona ale zapomnialam kartki,wiec zbadala mnie znowu. I zrobila okulary 2 i 2,5, takie jak mam soczewki. I nie dam rady w nich chodzic! Glowa mnie od razu boli,nie mowiac o tym ze sie przewracam jak ide. A w starych nic mi sie nie dzieje...wtf?! Musze tam jechac,nie po to za nie placilam zeby mi teraz lezaly pod stolikiem.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70938.png

U nas pogoda do d...! Wieje i pada. Nawet na spacer nie pójdziemy.
A miałam pytać któraś juz wozi w spacerówce? Bo my nadal gondola ale już chyba pora na zmianę bo nogi zaraz będą uciekać.
Zielona dobrze ze juz kryzys opanowany.
My co do pieluch używamy te które dostaliśmy właśnie kończymy ostatnie opakowanie przez pół roku nie wydałam złotówki na pieluchy. A używamy Dada i pampers.

Myślę że to skok rozwojowy jedynie tak sobie to tłumacze. Bo to teraz 24/25 tydz . Masakra jakaś. Może i my dziś spróbujemy w nosidełku to trochę posiedzi w nim i się pobawi bo ręce to mi odpadna. A jeszcze zaczęłam krawawic ale myślę że to po założeniu tej wkładki wizytę mam 23 dopiero i kontrol. Ale juz się kochaliśmy do końca bez zabezpieczenia o myślę że nic nie będzie ale jutro i tak planuje zrobić test albo jeszcze dziś.

Witajcie mamcie :) znowu mnie nie bylo kilka dni i ful nadrabiania. ehh ostatnio mi maz pojechal, że ciagle siedzie na kompie albo tel i tylko forum i ze pewnie jak jestesmy z Maja same w domu to tez mam z pewnoscia ciagle wlaczone zamiast pobawic sie z małą. Tak wcale nie jest bo poswiecam mojej malej "kruszynce :) " caly swoj czas a zagladam zazwyczaj wtedy kiedy Maja spi ale i tak mi sie zrobilo glupio.. ;/
Nie wiem co ktora z Was pisala.. i w ogóle zaczelam pisac i nie wiem teraz o czym chcialam napisac.. pozniej jeszcze zajrze to moze mi sie przypomni... Milego dnia :*

http://s8.suwaczek.com/201506014956.png

Łeb mi od płaczu pęka ;p mojego płaczu ;p

My jezdziny w spacerowce, tygrys tak kopal pietkami w obrzeże gondoli ze musiał am zmienić ;)
Pampersy mamy wielorazowe polecan firmy sofi a czasem używamy zwyklakow z rossmana :) te z Tesco mi mega smierdzialy chemia poza tym są fajne duże ale mega chemiczne i takie twardsze :d

Nie zrazajcie się jak dzieci pluje ;) probujcie probujcie probujcie :) Filip lubi jak jem z nim, robię sobie bule z dzemorem i jedna ręką go karmie druga wcinam bule i razem robimy aaaam!

Byliśmy u pediatry z tym cyrkiem i powiedziała, dziewczyno ciesz się! Ja karmilam trzy lata i mogę w bikini z miss Macedonii startować... Ja mowie ze kij z cyckami ale psycha mi siada ze tak nagle mnie odrzucił ze się niepotrzebna czuje itp a ona, ze swoje pol roku wykarmilam teraz mogę mu te sciepy co zostały dawać pić ale nie muszę, mam teraz robić co chce! ... No i znowu taka gule w gardle zalapalam ze nie zapytalam czy jakoś mieszać to moje z mm żeby tak na raz tego mm nie dostał i co z wit d? W mm tez jest to dawać kapsulke czy nie? ;/ fuck!!! Laski, jak to u Was?
Zbieram info ale co prawda co chwile próbuje go przy stawić heh i jakoś jeszcze mm nie dostał... Ciężko ciężko ale może macie racje, dostanie konkret mm parę razy i zateskni za przytulaniem i zapaszkiem mamusi hah :)

Nie pamiętam co tam jeszcze miałam napisać ;/

Ohooo! Od wczoraj nie zalaczam TV bo się reklamy roleski boje, nerwy moje na końcu wytrzymałości :p

A! Mam zamiar kupić tygrysowi wypasane sanki jak spadnie śnieg takie z oparciem daszkiem spiworem i rękojeścią do ochrania jak wózek :) ciężką spacerowa pójdzie w od stawkę :) co o tym myślicie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Witam witam w tę jesienną pluchę.
Nas tez pogoda nie oszczędza, jest wręcz masakrycznie. Wczoraj spędziliśmy cały dzień w domu, syn głupiał z nudów no to wyszliśmy na spacer. Kropilo jak wychodziliśmy, ale tak skromnie. Nagle zerwała się taka ulewa, ze w sekundzie przemokly nam buty, kurtki, nawet majtki :) na szczęście bylo dość ciepło, no i Majka dzieki folii na wózek wyszla bez szwanku. W domu się przebraliśmy, a kurtki susza sie do teraz.
Ania, ja wczoraj zrobiłam sobie przymusowe przedpołudnie bez telefonu, mąż wywiózł wszystkie ładowarki do pracy i została jedna. Najpierw ładował sie jego Tel, potem syna i mój na końcu, w sumie byl wylaczony do 15. Stwierdziłam, ze naprawdę dużo czasu spędzam na necie.... Ale nie było jakoś strasznie, muszę to częściej powtarzać.
Zielona, oby się Tygrysowi odmieniło. Może to tylko chwilowe i sam zatęskni za cyckiem, a jesli juz nie, no to i tak dostał to co najlepsze w najważniejszym pierwszym półroczu życia.
Rusanka, a Ty w Rosji mieszkasz, tak? Coś mi się o oczy obiło. Jak Ci tam jest?
Witaj Daduśka :)
Hanka, to masz patent na Kacperka, on z tatą w łóżku a Ty sie wyśpisz :D

witamy sie po obiedzie.
dzis matka serwowala zielony glut czyli mix warzyw z brokułem i groszkiem :)
w ogole brawo ja.
dzieki Wam (chyba Ela pisala) "wpadlam" na pomysl karmienia Małej w foteliku. Obiad zjedzony w 5 min i wszystko dookoła czyste :D
Takze nie ma to jak refleks matki..
Poza tym przyszla paczka ciuchow ze smyka bo mi dziec wyrasta z 68-74. ale to 80 tak wielkie ze se poleżą ciuchy w szafie..
Noce troche lepsze ale bez szału.

Chcialam odpisywac Wam ale jestem zbita z tropu. W miedzy czasie pisania postu poszlam do kibla
i w ogole to tragedia..
@ wrocilo.. po ponad roku wolnosci i spokoju...
japitole...
[*]

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png