Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście ta piękna wczorajsza noc była tylko incydentem i dziś już wszystko wróciło do normy :( ciekawe czy jeszcze usnie to moje dziecko?! Wiecie pojechałam wczoraj do koleżanki i jej mama wzięła małego do innego pokoju żebyśmy mogły pogadać i mój synio widząc babkę pierwszy raz w życiu śmiał się aż się zanosił, chyba z 1.5h i wcale nie domagał się powrotu do mamy!!!
Dobra wróżko koniecznie podziel się wiedzą jak samemu robi się te kaszki bo ja nie mam już siły szukać i czytać o tym. Na razie będzie młody jadł kleik, na którym swoją drogą pisze ze stanowi pełnowartościowy posiłek wraz z mlekiem mamy bądź mm, a ja robię na wodzie :/
Szczęśliwej mamusi ukradli pieniądze, na fb pisała jedna z mamuś że zwinęli jej telefon z torby przy wózku (także uważajcie ja tak też nosiłam) a teraz czytam że nawet z cudzego ogrodzenia ktoś zrobił użytek, tragedia!!!
Karinka może nie będzie tak źle z tymi zębami u was, niestety u nas z drugim było gorzej niż z pierwszym, nie wiem co będzie przy trzecim. Przeżyć jakoś to musimy nie ma innej opcji.
Anela Zuzia piękna kobitka tak samo i Justynka. Same piękne dzieciaczki na forum :)

No i tak wczorajszym wieczorem było strasznie Wiki dostała strasznego kataru po zjedzeniu mleka był jeden wielki żyg. A wszystko przez zalegajacy katar w gardelku wiec dziś nic innego jak kierunek pan doktor. A jak chciałam nosa wyczyścić to był jeden wielki płacz. Nie wiem czy też jej czasem gardelko nie boli. Nie śpimy od 5 dziś. Teraz sobie leży i nóżkami bawi. Moja Patrycja tez przeziębiona katar i kaszel wiec może i mała złapała.
Dominika Lenka zdolna bestia.
Moja narazie to tylko obrot na brzuch i czasami uda jej się z powrotem. Każde dziecko rozwija się swoim tempem.

Witamy się o poranku :) dzisiejsza noc już normalna Maja ładnie spała uff :) obudziła się przed 6 zjadła pomachala sobie przed buzia zabawka i zasnela :) najgorsze ze zaraz musze ja obudzić bo na 8 mamy szczepienie :/ chyba że uda mi się ją przebrać z pizamki na spiocha.
Od kilku nocy panna Maja układa się do snu na boku.ja ja przekręcam na plecy to się powierci i znowu na bok. Trochę mnie to martwi żeby bez kontroli w śnie na brzuch nie fiknela. Bo w dzień jej się to zdarza jak zaśnie na boku.

Justynka śliczna, Karinka z Amelka identyczne i równie piękne, Zuzia urocza slicznotka szaleje od małego na zakupach :-D

http://s8.suwaczek.com/201506014956.png

Karinka dzieki :-) ślicznie wyglądacie. A ten rudy super !
Anela Zuzia kobietka pełną gębą, będziesz miała z kim szaleć po sklepach. Bo z chłopami to sama wiesz jak jest :-)))
Ania88 powodzenia na szczepieniu.
Ewelinka wspolczuje kataru. Oby szybko sie skończył.
Sylwunia w takim razie witaj znowu w naszym gronie.
Dobra wróżko ja to bym na twoim miejscu puscila jakies czary na tych złodziei. Na pewno znasz jakies abra kadabra !!!!
Panifiono nie przejmuj się. Mój Wiktorek tez jest leniuszkiem i jak slucham co tu dzieciaczki w tym samym wieku wyprawiają to szok! Ale czekam cierpliwie aż mnie zaskoczy któregoś dnia ;-)
Dziewczynki napisze później. Mam dzis ciezki psychicznie dzien. Napisze później o co chodzi bo teraz aż się boje zapeszać.
Trzymajcie kciuki !!!!
Rusanka a tesciowa swoją drogą to jakas naprawde nieodpowiedzialna baba. Przeciez to jej wnuczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Witam, ostatnio mam tak, że czytam i nie wiem co komu mam napisać, mój mózg się wypalił:-/
Pamiętam tylko, że Hance mam napisać, że Lenka pewnie dlatego taką niedostępną grała przy Kubie bo przecież ma narzeczonego;-) a poza tym to i Kacperka i Kubę by musiała nosić bo obaj to waga piórkowa;-)
Jeszcze pisałyście, że cudownie musi być jak taki brzdąc pełza na człowieka i tak, to jest cudowne:-) już niedługo wszystkie bobasy będą tak pełzały:-)
Dzieciaczki piękne...
A my dziś mamy wizytę u neurologa a jutro szczepienie. A panna Lenka tak wędrowała po łóżku, że śpi na kołdrze, dupką do mnie:-) mała artystka.
Wisienka to musimy się umówić na przyszły tydzień, ja już niestety w tym tygodniu nie dam rady bo te wizyty mamy.
Wczoraj podałam drugi raz gluten, zobaczymy czy będą jakieś komplikacje.

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Anela, Zuzia ma przecudne oczka, takie niebieskie, że szok! Swoją drogą kiedy ustala się właściwy kolor oczu? Maja ma teraz takie granatowo-zielone, pewnie jeszcze się zmienia.
Dominika jak juz pisałam Lenka jest niesamowita :)
Elżbieta, co by nie miało być dziś trzymam kciuki, będzie dobrze.
Dobra Wróżko, kurde niefajna sytuacja, no żeby plot ukraść.... A pieska na pewno będziesz widywać no i masz pewność, ze będzie mu dobrze. Jeśli chodzi o remonty to my od ponad dwóch lat jestesmy w trakcie i jest różnie, czasem idzie super, czasem wolniej takze Cie rozumiem. Ostatnio robiliśmy łazienkę i jeden majster kazał wszystko zwalić, kafelki, wannę, umywalkę, a potem stwierdził, ze na za dużo roboty i nie da rady zrobić. I teściowie zostali bez łazienki na dwa tygodnie. Na szczęście znalazł się dobry fachowiec i wczoraj przez Skype oglądaliśmy efekty. Lubię remonty z odległości, bo nie musze sprzątać całego bałaganu, wysyłam tylko kasę. Na szczęście z każdym zakończonym etapem jestesmy bliżej do powrotu do Polski.
Tanna, witaj:) fajnie, ze cały czas dołącza ktos nowy, bo grono się coś zawęża cały czas.
Dobra Wróżko, jak różdżka choć trochę zadziała wyczaruj śnieg na święta, nie widziałam go juz dwa lata :)

monthly_2015_11/majoweczki-2015_38634.jpg

Dobra Wróżko współczuję sytuacji, ludzie to świnie a biednemu zawsze wiatr w oczy... Kurde niech sobie zapracują a nie ludziom kradną.
Ela trzymam kciuki:-)
Kamila oby te Święta były dla nas wszystkich cudowne i białe, w zeszłym roku na Boże Narodzenie niestety nie było śniegu, ale modlę się też, żeby w tym był. Ale za to był w Maju;-p w tym roku w Maju nie było to może w grudniu będzie:-D Majusia słodka, poważna kobietka:-) a z której strony Polski pochodzicie?
Ja też jestem ciekawa kiedy Lenka będzie miała właściwy już kolor oczu...

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Rusanka rozumiem doskonale Twoje zdenerwowanie i rozczarowanie Teściową.... Moja kiedyś na powitanie w wakacje wycałowała małego,a potem powiedziała,że ma opryszczkę na ustach...myslalam,że zabije...Nie powiedziałam nic mojemu. Nie chcę psuć relacji.Wiecie mały skończył 5miesięcy,a babcia, która mieszka 50km od nas odwiedziła go tylko raz(w tyg. Kiedy się urodził).Dzwoni tylko do męża abym wysyłała zdjęcia albo zeby przywiezc malego.Powiedziałam,że nie mieszka w Ameryce i że może przyjechać.

Anela78...to możemy sobie przybić piątkę... Już nie mam pomysłu co do jego spania. Kupilam książkę o najszczęśliwszym spiochu..Podjęłam próbę kontaktu z p.Agnieszka Piotrowska z dobrej nocki...która jest taka zaklinaczka snu...ale powiedziala,aby poczekać do 6 miecha...bo teraz być może on nie jest gotowy do samodzielnego zasypiania...że wzgledu na niedojrzały układ neurologiczny...

A tak swoją droga...co robocie jak Wasze dzieciaki budzą i nie mogą zasnąć same?wyciagacie z lozeczka?bujAcie???czy...?

Dobra Wrozko....jakbys mogła coś w naszej beznadziejnej sprawie...:):):)

Pamiętam jeszcze czasy,gdy aktywną była Beciunia..Tytka,Ulana

Dobra Wróżki....gdybyś t

Witam się i ja. U nas wczoraj po 18 była taka kupa, że do pieluchy się nie zmieściła. To już 2 raz w ciągu 3 dni i podejrzewam kaszkę glutenową. Odstawię na razie zobaczymy. Poszedl spać oo 19 bo kąpiel po tym uznał chyba za koniec dnia, ale budził się co 30 minut. O 1 wzięłam go do siebie i spał do 6.
Dobra Wróżko, co za chamy niemyte z tym ogrodzeniem. Mam nadzieję, że dalej będzie juz lepiej.
Anela,Dominika piękne i zdolne macie dziewczynki.
Tanna, z tymi kontaktami teściowej z wnukiem, to jakbym o swojej czytala, z tym ze mieszka na 2 koncu miasta i ma bezpośredni tramwaj a jak przyjedzie raz w m-cu to cud, a tesc to juz w ogole. Dodam, ze Filip to ich jedyny wnuk. Zapowiedziala się na dzisiaj. No cóż... Milego dnia

Dobra wrozkp. Oby im sierece,nogi i dupy polamaly!!!chamy niemyte.
Tanna ja to bym sie cieszylajakby moja tesciowa byla daleko :-D
Gdzies czytalam,ze kolor oczu ustala sie do 6tygodnia zycia:-) moj ma brazowe z delikatnie niebieskimi obwodkami:-)
Wiem ze kazde dziecie w swoim czasie robi postepy,ale zazdroszcze tym,ktore juz raczkuja...:-) tez bym juz chciala:-)
My dzisiaj idziemy na bioderka! Ostatnie:-) i ide kupic okulary. Moze co wybiore:-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70938.png

No to jestesmy po szczepieniu. Maja dzielna nawet nie pisnela :) Tzn piszczala w poczekalni do jakiegos maluszka ktory plakal ;) I uwaga Maja dolącza do bobasow w wadze niepiorkowej :p Moja panna wazy 8,5 kg! Ale Pani doktor powiedziela, że jak na wage urodzeniowa 4kg to jest super ;) Czyli juz sie nie martwie jej mniejszym apetytem ostatnio ;p i od urodzenia jestesmy w okolicach 97 centyla ;)
Z glutenem kazala nam sie nie spieszyc do konca miesiaca. czyli jak Maja skonczy 6 to mamy zaczac wprowadzac.
Zapomnialam spojrzec w ksiazeczke jak bylysmy na wizycie i doktorka wpisywala ale ciagle mamy ciemiaczko 1,5/1,5. Widze w ksiazeczce, że takie ma wpisane w 10 tyg, pozniej w 16tyg takie samo i teraz w 23 tyg tez. to normalne?

Anela nas tez czasem ratuja spacery.. Tylko wyjedziemy i po 5 minutach spi ;p
DobraWrozko co za chamidla.. no ale ostatnio ogladalam w wiadomosciach, że ukradli komus pomnik na grobie wiec nic juz mnie nie zdziwi.. ;/
Kinia a jak dawalas to zoltko? do czegos? kiedys i my wprowadzimy to zbieram info ;)
Co do uczulenia to nie wiem..
Sylwiunia to Twoj brzdac towarzyski jest :p
Ewelina86 oby szybko minelo to przeziebienie.
Elzbietta trzymam kciuki!
Lenka jak zawsze rewelacja :)
Kamila i ja tez bym chciala snieg na swieta :)
Tanna widze Twoja tesciowa tez dala czadu z ta opryszczka ;/ masakra ..

Pytalam mame o tego golebia i ponoc te mieso sie bardzo szybko gotuje. To jest mlody golabek to i delikatne miesko. Chyba sobie z tym poradze :) w przyszlym tyg ugotuje ;)

http://s8.suwaczek.com/201506014956.png

No piękne te nasze dzidziusie :D :D
Anela- ty uważaj: dość że imprezowa dziewczyna to jeszcze lubi zakupy :D
Dominika - aż uwierzyć nie mogę że Lena taka aktywna. SUper!!
Ja szybko tylko w sumie podać obiecane przepisy :D
oto one:
kaszka z mlekiem piesiowym
tu całe instrukcje
tu opisy co kiedy i jak
jak SAMEMU zrobić mleko dla dziecka
podstawowy kleik ryżowy
na razie tyle
a poniżej najnowsza-świeżo wyćwiczona umiejętność Odsetki :D

monthly_2015_11/majoweczki-2015_38661.jpg

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Musze nadrobic ale narazie do tego co doczytalam.
Panifiona u nas przekreca sie z pleców na brzuszek, siedzi z moja pomocą a zębów ani widu ani slychu :) a i mamy takiego samego bodziaka jak na zdjeciu :)
Niestety dopadło mnie przeziębienie i nie wiem co moge brac, pomozcie co można brać przy kp?
Moja Hania nie chce jesc obiadów nadal, tylko poczuje marchewke i od razu placz i plucie:( brak sił...

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Doczytam później bo Hania usunęła wiec i ja sie poloze bo nie mam siły, wszystko mnie boli. Kur... jak nie półpasiec to teraz przeziębienie, czy to sie kiedyś skonczy:) A tylko raz nie wzięłam wczoraj czapki i zmarzlam okrutnie :) Mam jeszcze dzisiaj 3 godz korkow i wieczorem impreze -kolezanka konczy 30 lat i robimy jej przyjecie niespodziankę :) i nie wiem jak dam rade :)

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Hej. Juz mowie o co chodziło. Może to głupie ale penilam przed tym jak cholera. Otóż musiałam dzis jechac na dlugooczekiwana wizytę lekarską z moim średnim synem i Wiktorek miał zostac z dziadkami. Od 8 rano do ... udalo się do 14. Ale u mnie tyle godzin bez cyca to byl stres no i do tego niechec do butli. Ale wyszlo super . Jak wychodziłam dalam cyca i poszedł spać. No a ze dziadek bujal to pospał do 11. Później łyżeczka zjadl kaszke na mleku plus popil łyżeczką wody i kolo 12.30 poszli z dziadkiem na spacer i śpi do teraz. A ja się głupia tak stresowałam.
Zaraz doczytam was to napisze bo musiałam na szybko sie z wami podzielić tą rozłąką :-)

Ewelusik udanej imprezy! I wracaj do zdrowia :-)
Dobra wróżko, sama pije z kubeczka ???
Ania88 to Maja pięknie waży, duza dziewczynka. Co do ciemiaczka to nie pomogę bo u nas nic nie wpisują tylko sprawdzają ale nic nie mówi. Wiec chyba u nas ok.
Tanna z ta opryszczką to szok !!! Opryszka jest bardzo niebezpieczna dla malych dzieci.
Jak znajdziesz sposób na spanie w nocy to sie podziel.
Dominika twoja Lenka jest the best !!!
Kamila choc nie lubię zbytnio śniegu to dla ciebie niech spadnie ;-)) choc na święta.

Ania, piękna waga Majki, my byłyśmy dzis i nasz wynik t0 7.300g.
Elżbieta, dziadka masz na medal, ja tez mam takiego w Polsce, mojego teścia, kiedys wziął starszego synka na 5 h na spacer. Liczę, ze Majkę tez zabierze :)
Dominika, my pochodzimy z Chełmży, 15 km od Torunia.
Ewelusik, wskakuj pod kołdrę i kuruj sie, herbatka z cytryna, a z domowych sposobów polecam tez syrop z mleka, czosnku i miodu, stawia na nogi, sama natura :)
A Dorotka zdolna dziewczynka :)
Leje dzis u nas, paskudna pogoda.