Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Moje dziecko dopiero się budzi :D gdyby tak wyglądała każda noc, ach pomarzyć można :p
Rusanka niepoważna ta twoja teściowa, brak słów na serio :(
Emagdalenka też bym już chciała żeby kp było już tylko dodatkiem do karmienia normalnego, ale mój cycusiowy głodomorek tak szybko nie odpuści raczej...
Wisienka trzymam kciuki żeby wam się polepszyło po rozszerzeniu diety, nie chce ci zabierać nadzieji!!!
Nie widziałam takiej kaszki jaglano jakiejś, pójdę dziś spojrzę jeszcze ale u nas mały wybór, nawet kleiku kukurydzianego nie widziałam :/
Miłego dnia mamuśki, u nas słoneczko świeci od samego rana :)
Elżbieta skrobnij coś koniecznie do nas :p

Hej dziewczyny. U nas drugi dzień z rzędu pobudka 4 30 .
Oczy mam tak ciężkie. Stwierdziłam ze musi spać krócej w dzień i później ja będę kładla spać ale ona sama zasypia po kąpieli a kąpiel około 19 potem cyc i zasypia. Hm....
Czytam różne strony o rozszerzeniu diety normalnie szok jak to szybko zlecialo. A jak wasze rozszerzenie diet?

Czesc dziewczyny. Dziękuję za słowa otuchy, trzymane kciuki. Wczoraj byliśmy w Londynie, udało się załatwić paszport, ma przyjść kolo 17 listopada czyli prawie miesiąc przed wylotem :)
W podróży byliśmy ponad 12 godzin, pociąg jechał dwie godziny w jedna stronę. Majka byla zachwycona, grzeczna. Po południu spala 3 h w wózku, tylko,w drodze powrotnej byla juz tak zmęczona, ze dala maly koncert, na szczęście bylo malo ludzi w wagonie i mogłam ją położyć do wózka i szybko usnela. Potem się przebudziła jak weszliśmy do domu, ale po cycku od razu ponownie spać. Jestem zadowolona, ale cieszę się, ze to juz za nami, bo dzień byl naprawde dlugi i męczący. A Londyn jest ogromny!!
Kinia, grupa na fejsie to paretingowy maj.
Anela, gratulacje z powodu ząbka.
Dominika, Lenka jest przecudowna i naprawdę bardzo do przodu :)
Sylwiunia, Kuba zlitował się nad matką i dał w końcu pospać.
Ewelina, ja dzis mam zamiar podać kaszkę z glutenem z bobovity. Skład nie powala, jest cukier, jest olej palmowy, ale mamy tylko 3 polskie sklepy i szału z wyborem nie ma. A nie mam też laktatora i teraz juz chyba nie ma sensu go kupować także wzięłam kaszke juz z mlekiem. Spróbuje ten gluten, a w przyszłym tygodniu chyba marchewka.
Zielona, super, ze juz dwa zabki sa.
Wisienka, Ela, wy wiecie, ja caly czas trzymam kciuki oby nadeszła piękna noc i obyscie się wyspały.
A moje dzieciaczki dopiero wstały, miłego dnia :)

Dominika dzięki za wsparcie:)
Kinia paretingowy maj. Ja zaczęłam dawać żółtko. Gotuje jajo a póżniej pół żółtka dodaje do ugotowanej zupki i blenduje. Właśnie mam zamiar kupić wołowinę. Normalnie ją ugotuj i blenduj. My narazie indyk i rybka.
Dziewczyny a co z królikiem? To ponoć najlepsze mięsko dla bejbików . W lidlu są całe zapakowane ale ja tego nie tknę za boga!!! Już mnie mdli jak pomyślę a nue chcę dawać ze słoika bo Zuzia ma zaparcia.
Jeszcze jedno wczoraj robiliśmy z m. mus z jabłuszka z sadu dla zuzi . Zawsze robiłam z cukrem na zimę a teraz muszę bez czy to mi postoi w słoikach? Jabłuszka nie są zasłodkie.
Zieloona gratulujemy ząbka znowu;)
Ela nie siedz za długo bo się przeziębisz .
Co za cholera nie można zdjęcia dodać.
Moje dziecko to dusza towarzystwa 01 byliśmy u mamy na obiedzie i było dużo ludzi a Zuzia wniebowzięta i tylko gadała i się chichrała do wszystkich.

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Zuzia rozkreca imprezy haha ;) nieźle! Filip ma sąsiadkę dwa miechy starsza i ona by go najlepiej porozbierala i obgryzla a on jej pozwala na wszystko jak sparaliżowany jak go dotyka ale uśmiechnięty :)
Kamila super ze gładko poszło !!
Anela, może tego królika tylko ze sloiczka dawaj resztę gotuj :) ja wege wariatka to nawet nie próbuje jak te mięsne smaku ją, jak sprawdzam temp to paluch mocze bo nie zjem, zrzygalabym się :p

http://www.suwaczki.com/tickers/relg73sbod19m7di.png

Dziewczyny co za piękna noc :) poszedł spać przed 20, pierwsza pobudka 3:30 - cyc i przysypianie z godzinę i następna pobudka o 7 :D oby tak zostało!!!
Ja już nie wiem od czego to zależy. Wczoraj popołudnie było dziwne - obudził sie o 15 po 30 min drzemce i ciągle był głodny. Cyc co godzinę, co chwile płakał, zrobiłam mu kaszkę z owocem ale dużo nie zjadł, dalej płakał, znowu cyc i o 17 poszedł spać - spał do 17:50 i ok 19 znowu płacz więc kąpiel, cyc i poszedł spać i spał do 3 - ja już nic nie rozumiem :)

Aneta gdzie kupiłaś kaszkę hipp? ja nigdzie nie widziałam :/

Kamila super że się wyprawa udała :)

Wisienka, Anela, zielona - biedulki Wy moje. Wysyłam dużo uśmiechu, energii i słonka.

Co do diety to ja jeszcze mięska nie dawałam. Na razie obiadek warzywny i owoc. Od 2 dni podaje kaszkę. Ale powiem Wam że jakoś nie umiem sobie tego poukładać. W jakiej kolejności to dawać. Niby kasza powinna być na śniedanie. Ale u nas pobudka ok 7-8 więc cyc i ok 9-10 marudzenie więc jest cyc i sen. Dałabym kaszkę ale nie mam pewności czy chce tylko spać i czy jeść i spać - a cyc załatwia obie sprawy :p później ok 12 obiadek, ok 15 cyc, ok 17 owoc, o 19 cyc i sen więc nie wiem gdzie tą kasze wstawić :/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Cześć dziewczyny!ostatnio tu na forum udzielałam się kilka razy jeszcze w ciąży, ale jakoś nie miałam siły przebicia:) i zostało mi tylko czytanie.Traktuje Was wszystkie jak dobre koleżanki.Przecież wiem co u Was od kilku dobrych miesięcy. Urodziłam mojego Oskarka 27 maja.Tak jak chyba Ela-Wiktorka...Karmie piersią i daje mm. Mój syn budzi się od 2miesiecy w nocy co 40min..łącze się więc z niewyspanymi...ani neurolog ani pediatra nie widza problemu:)

Poza tym jemy dynie,marchew,brokuł,Pasternaka,jabłko... Na noc mleko zageszczam kleikiem ryzowym...

Nasza dzisiejsza noc to masakra! az tak kiepskiej dawno nie bylo :( Maja budzila sie co 1,5-2godziny! a jak spala to zdazalo jej sie na glos plakac. po kazdej pobudce usypianie jej zajmowalo mi wicznosc. Wyginala sie, wykrecala i guzik z mojego usypiania. Po 5 z braku sil wzielam ja do nas do lozka a panna zasnela od razu. Nie ogarniam tego! U nas zawsze zasypia i spi ladnie prosto a w lozeczku wierci sie i obraca dookola albo wedruje pod przewijak.. No i teraz ksiezniczka odsypia a mi glowa peka :)

Rusanka wspolczuje. Ja tez bym sie wsciekla..
Zieloona druga jedynka brawo :) Filip przy kolezance chyba zawstydzony ;)
Emagdallenka tylko pozazdroscic takiego spiocha :D
Dominika dzieki za odp ;) Ale musi byc to cudowne jak Lenka sama na Ciebie pelza :) Juz sie nie moge doczekac tego momentu :)
Aneta24 takiej kaszki tez nie widzialam nigdzie.. ;/
Anela dzielna Zuzia:) zaraz zabek wyskoczy :) a Zuzia super przebojowa wsrod gosci :D
Kinia dobre wiesci, że wyniki w porzadku :) A co do cen aptek to u nas tez co apteka to inna cena i spore roznice.. ;/
Kamila super, że sie udalo wszytsko zalatwic :)

http://s8.suwaczek.com/201506014956.png

Aneta a ta kaszka to ma gluten czy nie? Muszę zobaczyć u nas czy jest w rosmanie :)
Tanna odzywaj się koniecznie, ja to się wprosiłam na forum jak już synio miał ze 2/3 miesiące :D ja też 88 rocznik ;)
Gołąb podobno bardzo zdrowy dla dzieci, karmili mnie jak byłam mała nim a ja do dziś nie mogę w to uwierzyć :D Niestety nie wiem jak się go przyrządza jeszcze :/

Dzięki dziewczyny za ponowne przyjęcie:). Wystawiłam małego na balkon i cos staram się ogarnąć... Ale jakoś zmęczenie daje o sobie znać. Wiecie mój synek ma tylko 30 minutowe drzemki i nie potrafi swobodnie przejść z jednej fazy snu do drugiej. Jak go złapie w 28minucie i dobujam chwilę to potrafi spać jeszcze godzinę w lozeczku... W innym wypadku oczy jak 5zeta i cześć mamusia jestem gotowy do zabawy:).

Co do gołąbka to nie pomoge. Nawet nie wiedziałam,że można je jeść:) głupia ja:).

Zastanawiam się kiedy zacząć o odawac miesiwo..i jak to zrobić...ale chyba jak we wszystkim zdam się na intuicję;)

No nie wierze ! Telefon mnie zalogowal :-D znakiem tego ze moze czesciej bede tu zagladac uhuhu.
Ale tu pustkami wialo ostatnio...
U nas dzień za dniem , mała cos ostatnio w nocy nie najlepiej śpi i ciężko jej zasnąć ale nie ma tragedii. W piątek była szczepionka i najpierw gorączkę miała 2 dni. Ok gorączka minęła to zaczęły jej jakieś plamy wyskakiwac na budzi , ale gdy ja zobaczylam na drugi dzień to w trybie natychmiastowym do lekarza jechalysmy. Cala, Buzka, glowa, plecki, brzuszek w czerwone plamy. Okazało sie że to odczyn alergiczny prawdopodobnie po szczepieniu. Dziś juz lepiej bo zaczęły znikać odkąd mała dostaje calcium .
Może uda się wstawić zdj :-)

monthly_2015_11/majoweczki-2015_38569.jpg

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

Tanna Milo ze ktoś o nas myśli ;-) a Oskarek może śmiało startować do Justynki :-D
Przez ostatnie kilka dni nasunęło mi sie kilka pytań do was ;-)
1. Czy wasze pociechy przekręcaja się z pleców na brzuch i odwrotnie ? Bo Justyna tylko na boczki i w dodatku tylko za cycem .
2. Gaworzycie juz ? Bo u nas na razie " AAA , eee yyy "
3. Siedzicie sami ? U nas ni huhu
4. I czy macie ząbki lub chociaż jakiś ślad ze będą ? Być u nas puuusto...
O to tyle ;-)

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

No hejka ! Może zacznę od końca :-) Panifiono Justynka przesliczna. Co do pytan. To u nas tak samo. Obroty do cycka są perfekcyjne. Raz podobno sam się przekrecil na brzuch ale przy moim średnim synu i nie wiem czy mu po prostu nie pomógł. :-))) co do gadania to juz pisałam ze gada mniej niż kiedys. A o siadaniu to nawet nie myśli leniuszek.
Tanna88 dobrze pamiętasz mój Wiktorek tez z 27.
My juz jemy kaszke z mlekiem Nan 1 kolo 10 , kolo 13-14 zupkę juz z mieskiem i kolo 17 kaszke z owocami ( deserkiem ) no i cyc. Ale noce bez zmian. Może niedługo wprowadze kaszke z mlekiem na noc plus cyc to zobaczymy.
Wisienka ja mysle ze te nasze cycochy są głodne i dlatego są marudne , bo jak podje i poprawi cycem to inne dziecko :-)
Anela pewnie niedługo drugi zabek wyskoczy ślicznej śmieszce.
Karinka wstaw proszę jeszcze raz zdjęcie bo tamto cos się nie wyświetla a bardzo bym chciała zobaczyć ten rudy.
Emagdalenka czy twoja pierwsza córcia dlugo tak cycusiowała w nocy ? Pociesz mnie proszę ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png