Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

sie tak z lekka wtrącę w dyskusje:P
tez we wczesniejszych tygodniach miala checi na zupki chinskie, pure z knora:P jadlam jak szalona....pepsi czasem pije, wole ją niz cole bo po coli wali mi serce jak oszalałe....ale cola znow dobra na zaparcia:P teraz jem duzo owoców itp:) bo trzeba korzystac poki sezon:D teraz jade nad morze i bede jadła rybke:) mozna jeść słodycze, zupki chinskie jakies smieciowe jedzenie ale wiadomo z rozsądkiem:) ...

też robie zielony pokój dla dziecka:D taka soczysta limonka, albo zielone jabłko :)) mysle ze to najlepszy kolor:) uspokajający i cieply:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

Karikari, ja tez zauważyłam poprawę włosów i paznokci !
Wczesniej myłam włosy codziennie, obecnie moge nawet co 3 dni, nie wypadaja jak wczesniej, są grubsze i bardziej lśniące.
Paznokcie sie wzmocnily, sa twarde i szybko rosna, nie rozdwajają się jak wcześniej.
Też się chyba połozę, chociaż na 15 min w ciszy, bo głowa znów mnie boli, że aż oczy mrużę.

Ojej byłam u mamusi i wpadłam na ogród, truskawki, wiśnie, groszek, marchewka, i zapiłam maślanką! Pycha! :D Więc lepiej dzisiaj nie będę wstawiać swojego brzuszka :p
Może jutro po wizycie wstawię. Lenson- brzusio fajny :)

A co do paznokci, ja 3 lata nosiłam żele, ściągnęłam w styczniu i paznokcie nie były w zbyt dobrym stanie, kupiłam regenerum, trochę pomogło, ale odkąd jestem w ciąży moje paznokcie są twarde, rosną szybko, po prostu piękne :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Lenson - ładny brzuszek, mały ale wyraźny.

Marta A - gratuluję chłopczyka i zazdroszczę, że już wiesz kto w brzuchu mieszka :D

KariKari - ja też już popełniłam grzeszek w postaci zupek typu gorący kubek. I co gorsza narobiłyście mi znowu smaka na to :p Poza truskawkami które za mną chodzą.

Kurcze, zazdroszczę tego urządzania pokoików. Mam nadzieję, że będzie mnie to czekać już gdzieś za mniej niż 2 lata. Póki co się zamartwiam jak się właściwie pomieścimy z potomkiem. Póki co mieszkam na wynajmowanym malutkim mieszkanku gdzie jest 1 pokój, kuchnia i łazienka i zagracone poddasze. O przeprowadzce nie ma za bardzo mowy. Nie znajdę mieszkania dla pary z dzieckiem i kotem i w rozsądnej cenie. Póki co zaciskam pasa i zbieram na wkład do kredytu na dom.
Myślałam o zakupie takiego łóżeczka z szufladami pod spodem gdzie można by schować dziecięcą pościel i może coś jeszcze. A do tego szafeczkę lub komódkę na ciuszki i kosmetyki dziecka. Natomiast nie wiem czy rozwiązanie pt. przewijak przyczepiany do łóżeczka się sprawdza? Bo widziałam, że są takie jakby na zacisk. No i czy to stabilne jest...

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Kurczę gadacie 0 tych kanapkach z pomidorkiem, a że pora kolacyjna to chyba sobie zjem taką :D Chociaż w sumie mam sałatkę to zjedzenia :P

Jak tak brzuszki wstawiacie to i ja mój wstawię :) Powiększył się sporo od ostatniego czasu, no jak by nie było mamy już 19 tydzień :) Wreszcie ktoś zauważa, że w ogóle jestem w ciąży ! Wydaje mi się, że brzuszek wyszedł większy przez bluzkę i kurtkę bo akurat wychodziłam w odwiedziny do mężusia i na szybko zrobiłam fotkę... w rzeczywistości jest troszkę mniejszy :D

monthly_2014_07/grudnioweczki-2014_12956.jpg

Maskowanie bałaganu trochę mi skrzywiło brzuszek - ups :P

Co do łóżeczka to już wybrałam, ale zastanawiam się nad pościelą - będę chciała coś w kremie lub beżu prawdopodobnie tą z napisem `I Love My Baby` co jest na dużym zdjęciu pod koniec :) 32 elementy, wszystko w zestawie co potrzebne, łóżeczko z szufladą i kołyską ( jest zbawienna przy usypianiu!) no i cena też nie jest jakaś meeeega meeeega duża, a taka całkiem w sam raz no i są zestawy mniejsze i tańsze, ale ja lubię mieć wszystko dopasowane.. jakieś takie zboczenie :D

Lenson, Carolineee fajne brzusie
U mnie włosy się poprawiły, natomiast paznokcie nie. Łamią się i rosną normalnie jak przed ciążą.
Urządzanie pokoiku dla maluszka jak na razie jest marzeniem. Najpierw wyprawka, która kosztuje majątek. Przeraża to mnie. Poza tym na początku będzie spać z nami w pokoju. Później po zebraniu kaski wykończenie pokoiku, bo jest stan surowy dosłownie.
Ja myślę nad takim łóżkiem

łóżeczko z szufladą to strzał w dziesiątkę... miejsce super wykorzystane na pościel, na zapas pieluszek lub innych środków higienicznych

Carolineee brzusio piękny - aż pokażę wam swój :) na pół siedząco i pół leżąco wprawdzie ale to moja wygodna poza :)

co do pazurków to mi też rosną jak szalone - kilka dni temu zdjęłam hybrydę i myślałam, że będą w tragicznym stanie od razu kupiłam regenerum, posmarowałam raz a pazurki super i co dziwne ale skórki jakieś takie niewidoczne a wcześniej z nimi walczyłam.... miło :)

jak wam minął dzionek?
ja miałam plan wrócić do domku i od razu się położyć do łózka ale oczywiście wymyśliłam sobie zajęcie - zrobiłam tort dla dziadków bo zaprosili nas jutro na obiadek więc chciałam by im miło było.... piękny aż mamcia moja nie chciała uwierzyć, że sama taki zrobiłam jak jej focie wysłałam :)
a teraz padłam na kanapie i odpoczywam bo nóżki bolą i kręgosłup

a mi się brzusio nie wstawił więc ponownie wrzucam :)
w biodra i tyłek nic a nic nie idzie nie ma żądnych fałdek, żadnych rozstępów za to do przodu to brzusio z tygodnia na tydzień w szalonym tempie rośnie :)

Gabi twój koktajl wygląda pysznie - miałam wstręt do koktajli truskawkowych tak tego bym skosztowała chętnie :)

monthly_2014_07/grudnioweczki-2014_12962.jpg

Carolineee, Kari piękne brzuszki!! Juz takie widoczne :))))) super!!!
Lensonnp twoj tez śliczny :)
Ja tam juz widzę ze to ciążowy a nie najedzony hihihi :)

Moje włosy tez dobrze, paznokcie rosną jak szalone :)

Pokoik juz wiem jakbym chciała zeby wyglądał, podobnie jak wynoisalyscie, kolory kremowe, mebelki białe :) tak sie składa ze niedawno malowalismy, nie byłam wtedy w ciazy i w pokoju dla bąbelki jest kolor ścian miętowy tez bardzo ładny ale nie pasuje do mojej koncepcji wiec nie wie czy go zostawię czy pomalujemy na inny :)

Ja dzisiaj dziewczyny, zeby tylko nie zapeszać obudziłam sie i dobrze sie czułam, pojechałam do Lidla, zrobiłam w domu naleśniki :D ze szpinakiem i z owocami i bita śmietana dla męża bo takie lubi :) wiec bardzo sie cieszę..moze juz tak zostanie?:)) byłoby cudownie tak sie dobrze czuć :)))

Gabi koktajl wyglada mega dobrze!!!! Daj troszkę :D

Kari a jaki torcik? Pochwał sie i wstaw fotkę :)))
Ja wam mogę wstawić mojego nalesniczka mniaaaaam:D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgsmd4arhk.png

KariKari fajny brzusio. Koniecznie poproszę kawałek tortu. Wygląda cudownie i pewnie smakuje obłędnie.
Madlenka zapraszam. Jeden już zjadłam. Ząbki się cieszą. Przyjdziesz czy wysłać kurierem? :)

Zaszalałaś, normalnie ślinka leci do samej ziemi.
Mi dzień minął pracowicie. Miałam sporo latania po mieście. Nazbierało się rzeczy do załatwienia. W między czasie musiałam na szybko szukać łazienki, bo pęcherz uciskał :( Chyba zacznę nosić ze sobą nocnik :) Na obiadek pojechałam do dziadków, pyszności. Chwilę odpoczęłam i zabrałam się za odkurzanie i mycie samochodu. Jak skończyłam poczułam ból kręgosłupa. Pierwszy raz w ciąży pucowałam swoje autko.

Brzuszki super rosna kazdy jest inny :)
ja wybrałam w kolorze bezu i bieli zanim dowiedziałam sie ze dziewczynka bedzie :) to kolorki uniwersalne w takich tonacjach tez wiekszosc ciuszków bede kupowac :)

Kari kari zrezygnowalismy z chorrwacji i jedziemy nad morze do Łeby potem zachaczymy o dębki jest tam super szeroka plaza i czysciutka woda byłam tam 10lat temu wiec mysle ze Dębki znowu zrobia na mnie wrazenie jak wtedy :) 20 lipca pojedziemy jak wszystko bedzie ok

Włosy mi sie nie przetłuszczały nigdy nie miałam z tym problemu :) pazn rosna szybciej :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png