Skocz do zawartości
Forum

Czerwcątka 2014

Rekomendowane odpowiedzi

No, wreszcie działa fo :-)

Żeby nie było, że straciłam formę znalazłam coś fajnego i żałuję, że tego nie odkryłam wcześniej:
http://www.tublu.pl/pomyslowy-dobromir/na-spacerze/sock-ons-classic-%E2%80%93-nakladki-na-skarpetki-0-6-miesiecy-biale.html
Myślałam jeszcze intensywnie nad krzesełkiem i chyba zdecyduję się na krzesełko na krzesło normalne, pomysł mi podsunęła Monika :-) U nas i tak w domu niewiele miejsca, więc powinno się sprawdzić. Chyba zostaniemy na takim:
http://superbobo24.pl/pl/p/FISHER-PRICE-KRZESELKO-NADSTAWKA-brazowe/4150
Ma zdejmowany blat więc można później je dosunąć normalnie do stołu, regulację wysokości i oparcia. Jest do 23kg więc powinno wystarczyć :-)
Okazało się, że zaparcie u Myszy powoduje banan :-/ Więc pomimo, że go wcina z takim smakiem to musimy go na razie odstawić. Trudno.

Bia
Może tak być, że Piotruś się trochę rozleniwił i dlatego nie odkrztusza... Chociaż nie wiem czy ja też bym ryzykowała i czekała, a z drugiej strony rehabilitant chyba wiedział co robi...
Sierściuchowi na szczęście przeszło, ale wątroba jak to wątroba u starszych stworzeń już się nie regeneruje więc niestety raz jest lepiej raz jest gorzej. W zasadzie nie może jeść już nic innego oprócz suchej karmy hepatic.

Ogólnie tak jest, że noworodki i niemowlęta, które dużo leżą na pleckach mają tzw. "rozlany brzuszek" - tzn. że mięśnie brzuszka są bardzo słabe i trzeba je ćwiczyć, czy to przy obniżonym czy wzmożonym napięciu. Widać, że brzuszek "rozchodzi się" tak jakby na boki. U Iśki to było widać i powiedziała nam o tym ta rehabilitantka co do nas do domu przyjechała.

W najbliższych dniach ma padać, więc raczej nici ze spacerów, ewentualnie się pobalkonujemy, bo wychodzić z wózkiem owiniętym folią to średnia przyjemność. Co innego jak wyjść trzeba, wiadomo, ale jakoś mam wrażenie, że maluchy trochę się "kiszą" w tych foliach :D A balkon mam dobrze osłonięty, więc się ubierzemy i posiedzimy sobie.
Coś miałam Wam jeszcze pisać, ale jak zwykle nie pamiętam, może później sobie przypomnę.

http://www.suwaczki.com/tickers/uch5e6yd0cq7vxma.png

http://www.suwaczki.com/tickers/y5iaxzdv6sr7mh7j.png

Wczoraj nie mialam neta,jak ja ni lubie interentu na jakies limity bo czasami mam wrazenie ze p robi mnie w ciula. Ale jako jedynie byli najtansi ;) A kablowego u mnie nie ma:/ Wiocha u mnie starszna:)

Bia- martwi mnie bo pulpet powinnien wlasnie razic sobie coraz lepiej chociazby z krztuszeniem sie.Piszesz ze go reanimujesz ale powiedz mi odrazu reagujesz czy dajesz mu doslownie chwilke zeby ze swoja slina sam sie uporal? dziwnie to brzmi jak sie pisze tak troche hardcorowo ale moze nie ma jak probowac sobie radzic sam bo za szybko reagujesz. Chociaz z tego co czytam to nie wygladasz na matke panikare :) Bo to ze sie rzuca i mu sie ulewa to ok bo moj tez tak ma jak sie rzuca. Wymioty przy podaniu lekarstwa to tak dziwnie rozumiem cofanie ale nie az tak. USG mial robione? Bia miejmy nadzieje ze wraz z wiekiem wszystko minie.tylko szkoda ze musisz sie tak stresowac przy malym.
Nie raz czaje sie by nagrac mlodego ale on jak widzi tel odrazu przestaje gadac .COkolwiek by nie robil to przestaje,sprobuje go nagrac dyktafonem :P wlacze wczesniej i nie zobaczy go:)
Wspolczuje balaganu przy remoncie u mnie jakis czas temu kluli sciany syf i kurz niesamowity dobre 3m pylilo w mieskzaniu:) A teraz na wiosne szykuje sie generalny remont lazienki ikuchni, masakra.
Eh teraz doczytalam o tym co pisalam wczesniej....poczekaj sekunde sluzej z reanimacja.
Mlody moj tez jadl mniej przy zabkowaniu. To co piszesz moze byc zabek jak widzisz przebarwienie to niedlugo powinnas poczuc uklucie:)

Emwro-jak lekarz nie radzi sobie to musi na kogos zwalic wine:) Moja tesciowa kiedys opieprzyl lekarz za to ze jej dziecku zbyt szybko zaroslo ciemiaczko:)

Dziubala-Andrzejki zadko cokolwiek robilam w ten dzien ,dzien jak dzien. Zazroszcze ci wypadu w gory ,fajnie masz :) Ja mam morze blisko ale jakos nie ma co robic tam w taka pogode :)

Beacia ja kupilam pampersy 5 w lidlu a pozniej rozkminialam czy 68gr to tanio czy duzo jak na rozmiar 5 heheheh Ale mam jedna w zapasie gdyby nagle mlody wyrosl z 4:)A ze mam ich full to kupilam wieksze :)
Widze ze masz zpsem pszygody jak ja ze swoim ,masakra z nim jest.
Krzeselko fajne ,nie zabiera duzo miejsca:) Ja nie mam krzesel a na lozku niestabilnie by bylo z reszta jak bym miala przymocowac je;) Ale fajne naprawde:)

Aniu-tez mam wrazenie ze maly czyta fo.Ja np na niego narzekam a on nastepnego dnia robi na odwrot ,w druga strone tez to idzie przy pochwalach:P

Werka-czyli u okulisty bylo jak u nas,ciekawe skad sie wzielo u tamtej te 6dni....
Kupa zielona moze byc spowodowane tym co jemy. Jak mlody zabkowal(nie wiedzialam o tym) to mial Qpe kolorowa ,bylam u lekarza i powiedziala ze mam spojrzec najpierw na diete ,pozniej dala probiotyk i na koncu wyszlo ze to zabki.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb15ksjtmsj.png

Mam napieta sytuacje w domu,maly marudzi definitywnie chodzi o dziasla,moj T boli zab i nie chce jechac na pogotowie ,ani do lekarza ktory leczyl mu zeby. Ja wkurzam sie poniewaz oni sie wkurzaja i jeden przez drugiego drze .....buzie....
A ja nadodatek musze sztory recznie podszywac poniewaz kupilam maszynke taka do podszycia reczna ktora kuzwa nie szyje. instucja typowo chinska wiec nie rozumiem jej za chiny. NIe wiem czy zle nic zmienilam czy w pizdu jest rozpieprzona. I wyszlo na to ze dalam 40zl za przedmiot ktory nie uzylam nawet razu. Nie sa jakies duze pieniadze ale nie majac maszyny chcialam zeby bylo szybciej przy tych zaslonach.

Chyba dzisiaj wszystkie mamy protestują przeciwko niedziałającemu fo rano :D
U nas dzień całkiem udany, jedzeniowo dobry jak nie pamiętam kiedy, aż 880ml :-) Za to od wczoraj jakieś większe marudzenie przy wieczornym zasypianiu.
W ogóle uwaga, uwaga... Odrastają mi włosy! Nie wiem na ile to zasługa odżywki, a na ile jedzenia (od jakiś 3mcy codziennie na śniadanie jem z mlekiem otręby owsiane, siemię lniane i jakieś owoce), a może i tego i tego, ale widzę, że odrastają! W fazie tej największej fali wypadania zaczęły robić mi się nawet zakola na czole i teraz na nich wyrastają włosy :-)

Monika
Czemu masz wrażenie, że p robi Cię w ciula? Składaj reklamację! Albo wymień kartę sim albo oddaj modem do naprawy. Po to go masz, po to płacisz, żeby działał. Ale na marginesie też mi się go średnio w domu używało jak miałam - w sensie, że nie ma porównania do stacjonarnego.
Szczerze mówiąc nie orientowałam się jeszcze w cenach pampersów "5" - jak tam Ci wyszły porównania - te 68gr to tanio, drogo czy w sumie porównywalnie z innymi sklepowymi promocjami?
A Twoi mężczyźni dzisiaj zmówili się z tymi zębami?? :D

Beacia- internet dziala jak dziala raz starsznie wolno raz szybciej ,co najlepsze wczesniej chodzil ladnie pozniej przedluzylam umowe i niby pol roku mial byc te LTE no i mial byc lepszy ok dla mnie dzialal jak poprzedni ,ale skonczylo sie te LTE i dupa muli strasznie gorzej niz przy podpisaniu pieszej umowy.ALe taki mamy zasieg mowia mi:P Chodzi mi o ten limit mam 32 , przez pol roku nie moglam go zuzyc a teraz nagle go zuzywam juz 15 tego przy podobnym uzytkowaniu a nie udowodnie im ze jest inaczej:) Przy poprzedniej umowie bylo identycznie na poczatku mialam 10 i wystarczalo mi a po pol roku juz musialam dokupywac za 40zl dodatkowo ,masakra:) Gdybym miala kablowy nie zastanawialabym sie ale do nas chca dojsc bo mamy rzeke zaraz i podmokly teren:) Tez glupie tlumaczenia.
Chyba zgadali sie by mnie wkurzyc ,teraz siedze recznie szyje te zaslony ,wkurw...sie na maxa, T.przespal popoludnie i poszedl do kolegi ,malego polozylam ,mam swiety spokoj na ile ,nie wiem:P
Z tymi 5 musze popatrzec :)
Co do wlosow szczerze nie wiem co napisac "gratuluje" chyba nie pasuje "wow'' tez dziwnie :P heheheh zartuje wyobrazilam sobie ciebie z takim plackiem lysym na glowie i takie milimetrowe wloski:P

monika1709
wyobrazilam sobie ciebie z takim plackiem lysym na glowie i takie milimetrowe wloski:P

ej, dzięki :D nie mam łysego placka tylko małe, wyłysiałe zakola :-p
Ech, ile ja się nawalczyłam u nas z tym zasięgiem, jeszcze we wrześniu w ub. roku zbierałam klientów i zrobiłam do kupy takie zgłoszenie do mojego szefa, a on miał to dalej popchnąć... taaa... Ogólnie przed wprowadzeniem LTE była modernizacja nadajników i była taka lipa z zasięgiem, że masakra, oczywiście my musieliśmy świecić oczami, bo wg "góry" wszystko było w porządku, dopiero później nam o tej modernizacji powiedzieli, jakby to była jakaś tajemnica...
U nas kablówki też nie ma, ale jest internet przez gniazdko na kablu telefonicznym czy jakoś tak.
Podziwiam Cię za tą cierpliwość z zasłonami...

Oooo, a może mamy się na jakiś tajny zjazd zmówiły i my nic o tym nie wiemy??!! :D :D :D

Pati się zameldowała :D

Pati no to ladnie. Ja kiedys wykapalam tel ale to bylo dawno temu, kiedy tel mogly sluzyc latami:) ale kibelek to nawet nie wiem jjak to mozliwe:) pomylilas fon z papierem toaletowym? Hehe zartuje.

Beacia netia jest takim internetem ale moje gniazdko nie pasuje im bo jest od innego operatora czy cos takiego z reszta to sa oszusci sprzedaja usluge zawyzona niz moga dac i jeszcze kasy nie chca oddac za to:) p- faktycznie pogorszyla sie predkosc ,swoja droga oplaca sie brac te Lte? Wiem co to znaczy dostac opierdziel za szefow:) non stop z tym sie borykalam :)
Z zaslonkami nie mam wyboru albo pokazuje tylek ludziom albo robie zaslonki mieszkam na parterze wiec wole zostawic moj zadek w spokoju i nie afiszowac sie nim:)
Chyba sie spotkaly i nic nie mowia:)

No więc tak jak wczoraj napisałam - JESTEM!!!! :D

Odpowiem ogólnie bo strasznie dużo tych stron od mojego ostatniego postu więc tak...

INTERNET
Na początku mieliśmy mobilny z play ale po przeprowadzce nie mieliśmy zasięgu (mieszkam teraz na wsi) więc zrezygnowaliśmy. Teraz mamy radiówkę i jestem bardzo zadowolona choć nie powiem czasami jak w weekend dużo osób siedzi na necie to czasami muli ale mimo wszystko jest ok.

Krztuszenie
Mały się dławi jedynie śliną no i jak wsadzi paluchy do buzi to też ale szybko sobie z tym radzi odchrząknie i jest ok więc Bia ja bym to skonsultowała bo jak przeczytałam, że małego reanimujesz parę razy dziennie to mi się słabo zrobiło...

Zęby
Brak. No niestety nadal widać takie białe na dziąsłach, jak mocniej dotkniesz to czuć ale jeszcze się nie przebiły :( Małego bóle łapią zazwyczaj wieczorem a skubany ma taką siłę w ścisku szczęki, że jak czasami złapie mój palec to aż boli....

Emwro zmień lekarza!!!! Co za konował z niego jak mógł Cię ochrzanić??!!! Nie zostawiłabym na nim suchej nitki i jeszcze jakąś skargę na niego bym napisała skoro taki mądry jest!!!!

przewroty
Od kąd mały zaczął się tak przewracać poprostu dostaję na głowę!!! Słuchajcie on 0,5 min nie uleży na plecach!!! Non stop się przewraca !!!! To jest tak męczące bo leżeć tylko na podłodze żeby z łóżka nie spadł, zabawki mają być blisko ale żeby nie krępowały obrotów, zero przeszkód bo zaraz płacz, jak się zmęczy leżeniem na brzuchu to płacz bo chce a nie ma siły no normalnie masakra jakaś.... najgorzej jest po jedzeniu bo przecież jak tylko wypluje cyca to od razu myk na brzuch i zanim mu się odbije to uciśnie brzuch i zwymiotuje a nawet jak odbije to mimo wszystko zaraz po tym ląduje na brzuchu więc czasami zdarza się ulanie. A jaka jest histeria jak mu sie nie pozwala przewrócić wczoraj mąż go przytrzymał za nogi to tak się rozpłakał, że aż się zaniósł... Tak więc mamy którym dzieci się jeszcze nie przekręcają - CIESZCIE SIĘ ...

andrzejki
Nic nie planujemy ale podejrzewam, że będzie spontan :D

Pampersy
My lecimy na 4 w sobotę zrobiłam zapas w LIDLU więc do końca roku mamy spokój :D

Okulista
Kurczę też muszę małego zapisać na kontrolę ale szczerze... nie po drodze mi... wiem wstyd ale w tym tygodniu si ę zmobilizuję

Zielona qpa
Przy kp to ponoć normalne tak nam powiedział lekarz w szpitalu bo to jakiego koloru jest kupa zależy od tego co mama zje i u nas np po pomidorach i ich przetworach(koncentrat, ketchup), warzywach zielonych(brokuł, brukselka) zawsze jest zielona więc luz nie ma co panikować

Gluten
Nie będę schizowała dam przed cycem i też będzie ok

Moje dziecko właśnie się rozpłakało bo dojechało z przewrotami do szafy i nie może dalej.... Około 4 m :D

Miłego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371u60um7mu.png

http://s1.suwaczek.com/200706242438.png

Witam poniedziałkowo :)

Jaś wszedł w słoiczki :). Tak więc wypada nam 1 mleczko, a w jego miejsce wchodzi obiadek :). W sobotę zjadł marchewkę, a wczoraj marchewkę z ziemniakiem. Wiem, że powinno się zacząć od kilku łyżeczek, ja planowałam dać pół słoiczka ;), ale Jasiowi tak smakowało, że zjadł od razu cały :D. Zaskoczył mnie synuś, bo nie sądziłam, że z takim apetytem zje warzywka, ale jestem dumna, że tak ładnie załapał i nie wypluwał jedzonka. Qpa po marchewce była pomarańczowa, po drugim obiadku, jak to Monika pisała, jesień w pampku, a dziś znów pomarańczowa. Ciekawe jak długo organizm "oczyszcza" się z marchewki?
Kupiłam też kaszkę z glutenem po 5mż., jak skończy obecną kaszkę to następną zużyjemy te glutenową, czyli za kilka dni zaczniemy.
Udało mi się też kupić szczepionkę 5w1, w samą porę, bo w tej aptece zostały dwie ostatnie (w innych w ogóle nie było i nie ma!). Tak więc dziś będę dzwonić i rezerwować termin na szczepienie.

Ania, nie mamy żadnego Andrzeja, ale "Andrzejki" to dobry „pretekst” do wspólnego wyjazdu :). Jako, że wyjazd będzie później niż Andrzejki wypadają, więc spokojnie zrobimy jeszcze domówkę u nas :)
Dzień od poniedziałku do piątku zaczynam o godz. 7.05 ;), a w weekend o godz. 8.30-10.00 ;)
A kaszki czy mleczka rzeczywiście nie powinno się zalewać wrzątkiem (chyba, że na opakowaniu jest takie zalecenie), bo jak pisała Werka, to zabija witaminy.

Werka, fajny artykuł, ciekawe to przestrzeganie dziecka, przy niektórych nieźle się uśmiałam :D

Beacia, Jaś też śpi 11-12h, ale z przerwą na mleczko. Budzi się po 8-9h, wypija mleko i dalej śpi :)
Odkrycie z nakładkami na skarpetki rewelacyjne! Rzeczywiście szkoda, że tego wcześniej nie odkryłaś ;). To mógłby też być fajny pomysł na prezent dla młodej mamy :). Ciekawe czy w jakimś stacjonarnym sklepie można kupić?
Krzesełko do karmienia nakładane na krzesło to też super rozwiązanie :)

Nicca, u Jasia zielone qpy były po… probiotyku (Dicolor), tak więc zielenie w pampku nie tylko od jedzenia, picia, czy ząbków ale probiotyk też może być „winny” ;)

Monika, jak ząb T.? Poszedł do dentysty?

Pati, mi też kiedyś tak wpadł telefon do kibelka :D. Miałam go w tylnej kieszeni i jak ściągałam spodnie, żeby usiąść na desce to nastąpiło plum ;). Na szczęście telefon potem działał :)

Emwro, czemu usunęłaś fotki z Dropa? :(

Emwro
Gdzie jesteś?? WRACAJ DO NAS! :-(

Dziubala
Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Jaś jest dzieckiem idealnym? :D Czy może to kwestia Twojego doświadczenia? :-) My jeszcze pewnie dłuuugo mleczka nie będziemy zastępować.

Pati
Oj, wredna Ty z tymi zakolami, zapamiętam sobie :D Ciekawe czy jakbym nie napisała to by zostało zauważone :-p :-p
Z przewrotami jest podobnie, jeszcze wczoraj wyczytałam, że z brzuszka na plecy to do 7mca spokojnie można czekać.

To tak na szybko bo spacer przed nami.
Później gin... ciekawe co powie na moje 3,5 tyg. plamienie...

Hej!

Nie wiem, co się dzieje, ale Piotruś jęczy cały czas i nie chce jeść, jak wtedy wieczorem. Spadło do ok. 500ml/dobę. Gorączki brak, nie jest senny, tylko na potęgę marudny i złoszczący się, jak nigdy jeszcze. Mam wrażenie, że to albo ząbki, bo jak bierze butlę (a wyciąga do niej łapki i robi dziubek), to zaraz się odrywa z jęczeniem lub płaczem, zasysa się na pingwinie, znów zrobił zieloną qpę i wypluwa ślinę gdy leży na pleckach, lub jakiś skok, bo chyba mu się strasznie nudzi na plecach i najlepiej jest, gdy go noszę i może sobie wszystkie przedmioty ze szczegółami oglądać i dotknąć. Szkoda, że jakoś nie ciągnie go do przewracania się. Toż mu tłumaczę, że mógłby wszędzie dojść, gdzie chce, jeśli się będzie turlać. :p
Z odklepywaniem do góry nogami staram się wstrzymywać i przeżywam jakoś te kilka sekund grozy, i póki co sam sobie poradził. Może z czasem będzie lepiej.
Noc znów ciężka, bo przez to słabe jedzenie budził się co 2h na dojadanie, niestety, kończył na max. 60ml/porcję. Do tego nadwyrężyłam stopę i latanie do niego co chwilę było katorgą.
Z pozytywnych rzeczy, przenieśliśmy go do jego pokoiku, mimo że jeszcze taras będzie kończony (wyjście na ogródek jest z jego pokoju) i teraz siedzę i się głowię, jak poukładać mu meble, które kupiliśmy. Wczoraj zasypiał przy swoich robocikach, puściłam mu projektor gwiazdek i to chyba był najszczęśliwszy czas dla niego wczoraj, bo wyglądał na takiego rozpromienionego. :)
Piotruś dostał od swojej cioci strój Batmana. Zaraz wrzucę na dropa nasz Batman Begins. ;)

Pati
Robercik jest po prostu bardzo ambitny, nie ma co się martwić. W tym tempie to za miesiąc będzie chodzić. :) Wrzucisz filmik z jego turlania się?

Mam pytanie odnośnie butelek Aventu. Kupiłam smoczek z serii natural z 3 dziurkami i ten pasuje do mojej butelki, ale drugi, z regulowanym przepływem dla gęstych cieczy już nie, lub nie umiem założyć. Jaka butelka jest potrzebna do niego?

http://www.suwaczki.com/tickers/tb739vvj2mx19c44.png

Bia
Ale ślicznie Piotruś robi foczkę! I jak się za stópki pięknie łapie! Czekam aż Iśka porządnie odkryje istnienie swoich stóp, parę razy przypadkiem złapała tylko. Strój batmana czaderski, mam kolegę który jest strasznym fanem :-)
Z marudzeniem to może być na ząbki, zwłaszcza że też spadł mu apetyt. Mysza też ostatnio miała dzień 600ml, później miała dzień 800ml więc naprawdę różnie to bywa... Dzisiaj z kolei mamy za sobą 190ml, 90ml i 190ml... i weź tu wyczuj ile zrobić. 60ml też już nie raz mi jadła.
Z Aventem niestety nie pomogę, bo nie używamy.

Emwro, odezwij się do nas... :-(

Czesc! U nas taka bez sensu pogoda ze az weny tez nie mialam. Wczoraj chcialam chociaz Fifiego na taras wystawic bo juz prawie usnal z Kuba to jak na zlosc u sasiadki bylo glosno i bylo wszystko slychac, i przez las kolo nas jezdzil ktos na motorze, i nie mogl usnac, a na spacer akurat wczoraj mi sie nie chcialo.
Tak poza tym w porzadku, ostatnio klade sie z Fifim na pierwsza drzemke bo jakos mi sie spac chce, i nawet wczoraj dal mamie pospac bo zamiast standardowej godzinki spalismy diwe :D
Dzis jednak po poludniu idziemy do lekarza, bo Fifi przechyla glowke na jedna strone najczesciej jakby mu sie w tym miejscu zastala. Obraca cala, ale np przy cwiczeniu Beaci gdzie lape go za rece i pod kolanami na prawo idzie z glowa a na lewo glowa zostaje mniej wiecej na prawo. Poza tym ma problem z lezeniem na prawym jego boku, lewa nozka gdzie nie moze polozyc sie na podlozu tylko jest za bardzo w gorze. O ile noga myslalam ze to przejsciowe, tak glowke zauwazyla tesciowa na skypie. Mowi o zabandazowaniu na szyi pieluszki ale wole to skonsultowac, zobaczymy to mi powiem ang lekarz. Jak nie to umowimy sie do polskiego pediatry prywatnie.

Dziubala: jeju dziewczyny czytajcie no ze zrozumieniem, nie dodaje mm do wrzatku :D A na kaszce jest tak napisane wiec robie wg przepisu, kaszki Holle sa calkiem inne w przyrzadzaniu niz hippa czy bobovity.
A Jas faktycznie cos ma z zoladkiem ze odrazu zastapiliscie jeden posilek. Ja marchewki z ziemniaczkiem nie dalam calego sloiczka ale pol, czyli tez nie kilka lyzek, ale smakowalo na tyle, ale calego sloiczka dalej nie chce :) wszystko tez u nas ok, oprocz tego ze zapomnialam i dalam mu do polizania mandarynke i wyskoczyly male krostki na twarzy na pare godzin. Dobra pominmy ten fakt :D i Jas wie kiedy jest weekend i spi dluzej? No ideal :D

Bia: smoczki jesli kupujesz same a chyba tylko tak sa dostepne, powinny pasowac nie do butelki tylko do tego bialego okraglego, co zakladasz na butelke, u mnie wszystko pasuje :) moze faktycznie Pulpeta bola dziasla, probowalas smarowac, Fifiego teraz juz chyba na razie nie swedza ale mial okres gdzie mniej jadl, i przygryzal smoczek od butelki.

Beacia: przewroty faktycznie fopiero pozniej, takze my probujemy, nic na sile :) to super ze wlosy lepiej, ja moich widze juz mniej 'wszedzie' wiec tez jestem zadowolona, teraz interesuje sie czyms na jedrnosc piersi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44jn4hj6fs4.png

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2h00czxr17dz3.png