Skocz do zawartości
Forum

Bliźniaki 2014 i 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć aeriss. Fajnie, że dołączyłaś do trójpaczkowego grona :)
Dziewczyny mam do Was pytanie.. czy wasze maluchy też się tak mocno wypinają??? U mnie jeden synek to tak od wczoraj się wypina, że nie wiem o co biega... w dodatku chyba odpycha się od żeber... i to boli ;/
Jeju dziewczynki.. Już niedużo nam zostało, ale i tak chciałabym przyspieszyc zegar !!! Jeszcze miesiac cholerka...
aeriss to my na tym samym etapie ciąży jesteśmy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37j44j0ev89jj0.png

Agata86,
Oj wypinają jeden szczególnie. Lubi wypinac dupkę i plecki. Na tym etapie ciąży z uwagi na brak miejsca dzieci nie kopią już tyle tylko sie przeciągają, wypinają. Ale wszystko zalezy od uloźenia bebika. Moj jeden synek lezy dupka do powlok brzucha (czesto sie wypina) a drugi dupke ma skierowaną do wnętrza brzucha i tego drugiego czuje dużo słabiej. A wg lekarza jest bardziej ruchliwy.

OllaLa wcale nie dziwne :) Robie dokładnie to samo :D !!!
a co do wypinania to dobrze.. wlasnie ten co sie tak wypina (FILIP) jest wlasnie skierowany dupcia do brzuszka i wlasnie ta dupcie wypina... ale tak mocno momentami, ze az sie slabo robi. Ale dobrze, ze tez tak masz... ałaaaa... moje żebro ;/ Trzeba to wszystko zniesc dla tych łobuzów

W jednej chwili mysle sobie ze wszystko bedzie ok, a za chwile oblatuje mnie strach o malenstwa. Tez tak macie? Na forum sa na razie 2 osoby? Jak sie odzywiacie w ciazy blizniaczej? Ja jestem glodna co 2 godziny:/ Mam jeszcze miesniaki i one spedzaja mi sen z powiek, ze zabieraja miejsce bobasom:( ale one im pokaza gdzie ich miejsce:) Blizniaki. Nigdy sie ich nie spodziewalam. Nikt w rodzinie nie mial u mnie i meza. Tab anty tez nie bralam. Po prostu pozytywny szok:)

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3orjjgxtbcrb8j.png

Witam Lewel :-)
Na starcie ogromnie Ci gratuluję :-)
Kwas foliowy ja bralam w pojedynczej dawce. Sporadycznie po dwie. Podobno dopiero od trojaczkow trzeba brac 800 mikrogram.
Pytaj o co chcesz. Jak bede umiala odpowiedziec to na pewno odpowiem :-)
Ja mam do Ciebie pytanie, czy jak wyjmą dzidzię z brzusia to kladą go mamie na piersi czy odrazu zabierają?
Pozdrawiam

Level Fajnie, ze do nas dołączyłaś.. u mnie prababcia miała bliźniaki :D Lewel ja sie strasznie boje cesarki a najprawdopodobniej mnie czeka ;/ No i bardzo bym chciała żeby mąż był przy mnie a przy cc to niemożliwe, prawda??? Ale słyszałam, ze maleństwa chociaz dają do kangurowania tatusiowi.
Co do odżywiania to ja odzywiam sie normalnie i przede wszystkim zdrowo. Nie piłam ani razu nic gazowanego, zadnych chipsów czy fast food'ow.. :)

Tatus raczej nie bedzie mogl wejsc na sale operacyjna:( U nas czekaja tuz za drzwiamu. Nie boj sie cc. Nie bedzie bolalo:) Mozesz czuc ciagniecie i dotyk. Jezeli cc jest planowe to jest spokojnie i wszystko pod kontrola. Jezeli na cito to juz troche gorzej, nerwowka. Tak wiec lepiej umowic sie na cc bez stresu. Dlaczego nie pijesz gazowanego ? Nigdy nie slyszalam ze nie mozna:/ Ja zawsze odzywialam sie zdrowo, ale ostatnio dwa razy zjadlam pizze bo taaak mi sie chcialo:/ Przed ciaza w zyciu nie jadlam fast foodow.

Bolało w krzyżu bardziej niz teraz i bolalo mnie krocze. Tak do 4 m-ca jeśli dobrze pamietam. U mnie samopoczucie stosowne do tygodnia ciąży ;-) . Ale dajemy rade :-) Brzuś duży, ale pobobno nie jest gigantyczny. Skreślam dni w kalendarzu :-) . 5.06 (zaczne 36t) i jade do dr mam nadzieje, ze zostane juz w szpitalu. Te wycieczki daja mi w kosc. Bede spokojniejsza w szpitalu.A czy Ciebie mecza mdłosci? Jak sie czujesz?

Ja jakoś nie kojarze bólu kręgosłupa na poczatku.. teraz mi doskwiera..
OllaLa za chwile 36 tydzień... ale masz zajebiaszczo !!!!!!!! Dawaj znak co sie dzieje u Ciebie !!! A jak w ogóle Twoje samopoczucie??? U mnie nienajgorzej, ciężko ten kręgosłup i chłopaki tak się wypinają mocno... Już niedługo zobaczysz swoje maleństwa... Jeny... a niedawno jeszcze pisałyśmy o zwykłych dolegliwościach ciążowych.. Jestem ciekawa bardzo co lekarz postanowi :) odezwij sie od razu jak bedziesz cos wiedziała. Ja 9ego ide do szpitala.

Agata86,
Wczoraj bylo ok. Dziś troche gorzej. A najbardziej bolą mnie kolana. Wstanie w nocy do wc to istny maraton fitnes :-) .kłuje w kroczu, pobolewa brzuch, ale jakoś daję rade. Jeszcze 2 tygodnie musze wytrawc. A moze uda sie 3 :-)
To juz dr bedzie decydowal co bedzie dla chlopaczkow najlepsze. A tak w sumie to po co Cie kladą do szpitala tak predko?

Dziewczyny czyli wy juz prawie tuz tuz:) Mnie bola krzyze czasami i czasami podbrzusze. No ale to moj 7 tydz tak wiec pewnie wszystko sie rozciaga:) Mdli mnie tak jakby caly dzien. Czasami zmuszam sie do jedzenia, tzn. Jestem glodna i chce mi sie wymiotowac. I ciaaagle chce mi sie spac. Mialyscie ciezkie chwile w ciazy?

Witam dziewczyny :)

Ostatnio napisałam wam "odpowiedź", ale coś się w komputerku powciskało / poprzestawiało i całe moje wypociny znikły w ciągu jednej sekundy :/

Teraz nadrobiłam parę stron mojej nieobecności i próbuję od nowa coś nastukać w klawisze ...

Jasne, że poród naturalny jest najlepszy dla mamy i dziecka, ale osobiście (jeśli chodzi o mnie) przy dwójce szczęść nie ryzykowałabym zdrowiem bliźniaka drugiego (tak oznaczają dzieci w szpitalu) ... jasne nie powiem, że jest to nie wykonalne, ale chyba nie ma sensu się denerwować i "na wariata" lecieć na stół operacyjny ... bo wiadomo drugi maluszek nie urodzi się bezpośrednio po pierwszym, a tutaj liczą się minuty na jego zdrowiu i samopoczuciu (chociażby głośny przypadek naszego polskiego sztangisty - chociaż tutaj odwrotnie, bo lekarze nie chcieli wykonać cc) ...

O laktację po cesarce, też nie musicie się martwić ... wcześniej, czy później nadejdzie do każdej z was :)

Moje dwie poprzednie ciąże również były zakończone cięciem i obie dziewczynki były na piersi (tylko i wyłącznie) od samego początku - nie wiedziałam, co to jest butelka :)

Natomiast z bliźniaczkami moja "mleczarnia" już nie nadążała za ich apetytem i musiały być dokarmiane mm już w szpitalu :)

Tak, więc głowa do góry - natura czy cesarka - mleczko będzie, a wszystko zależy od apetytu waszych bąbelków kochanych, a nie od sposobu porodu :)

Ktoś tam pytał, jak to jest po cc z mamusią i noworodkiem - więc jest dokładnie tak jak napisała LEWEL ... jak jest wszystko okey, to maluszek "leci na oddział" do tatusia ... w Polsce (w zależności również od szpitala) może być tatuś przy cesarce - trzeba byłoby się dowiedzieć, bo bywa naprawdę różnie, a w Niemczech wpuszczają bez żadnego problemu :)

Agata 86 - co to za kolejne badania Cię czekają, że znowu chcą Cię mieć na swoim oddziale ??? :)

Coś jeszcze miałam napisać, ale po tych dziesięciu dniach przerwy naprawdę wszystko się ulotniło, a więc pozdrawiam was serdecznie i do następnego poczytanka - mam nadzieje, że nie zasnęłyście ... a szczególnie te dziewczyny z początku ciąży, gdzie sen jest głównym priorytetem dnia codziennego :)