Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie cukry znowu podwyższone, po śniadaniu 154. Coś po wyjściu z tego szpitala nie mogę dojść do siebie. W czwartek mam wizytę u diabetologa i pewnie skończy się na insulinie. Jednak dzisiaj doszłam do wniosku, że muszę zmienić nastawienie. Przestaje się niepotrzebnie nakręcać i trzeba podjeść do tematu ze spokojem. Tak jak pisała Aga, nie taki straszny diabeł jak go malują. I jeżeli będzie trzeba brać tą insulinę to pewnie będzie to lepsze dla dziecka niż takie skoki cukru. W końcu wiele kobiet, które biorą insulinę rodzą zdrowe dzieci.

Racja...już z tym coś robimy staramy się jak możemy, teraz trzeba na luzie do tego podejść nie denerwować się nerwy akurat nam nie służą :) I właśnie tak jest tyle kobiet po insulinie rodzi zdrowe dzieciaczki :) Jeszcze troszkę i wszystko będzie za nami :)
Więc uśmiech na buźce i do gotowania zdrowych obiadków haha :D:D:D

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

Dokladnie dziewczyny nie dajmy sie zwariować, robimy wszystko co w naszej mocy żeby bylo dobrze. Ja też juz trochę odpuszczam tzn trzymam diete ale juz sie tak nie stresuje, bo wczesniej co zjadlam to mierzylam cukier teraz tylko po glownych posilkach 4 razy dziennie. Choc zauważyłam że i u mnie rano podwyższony dzisiaj mialam 93 a takto w ciagu dnia dobry.
Toja gratulacje zazdroszcze !!:)

Co jakiś czas i ja mam wielką ochotę na coś słodkiego. Jeszcze na nic się nie skusiłam...nie licząc małą łyżeczkę lodów których córce nakładałam... i za słodkie się wydawały...:) aż dziwne :)
Mój największy wynik dzisiaj 120 po kolacji, zjadłam to co wczoraj tylko dzisiaj troszkę się zdenerwowałam przed pomiarem i podskoczyło:|

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

Aga, ja dzisiaj robiłam naleśniki (zawsze smażę prawie bez tłuszczu) z mięsnym farszem i żółtym serem i cukier po 1,5h = 70. Trochę sie po posiłku ruszałam. Juz myślałam ze glukometr zepsuty, ale to chyba niemożliwe. Nie chce zapeszać ale jedząc normalnie mam lepsze wyniki niż wtedy gdy sie bardzo przejmuje. Zdarza mi sie grzeszyć ze słodkim. Moze diagnoza nie jest trafiona, moze po prostu nie jest aż tak źle. Trzeba obserwować. Samych dobrych wyników dziewczyny !!!