Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem Wam dziewczyny, że jak tak czytam te wasze wiadomości to jestem przerażona ... Sama juz nie wiem jak to jest z cukrami...u mnie na szczęście na razie jest ok najwięcej miałam 130.Tylko jak Wy macie nad tym panować w szpitalu i na ich jedzeniu?! nie da się.
Nikusia a Ty jeszcze jesteś w szpitalu?

Ja właśnie wróciłam od gin.szyjka długa, dzidziuś zdrowy, leży sobie główką w dół...i teraz każda wizyta z usg będzie :) więc mnie to cieszy :) i w tej chwili mam 1279g szczęścia w sobie :)
Ale z wagi 1 kg zleciałam...więc dieta robi swoje :|

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

Hej dziewczyny!!! Ja też dziś z tymi cukrami miałam huśtawkę. Po przekąsce 143 a po wypasionym obiedzie: polędwiczki wieprzowe-duszone ale w śmietanie 12, kaszy gryczanej i brokułach, glukometr pokazał mi z jednego palca 69 (????) A z drugiego 87 (????).
I który wynik prawidłowy???bądź tu mądry. ... odpowiedź się nasuwa, ze żaden. ....

Ivi u mnie 29-30 tydzień bo każdy liczy inaczej. U ginekologa wychodzi 29 a w szpitalu twierdzili, że rozpoczęłam 30. Maleństwo w środę u ginekologa ważyło 1200g a w sobotę w szpitalu uważali, że waży 1400g. Kto ma rację trudno powiedzieć? :) a teraz hit! Tak się wkurzyłam tymi wynikami, że doszłam do wniosku, że skoro i tak mam wysoki cukier to na kolacje zjem normalne jedzenie. I tak zjadłam: 2 kawałki normalnego chleba, plaster żółtego i plaster białego sera, papryka, ogórek, jajko z majonezem i 200 mln maślanki, wynik??? 87 !!!

ToJa8 koniecznie musisz napisać na forum jak wszystko poszło!!! Powodzonka życzę!!!!!

Nikusia nieźle z tym cukrem Twoim!!!! Ciekawe czy to nastawienie tak działa? Czy glukometr oszalał? Czy po prostu tak się dzieje i nie ma innego wytłumaczenia :)
Ważne, że sobie w końcu porządnie zjadłaś po tej szpitalnej katordze.

Ja jutro jadę do diabetologa, ciekawe co mi powiedzą w tej poradni.... Również bywam tam co 2 tygodnie, nie wiem czy jest sens tak często jeździć.... Przekroczyłam tym razem cukier pięciokrotnie, więc nie wiem czy insuliny mi nie włączą.....

Agaa czyli ta dawka insuliny na noc jest po to żeby rano były dobre wyniki tak? dobrze to rozumiem ?
Chyba i ja rosół zrobię...

Dziewczyny jak mnie głowa od godziny boli :( nie mogę sobie poradzić z tym bólem :( jeszcze chyba nigdy tak mocno mnie nie bolała:( i dziwne mroczki miałam patrzeć nie mogłam :/

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png