Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Jaaa diabetolog powiedział mi odnośnie grilla, że jest akurat sezon i nie mam sobie odmawiać. Wspominał o piersi z kurczaka, szaszłykach z tych piersi, skrzydełkach, małych pałkach czy nawet kiełbasce ale podkreślił, że bardzo dobro gatunkowej! :) więc chyba nie jest źle :) tylko jeszcze nie wiem jak to się na cukier przełoży :) ale naprawdę odpowiadał bardzo zachęcająco o tym grillu :)

Ja o 7 bylam juz na targu kupilam sobie warzywka i kwiatki do ogrodka przed chwila je posadzilam ale strasznie sie przy tym umeczylam, goraczka dokucza niesamowicie !
Ja grill bez problemu kielbasa z musztarda i keczupem dozwolona:)
Mialam wczoraj wizyte u gina i okazuje sie ze bedzie dziewczynka :):) w badaniu usg wszystko wyszlo bardzo dobrze ale co do diety mnie uczulał bedzie mi nawet przegladal moje pomiary cukru ... :)
Mam straszna ochote na kawe, pilyscie macie cukier po niej ok? Mowie o prawdziwej z mlekiem

Faktycznie upał o tej godzinie a co to będzie w południe? :) ja byłam 15 min na spacerze po śniadaniu i naprawdę duchota niesamowita. Ivi załatwianie spraw urzędowych chyba bym sobie odpuściła więc jak możesz to przełuż to sobie na pn tak jak napisałaś. Nie ma co kusić losu, czasami zasłabniesz, w naszym stanie to jest chwila. Karna ja też będę miała dziewczynkę :) p.s jeżeli chodzi o cukier to po śniadaniu 104 a znowu dużo zjadłam :)

Dziewczyny gratuluje córeczek :D
Ja wychodzę dzisiaj znowu na działkę grillować, ale tylko w cieniu z leżakiem. Nie da się wytrzymać inaczej. Właśnie wróciłam z zakończenia roku u córki na boisku koszmar szukałam kawałka cienia...i wszyscy co chwilę pytali czy dobrze się czuję...co było miłe :P

Ivi lepiej faktycznie zostaw te sprawy na chłodniejszy dzień ;/

JA dzisiaj cukier po śniadaniu 110 :P wiec chyba jest ok..na czczo 80. Zobaczymy co będzie po obiadku z grilla.
Miłego dnia Wam życzę dzisiaj :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

hehe u mnie też dwa razy potwierdzona baba :D
byłam dzisiaj u diabetologa i jak zaczęła mi opowiadać i straszyć to powiedziałam, ze przechodzę na samą wodę..
rano byłam na zakończeniu roku ze szwagierki dziećmi i w nagrodę zabrałam je na lody. sama skusiłam się na małą porcję. wchodzę do poradni a tam cukier mierzyć chce. myślę sobie ups, minęło może z 30 minut od zjedzenia będzie kiepsko. a tu cukier 83! ale pani doktor włączyła mi insulinę :(
Humulin N znacie moze? i jak to jest wtedy z paskami? nie powinne być na ryczałt?

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9h5fcv095m.png

Hej dziewczyny i ja dolaczam do waszego grona, dowiedzialam sie od nikusia84 ze jest tez tutaj forum slodkich mam;) u mnie 29 tydz+2dni glukometrem mierze cukier od poniedzialku.. jakos nadal nie moge sie wgryzc w ten temat diety.. najgorzej jest z obiadami, bo nie mam na nie pomyslu a jak juz cos zrobie to boje sie duzo zjesc i potem glodna jestem...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Mała Mi pani wczoraj w poradnii diabetologicznej powiedziała mi, że potrzeba 2 tygodni aby organizm się przestawił i zaakceptował dietę. Moje wczorajsze i poranne wyniki były ok. ale na obiad za bardzo zaszalałam bo zjadłam pierogi i wynik był już 189. Aga a dlaczego diabetolog zdecydowała o insulinie? Miałaś jakieś inne wyniki podwyższone?

Mała Mi przy diecie cukrowej powinno unikać się parówek bo nie znamy ich składu i pewnie to one podwyzszyły Tobie cukier. Co do obiadów to ugotuj sobie mięsko z kurczaka i zjedz np z ryżem. Dodatkowo będziesz miała też rosół. Dobra też jest ryba z folii aluminiowej pieczona w piekarniku, proste danie, 25 min i gotowe. Mozesz zrobić też leczo z makaronem razowym albo kaszą jaglaną.

u mnie na czczo wyniki były od 95 do 105 i lekarz zalecił insulinę. dzisiaj pierwsza dawka.
parówki musisz patrzeć aby miały dużo mięsa. i wszystko metodą prób i błędów. ja na początku jadłam na raty. przez tydzień chleb plus ogórek zielony. tylko codziennie inny chleb i znalazłam po którym najmniej skacze. później mięsa na podobnej zasadzie. tylko nawet jak spytałam panią doktor to nie potrafiła mi wyjaśnić dlaczego np wczoraj zjadłam pół kiełbasy z wędliną i wynik 95 np a dzisiaj to samo i wynik 130.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9h5fcv095m.png

Własnie wróciłam z grilla....objadłam się aż miło!!! udko z kurczaka, skrzydełka, sałatka z sałata pomidorem, feta, szczypior ....jadłam i jadłam a cukier 86! CUDNIE :D juz dawno nie byłam tak najedzona :D takie obiady moge jadać codziennie:D
Oj widzę, że u nas na forum chyba przeważają dziewczynki...ja czekam na synusia :P

Dziewczyny jeśli ja mam wyniki dobre w trakcie diety i na czczo i po zjedzeniu to raczej obejdzie się bez insuliny?

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png