Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć
Mam takie pytanko. Objawy mam jak na ciążę czyli bolące piersi , robi mi się niedobrze przeważnie rano, okres miałam dostać 08 września , zrobilam test 11 wrzesnia po południu i wyszedł negatywny, natomiast 14.09 dostałam takiego brudnego plamienia ale to nie była krew, co o tym myslicie czy mam jeszcze raz zrobić test czy moze od razu iść do lekarza

Oczywiście zrób dzisiaj test... Czasami dopiero po kilku dniach wychodzi druga krecha. U mnie po 3 dniach od spodziewanej @ były dwie. U mnie pierwsze objawy ciąży były identyczne jak zawsze przed okresem- ból piersi, brzucha ( oczywiście brak krwawienia i plamienia ). Przez 3 dni chodziłam z podpaską bo byłam pewna, że zaraz dostanę... :) Gdyby nie test, który zrobiłam dla pewności pewnie jeszcze kilka dni bym tak chodziła w oczekiwaniu :)

Jott
też słyszałam wiele historii, trzeba powtórzyć test tak czy siak,
w każym razie, skoro @ miała być 8 września, plamienie 14go, to jeśli to ciąża to już po takim czasie powinny być dwie krechy.

mam koleżankę, której test po terminie spodziewanej miesiączki pokazał jedną kreskę, a beta wskazywała na ciążę, choć niejednoznacznie.
po prostu był to skutek niskiego progesteronu,
a mały Antek za miesiąc kończy rok ;)

Czy ja wiem, czy źle pokazują... U mnie jak nie było ciąży, choć dużo objawów widziałam, to żaden test mi nie wyszedł pozytywnie, mimo, że robiłam ich bardzo dużo. Teraz, dzięki Bogu się udało, a testy zaczęłam robić dosyć wcześnie ( nie należę do osób cierpliwych ). Parę pierwszych testów było negatywnych, ale to było bardzo, bardzo wcześnie. Potem w miarę upływu czasu zaczęła się pojawiać bardzo bladziudka kreseczka, a że testów robiłam dużo, to wychodziła na każdym. Możliwe, że czasem test fałszywie negatywny wynika z tego, że jest poprostu za wcześnie i jeszcze nie wykrywa hormonu. Pozdrawiam

Hej.
My w tym cyklu bardzo się staraliśmy i ....jutro robię test więc zobaczy co wyszło z naszych starań.
Jutro teoretycznie powinnam dostać @ ale z moim szczęściem nie nastawiam się że zobaczę dwie kreski. W zasadzie to objawów nie mam poza delikatnie wrażliwymi sutkami.

Też stwierdziłam że jak w tym cyklu się nie udało to...wrzucam na luz,siłownia i zmiana trybu życia i pracy(zajmę się własną działalnością na dobre ).

Kasiaku, póki nie ma @ to wszystko możliwe. U mnie w cyklu, gdzie się nie udało, naczytałam się różności na forach i widziałam u siebie wszystkie objawy, a @ przyszła punktualnie. Gdy zaszłam w ciążę, to objawów jakoś nie było, jedyne co mnie zastanowiło, to to, że biust zaczął boleć mnie później niż zwykle i nie był to ból taki duży, jak na @. I jeszcze mimo, że było już po owulacji, włosy zaczęły przepięknie mi się układać, a zazwyczaj nie mogę z nimi dojść do ładu. Także życzę Ci by jednak brak objawów był u Ciebie tym wyczekiwanym objawem;) Daj znać jaki wynik testu;) Buziaki i pozdrawiam!

ja tez od tego cyklu daje sobie spokoj.. Mam dosc oczekiwania i kolejnych rozczarowan. Zajme sie soba na razie i na razie juz nawet niechce probowac, daje sobie kilka miesiecy spokoju. Ide jeszcze do gina na badania bo bylam umowiona i koniec!!! Przynajmniej wroce do biegania bo ostatnio staralam sie troche ograniczac ;)

Hej
I niestety test rano pokazał jedną kreskę i popołudniu zaczęło się plamienie :-(. Mimo testów owulacyjnych i tym razem się nie udało.
Więc wrzucam na luz i niech się dzieje co chce. Postanowiłam trochę schudnąć i zająć się swoim
rękodziełem i nie myśleć tak to może coś wyjdzie.
Buziaki wszystkim i trzymam kciuki za Wasze dwie kreski