Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

nie da się olac - bo idac na izbe przyjęć do szpitala ide z nadzieja że mi pomogą.... moja noga w tamtym mijecu nigdy nie postanie.... NIGDY
mój mąż miał ochotę pójść złożyć skargę na olewanie pacjentów i podejście, że 4 pacjentki naraz się obsługuje, podczas rozmowy odbiera telefon gada o swoich sprawach i nie robić nic prócz tego co ja kazałam - taka osoba nie powinna w ogóle mieć styczności z innymi ludźmi - ale to nie wróci mojej fasolki - mi to nic nie da, nie poczuję się lepiej...

no niestety i czasu się nie cofnie
ja tez do tej pory nie mogę uwierzyć w to wszystko... leki uspokajające i nasenne i jakoś trzeba funkcjonować... powoli powoli musimy dać radę....obydwoje tak samo przezywamy i tak samo razem przez to musimy przejść... ale tu jedyne lekarstwo to czas.... dużo czasu
dlatego dziewczyny BŁAGAM was nie lekceważcie żadnych objawów nietypowych - jeśli macie dzwońcie do swoich lekarzy prowadzących choćby mięli was dość - kto jak nie wy zawalczycie i zadbacie o swoje maleństwa w brzuchu
i nie wierzcie internetowi wpisując swoje objawy - każda kobieta jest inna, inne hormony i inny organizm... BŁAGAM WAS dbajcie o siebie... nie pozwólcie by was coś takiego spotkało bo tego bólu i cierpienia nie da się opisać

KariKari - przykro mi :( aż łza mi popłynęła czytając , bo dokładnie wiem jak Ty się czujesz , wiem jak to jest stracić coś na co tyle się czeka ;/ tyle,że ja zaniedbałam i przestraszyłam się z wizytą ale wiem jedno dlatego nigdy do babki nie chodzę ginekolożki. Badała mnie już w szpitalu ale już ma 3 sprawy w sądzie o zaszycie chusty podczas cesarki i rozcięcie rączki maluszka ;/;/
Kochana czekamy na wieści- co inny lekarz powiedział. Musisz teraz z mężem dbać o siebie i waszą równowagę abyście mieli siły na kolejną fasolkę :) . Nie zamykaj się tylko w sobie, bo to najgorsze co może być- uciekać od swiata.:*

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73cnsxwwu0.png

Carolineee
Czytałam dziś na tym forum w innym wątku, że po poronieniu łatwiej zajść w ciąże bo organizm jest bardziej przygotowany. Nie wolno się poddawać!

Mi lekarz podczas pierwszej wizyty nie kazał sprawdzać bHCG. I z perspektywy czasu to chyba dobrze bo martwiłabym się jeszcze bardziej czy wzrasta prawidłowo. A jeszcze zaczęłam czytać na forach o pustym jaju płodowym i torbielu na jajniku którego miałam... Dopiero przeżywałam stresy...
Zawsze myślałam,że zajdę w ciążę z lewego jajnika, bo na prawym miałam parę razy pojedyncze torbiele, a tu okazało się że zaszłam właśnie z prawego.

Co do dziwnych okresów to miesiąc przed zajściem w ciążę miałam taki okres,że zaczął mi się od plamień i był bardzo skąpy. Praktycznie trzy dni i wkładka zupełnie mi wystarczała. Zrobiłam test i negatywny. Ale ponoć to mogły być zawirowania hormonalne lub ja już tak bardzo pragnęłam ciąży...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d8kz2oq39.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d4atu4jo9.png]Tekst linka[/url]

Ja już mam pewność na 99%, że jestem w ciąży... dziś byłam na basenie, zrelaksowana wróciłam do domu i wyjęłam piwko z lodówki ( chciałam wypić przed basenem, ale że miałam prowadzić samochód to zostawiłam na później) poszłam położyć się do łóżeczka i skonsumować ten jakże szlachetny, złoty trunek, który bardzo lubię ( strong, dwusłodowy, lekko słodkawy...mniam! ). Otworzyłam puszkę, pierwszy łyk - ok. Drugi łyk- oj, coś nie fajnie. Trzeci łyk- powstrzymany odruch wymiotny... cały czas mi teraz niedobrze... Nigdy tak nie miałam. Tak jak by mój organizm mówił mi, że alkohol jest dla mnie teraz złą rzeczą i go nie toleruje.
Myślicie, że jak jutro zrobię test rano, a okres mam mieć w piątek to coś wyjdzie? Jestem strasznie ciekawa... i chyba się nie powstrzymam do piątku :P

Carolineee
A jakie masz cykle?
Pamiętaj,że do zapłodnienia mogło dojść trochę później niż te 14 dni przed terminem @.
Ale myślę,że dzień przed test mógłby coś już wykazać.
Ja kupowałam tylko w aptece.
Ja w dniu spodziewanej @ i to jeszcze nie z porannego moczu miałam dwie kreski, a ta druga bledziutka ledwie widoczna, na drugi dzień rano to samo (tyle że pojawiały się niemal od razu), a za 5 dni już były dwie grube.
Mam nadzieję,że zobaczysz te dwie krechy,choćby nawet ta druga bledziutka :-) Trzymam kciuki

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d4atu4jo9.png]Tekst linka[/url]

Cykle równo 30 dni , 8 dni @ ( biedna ja ;) ) Kurczę, nie wiem czy wytrzymam do piątku, testy kupiłam w Rossmanie - tam zawsze jest mega duży wybór, takie same jak w aptekach, tyle że możemy je `pomacać`, poczytać opakowanie i wybrać ten, który uważamy za dobry. Postaram się powstrzymać do piątku i jeśli mi się to uda to dam wam znać co i jak... może założę grudnióweczki 2014? :)

Szafirek- 3ymam mocno kciukasy za twoją przyszłą fasolinkę! :)
Nektarynka1989 - No właśnie co do krwawienia implantacyjnego to ja u siebie żadnych plamień nie zauważyłam... i to tylko mnie martwi, ale czytałam, że nie u wszystkich występują... więc zobaczymy :) Ja też posiadam testy płytkowe- dla mnie `łatwiejsze` w wykonaniu :) Obecnie posiadam popularny Pink Test i Unitest ( tego nigdy nie używałam ;) )