Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

~Natus
U mnie w brzuchu wariacje. Jakas impreza albo cos ;-).

Tez mialam nazwijmy to niestabilne tsh, powtarzalam badania I raz bylo w normie a innym razem nie.. Potem odpuscilam te wszystkie badania, stwierdzilam ze ma byc co bedzie.

u mnie wlasnie w ciazy teraz po zrobieniu badan tsh mi wyszlo 3,680 zamiast byc do 2,5;/ i sie stresuje.. wizyte mam 2 grudnia i czekam z utesknieniem aby dowiedziec sie ze malenstwo zdrowo rosnie..

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64x1hp5lat3ztg.png

http://www.suwaczki.com/tickers/20qo4003mpnoru38.png

Natusi nie ma co sie zalamywac. Najwyrazniej musicie jeszcze poczekac na to upragnione malenstwo. Ja tez caly czas czekam ale od tego miesiaca bardziej na luzie. Za to moj M. teraz coraz czesciej o tym mowi ze tak bardzo by chcial. Jednak gdy nic nie pyknie to w styczniu zrobimy badanie nasienia. Widze ze moj sie tym stresuje wiec nie chce naciskac ale delikatnie oswajam go z mysla ze trzeba bedzie to badanie wykonac. A czy Twoj maz Natusi robil badanie nasienia?

O dziecko staraliśmy się dwa lata. Przeszłam wiele począwszy od podejrzenia endometriozy,mega bolesnych miesiączek, laparoskopii, potwierdzenia endo poprzez wizyty w klinice leczenia niepłodności, terapię hormonalną. Psychika mi siadała nie mogłam patrzeć na kobiety w ciąży na małe dzieci, a najgorsze było to że wszystkie moje koleżanki zachodziły w ciąże a ja nie. Im przychodziło to tak łatwo nawet gdy tego nie planowały. w tym miesiącu totalnie nie nastawiałam się że coś pozytywnego się wydarzy przestałam brać luteinę i spokojnie czekałam na okres. A tu niespodzianka, wprawdzie brzuch bolał mnie jak na @ ale ta nie przychodziła. W domu miałam test owulacyjny a że kiedyś przeczytałam że może on wskazać ciąże zrobiłam go, trochę tak dla jaj. Wynik pozytywny. szybko pojechałam do apteki i kupiłam dwa testy ciążowe obydwa wyszły pozytywnie. Wczoraj byłam u mojego gina i teraz czekam na pierwsze usg które potwierdzi moje nadzieję. Chciałam powiedzieć wszystkim dziewczynom które się starają że nigdy nie trzeba tracić nadziei a najważniejsze jest trafić na dobrego lekarza.

Kochane a zamiast tracic kase na kolejne badania (o ile oczywiscie juz te podstawowe macie za soba) umowcie sie z lekarzem na inseminacje. Do tego pijcie te koktajle bialkowe, one wzmacniaja wszystkie miesnie. Tez uwazam ze nasz wiek jest juz troche przeszkoda.

Witam ja też czekam na upragnione dwie kreseczki, Natus wiem jak jest ci ciężko kolejne miesiące mijają a tu zawsze to samo nic tylko siąść i ryczeć, ale my kobietki mamy w sobie dużą siłę i jak coś chcemy dostajemy :).
Ja czekam do 01.12 mam nadzieje, że@ nie przyjdzie tym razem. Już sama nie wiem co robić łykam castagnus od dwóch miesięcy wiesiołek i jeszcze magnez obserwuje śluz używam testów owulacyjnych. a najgorsze jest to, że moja znajoma zaskoczyła w pierwszym cyklu bez niczego. Jak to jest ona nawet nie chciała i ma a ja całym sercem pragnę i nic z tego. Nadzieja i jeszcze raz nadzieja i wiara w to, że w końcu się uda nic więcej nie pozostaje :)