Skocz do zawartości
Forum

Kwiecień 2013

Rekomendowane odpowiedzi

gosial26

UWAGA UWAGA!
A zobaczcie co znalazłam, a mówił, że nie mają inyych materiałów,hm:
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Gosiu A konto sobie zalozyl nowe pewnie po zawieszeniu tamtego. Czyli nie wyrabia sie chlop z zamowieniami. A czytalas Jego pkt dotyczące aukcji!!
np cyt,

10. Kupujący może dokonać zwrotu zakupionego towaru w stanie nienaruszonym (bez oznak użytkowania) bez podania przyczyny w terminie 10 dni od daty otrzymania przesyłki.Zwrot pieniążków na konto kupującego jest pomniejszony o koszty wysyłki,koszty zwracanego towaru ponosi kupujący.

No i jeszcze dopisali sobie takie cos..
Z powodu duzej ilosci zamówień nie powiadamiamy o nadaniu paczki,
Jesli chca Państwo sprawdzic na jakim etapie jest Państwa zamówienie, zapraszamy do kontaktu poprzez e-mail,podając swój nick z allegro oraz datę zakupu.,
Czego pewnie na ich poprzednich aukcjach nie bylo... :Real mad:
tu masz na temat zwrotow: Pomoc

Ja znalazlam tylko tyle nie wiem czy Ci to jakos pomoze : § Poradnik Konsumenta -> PRZECZYTAJ !!! ? Forum Prawne
§ Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie KC ? Forum Prawne
§ Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę(...) ? Forum Prawne

A mnie dzionek minal masakrycznie.. Co wchodzilam na forum z telefonu - to nic napisac nie moglam bo telefon mi sie wieszal ::(: Dlatego dalam spokoj.

Dzieci mi padly ok 20 - normalnie cud..

Ja siedze i ciag dalszy listy pisze. Bo mi sie troszke rzeczy poprzypomnialo :D
Mam nadzieje ze czesc rzeczy kupie na promocjach :D bo jakos nie widzi mi sie duzo kasy wydawac ::): A jeszcze poluje na jakis spiworek do wozka marzy mi sie typ "mumia" a ceny czasem jak z kosmosu - dlatego chyba skusze sie na uzywany.

Po niedzieli pewnie zrobie kurs po ulubionych ciucholandach zeby sie rozejrzec - a kupowac najlepiej na koniec tygodnia ::): bo wtedy duzo taniej wychodzi. Okazalo sie ze ja duzo takich spiochow+kaftanik, pajacyki itp w kolorach dla dziewczynek po sprzedawalam :hahaha: i pewno bede poszukiwac takich rzeczy. :D dobra jestem - ale kto by pomyslal ze u Nas sie jeszcze pojawi dziecko? Za to mam 2 fajne komplety po Juniorze - no ale coz jeden niebieski a drugi zielonkawy, tez mialam sprzedac - a jednak sie zdecydowalam ze zostawie :D

Męczy mnie kaszel nadal.. I jak jest w pomieszczeniu duszno to i mnie dusi. Masakra jakas.
Mam nadzieje ze sobie to pojdzie tak szybko jak przyszlo bo mam dosc.

No nic zmykam poogladac rzeczy na allegro :36_1_22: i w koncu wejsc na fb zobaczyc co sie tam dzieje ciekawego ::):

Pozdrawiam Cieplo.

Hej Marys.
A jak tam Twoja sprawa z Orange? Pisemko poszło. Mówie ci gady jedne tylko kombinują.

Ja właśnie polepszyłam sobie humor i kupiłam pierwsze zakupy na alegro dla mnie i dla dzidzi za 170zł.
Między innymi troche rzeczy z medeli i kołderke z podusią.
Narazie koniec z zakupami bo musze poczekać na kasiorę z pracy. Dziś płacił mąż.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkf9b22ggko.png
http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png"]http://www.suwaczki.com/tickers/thgfdqk31s01w6rm.png[/url]

anna_262
Hej Marys.
A jak tam Twoja sprawa z Orange? Pisemko poszło. Mówie ci gady jedne tylko kombinują.

Ja właśnie polepszyłam sobie humor i kupiłam pierwsze zakupy na alegro dla mnie i dla dzidzi za 170zł.
Między innymi troche rzeczy z medeli i kołderke z podusią.
Narazie koniec z zakupami bo musze poczekać na kasiorę z pracy. Dziś płacił mąż.

Dopiero dzis wyslalam meila do Nich bo wczesniej nie dawalam rady - dzieciaki :D

Ja czekam az S wyjdzie "moze sie doczekam" bo juz mu powiedzialam ze czekam az pojdzie do pracy - zeby mi w koncu dal kase , abym mogla cos dzieciom kupic :P No i dzidzi też ::): napewno moje "nie" doczekanie! Aż chyba sama po kryjomu bede kupowac - spisywac ile wydalam ; a pozniej pojde do S z rachunkiem zwrotu gotowki - chcialabym zobaczyc Jego mine :hahaha:

A dzis na all wyczailam taki kocyk - DWUSTRONNY RÓŻOWY KOCYK Z WRÓŻKĄ I KWIATUSZKAMI (2883508619) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Choc podoba mi sie tez ten braz ::): - ale narazie konto swieci pustkami i trzeba czekac..

Anna - Ja też dopiero po jakichś 2 miesiącach zaczęłam czerpać radość z karmienia, wcześniej to była udręka, ale uparłam się i się udało :) Obym i tym razem była taka wytrwała. Ja laktatora musiałam zacząć używać, gdy mały mi tak pogryzł brodawki, że na 2-3 dni musiałam go od cyca odstawić i w tym czasie ściągałam pokarm. A co do bólu głowy po cesarce to ja się właśnie tego chyba najbardziej obawiałam, nienawidzę jak boli mnie tak uporczywie głowa. Na szczęście nic takiego mnie nie spotkało. Jedynie to tuż po cesarce lekarz poradził mi, żebym za wiele nie mówiła, żeby te pierwsze godziny przeleżeć spokojnie, no ale jak mi się goście od razu wrypali i 100 pytań do to jak tu się nie odezwać :/ Najlepsza moja teściowa, wpadła, zaczęła Jerka całować i wypaliła z najmądrzejszym pytaniem jakie kiedykolwiek słyszałam "Ania, BOLI cię coś???" Gdybym miała czucie w nogach chyba bym ją w zad kopła hehe. No dajcie spokój, dopiero mnie cięli, a ta się pyta co mnie boli? BRZUCH mnie boli! Ale widać to nie było takie oczywiste. Tym razem muszę sobie zastrzec, że żadnych gości nie chcę tuż po, strasznie dużo nerwów mnie to kosztowało.

Widzę dziewczyny, że to chyba tylko ja szaleństwa zakupowego nie zaczęłam :) Kupiłam jak na razie tylko ręczniczek z kapturkiem. Dla Jerka kupowałam z allegro i rodzinka mi przysłała, teraz nie chce mi się w to bawić, choć ciągnie mnie bardzo, bo rzeczy ślicznych od groma. No ale jakby nie patrzeć sporo ciuchów mam po Jeremiaszu, do tego moja siostra szykuje mi na kwiecień paczkę z małymi ciuszkami, wieczorem wrzucę Wam fotę tego co już kupiła, sporo tego :) Ja tutaj to sobie tylko takie rzeczy do pielęgnacji dokupię, ale to już za jednym zamachem. Z grubszych rzeczy zostaje łóżeczko i właśnie jestem na etapie poszukiwań, choć wolałabym nowe łóżko dla Jerka, a jego łóżeczko byłoby dla dzidzi. No i jeszcze jakieś butelki i rozmyślam nad laktatorem, ale nie wiem czy jest sens kupować teraz czy lepiej później. Przy Jerku nie był mi potrzebny od razu, dopiero po jakichś 3-4 tygodniach, ale kto to wie jak będzie teraz. I to chyba tyle. Wózek niestety musi zostać stary, bo na nowy nas nie stać.

Maryś - Mam nadzieję, że Cię kaszel opuści szybko :)

Boże, nie uwierzycie, Jerek zasnął przy stole na krześle! A to już prawie 19. Moje biedactwo. Będą harce do 23 dziś hehe.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yd72ptga29.png

http://www.suwaczki.com/tickers/o148e6ydkcfqa7tr.png

Ania Wlasnie mi przypomnialas co mialam dopisac do listy :D ze mam juz laktator - a tak to siedze i sie glowie co ja mialam dopisac :D

Wczoraj pytam Róży co trzeba kupić dzidzi moze nowe łózeczko? A Rozka odpowiedziala ze da swoje ::): i Koko (konia) tez dam :D i Didi (smoczek) Joja tez ::): No i dzieki Róży i Juniorowi zaoszczedze duzo kasy :D
A Junior wczoraj szuka Róży po domu - bo młoda sie bawi z Nami w chowanego ::): I Junior wola : Jojo, Jojo - ja tak slucham co On robi - a On szukał Róży - wołając Jojo ::): i nagle Róża wyskakuje i mówi " Ja nie jestem Jojo, ja jestem Józia, to Ty jestes Jojo :D" Ale Junior i tak nie zalapal - bo nadal na Rózie wola Jojo ::): , Róża na Juniora wola Jojo i w ten sposob mam 2x Jojo w domu :hahaha:

Maryś Właśni Ci się miałam pytać jak orange?

Czytam i przeglądam kolesia zakupy komentarze.
Kurde oni fakt zamawiaja materiały, rzeczy kaletnicze, czyli szyć szyja.
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mówisz, ze zawiesili bo się nie wyrabiają?

Mam ich regulamin, który był na aukcji mojej:
1. Wszystkie transakcje zawarte na aukcjach są wiążące.
2. Po zakończeniu licytacji dostaniecie Państwo maila od Allegro ze wszystkimi danymi potrzebnymi do przelewu.
3. Następnie należy wysłać e-maila z wyborem formy platności oraz nickiem z allegro.
4. Zmianę adresu wysyłki należy potwierdzić zaraz po zakupie.
5. Nieważne jak dużo rzeczy zostanie zakupionych. Zakupy z aukcji wysyłane sa w jednej paczce, za jednorazową opłatą. W tytule przelewu należy umieścić swój nick (w celu identyfikacji)
6. NIE WYSYŁAMY PACZEK ZA POBRANIEM. Paczki wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych od zaksięgowania wypłaty na koncie. (w szczególnych przypadkach czas realizacji może sie przedłużyć do 14 dni)
7. Odpowiadamy na wszystkie e-maile,dlatego brak naszej odpowiedzi może świadczyć o tym,że list do nas nie dotarł.Prosimy wtedy o ponowny kontakt.
8. Za zakupiony towar należy zapłacić w terminie 7 dni, nie ma tu znaczenia czy aukcja została zakończona czy też nie.Po tym okeresie występujemy do Allegro o zwrot prowizji.
9. Fakt zaksięgowania wpłaty na naszym koncie potwierdzamy e-mailem.
10. Wysyłkę zakupionych towarów również potwierdzamy e-mailem.
11. Po otrzymaniu paczki prosimy o dokładne sprawdzenie zawartości oraz stanu zakupionych przedmiotów, jeżeli po otwarciu zostanie stwierdzony fakt, że towar jest uszkodzony bądz niekompletny prosimy zgłosić to jak najszybciej!
e-mail: luppaluu@vp.pl
od poniedziałku do piątku w godzinach od 8-15
Napewno niezwłocznie rozwiążemy zaistniały problem!
12. Kupujący może dokonać zwrotu zakupionego towaru w stanie nienaruszonym (bez oznak użytkowania) bez podania przyczyny w terminie 10 dni od daty otrzymania przesyłki.Zwrot pieniążków na konto kupującego jest pomniejszony o koszty wysyłki,koszty zwracanego towaru ponosi kupujący.
13. Zwracany towar powinien być odesłany w oryginalnym opakowaniu.
14. Komentarz zawsze wystawiamy jako drudzy, gdyż mamy pewność ,że towar dotarł i klient jest zadowolony. Zanim zostanie wystawiony pochopny komentarz prosimy o skontaktowanie sie z nami napewno pomożemy

http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz228q4dpdu.png

http://s3.suwaczek.com/201303281662.png

Ja już w łóżeczku ale spanie mi odeszło ;) Mąż teraz jakiś sport ogląda, więc ja jeszcze tu wskoczyłam :)
Jak wszedł do domu, to od razu na pudło się natknął, bo ja je zostawiłam w przedpokoju :)
Zaniósł do dużego pokoju i pokazywałam mu pierdółki :D

clauwi

my mielismy post przez cala ciaze i przez polog wiec uzbierał sie rok i miesiac...

U nas też chyba się tyle uzbiera :P Mąż już przestał wierzyć, że jeszcze się kiedyś pokochamy ;)
A ja mu mówię, że jak się poznaliśmy to też rok czekał, więc teraz też może tyle poczekać :D

Monika skoro nic o łożysku lekarz Ci nie wspomniał, to na pewno wszystko jest w porządku :)
Mój sam z siebie też niewiele mówi podczas USG, tyle że ja go cały czas zagaduję i wypytuję o wszystko :D Ostatnio pytałam o łożysko, o ilość wód płodowych, o serduszko i nie wiem o co jeszcze, aż w końcu powiedział mi tak: "Pani Agato, wszystko jest w porządku, bo gdyby tak nie było, to ja bym pani powiedział. Bo jakbym pani nie powiedział, to pani by mi tego nie darowała " :smile:

Natalia a mój kosztorys właśnie jest taki trochę na oko :D

Maryś a Ty tworzysz tę listę i tworzysz :) Może jak już będzie gotowa to wrzucisz nam tutaj ;) Może mnie coś zainspiruje :)
Kaszlu współczuję :(

Ania to czekamy na fotki ciuszków :) Tzn nie czekamy, bo pewnie wrzucisz, jak będziemy spały ;) Ale rankiem chetnie pooglądamy :) Wypowiadam się za cała resztę :P
Co do zakupów, to na pewno człowiek inaczej się zachowuje oczekując pierwszego dzieciątka, a inaczej mając już szkraba w domu :)
Pewnie nawet czasu na to zbyt dużo nie ma ;)
A taka osóbka jak ja, to ma duuuuużo czasu na przeglądanie allegro :) Mąż albo w pracy, albo na treningu, albo na meczu :P A ja nie mam za wiele obowiązków ;)

O karmieniu piszecie i tylko mnie straszycie ;) Ale póki co nie wypowiadam się na ten temat, zobaczymy w kwietniu jak to będzie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09ked4pby06.png

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg3tjq40e0glj2.png

Anna - Oj, ja też bym wolała zakaz odwiedzin. Niestety mnie cięli o 13, a odwiedziny chyba były od 15 i teście mi się od razu zwalili na głowę. Masakra. Ja jeszcze przykuta do łóżka, znieczulenie schodziło, więc brzuch zaczynał boleć, a ci przyszli i siedzą. Potem była jeszcze Crisa siostra z chłopakiem, a na następny dzień Crisa wujek i druga siostra. Ależ ja byłam wtedy wkurzona hehe.
Ja tym razem też nie będę kupować dużo, zrobiłam listę i niewiele tego jest, raczej jakieś same drobiazgi. Za pierwszym razem to miałam mega listę, teraz przy drugim dziecku jest łatwiej :) Moja bratowa jest w 35 tygodniu teraz i nie kupiła jeszcze nic hehe, to dopiero jest luzara, powiedziała mi, że listę ma, ale ciężko się jej zabrać do realizaji :) Z tym, że ona całą masę ciuchów dostała od swojej siostry, ktora urodziła synka w marcu zeszłego roku, więc o ciuchy nie musi się martwić. Wózek ma stary jeszcze po swojej córce i nie planuje kupić nowego, nie wiem jak z łóżeczkiem. Ona w ogóle jest bardzo spokojna, tak do wszystkiego podchodzi bez szaleństwa, lubię z nią gadać :) Nawet o porodzie jeszcze nie myśli :) Karolinę urodziła szybko, może i tym razem łatwo jej pójdzie. Już się nie mogę doczekać bratanka :) Oni takie ładne dzieci robią hehe, córkę mają śliczną :) Ma teraz prawie 10 lat już.

Maryś - Prześliczne te kocyki :) Wy to macie talent do wyszukiwania takich perełek :)
Fajnie, że Róża taka chętna do oddania swoich rzeczy siostrzyczce :)
2x Jojo w domu - hehe, dobre :)

gosial26
Maryś Właśni Ci się miałam pytać jak orange?

Czytam i przeglądam kolesia zakupy komentarze.
Kurde oni fakt zamawiaja materiały, rzeczy kaletnicze, czyli szyć szyja.

Mówisz, ze zawiesili bo się nie wyrabiają?

Mam ich regulamin, który był na aukcji mojej:
1. Wszystkie transakcje zawarte na aukcjach są wiążące.
2. Po zakończeniu licytacji dostaniecie Państwo maila od Allegro ze wszystkimi danymi potrzebnymi do przelewu.
3. Następnie należy wysłać e-maila z wyborem formy platności oraz nickiem z allegro.
4. Zmianę adresu wysyłki należy potwierdzić zaraz po zakupie.
5. Nieważne jak dużo rzeczy zostanie zakupionych. Zakupy z aukcji wysyłane sa w jednej paczce, za jednorazową opłatą. W tytule przelewu należy umieścić swój nick (w celu identyfikacji)
6. NIE WYSYŁAMY PACZEK ZA POBRANIEM. Paczki wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych od zaksięgowania wypłaty na koncie. (w szczególnych przypadkach czas realizacji może sie przedłużyć do 14 dni)
7. Odpowiadamy na wszystkie e-maile,dlatego brak naszej odpowiedzi może świadczyć o tym,że list do nas nie dotarł.Prosimy wtedy o ponowny kontakt.
8. Za zakupiony towar należy zapłacić w terminie 7 dni, nie ma tu znaczenia czy aukcja została zakończona czy też nie.Po tym okeresie występujemy do Allegro o zwrot prowizji.
9. Fakt zaksięgowania wpłaty na naszym koncie potwierdzamy e-mailem.
10. Wysyłkę zakupionych towarów również potwierdzamy e-mailem.
11. Po otrzymaniu paczki prosimy o dokładne sprawdzenie zawartości oraz stanu zakupionych przedmiotów, jeżeli po otwarciu zostanie stwierdzony fakt, że towar jest uszkodzony bądz niekompletny prosimy zgłosić to jak najszybciej!
e-mail: luppaluu@vp.pl
od poniedziałku do piątku w godzinach od 8-15
12. Kupujący może dokonać zwrotu zakupionego towaru w stanie nienaruszonym (bez oznak użytkowania) bez podania przyczyny w terminie 10 dni od daty otrzymania przesyłki.Zwrot pieniążków na konto kupującego jest pomniejszony o koszty wysyłki,koszty zwracanego towaru ponosi kupujący.
13. Zwracany towar powinien być odesłany w oryginalnym opakowaniu.
14. Komentarz zawsze wystawiamy jako drudzy, gdyż mamy pewność ,że towar dotarł i klient jest zadowolony. Zanim zostanie wystawiony pochopny komentarz prosimy o skontaktowanie sie z nami napewno pomożemy

A tu masz ten new regulamin/ z nowego konta ktore zostalo utworzone: 4/1/2013

1.Wszystkie transakcje zawarte na aukcjach są wiążące.
2.Po zakończeniu licytacji dostaniecie Państwo maila od Allegro ze wszystkimi danymi potrzebnymi do przelewu.
3.Następnie należy wysłać e-maila z wyborem formy platności oraz nickiem z allegro.
4.Zmianę adresu wysyłki należy potwierdzić zaraz po zakupie.
5.Nieważne jak dużo rzeczy zostanie zakupionych. Zakupy z aukcji wysyłane sa w jednej paczce, za jednorazową opłatą. W tytule przelewu należy umieścić swój nick (w celu identyfikacji)
6.NIE WYSYŁAMY PACZEK ZA POBRANIEM.
7.Odpowiadamy na wszystkie e-maile do 48 h,dlatego brak naszej odpowiedzi może świadczyć o tym,że list do nas nie dotarł.Prosimy wtedy o ponowny kontakt.
8.Za zakupiony towar należy zapłacić w terminie 7 dni, nie ma tu znaczenia czy aukcja została zakończona czy też nie.Po tym okeresie występujemy do Allegro o zwrot prowizji.
9.Towar wysyłany jest po wpłynięciu kwoty na rachunek.Towar staramy się wysyłać max.do 7 dni roboczych od zaksięgowania pieniędzy (pomijając sobotę, niedzielę i święta).(czas realizacji może sie przedłużyć do 14 dni roboczych)
Czyli wysyłka jest liczona od momentu zaksiegowania Państwa wpłaty na naszym koncie .Jesli płacicie tradycyjnym przelewem księgowanie trwa 1-2 dni ,w zaleznosci z jakiego banku jest przelew. ,
Jesli płacicie poprzez płatnosci PayU -.tego samego dnia jest ksiegowanie.
Za opóźnienia wynikające z winy dostawcy nie odpowiadamy.Prosze zatem zawsze sprawdzic pieczatkę nadania przesyłki do Państwa przez firmę ,,Trele-Morele.

Z powodu duzej ilosci zamówień nie powiadamiamy o nadaniu paczki,
Jesli chca Państwo sprawdzic na jakim etapie jest Państwa zamówienie, zapraszamy do kontaktu poprzez e-mail,podając swój nick z allegro oraz datę zakupu.,

Po otrzymaniu paczki prosimy o dokładne sprawdzenie zawartości oraz stanu zakupionych przedmiotów, jeżeli po otwarciu zostanie stwierdzony fakt, że towar jest uszkodzony bądz niekompletny prosimy zgłosić to jak najszybciej!
e-mail: zainspirujsię@vp.pl

10. Kupujący może dokonać zwrotu zakupionego towaru w stanie nienaruszonym (bez oznak użytkowania) bez podania przyczyny w terminie 10 dni od daty otrzymania przesyłki.Zwrot pieniążków na konto kupującego jest pomniejszony o koszty wysyłki,koszty zwracanego towaru ponosi kupujący.
11.Zwracany towar powinien być odesłany w oryginalnym opakowaniu.
12.Komentarz zawsze wystawiamy jako drudzy, gdyż mamy pewność ,że towar dotarł i klient jest zadowolony. Zanim zostanie wystawiony pochopny komentarz prosimy o skontaktowanie sie z nami napewno pomożemy

A z tym szukaniem to jakos tak wyszlo ::): wiec mam nadzieje ze ciut pomoglam
:36_1_22::36_1_22:

Agata.84

Maryś a Ty tworzysz tę listę i tworzysz :) Może jak już będzie gotowa to wrzucisz nam tutaj ;) Może mnie coś zainspiruje :)
Kaszlu współczuję :(

A to takie pierdolki - tworze/zmieniam i dopisuje i znow kasuje i tak w kolko :D cały czas twierdze ze czegos mi brakuje - a potem sie okazuje ze to mam, wiec lepsza taka w komputerze niz na papierku :D
tego mi brakuje:
- 2 prześcieradła do łóżeczka
2/3 prześcieradełka nieprzemakalne
-kocyk dwustronny
Śpiworek do wozka typ "mumia"
- zapas MUSTELLI płyn do kąpieli z dozownikiem
4x 750ml lub 4x500ml
-termometr do wanienki
- 2 x pieluszki flanelowe z ceratką
-smoczek 0-3m
Chusteczki mokre 6pak
Pampersy rozmiar 1 lub 2

Na allegro w fajnej promocji wyczailam Mustele - wiec raczej przez allegro sie zaopatrze - bo jedna szt to koszt ok 50zl w aptece u mnie w miescie i mowa oczywiscie o poj. 500ml
a to juz mam :D
Łóżeczko, wanienka, wózek, materacyk, ubranka, rożek,
kołderka + pościel, laktator AVENT ręczny, 2x ręcznik z kapturkiem

Maryś ja nie wiem co to Mustella ;) Kojarzy mi się z Nutellą, ale skoro w aptece się kupuje to znaczy, że do jedzenia toto nie jest :D

A teraz tak serio ;) Domyślam się że to jakiś lek, maść czy cuś, a takie produkty zostawiam sobie na sam koniec. Kremy, balsamiki, oliwki, maści do pupy, czy na brodawki sutkowe... nie znam się na tym ;)

I już chyba się żegnam dzisiaj :)
Mam nadzieję, że jutro wszystkie wstaniemy wyspane :)

Dobranoc!

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09ked4pby06.png

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg3tjq40e0glj2.png

Ania A z tym kocykiem jakos wyszlo ::):
Narazie czaje sie na jakies ubranka do szpitala - bo sie okazalo ze mam pustki min. w kaftanikach, spiochach i pajacykach ::): Bo troche rzeczy sprzedalam/troche oddalam. Wiec moze cos Nowego w fajnej cenie sie trafi.

A co do talentu to kiedys trafilam na taki cytat:
" Talent rośnie w samotności, charakter wśród ludzi". Johann Wolfgang Goethe i się z tym w 100% zgadzam. - Bo sama niedawno " w koncu" odkrylam swoj talent ::): hmm ::):

Agata Czy moja lista przydatna?? ::):
To jest Mustela: MUSTELA BEBE ŻEL D/MYCIA DLA NOWORODKÓW 2x750ml (2930644612) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
U nas sie przydała - bo mamy twarda wode w kranie / co za tym idzie sucha skora - przynajmniej ja już wiem skad mam suchą skore.. ::):

Hej ho!

Wpadam nocną porą z fotami :) Zdjęcie mojego brzucha w galerii (zarówno z dziś jak i z zeszłego tygodnia), a poniżej obiecane foty ciuszków.

To są wszystkie ciuchy jakie do tej pory kupiła moja siostra :) Zaszalała dziewczyna, nie ma co :)

http://img534.imageshack.us/img534/1812/dsc00332fhb.jpg

A tutaj zbliżenia na niektóre z nich (wybaczcie kiepską jakość):

spodenki
http://img14.imageshack.us/img14/9510/dsc00301kn.jpg

maleńka czapeczka z nausznikami
http://img32.imageshack.us/img32/9770/dsc00303zm.jpg

cienki kombinezonik
http://img855.imageshack.us/img855/5788/dsc00304r.jpg

ciepły pajac
http://img89.imageshack.us/img89/4609/dsc00306izue.jpg

czapeczki (ja mam dostać tą w autka i czerwoną w paski, ta zielona wędruje do mojego bratanka :))
http://img837.imageshack.us/img837/1121/dsc00307ws.jpg

bodziaki
http://img690.imageshack.us/img690/8554/dsc00319uy.jpg

http://img259.imageshack.us/img259/6062/dsc00320re.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/6711/dsc00321rm.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/8784/dsc00329fq.jpg

z tych ja dostanę pierwszy i ostatni, 2 środkowe dla mojego bratanka :)
http://img12.imageshack.us/img12/2984/dsc00331zq.jpg

pajacyk bawełniany
http://img545.imageshack.us/img545/3386/dsc00327bo.jpg

tycia kurteczka
http://img685.imageshack.us/img685/1060/dsc00325v.jpg

A tutaj rzeczy używane, które podarowała mojej siostrze jej koleżanka z pracy. Ciuszki nosił jej synek i ponoć są jeszcze w całkiem dobrym stanie.

bluza
http://img202.imageshack.us/img202/7193/dsc00269sx.jpg

misiowy kombinezon
http://img255.imageshack.us/img255/9007/dsc00270kg.jpg

półśpiochy
http://img20.imageshack.us/img20/4743/dsc00271qp.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/8800/dsc00277yf.jpg

jeszcze jeden kombinezon, ten jest większy
http://img28.imageshack.us/img28/2153/dsc00273dr.jpg

kolejna bluza, ale nie wiem czy tą mi wyśle, bo pisała, że jest dość mocno sprana i ma dziurkę
http://img826.imageshack.us/img826/923/dsc00274i.jpg

ogrodniczki
http://img526.imageshack.us/img526/9824/dsc00276u.jpg

czapeczka
http://img829.imageshack.us/img829/5576/dsc00278cp.jpg

pajac
http://img33.imageshack.us/img33/1764/dsc00279mm.jpg

Taką mam poduchę do karmienia od Crisa siostry

http://img213.imageshack.us/img213/4961/p1080598c.jpg

A to jak na razie mój jedyny zakup dla Mikołaja, już Wam pokazywałam ręczniczek :)
http://img62.imageshack.us/img62/3873/p1080809g.jpg

Więc widzicie, ja już niewiele potrzebuję hehe, a domyślam się, że to nie koniec zakupowych szaleństw mojej siostry ;) Bodziaków mam już pod dostatkiem, kombinezony też mam (u mnie kwiecień i dalsze miesiące to już jesień i zima), śpiochy mam jeszcze w dobrym stanie po Jerku, jedyne co pewnie będę musiała jeszcze kupić to jakieś pajace, kilka sztuk, bo to super wygodny ciuch, a nie mam za wiele.

No to jestem pierwsza ;)

Nie mogę spać ,cała noc na śpiku rozbudziłam sie z T , do tego Kacper przyszedł więc on bajki ja komputer .

Ania super ciuszki !! nie które sa prze słodkie ;) siostra przynajmniej odciąży troche;) A i nie jesteś sama ja tez jeszcze zakupów nie robię ;) mam małą siatkę ciuchów po Kacprze i kupiłam 3 rzeczy tyle ;)

Agata a ja Ci powiem ze przy Kacprze też zaczełam zakupy w 8 m-c ;) i też pojechałam do sklepu takiej dużej hurtowni dla dzieci i kupilam wszystko ;) ciuszków jak szłam do szpitala miałam jedną półeczkę ;) i potem wózek łózeczko przewijak wanienkę i kosmetyki i akcesoria ;) i jak mąż ragował na to wszystko ?:)

PbMarys współczuje kaszlu - mnie sie zaczyna mam nadzieje ze odpuści chociaż u mnie to raczej alergia . patrzyłam na tą mustelę ale jak dla mnie za drogie .

ten komplecik z babaluno co znalazłaś super ! miałam z tej firmy dla Kacpra komplet i super jakościowo ! ;)

Anna tak to jest z tymi firmami , jak oni pomyla ok , ale jak ty byś coś wykręciła to ho ho , fajnie ze pierwsze zakupy udane ;)

Pisałyście o karmieniu ja myślę że większość dzieci ssie instynktownie i odruchowo i potrafi wiadomo zdarza sie ze czasem się jakoś ""pomyli" ale tu zależy od wielu rzeczy jak na moje , od tego jaki instynkt ssania ma maluch , od brodawek chyba najwiecej ja mam duze i nie ma problemu ale była ze mną mama w szpitalu która nie miała w cale i to był problem , no i tak samo jak mleko leci jak za mocno to czasem dziecko nie chce pić bo nie daje rady pić tak szybko np , to chyba jak widac po nas wszystkich sprawa indywidualna jak poród ;) kobiety to chyba jedyne ssaki których piersi są rózne i przez to ciężko jednej metody sie trzymać . Kacper miał silny instynkt ssania , nawet za silny i łapał co mu sie dało czy butelke czy smoka czy sutek , ale dzieci które po prostu chcą pić a nie mają potrzeby ssania miedzy posiłkami mogą juz stawiać wymagania ;)róznie to bywa ;)

MIłego poranku !!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

Hello,
wczoraj wieczorem mówiłam do Darka, że cieszę się, że Wiki ma się dobrze, wspominałam ten okropny kaszel sprzed świąt... i co ??? I całą noc Wiki kaszlała jak najęta :/ Dobrze, że nie poszła dzisiaj do żłobka, z resztą i tak bym jej chyba nie puściła z takim kaszlem, żeby mi się tam bardziej rozłożyła i męczyła, no ręce opadają, a miałam w poniedziałem mknąć z nią na szczepienie...
Mam nadzieję, że do poniedziałku jej minie, póki co leczę ją sama bo w przychodni niewiadomo co jeszcze można załapać...

Monika kciuki za zębologa, oby nic nie bolało :)

Agata fajnie, że zakupy ucieszyły :) Ja też zaszalałam w tym tygodniu na allegro, nakupiłam głupot, dla Wiki pare ciuchów na lato a z takich pożytecznych to koszule do karmienia ;) Muszę sobie chyba embargo na stronke allegro zrobić ;) Ja też zawsze zasypuje swojego gina pytaniami, potem sprawdzam kartke czy oby o czyms nie zapomniałam :D A brzusio ładnie rośnie, widać, że podskoczył :)

gosia Ty nie patrz na programy ochrony itp, ważne są ustawy, czytnij sobie tą, którą Ci podałam. Ona ważniejsza ;)

inka mój lekarz też bierze dodatkowo 30 zł za usg i jak chce to mi je robi i mierzy wszystko, może on czeka aż go sama o to poprosisz

anna pisałaś o leżeniu po cc, żeby potem głowa nie bolała. Ja leżałam chyba 20 godzin plackiem i przez 3-4 miesiące miałam wchodzący w głowe od kręgosłupa słup ognia, masakra normalnie, myślałam, że mi mózg wystrzeli uszami i oczami. Ginek potem mi powiedział, że szpital testował w tym czasie nowe leki i że prawie każda pacjentka się na to skarżyła :/

Ania spora wyprawka, fajną masz siostrę ;) Brzuchol słodko rośnie

Malaga współczuję nocki i łącę się w bólu ;)

Co do karmienia piersią to miałam założenie, że jak mała mnie przytnie z raz dziąsłami - będzie koniec karmienia, wogóle ciśnienia na te sprawy nie miałam. Okazało się, że wszystko poszło gładko i mój cycoholik cycował rok czasu, dziwiłam się, że moje mikrocycki tyle mleka mają ;) Także nie ma reguły...
U mnie po cc był tylko Darek z małą, starkom zabroniłam przyjazdów do szpitala, mogli mnie dopiero w domu odwiedzić hehe Innym też zapowiedziałam, że jak już to do domu zapraszam. Starka chciała wepchnąć swoją dupę na conajmniej tydzień coby mi niby pomagać ale się nie dałam, na tak długo zaprosiłam ją dopiero jak mała miała 2 miesiące, żeby się ucieszyła hehe

Zmykam bo Wiki już na mnie z łóżeczka zerka, banan na twarzy, dobrze, że gorączki nie ma... przyjechałam w nocy łóżeczkiem do sypialni coby mieć ją na oku i na bieżąco przykrywać ;)

Miłego dnia !

Anna u na też śnieg sypał rano do tego marzł , ogólni nieciekawie .

Kofiak kurka co to z tym kaszlem ;/ ja rano zaczęłam kaszleć i całe gardło mnie swędziało , zaczynam juz podejrzewać ze u mnie to nie grypa ale alergia .

Ja powiem wam że mimo ze to druga ciąża nie wiem czego sie spodziewać i nawet jak bede miec cc moze sie okazac że bede umierac ;) tak samo z karmieniem , może uda sie dłuzej a moze w cale . ja myslę że warto posłuchać opini ale nie ma co sie nakierowywać bo tu chyba nie da się nic przewidzieć ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

Cześć babeczki!

U mnie biało za szybą! Cienka warstwa, ale jest :P
Poczytałam zaległości, ale nie odniosę się, bo muszę zmykać za momencik... ;( Kończę śniadanie, myję zęby i wio..Cykor od stóp do głów, dziękuję tym z Was, które ślą pozytywne fluidki! Miłych poranków i do potem - o ile będę się nadawać do siedzenia, bo licho wie co mnie czeka.. :36_2_12:

http://www.suwaczek.pl/cache/43b6ac128b.png

http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjo5p6lltgf.png

Malaga masz rację, teraz ze wszystkim może być zupełnie inaczej. Ja nastawiam się na to co gorsze żeby nie być potem niemile rozczarowanym, wolę być mile zaskoczona ;) Sen z powiek spędza mi drugie cc, oby tylko nie było gorzej niz za pierwszym razem :/
U nas kaszel to na bank nabytek żłobkowy, wczoraj babka w żłobku mówiła, że jej dziecko też miesiąc chorowało, przyszło 2 dni i od nowa katar i kaszel :/ Założe się, że znowu mamy tego pneumokoka...