Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

WITAJCIE :o_no:
MONIA no to Ty wiesz o jaki ból chodzi :o_noo:
ja juz działam w kierunku pomocy jakiejś bo nie da się żyć poprostu;/ coraz częsciej łapie nawet, w nocy do tego dziś 3 skurcze mnie złapały i mam wszystkie objawy, że to żyły będą nie brak magnezu itp... dziś ide na wizyte do gina to pogadam, oddam też krew na potas wapn sód magnez i żelazo zobaczymy co wychodzi i wczoraj sie nalatałam i udało sie zapisałam sie na poniedziałek na badanie dopplerowskie na 15.15 to wszystko sie dowiem...:ehhhhhh: zapłace tylko 100 z konsultacją lekarza.. jak powiedziałam że od tygodnia nie moge spać i funkcjonować i że jestem w ciąży to nawet dziś mnie chcieli przyjąść ;) ( hmmm co za odmiana) ale dziś mam połówkowe i to najważniejsze ;)) obstawiajcie Kochane... mam nadzieję że wszystko się wyjaśni dziś ;))
nie wiem jak to jutro będzie, jadę do tej Warszawy na wigilię... bedę chyba w nocy na boso po hotelu latała zamiast imprezować :36_1_21: ( tak mi szkoda nie jechać bo już sie zastanawiałam nawet żeby odpuścić ale chce zobaczyć sie z ludźmi, mamy 20 lecie firmy więc podwójny powód do świętowania ;) )

mikaqx
elciasloneczko
dziewczyny probuje wyróznic imiona ale cos mi nie idzie,
wlasnie zjadlam na sniadanko fasolke po bretonsku, i zrobilam sobie capucino.
za nie dlugo zbieram sie do sklepu nabyc nowy biustonosz. tamten zrobiul sie w obwodzie za maly a na dodatek piersi znowu zaczely rosnac.
dzisiaj tez wkoncu do ksiedza, jutro na ten dziens skupienia a potem na poczte powysylac zaproszenia,
jeszcze tylko w poniedzialek i mam bnadzieje ze to bedzie wszystko z tego biegania.
wogole nie chwalilam sie ale moj przyszly maz w zwiakzu ze nie bedzie jednak zadnej imprezy wymyslil podroz poslubna i chyba po slubie pare dni pojedziemuy na wegry:)
pozwiedzac autem .

Elcia, Ty mnie nie strasz, ze one znowu mogą zacząć rosnąć...! :whoot:
Ja na razie doszłam do miseczki E , przy mojej chudości reszty już naprawdę nie chcę więcej :o_no:
Od przybytku jednak czasem głowa boli ! (albo plecy :-) )

sama jestem przestraszona stanelam na d i co., naiwnie cieszylam sie ze juz moze nie urosna a tutaj aka niespodzianka,

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

hej
ja juz dzisiaj bez twardnien brzucha i 3 dzien bez wymiotow :yuppi:
JAk sie ciesze, ze juz piatek. Moj maz ma caly weekend wolny, wiec nie moge sie doczekac.

M24 jak moglabym sie obrazic? Alicja to piekne imie, a jeszcze jak na drugie Magdalena (jak ja) to juz w ogole super :)
Wspolczuje sytuacji z tesciowa. No, ale taka prawda, ze rzadko spotyka sie tesciowa, ktora bylaby super.

Mika gratuluje corci!!!
Ale dziewczynki teraz gonia chlopakow.

Fens to i Ty rzutem na tasme musisz miec Laure :)

IWa ja tez tak mialam w pierwszej ciazy. OD poczatku mielismy imie dla synka, a dla dziewczynki nic nam do glowy nie przychodzilo.
A teraz odwrotnie - dla corci szybko, a gdyby byl synek to bylby ogromny klopot.

FENSTARSS
WITAJCIE :o_no:
MONIA no to Ty wiesz o jaki ból chodzi :o_noo:
ja juz działam w kierunku pomocy jakiejś bo nie da się żyć poprostu;/ coraz częsciej łapie nawet, w nocy do tego dziś 3 skurcze mnie złapały i mam wszystkie objawy, że to żyły będą nie brak magnezu itp... dziś ide na wizyte do gina to pogadam, oddam też krew na potas wapn sód magnez i żelazo zobaczymy co wychodzi i wczoraj sie nalatałam i udało sie zapisałam sie na poniedziałek na badanie dopplerowskie na 15.15 to wszystko sie dowiem...:ehhhhhh: zapłace tylko 100 z konsultacją lekarza.. jak powiedziałam że od tygodnia nie moge spać i funkcjonować i że jestem w ciąży to nawet dziś mnie chcieli przyjąść ;) ( hmmm co za odmiana) ale dziś mam połówkowe i to najważniejsze ;)) obstawiajcie Kochane... mam nadzieję że wszystko się wyjaśni dziś ;))
nie wiem jak to jutro będzie, jadę do tej Warszawy na wigilię... bedę chyba w nocy na boso po hotelu latała zamiast imprezować :36_1_21: ( tak mi szkoda nie jechać bo już sie zastanawiałam nawet żeby odpuścić ale chce zobaczyć sie z ludźmi, mamy 20 lecie firmy więc podwójny powód do świętowania ;) )

Trzymam kciuki za żyły, bo to musi byc okropieństwo jakieś. :no1:
A z planów na dziś to obstawiam, ze też Ci się córcia na 100% pokaże :mala_lalka:

http://www.suwaczki.com/tickers/zpbnvcqgefcfuwb8.png

_Elena_
ml0da19
u mnie dzisiaj tez beznadziejna pogoda:wrrr:
zrobilam dla rodzinki duuuuzo salatki jarzynowej (wyszlo chyba z 8 kg). zaopatrzenie jak dla wojska ale moj A ma duuuuuuzą familie a jeszcze na weekend zapowiedzieli sie goscie wiec zeby ulzyc mojej zapracowanej tesciowce (ja mam tesciowa oki) zrobilam salatke, upieklam sernik z brzoskwiniami a jak ona wroci z pracy zrobimy golabki (3 gigantyczne kapusty juz czekaja).
a na obiad zrobie ryz z jablkami i cynamonem....:36_17_7:

Ale pyszności mniammmmmmmmmmmmmm
ślicznie proszę o przepis na ryż z jabłkami i cynamonem bo nigdy nie jadłam...
z góry dziękuję :*******

baaardzo proste jedzonko. jablka (nie wiem na jaka ilosc) - ja wzielam 8 srednich (lubie jablka z cynamonem albo z przyprawa do szarlotki). obieram. kroje w kostke i wrzucam do garnka z woda (wody tylko na dno zeby sie jablka nie przypalily, powiedzmy z 3/4 szklanki). zagotowac i na maly ogien az zmiekna. ja dodaje do nich duzo cynamonu. jak juz zmiekna, to ugniatam takim czyms do duszenia kartofli:smile_move:. dodaje ryz (1 torebke bo to bardziej deser niz obiad) ktory gotuje z aromatem waniliowym i ew. dodatkiem mleka do wody.... mieszam i podaje.
latem moja mama zrobila tego chyba ze 40 sloikow i pozaprawiala wiec jak wieczorkiem przychodzi chetka na cos slodkiego to sloik na talerz i do mikrofali (mnie najlepiej smakuje na cieplo).

Termin om i usg 11.11.2015

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidgu1rp57j5hst.png

magda_79
Dziewczyny, zamawialyscie moze na necie rajstopy ciazowe? JEst duzy wybor i nie wiem czy sa dobre.
Do tego zaplanowalam kupic jakas kiecke na Swieta. Nic mezolowi nie powiem, bedzie mial niespodzianke :)
NA necie tez duzy wybor, ale nie wiem jak jakosc. Zamwialyscie cos?

Ja w Happy mum kupowałam, przynajmniej jakieś parę kolorów mają w odróżnieniu od czerni i brązu :D
Mają faktycznie sporo miejsca na brzuszek, ale polecam tylko te grubsze (cienkie jak dla mnie - porażka)

elciasloneczko
młoda widze ze nie tylko ja mam kuchene zapedy.
a ryz z jabłkiem i cynamonem osobiscie nie lubie, tak samo jak kopytek z serem na słodko ;/

ja mam kuchenne zapedy jak mam duuuuzo czasu (czyli np teraz). prawda jest taka ze przed slubem mieszkalam z mama i to ona zawsze gotowala (prawie). A ja umialam tylko 2 zupy na krzyz i schabowe lub gulasz. No i oczywiscie spaghetti:-))). ale ile mozna jesc to samo. i tak naprawde caly czas staram sie znajdowac jakies przepisy i probowac zeby potem jak sie pytam A. co na obiad to on mowi: COŚ!!!:Real mad: co mnie doprowadza do szalu.... a tak ma juz jakis wybor.
wczoraj zrobilam schabowe i do tego ziemniaczki w ziolach prowansalskich na blaszce w piekarniku bo chcialam odmiany ziemniaczanej....
a wasi faceci tez tyja w ciazy?? bo moj do mojej ciazy to na mojej kuchni przytyl moze ze 3-4 kg przez rok. a teraz przez 4 miesiace ok. 7 kg. masakra....

magda_79
hej
JAk sie ciesze, ze juz piatek. Moj maz ma caly weekend wolny, wiec nie moge sie doczekac.

M24 jak moglabym sie obrazic? Alicja to piekne imie, a jeszcze jak na drugie Magdalena (jak ja) to juz w ogole super :)
Wspolczuje sytuacji z tesciowa. No, ale taka prawda, ze rzadko spotyka sie tesciowa, ktora bylaby super.

Mika gratuluje corci!!!

IWa ja tez tak mialam w pierwszej ciazy. OD poczatku mielismy imie dla synka, a dla dziewczynki nic nam do glowy nie przychodzilo.
A teraz odwrotnie - dla corci szybko, a gdyby byl synek to bylby ogromny klopot.

nono ja tez tak uważam... równowaga musi byc w przyrodzie... i jak widać potwierdza się...chłopaka łatwo stwierdzić od razu wisi pisior i łatwo a dziewczynke trzeba poczekać hahahaha mam nadzieję że mam rację :36_7_8: MADZIA ja kupiłam własnie na jutro rajtuzki ciążowe granatowe, super są bo w sklepach tylko czarne i brąz zazwyczaj w normalej cenie a tam maja różne kolorki zaraz Ci linka podeśle ;)
MIKA gratulacje noooo :36_7_8:
JUSTA pomierzyłam dziś mą zgrabną odnogę i idę pończochy sobie zamówić w sklepie ortopedycznym !!!
Wczoraj ogólnie cały dzień z moim Pawłem po szpitalach i przychodziach jeżdziliśmy ;) a w tym sosnowcy to jakaś masakra, szpital okropny brudny smierdzący kanalizacją i bigosem błeeeee... i pani go zapisała na rekonstrukcje wiązadła na 3.12.2012 !!!!!!!!! hahahahaha pojechaliśmy do lekarza pogadać że no śmiech poprostu i może da sie załatwić teraz na początek roku... ten mój brzuszek juz troche działa na ludzi jak zaczynam marudzić i lamentować hahahaha... zobaczymy ;))
w ogóle to Kochane jesteście, że pamiętacie o mojej dzisiejszej wizycie hihi... w sumie ja tu tez lament odprawiam o tą moją Laurę ;)))) :36_1_21:
Muszę już lecieć , ale wieczorem tu opis strzele że hoho... nie ważne co !!!!! :36_3_15:

elciasloneczko
za nie dlugo zbieram sie do sklepu nabyc nowy biustonosz. tamten zrobiul sie w obwodzie za maly a na dodatek piersi znowu zaczely rosnac.
dzisiaj tez wkoncu do ksiedza, jutro na ten dziens skupienia a potem na poczte powysylac zaproszenia,
jeszcze tylko w poniedzialek i mam bnadzieje ze to bedzie wszystko z tego biegania.
wogole nie chwalilam sie ale moj przyszly maz w zwiakzu ze nie bedzie jednak zadnej imprezy wymyslil podroz poslubna i chyba po slubie pare dni pojedziemuy na wegry:)
pozwiedzac autem .

kurcze. a jezyk znacie?? ja mialam z moim jechac w listopadzie na wegry ale remont nas wykonczyl czasowo. my mielismy jechac z przewodnikiem bo moj brat studiowal hungarystyke (filologie wegierka). i teraz siedzi do czerwca w budapeszcie i pisze prace doktorska....

mikaqx
magda_79
Dziewczyny, zamawialyscie moze na necie rajstopy ciazowe? JEst duzy wybor i nie wiem czy sa dobre.
Do tego zaplanowalam kupic jakas kiecke na Swieta. Nic mezolowi nie powiem, bedzie mial niespodzianke :)

Ja w Happy mum kupowałam, przynajmniej jakieś parę kolorów mają w odróżnieniu od czerni i brązu :D
Mają faktycznie sporo miejsca na brzuszek, ale polecam tylko te grubsze (cienkie jak dla mnie - porażka)

mam to samo zdanie ;) granatowe mieli ale tylko 5 hahaha tyćkę no że tak powiem za duże... sukienkę za to tam kupiłam... aaaaaaa zanim wyjdę to sie wystroję i zaraz Wam fotkę wrzucę ;)))

ml0da19
elciasloneczko
a ryz z jabłkiem i cynamonem osobiscie nie lubie, tak samo jak kopytek z serem na słodko ;/

ja mam kuchenne zapedy jak mam duuuuzo czasu (czyli np teraz). prawda jest taka ze przed slubem mieszkalam z mama i to ona zawsze gotowala (prawie). A ja umialam tylko 2 zupy na krzyz i schabowe lub gulasz. No i oczywiscie spaghetti:-))). ale ile mozna jesc to samo. i tak naprawde caly czas staram sie znajdowac jakies przepisy i probowac zeby potem jak sie pytam A. co na obiad to on mowi: COŚ!!!:Real mad: co mnie doprowadza do szalu.... a tak ma juz jakis wybor.
wczoraj zrobilam schabowe i do tego ziemniaczki w ziolach prowansalskich na blaszce w piekarniku bo chcialam odmiany ziemniaczanej....
a wasi faceci tez tyja w ciazy?? bo moj do mojej ciazy to na mojej kuchni przytyl moze ze 3-4 kg przez rok. a teraz przez 4 miesiace ok. 7 kg. masakra....

mojemu zaczol sie wlasnie delikatny brzuszek pozakazywac :)

FENSTARSS
magda_79
hej

Mika gratuluje corci!!!

nono ja tez tak uważam... równowaga musi byc w przyrodzie... i jak widać potwierdza się...chłopaka łatwo stwierdzić od razu wisi pisior i łatwo a dziewczynke trzeba poczekać hahahaha mam nadzieję że mam rację :36_7_8: MADZIA ja kupiłam własnie na jutro rajtuzki ciążowe granatowe, super są bo w sklepach tylko czarne i brąz zazwyczaj w normalej cenie a tam maja różne kolorki zaraz Ci linka podeśle ;)
MIKA gratulacje noooo :36_7_8:
JUSTA pomierzyłam dziś mą zgrabną odnogę i idę pończochy sobie zamówić w sklepie ortopedycznym !!!
Wczoraj ogólnie cały dzień z moim Pawłem po szpitalach i przychodziach jeżdziliśmy ;) a w tym sosnowcy to jakaś masakra, szpital okropny brudny smierdzący kanalizacją i bigosem błeeeee... i pani go zapisała na rekonstrukcje wiązadła na 3.12.2012 !!!!!!!!! hahahahaha pojechaliśmy do lekarza pogadać że no śmiech poprostu i może da sie załatwić teraz na początek roku... ten mój brzuszek juz troche działa na ludzi jak zaczynam marudzić i lamentować hahahaha... zobaczymy ;))
w ogóle to Kochane jesteście, że pamiętacie o mojej dzisiejszej wizycie hihi... w sumie ja tu tez lament odprawiam o tą moją Laurę ;)))) :36_1_21:
Muszę już lecieć , ale wieczorem tu opis strzele że hoho... nie ważne co !!!!! :36_3_15:

hej Fens czy mi umknelo czy mialas wstawic zdjecie w nowej kiecuni albo cos przeoczylam??

ml0da ale mi narobiłaś smaka na ten ryż z jabłkami, ale niestety zostało mi tylko 1 jabłko, mąż ma dopiero kupić jak będzie wracał z pracy (bo nie pozwala mi dźwigać) więc najwyżej wstzrymam się i na kolacje sobie zapodam, ale tylko sobie, bo m. nie ruszy jedzenia w którym nie ma mięsa (takiego mam pierona w domu) muszę gotować bardzo często jemu i sobie osobno bo nie mam zamiaru codziennie mięsa jeść.
Niech tylko nam się córcia urodzi to nauczymy go jeść dania bezmięsne:)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32165

http://suwaczki.maluchy.pl/li-58904.png

FENSTARSS
mikaqx
magda_79

mam to samo zdanie ;) granatowe mieli ale tylko 5 hahaha tyćkę no że tak powiem za duże... sukienkę za to tam kupiłam... aaaaaaa zanim wyjdę to sie wystroję i zaraz Wam fotkę wrzucę ;)))

Wystrój się koniecznie i pokaż, ja jutro tam po jakąś kieckę się wybieram, jeszcze większa motywacje skoro na Święta mogę wreszcie do ludzi pojechać :36_1_21:

ml0da19
elciasloneczko
pozwiedzac autem .

kurcze. a jezyk znacie?? ja mialam z moim jechac w listopadzie na wegry ale remont nas wykonczyl czasowo. my mielismy jechac z przewodnikiem bo moj brat studiowal hungarystyke (filologie wegierka). i teraz siedzi do czerwca w budapeszcie i pisze prace doktorska....

nie nie znamy, ale rosyjskiego tylko po lebkach a juz 2 razy na krymie bylismy,
ja uwielbiam takie wyprawy :)

m2428m
ml0da ale mi narobiłaś smaka na ten ryż z jabłkami, ale niestety zostało mi tylko 1 jabłko, mąż ma dopiero kupić jak będzie wracał z pracy (bo nie pozwala mi dźwigać) więc najwyżej wstzrymam się i na kolacje sobie zapodam, ale tylko sobie, bo m. nie ruszy jedzenia w którym nie ma mięsa (takiego mam pierona w domu) muszę gotować bardzo często jemu i sobie osobno bo nie mam zamiaru codziennie mięsa jeść.
Niech tylko nam się córcia urodzi to nauczymy go jeść dania bezmięsne:)

moj tez raczej miesozerny i pyrkozerny. ale przez rok malzenstwa odkryl (haha) ze istnieje ryz, kasza i makaron. zreszta jego familia tez bo jak sie mieszka razem to czesto sie wymieniamy obiadami na spobowanie (jego mama tez lubi moja kuchnie i czasami mimo ze jest obiad na dole to przychodzi do nas na degustacje:hahaha:). Bo wczesniej makaron to tylko do rosolu, ryz tylko do golabkow a kasza (wtf ta kasza!????!!!)

elciasloneczko
ml0da19
elciasloneczko
pozwiedzac autem .

Oooooooo, to witam w klubie, też jestem fanką Krymu :-) Ehhhhhhhhhh, teraz mnie na wspominanie lata wzięło normalnie...

elciasloneczko
ml0da19
elciasloneczko
pozwiedzac autem .

w wakacje mialam taka sytuacje w pracy ze musielismy podpisywac umowy pomiedzy kierowcami a dyrekcja drog (viatoll zamiast staych winiet). i mi sie trafil akurat wegier ktory ni w zab angielskiego i niemieckiego. i jak takiemu wytlumaczyc ile to kosztuje, na jakiej zasadzie dziala i gdzie jest najblizszy kantor zeby euro wymienil?? On czekal prawie 12 h zebym ja go obsluzyla bo moj poprzednik tez nie umial sie z nim dogadac. a ja szybki tel do brata, wytlumaczylam co i jak. Wegier byl baaaaardzo zdziwiony ze ktos po wegiersku umie gadac bo rocznie w Polsce ten kierunek konczy moze z 7 osob:-))). Wiec trafic takiego to jak 6 w totka. strasznie ciezki jezyk...

magda_79
hej

Mika gratuluje corci!!!

To i u ciebie się sprawdza bo teraz będziesz miała córcię i imię od razu wybrane :)

Młoda kopytka z serem a pierogi leniwe to to samo :)
Ja ryż z cynamonem robię inaczej,
Jabłka kroję w plasterki i w garnku dusze aż same się rozciaplają osobno gotuję ryż,potem warstwowo układam na blaszce do pieczenia ryż,jabłka,cukier,cynamon i zaś ryż itd az produkty się skończą a le u góry powinien byś ostatni cynamon i do piekarnika i podpiekam.

elciasloneczko
ml0da19
elciasloneczko

mojemu zaczol sie wlasnie delikatny brzuszek pozakazywac :)

moj ma prawie taki jak ja:-)). ma 185 cm wzrostu, przed slubem wazyl 85 a teraz juz 95!!!!!!!!!!:36_11_23:

IWA23
magda_79
hej

Mika gratuluje corci!!!

To i u ciebie się sprawdza bo teraz będziesz miała córcię i imię od razu wybrane :)

Młoda kopytka z serem a pierogi leniwe to to samo :)
Ja ryż z cynamonem robię inaczej,
Jabłka kroję w plasterki i w garnku dusze aż same się rozciaplają osobno gotuję ryż,potem warstwowo układam na blaszce do pieczenia ryż,jabłka,cukier,cynamon i zaś ryż itd az produkty się skończą a le u góry powinien byś ostatni cynamon i do piekarnika i podpiekam.

a do kopytek sie przypadkiem nie daje pyrkow?? ja w domu nie lubilam maminych kopytek ale tesciowej chetnie zjem.
ja leniwe robie tylko z sera, maki i ubitych bialek....
a ten twoj przepis na ryzowa zapiekanke super musi wygladac superrrrr apetycznie....

Prawdziwe leniwce robi się z samego sera ale np u nas dodaja trochę ziemniaków i też nazywają to pierogi leniwe są wydajniejsze zwłaszcza jak robisz na stołówce ;)
Wiesz ja długo nie wiedziałam że te leniwce co my robimy z dodatkiem ziemniaków to nie przepisowe dopiero koleżanka w pracy powiedziała że tam w górach skont jej mąż pochodzi to robią z samego sera i że tak powinno się robić ale co rejon to inna technika ale ogólnie o to samo chodzi :)
Ja nigdy nie jadłam z samego sera ale te z dodatkiem ziemniaków też nie jadam bo ja nie lubię takich rzeczy jak pierogi z owocami,pyzy z owocami,mięso z owocami ble,