Skocz do zawartości
Forum

Ciąża 3 miesiące po porodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Iwa współczuję Szymkowi :( Oby szybko się pozrastało. Sama miałam kiedyś pęknięty nadgarstek i gips( w podstawówce). Szybko doszłam do siebie ale czasami do dziś jak nadwyrężę nadgarstek albo na zmiane pogody to czuje ból :( Oby go nie bolało....
Niestety z dziećmi tak bywa. Syn mojej przyjaciółki co pojechał na narty to noge złamał :( Dobrze ze to na nadgarstku sie skończyło :)

Jadzik fajnie ze jesteś :) Z tymi powodziami to w Polsce jakaś masakra..... :( A co do jedzonka to zastosuje rady. A te saszetki z pokrzywa to w aptece?

Emiliai Lena dwa kradzieje a zarazem źródła energii :11_9_16:

Gość solange63

IWA niczym sie nie przejmuj. Ja mialam polamane obie rece (lewa- 5 lat, prawa- 8 lat). Zlamana lewa wiec nie bedzie trzeba az tak synkowi pomagac, a on bedzie mial frajde jak mu sie kumple beda na gipsie podpisywac :D bedzie opowiadal wszystkim swoja niesamowita historie, jak to doszlo do wypadku i bedzie lokalnym bohaterem :Oczko: Dzieciaki szybko sie wylizuja (wiem po sobie). Pewnie za tydzien, dwa pomimo gipsu juz bedzie wszystko robil ta reka.

Ja jak mialam zlamana reke, pech chcial, ze mialam tez ospe. myslalam, ze sie wsciekne. wkladalam sobie linijke pod gips, zeby sie podrapac :Padnięty:

IWA szybkiego powrotu do sprawności dla Syncia!
Moja Lena w zeszłą sobotę jak biegła, potknęła się i dwa dni na nodze nie stała:/ na szczęście mamy znajomego ortopedę, który nas przyjął i sprawdził nóżkę, na szczęście skończyło się na stłuczeniu, potem jeszcze 3 dni Lena kulała, ale nie przeszkadzałao jej to wariować :D

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Freedom- nie z apteki, w zwykłym sklepie kupisz pokrzywę, np z Herbapolu, a saszetka taka do zaparzania (jak herbata) ::): Ale może w zielarskim kup, tam szybciej takie coś schodzi i będziesz miała pewność, że świeże ::):

Fajne te rogale, przy następnej ciąży też chce taki, bo ja się obkładałam poduszkami tu i tam, a przy karmieniu ręce mi opadały jak karmiłam na siedząco, dlatego karmię na leżąco. Ale przyzwyczaiła się tak i inaczej za bardzo nie chce... ::):

Dzisiaj byłam roznieść CV do mijsc gdzie chciałabym pracować. Ogólnie lipa, w urzędach raczej zwalniają niż przyjmują:Kiepsko: (Studiowałam ekonomię na specjalności administraca publiczna, dlatego urzędy...). Ale jest szansa w sądzie na pół etatu od listowada, to by mi odpowiadało, Oliwka będzie miała roczek i nie będę musiała zostawiać jej od razu na cały dzień :D Dobre dla niej i dla mnie ::):

Freedom ja podobnie jak Solagne mialam ta poduszke z motherhood i jak dla mnie rewelacja.
4 miesiace temu znajoma kupila taką PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL I KOBIET W CIĄŻY 3w1 (1722121537) - Aukcje internetowe Allegro a przynajmniej bardzo podobną i przyszla pozyczyc moją bo twierdzi że jej jest niewygodna, prosta i jest mało "wypchana" bo zaraz robi sie płaska.....

na stronie motherhood.pl ta poduszka kosztuje 115zl
ma w standardzie poszewke a druga mozna zamowic za 34zl

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

Gość solange63

jadzik
Fajne te rogale, przy następnej ciąży też chce taki, bo ja się obkładałam poduszkami tu i tam, a przy karmieniu ręce mi opadały jak karmiłam na siedząco, dlatego karmię na leżąco. Ale przyzwyczaiła się tak i inaczej za bardzo nie chce... ::):

Ja za nic nie potrafilam karmic na lezaco (niewygodnie jak cholera), chociaz bardzo probowalam. Nawet w nocy siadalam na lozku, albo szlam na fotel.

panna'em
Freedom ja podobnie jak Solagne mialam ta poduszke z motherhood i jak dla mnie rewelacja.
4 miesiace temu znajoma kupila taką PODUSZKA DO KARMIENIA ROGAL I KOBIET W CIĄŻY 3w1 (1722121537) - Aukcje internetowe Allegro a przynajmniej bardzo podobną i przyszla pozyczyc moją bo twierdzi że jej jest niewygodna, prosta i jest mało "wypchana" bo zaraz robi sie płaska.....

na stronie motherhood.pl ta poduszka kosztuje 115zl
ma w standardzie poszewke a druga mozna zamowic za 34zl

Też uważam, że warto zainwestować w rogala Motherhood

Emiliai Lena dwa kradzieje a zarazem źródła energii :11_9_16:

Ja też dość długo karmiłam na siedząco tak się nauczyłam w szpitalu było mi wygodniej po cc usiąść i karmić niż leżeć ale po jakiś paru miesiącach że zmęczenia na siedząco przysypiałam i myślałam że małą upuszczę jak zasnę więc zaczęłam uczyć się karmić na leżąco i teraz w dzień na siedząco w nocy na leżąco:)

Myślę, że wielkość piersi ma wpływ czy wygodnie się karmi na leżąco. Moja siostra z małymi nie potrafiła tak karmić, a móc cycek zwisa Oliwce bardzo ładnie, a teraz jak już się wgramala na mnie, to i z drugiego bez zmiany pozycji sie napije :Szok: Hihi

Idą Oliwce kolejne zęby (dolne dwie dwójki i górna jedynka lewa, a ma dwie jedynki na dole) i nie chce nic jeść poza cyckiem i robi cżęściej kupy, a o marudzeniu już n ie wspomnę... Ale na szczęście noce dwie ostatnie jako tako ::):