Skocz do zawartości
Forum

Szczęśliwe Kwietniowe mamusie 2011

Madzia86

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kaaarolina

hej!
dziewczyny sliczne dzieciaczki:)

kurde zapomnialam co mialam pisac....

Krowka tak jak pisalam na fb - nie wierze....co za baba hehe to chyba bezstresowe wychowanie albo nie wiem co - ciezko mi to nawet sobie wyobrazic....

Martynka teraz bądz konsekwentna - codziennie odkladaj Maje do lozeczka a zobaczysz ze wkoncu zacznie zasypiac sama bez placzu - u nas tak jest - z małą przerwa na zabkowanie bo wtedy Adas plakal ale juz wszystko wrocilo do normy - jak go odkladam do lozeczka to przekreca sie na boczek i zasypia, nawet nie musze przy nim siedziec.

u mnie gorzej jest z budzeniem sie w nocy, nic nie jest w stanie go uspokoic oprocz cyca, przerazona jestem tym bo co ja zrobie jak przestane karmic?

kaaarolina
a w ogole to zastanawiam sie czy u Adasia to byly ząbki czy moze skok rozwojowy - bo wszystko mi pasuje do skoku i czas i zachowanie....albo moze te dwie rzeczy sie na siebie nałozyly:)

Karolina pewnie masz rację - jedno i drugie. Faktycznie między 22 a 26 tygodniem jest skok rozwojowy.

Moskala fajne chłopaki - super zdjęcie.

A Zuzia polubiła w końcu wózek - dziś znów siedziała - i to znacznie dłużej. Jak się przewraca to się łokciem odepchnie od oparcia - wszystko robi byleby siedzieć. W końcu widzi co się dzieje dookoła, a jak się zmęczy to się kładzie i nawet zasypia na spacerze bez problemu (do tej pory to był meksyk - na spacerze spała tylko w chuście) :D

Gość Martynka86

AHA DZIEWCZYNY!

Uzywa ktoras z Was pampersow DADA?
Ja kupilam 4 ale Jednak Majka nie za bardzo moze je nosic wiec jesli ktoas chce to moge je odstapic, za koszta przesylki, jest cala paczka-no nie ma jednej sztuki.

I jeszcze jedno ktoras z Was probowala plastrow Anty EVRA??
Wrazie cos to mam jedno opakowanie (zapakowane fabrycznie) kupilam 2 - miesiac temu i jedno zuzylam a drugie lezy, waznosc do 10.2012.

Uciekam Licytowac Mega zestawik, jak wygram to sie pochwale :D
Milego wieczoru!

Gość Martynka86

Hej :)

Justi
Ok :)
Maja dostala po dadzie wysypki na poczatku kilka krotek a teraz to juz jej sie wysypalo ma az czerwone;// wykrakalam jak chwalilam ze nic jej nie jest ;/

ZESTAW Wygrałam ale suma mnie powala hehehe O. mnie zabije ale pocieszam sie faktem ze z mojego sprzedanego laptopa (jak przyjda pieniazki) to zaplace. Ciuszki moim zdaniem sa rewelacyjne, babka mowila ze doda mi troche gratisow ze wzgledu na kwote. Czyli wychodzi ponad 50 sztuk za ja za każdą 8.40 pln wiec nie jest az tak zle.

MAŁA NIUNIA **JESIEŃ/ZIMA**74-80**CUDO (1830787878) - Aukcje internetowe Allegro

Karolinko

dzisiaj będę już Miala, wybacz, że tak długo :)

Majka zrobila nam dzis w nocy psikusa, wstala po 3:30 zasnela dopiero o 4:30 i wstala po 6, juz wiem jak sie niektore czujecie to jest jakas masakra ;/

Martynka Zestawik fajny, przynajmniej będziesz miała spokój z ubrankami na jakiś czas, tym bardziej, że 74-80 dziecko długo nosi (Zosia nawet do dzisiaj niektóre) no, ale faktycznie jak się patrzy na ogólną ceną to niezła, a znowu niecałe 9zł za ciuszek to mało :)

Ciasto dyniowe wyszło pięknie. Mojemu A bardzo smakuje, mi też ale przyznam, że jestem fanką ciast czekoladowych, serników i jabłeczników:Nieśmiały:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pypf2dp4m.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37krhmce321ajs.pnghttp://s8.suwaczek.com/20071006560120.png

Gość kaaarolina

hej!

Moskala brawo dla Kuby...

tak przy okazji zapytam - co sadzicie o wysadzaniu niemowlakow? wiem ze czesc dziewczyn tu na forum robi to z powodzeniem i juz kilku miesieczne dzieci robia do nocniczka a z drugiej strony czytalam ze dziecko nalezy zaczac wysadzac okolo 2 roku zycia bo wczesniej to niepotrzebny stres....i nie wiem co o tym myslec.

Martynka pochwal sie wkoncu kuchnia!:)

Marzen@ sliczna Zuźka:)

kurcze po dzisiejszej nocy juz nie jestem taka pewna ze to budzenie sie Adasia to tylko przyzwyczajenie....dzis zamiast kaszy dalam mu na noc mm i obudzil sie juz kolo 23, co pol godziny dawalam mu cyca i odkladalam do lozeczka - zasypial na kilka minut a potem znowu placz, w koncu o 1.30 dalam mu mm i zasnal od razu, obudzil sie po 4...takze chyba jednak jest glodny po cycu i dlatego na nim wisi do rana.....chyba chcac nie chcac zakoncze cyckowanie bo oboje sie meczymy.

Karolinka a może w nocy Adaś ssie mało efektywnie - tzn. zasypia przy cycu i dlatego się nie najada. Spróbuj go pobudzać do ssania - nocne mleko jest najlepsze (ma tam jakieś dobre tłuszcze Omega czy coś w tym guscie) - może po prostu go potrzebuje. Jeśli jednak macie sie męczyć i Ty i on to może masz rację?

Co do wysadzania niemowląt - to nie jest klasyczny trening nocnikowy, z systemem kar i nagród itp. Po prostu obserwuje sie dziecko i w odpowiednim momencie proponuje nocniczek. Jesli dziecko cos do niego zrobi to dobrze, jesli nie tragedii nie ma. W NHN (EC) chodzi głównie o odpowiadanie na potrzeby dziecka - sucha pielucha nie jest celem samym w sobie.
Nie ma tu stresu żadnego dla dziecka - moje często wręcz czeka, aż zdejmę jej pieluchę. Nie jest prawdą, że dziecko nie panuje nad swoimi potrzebami fizjologicznymi - co sie dzisiaj próbuje wpierać rodzicom. Owszem nie ma takiej kontroli jak człowiek dorosły - ale jednak na swój sposób potrafi nad wszystkim zapanować.
No i najważniejsze - dziecka, które jeszcze nie siedzi nie sadzamy na nocniku. Można je nad nim podtrzymywać, Moja Zuzia po prostu wypróżniała się w pozycji leżącej na przewijaku na podłożoną pieluszkę tetrową, ręcznik jednorazowy, czy papierek ryżowy. Od niedawna podtrzymuje ją nad miseczką - właściwie juz wszystkie kupki od ponad miesiąca (z jedną, może dwiema wpadkami) trafiają do nocniczka. A Zuzia robi kupkę kilka razy dziennie o różnych porach :D

Linki:
bezpieluch.pl - Pożegnanie z pieluszkami - Witamy
EKO BABY Wstęp
Doradca ds. naturalnej higieny niemowląt - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl

Gość Martynka86

HEJ KOBIETKI

Jak tam po weekendzie?
Nasza Majka sama juz zasypia chociaz codziennie rano pierwsza drzemka jest baaaaaardzo płaczliwa ale dajemy rade :)
Nocki u nas sa calkiem calkiem, Majka czasami budzi sie nad ranem na kaszke a czasami przesypia cala noc do godziny 6-7 rano.
Moj O. byl w sobote i niedziele na dwoch meczach, pilka nozna i zuzel, dzisiaj ja sie wybieram na kawke z kolezanka oczywiscie zabieram ze soba Majke bo kumpela koniecznie chce ją zobaczyc.

Uciekam myc glowe, MILEGO PONIEDZIALKU! :)

Gość kaaarolina

hej!

u nas w sumie nic nowego poza tym ze mały ma katar i przez to sie budzi. najgorsze jest to ze nie moge mu tego odciagnac tak ma gleboko te kozy:(

daje mu mm po pierwszej pobudce i ladnie po nim zasypia...dzis obudzil sie o 2 dostal mleko, odlozylam go...i zrobil meeeeeeeeeeeeega kupe:) pierwszy raz od nie pamietam kiedy zrobil kupe w nocy, rano tez zrobil...takze cos tych kup duzo, do tej pory robil jedna czasem dwie dziennie, moze kolejne zęby nam sie szykuja:/ oby jeszcze nie!

Adas spedza czas glownie na kleczeniu na kolanach i podpieraniu sie na wyprostowanych raczkach, czesto zaczyna sie bujac i jak sie rozbuja to ląduje nosem na dywanie bo jeszcze nie wie co zrobic z rękami:)

A my po chrzcinach. Wszystko poszło zgodnie z planem,jedzenie smakowalo chyba;) Maycia byla bardzo grzeczna,dostala pochwale od ksiedza:-) zdjecia wstawie jutro. Wogole to byl tylko nasz chrzest i kosciol pusty poza tym:-) ksiadz zapomnial wziac kasy,musialam biec za nim. Wogole byl przesympatyczny. Przymknal oko,ze nie umielismy sie modluc po angielsku i mowil nam co mamy powtarzac po nim:-) Smiesznie bylo.Maya się chyba zaraziła od cioci i ma katarek,budzi się w nocy i jest niespokojna. Boy szybko jej przeszlo.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgio4pkfzojjd0.png http://s2.pierwszezabki.pl/043/0431769b0.png?7245