Skocz do zawartości
Forum

Ranking spacerówek. Co polecacie drogie mamy?

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc w wyborze spacerówki dla mojej córeczki.
Ma być w miarę lekka, dobrze gdyby miała szerokie siedzisko i podnóżek kilkustopniowy oraz oparcie kilkustopniowe z możliwością spania dziecka.
Proszę o opinie.
Synek miał trójkołowca Chicco, ale brak skrętnego przedniego koła powoduje, że ciężko się ją prowadzi, a kolejny Graco nie ma stopniowanego podnóżka, a właściwie oprócz oparcia na stopy większego dziecka nie ma go w ogóle.

Anulka - Maciuś (a wcześniej Adaś) jeździ w BabyDesign Tiny. Jestem bardzo zadowolona :):):)
Jest lekki (ok. 7 kg), łatwo się go prowadzi, łatwo się składa i rozkłada (mało miejsca zajmuje w bagażniku), ma 5-punktowe pasy, duży kosz na zakupy, skrętne przednie koła, rozkładane oparcie (nawet na płasko), odpina się barierka (bardzo przydatne), regulowany podnóżek, rączka ma regulację wysokości (bardzo fajna funkcja).
Dla mnie jest super :)

Anulka
Dziubalko a co myslisz o tym BabyDesign:Spacerówka CITY ko�a"terenowe (357543490) - Aukcje internetowe Allegro
Nie ukrywam, że bardziej mnie przekonuje dłuższy podnóżek...

Mnie się ten wózek... nie podoba. Po pierwsze jest ciężki, a Ty Aniu chyba chciałaś w miarę lekki wózek ;), a po drugie i dla mnie w tym przypadku istotniejsze - ja nie lubię wózków bez tradycyjnej rączki ;). Po trzecie ten wózek ma jakiś dziwny kosz na zakupy, ale może tylko tak na zdjęciu wygląda ;)
Podoba mi się wózek, który pokazała Antalis :)
Ja gdybym nie kupiła Tiny, to jako alternatywę miałam kupić ten SPACERÓWKA BABY DREAMS WALKER -NOWY MODEL 2008 !! (359939253) - Aukcje internetowe Allegro

Anulko ja zdecydowanie jestem za spacerówką parasolką mam takową i sobie chwalę , lekka, łatwo się składa, rączki oddzielne- w przeciwieństwie do Dziubalki, zawsze mogę z nich skorzystać i powiesić zakupy nie obciążając kosza który i tak w spacerówkach jest mały, koła skrętne, ale mniejsze, pozycje rozkłada się do leżenia , chyba 3lub 4 poziomy , tapicerka odpinana do prania, podnóżek regulowany dla mniejszych dzieci i drugi dla większych , ja mam HAUCK ale to starszy model więc nie mam zdjecia chyba że znajdę swoje... ale teraz zakupiłabym taki
WĂłzek CONECO TRAFFIC folia+pokro+wys.0,8gratisĂłw (359136821) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla kaĹźdego.
bo taki zakupiła ostatnio moja kuzynka i bardzo sobie chwali...budka jest duża więc rozpinana dodatkowo się powieksza ...więc osłoni przed wiatrem ... a w dodatku nie drogi... :Śmiech: ja preferuję mniejsze wózki bo nie mam siły ich nosić a i do tramwaju czy autobusu łatwiej z takim wejść ale jeżeli ktoś jest mobilny to też inna sprawa, po za tym dobrze przemyśleć gdzie głównie będziesz tym wózkiem jeździć czy wieś czy miasto bo to też ma znaczenie np. na wieś wybrałabym duże koła ... a ten co pokazałaś fajny ale za ciężki zdecydowanie za ciężki...ale sie rozpisałam :Śmiech:

http://tickers.smyki.pl/s/17658/20739.jpg
:Śmiech:Natalcia:Śmiech:

http://www.realscrapki.blog.onet.pl

Ja jestem zadowolona z tego wózka...WĂ�ZEK PEG PEREGO (364412157) - Aukcje internetowe Allegro
Są też jego inne wersje składane jak parasolka. Zalety: lekki, zwrotny, pięciopunktowe, wygodne pasy, szerokie siedzisko, wysoki zagłówek( nawet duże dziecko śpi wygodnie), pokrowiec na nogi, folie itp bardzo wygodnie pomyślane...
no i muszę dodać, że Beniamin jeździł w nim od 4 miesiąca życia, bo nie tolerował tradycyjnej gondoli.

http://www.suwaczek.pl/cache/545ce0df7a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/4eb0aee931.png
+28 kwietnia 2008 Julcia wróciła do Nieba:Aniołek:

dziękuję za rady...szkoda, że peg perego jest taki drogi, bo fajny...muszę posprzedawać swoje wózki dwa i może bym sobie go kupiła....Dziubalko i Antalis Wasze propozycje chyba bardziej mnie przekonały, aczkolwiek parasolka to świetne rozwiązanie do auta...
I bądź tu człowieku mądry :Męki::Męki::Męki:

Ja jeżdzę od urodzenia Leny chicco ct0.1 i jestem bardzo zadowolona.
to wózek w pełni mnie zadowalający ;)
Teraz przymierzam się do zoopera twista:
WĂłzek Spacerowy ZOOPER TWIST 6,1 kg 2008 +wys.0zl (359250483) - Aukcje internetowe Allegro
lekki i rozkłada sie na płasko, tylko musze go obejrzeć na żywo;

Odradzam wózki Coneco.
Mam kolegę który pracuje w sklepie wózkowym i powiedział że na te wózki ma najwięcej reklamacji...
Koleżanka miała spacerowkę którą znosiło zawsze na jedną stronę. Po dwóch wizytach wózka w serwisie zarządała zwrotu pieniędzy.

Anulka
no właśnie tak zrobię, ale wcześniej chciała zaciągnąć języka....wiesz praktyka często odbiega od teorii...ja wiem, że nikomu nie polecę wózków graco z podstawką na nóżki i wózków chicco trójkołowych bez skrętnego przedniego koła....

tak polowe wozkow wymyslili bezdzietni faceci na haju:Zły:

http://www.suwaczek.pl/cache/af907efe10.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7b8af1e9dc.png

basica31
Anulka
no właśnie tak zrobię, ale wcześniej chciała zaciągnąć języka....wiesz praktyka często odbiega od teorii...ja wiem, że nikomu nie polecę wózków graco z podstawką na nóżki i wózków chicco trójkołowych bez skrętnego przedniego koła....

tak polowe wozkow wymyslili bezdzietni faceci na haju:Zły:

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

basica31
ja widze jeden pod drugim:Niespodzianka:

ja też :)

Dziubalka na haju? :sofunny:

ja równiez polecam Gracco
niedługo wystawie na allegro- bo juz na szczescie nie potrzebny
ale jako spacerówka spisała sie rewelacyjnie

mamy taki :GRACO QUATTRO Tour DELUXE NOWA CENA KRAKÓW (359315495) - Aukcje internetowe Allegro

nie ta kolorystyka oczywiscie, ale taki
wkładka nigdy nie uzywana

rewelacyjny kosz
duzo miejsca dla dziecka
regulacja oparcia

pod kazdym względem polecam :Uśmiech: