Skocz do zawartości
Forum

A co dziś - na KOLACJĘ? :)


Rekomendowane odpowiedzi

Łódeczki z jajka

Jajo ugotować, przekroić na pól, żółtko wyjąć zmieszać z majonezem,śmietanką,włożyć do białka
Z szynki zrobić żagiel, zamontować na wykałaczce,
A reszta to kwestia pomysły i tego co się ma np.
ludziki to groszek zielony,
sałata to morze a z pomidorów ryby.
Oczywiście wszystko robione z pomocą dzieciaków :cherli3:
Kolacja wyśmienita wszyscy zajadali

Odnośnik do komentarza

http://img.foodnetwork.com/FOOD/2007/03/26/ne0108_pancakes_e.jpghttp://img.foodnetwork.com/FOOD/2007/03/26/ne0108_pancakes_e.jpg

NALEŚNIKI Z BEKONEM I SYROPEM KLONOWYM
2 łyżki stołowe masła
1 ½ szklanki mąki
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
Szczypta soli
1 ⅓ szklanki mleka
2 jajka
10 plastrów bekonu
1-2 łyżeczki oleju, do smażenia bekonu
Masło, do smażenia naleśników
Syrop klonowy

Roztop masło i odstaw do wystygnięcia.

W dużej miarce wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.

W innym naczyniu ubij mleko z jajkiem i masłem, które powinno być już chłodne. Wlej to wszystko do suchych składników, ciągle mieszaj. Możesz też włożyć składniki do miksera.

Na oleju usmaż boczek, odłóż na papierowy ręcznik i przykryj jeszcze paroma ręcznikami.

Masło podgrzej na patelni i zacznij smażyć naleśniki. Wylej na patelnię ok. ¼ szklanki ciasta. Kiedy pojawiają się bąbelki, przewróć naleśniki na drugą stronę i smaż jeszcze kilka minut.

Ułóż naleśniki na kupce i posyp kawałkami boczku, potem pokrop lub polej syropem klonowym.

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

:lol::lol: Kajzerki zwykle Nawet lepsze te co zostaly z dnia wczesniej Wydrazam z srodka miazsz (odkrawam tylko czubek Tak aby zakryc je na koniec) i nakladam tam Wczesniej podsmazona papryke ( jak kto lubi - kolor do wyboru) cebulke pieczarki pomidor i szynke (obojetnie jaka Wedlug uznania) i na koniec dodaje majonez Tak ze 2 lyzki plaske dla zrobienia konsystencji I to nakladam do bulek Zakrywam Klade na blaszcze i sypie startym serem! Do pikarnika wsadzam ale ja mam stary i ciezko mi powiedziec na ile i na ile czasu Trzymam na oko :Oczko: az sie zarumienia

http://www.suwaczek.pl/cache/573bad4133.png
http://www.suwaczek.pl/cache/d718d694a5.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...