Skocz do zawartości
Forum

Lipiec 2010

Rekomendowane odpowiedzi

annaz
Mierzyłam pod paszką 37.7 ale boję się że na wieczór będzie większa

dzieciom nie powinno się mierzyć pod paszką, bo wynik może być błędny. No ale ok. To jeszcze nie jest źle. Nie masz co za wczasu myśleć co będzie jak się zwiększy. Jeżeli temperatura wzrośnie, wtedy daj czopek. A puki co nie panikuj:) posmaruj dziąsełka i daj coś do pogryzienia. Ja Mikołajowi daje miśkopta:)

http://mikolaj-jerzy.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlclb1g6nwf2d6.png

Dzień dobry :)

Ja miałam wczoraj udany wieczór... byłam z koleżanką w jednym z moich ulubionych miejsc, gdzie podają świetne smakołyki. No i wciąnęłam lody z gorącymi malinami :) Uwielbiam!! (mamaola, aśku to w "Po Godzinach" na deptaku, mają super pyszności, polecam)
No i tak mi się błogo zasypiało :)

Dzisiaj postaram się nagrać Adasia jak gada. On mówi takimi śmieszynmi sylabami "dzia dzia da da mamama wzia wzia". Najlepsze jest jednak to, że strasznie się przy tym mówieniu krzywi i robi minę jak bezzębna staruszka. Mamy z mężem zawsze mega ubaw. Tylko biedny Adaś nie rozumiem, że rodzice się z niego śmieją :) Ale wiadomo... to wszystko z miłości!

adria no mi też zdarza się dość często, że Adaś budzi się przemoczony. Wczoraj kupiłam nawet pampersy i zobaczymy czy będzie różnica (no właśnie Pampersy są na promocji w Lidlu - 4, czyli 70 szt w mega packu kosztuje 39,99 zł, wiec polecam jeśli używacie :))
Julka przecudownie się uśmiecha. Do tego jeszcze te słodkie ząbki! Cudo!

annaz zwykłym termometrem to tylko w pupie. No i tak jak dziewczyny piszą na razie nie panikuj, tylko obserwuj. Może szybko minie, a jeśli wzrośnie to wtedy pomyśl o wizycie. Tylko właśnie o tej porze niestety w przychodniach prawdziwa wylęgarnia i jeśli dziecko z takim lekkim stanem podgorączkowym to niestety może szybko coś załapać.

kasiamaj cudne szkodniki, tylko tego większego nie widać za bardzo ;)

mamaola przekonaj mamę, żeby jednak zrealizowała plan pomocy "w spaniu". Długo już się przecież męczysz i nie jest lepiej. Ja Ci się wcale nie dziwię, że nie próbujesz już wojować z Leo w nocy, też na pewno nie miałabym siły. A pamiętasz jak mieliście z mężem plan, żeby spać z maluchem co drugi dzień? Może za krótko to realizowaliście? Może jednak mąż skoro bardziej wysypia się w nocy mógłby trochę powalczyć z synkiem? ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64qps64oxg3vuo.png

Mam jeszcze do Was pytanie, ale takie zupełnie z innej beczki.

Już piszę o co chodzi. Mam bardzo schorowanego wujka na drugim końcu Polski. Jest zniedołężniały, nie wychodzi z domu, jest już bardzo starutki. Ostatnio poprosił mnie o okulary do oglądania telewizji. Sam jednak nie wie jakie okulary nosi do czytania. Z tego co udało mi się ustalić to prawdopodobnie +3.
Byłam nawet u optyka, żeby zapytać jakie szkła powinien mieć do widzenia na odległość, skoro do czytania ma takie, ale przesympatyczna Pani powiedziała, że za taką poradę muszę zapłacić, a poza tym to nie można dobierać szkieł na odległość tylko dana osoba musi zgłosić się do optyka. No tak... Tylko, że wujek nie może.
Może więc Wy się orientujecie jakie to powinny być szkła? Próbowałam wyguglać, ale z miernym skutkiem.

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64qps64oxg3vuo.png

Witajcie:) A ptych mnie dziś zaskoczył :/ nie czekał aż się obudzę i go wezmę tylko sam przypełzał do mnie to łóżka:/

Agchata
no to sobie odpocznie od roboty:) to tak jest jak sam zrobi to wie ,że jest dobrze:) remonty czy domy też buduje :)Dobrze ,że z ręką nie jest aż tak żle.
    Olcia24
witaj :) to mnie też już znasz;)
    Małolatka
mały ma dobrą przemiane materi po tobie:) a może byś chciała kupić sobie tą książkę z przepisem na kości ?jest dobra i polecam ,sama korzystałam i pomogła mi na wieloletnią dolegliwość:)znam ludzi co stosują i na własne oczy widziałam rezultaty.Dlatego wierze bo jest sprawdzona . Jakbyś ją przeczytała to byś wiedziała jak i dlaczego pomaga ten przepis na wzmocnienie kości i jakie ma korzyści np. na starość. Stosuję go sama , bo zapobiega na starość osteoporozie.
    Adria
fajne zdjęcia i te ząbki jej widać:) słodziutka :) bużka tak młodziutko wygląda ,a już ma tyle ząbków :)ciekawe pewnie długo zachowa młodość:) .. mi nie przeciekają pieluchy ,a zakładam byle jak i teraz dużo za duże ,bo ma lepszy przepływ powietrza,wcześniej miał trochę jajka:) czerwone:/ ale u dziewczynek jest inaczej .Mi tez wysypka sie pojawiła i to tez może gluten :/ ma niewidoczną drobną kaszkę ,na pośladkach czerwone krostki ,a na nogach plami chropowate dziwne.
    Natalia
ale mi smaka zrobiłaś lodami:/ nie byłam nigdy ,ale może kiedyś się wybiorę :)ma bardzo blisko za rogiem:)
    Mamola
kiepska noc:/ Leoś jest duży ,może głodny. mi też się budził co 2 godziny ,ale teraz jest lepiej je kaszkę ,do jedzenia budzi się 3 razy .Ciekawe kiedy to się skączy:)
    Kasia maj
Witaj:) ja podaję 2 krople ,bo ma jeszcze duże ciemiączko ,zero słońca i prawie na cycku.
    Guga
jak tak Twoje Pudzianowsie bicepsiki:)????? widzę że braku Ci czasu,ja jeszcze korzystam ,że M w domu i Ptych grzeczny,ale wolałabym być zajęta,bo taka nuda to mnie zabija:) .
    Adria
nie mogłam przesłać cacy ,bo mi cały czas błąd wyskakuje:/ ale masz śmiech Ptycha:) i jak mi się uda to pokaże Ci jak Ptych piszczał ,bo teraz ma nowy dzwięk ale nie moge nagrać ,co podejdę z kamerą to przestaje:/ ..a Julia dalej tak piszczy??:)............................................................YouTube - Ptychu śmichu.

Hej, wyjątkowa tu dziś cisza... gdzie się zwinęły największe gaduły? ;)
Małolatka jest jak mówisz, Oliwier dużo je i często - coś tu nie gra z tym pomiarem - a nie masz możliwości sprawdzić gdzie indziej?
Mamaola nie czekaj na Goskę, prosimy o przepis!
Annaz o, a myślałam, że tylko mojej się zdarza zakrztusić wafelkiem. A u Was też to tak groźnie wygląda, że mała się robi czerwona, buzię robi tak jak ryba i wygląda jakby się dusiła? Ja od razu ją biorę wtedy do góry nogami i wypluwa a i czasem wymiotuje.

Czarno widzę te moje podchody do BLW, wszystkim się krztusi, nawet ryżem (w zupce po 6 miesiącu są już większe grudy i jej się to nie podoba)

Gosia czyżby Martusia się zrobiła bardziej roszczeniowa, jak Dobrusia? U nas chyba już lęk separacyjny się pojawił, bo ciężko się oddalić na krok i jeszcze mniej czasu na wszystko. Bo w tę ściemę, że Ty niby nie masz nic do powiedzenia i sobie tylko podczytujesz to ja nie wierzę :) A, może Twoja siostra już przyjechała? Pewnie tak, tylko termin mi wyleciał z głowy.

A ja mam nowy (choć w ogóle nie odkrywczy) sposób na usypianie. Potrzebne są: leżaczek na płozach, dragon i brązowa nuta (czyli brzęczyk-wibracja w leżaczku, znajomi mówili, że ich córce pomaga z kupą, dlatego ochrzciliśmy tę funkcję od tytułu utworu w necie, od którego słuchania ponoć chce się.. kupkę ;) Buju, buju i w 5 minutek Doberko odpływa.

http://www.suwaczki.com/tickers/5b09t5odljkk41ww.png

Jestem ledwo żywa..najgorsze że z jedzeniem wracamy do punktu wyjścia czyli do karmienia przez sen..rozwyłam się co jest że znowu nie chce jeść??myśłałam że to na zęby ale tak jest od ponad 2tyg..a ja popadam w depresję w tym tygodniu ryczę codziennie..zazdroszczę tym mamm których maluszki pięknie jedzą bo dla mnie to największe obecnie marzenie, nie nocki przespane alle piękne jedzenie nie wciskanie na siłę..

http://s2.suwaczek.com/20071006040113.png

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl20mma0t8blhm.png

http://s2.pierwszezabki.pl/039/0392269b0.png?3087

Witam laski:)))

Anusia, a żebyś wiedziała że mam mało do powiedzenia:)))
No i żebys jeszcze wiedziała, że moje dziecko jest coraz bardziej roszczeniowe, i od jakiegoś czasu (wizyty u cioci i u koleżanki) mamusia musi być na widoku, bo inaczej jest histeria.
A dildo moja Martusia bardzo lubi:))) znaczy wibratorek... :)) i własnie mi przypomniałaś, żeby kupić baterie, bo od dwoch tygodni leżaczek nie brzęczy - może to jest właśnie sprawcą jej humorków :)

No i poza tym krzątam się po domu i sprzątam, siostra przyjeżdża jutro o 16. Ona to pół biedy, ale goście od razu się zwalą (jej przyjaciel i przyjaciółka) i muszę troche ogarnąć. A z dzieckiem przy boku nie mogę sobie pozwolić na sprzątniecię wszystkiego za jednym zamachem. A raczej dziecko nie pozwala:)

oooo...widze że nick zmienilas...czyżby dlatego, że większośc go przekręcała???:)) Mów mi szybko jak, bo ja chcę być Gosią :) Musiałaś napisać do administratora, czy było gdzieś w opcjach??

A ja musze pochwalic moje dziecko - zaczęła w większości przypadków zasypiac sama, jestem w pobliżu, leżę sobie na łózku, włączam jej karuzelę albo projektor z muzyczką (bardzo fajna rzecz!!! wyświetla fajne obrazki z pszczółkami na suficie), ona sobie dziamga smoczka i pielusię, i zasypia. Czekam najwyżej 5 minut.

aaaaa i sukces - zjadla wczoraj mój słoiczek!!! Poprzedni jej snie smakował, wrzucilam do niego kalafiora i brokuły, wyszła dośc gęsta papka, i strasznie zamulająca. Poza tym w smaku było też dziwne - słodko-mdłe. A jak ugotowałam jej taką najzwyklejszą jarzynową to wczoraj opędzlowała cały sloiczek :)
Kupiłam szpinak, więc bardzo czekam na przepis mamyoli.

mamaola, Ty nie pisz że masz przepis, tylko go dawaj:)))))
A powiedz mi, jak będzie to jej pierwszy szpinak w życiu, to powinnam go dozowac przez kilka dni?? Czy może ona już jest na tyle duża, że można caly sloiczek na raz??

guga, blumchen, odezwijcie sie dziewczynki, bo Was brakuje!!!

rudzia, fajnie Mikuś staje. I daj spokój juz z tymi fochami i wrzucaj filmiki!!! Sprawa sie wyjaśniła że Mikołaj jest mocno do przodu, więc bez stresu już chyba możesz żyć i sie nim chwalić:))

kasiamaj, nie wiem czy Cie pamiętam, npod koniec ciązy odpadlam na chwile z forum, ale pamiętam że była jedna dziewczyna (ale to początki ciąży) z Anglii (albo własnie z Irlandii), która pisała z nami. Pisała wtedy o innym zupelnie podejściu do kobiet ciężarnych, że ciążę uznają dopiero od 12 tygodnia...to Ty???
Jesli nie Ty, to nie przeszkadza, żeby Cie powitać:))) Dużego szkodnika ledwo widac na zdjęciu, a mały ma takie same śpiochy jak mój robaczek:))) Ale fajne cuda dwa masz w domu:)

dziewczynki, nie poodpisuję teraz więcej, bo mąz właśnie wlazł do domu i wykopuje mnie na zakupy. Jadę do Tescko po zapas pieluch, chusteczek i kaszek. A obok Tesco mam Pepco, więc same rozumiecie....:)))) Odezwę się wieczorkiem, jak moje dwa skarby będą zasypiać:)

A cioci naszej wyszedł nawet ładny portrecik, tylko nieco ruszony (albo nieostry, się nie znam) Wstawiam, bo ja Doberko wciąż tylko w śpiochach pokazuję, a tu ma sukienkę i rajstopki (chociaż osobiście nie lubię ich zakładać jej i sama rzadko noszę - trauma z dzieciństwa, jak to dorośli je zawsze poprawiali tak niedelikatnie za gumę do góry i aż się wrzynały wiadomo w co )

No tak Gosia jakoś dziwnie się czułam z tym Anushoka, Anouszka itp, teraz będę swojska Anucha ;) No trzeba napisać do kogoś z zespołu - na stronie głównej forum, na dole są te osoby, dostępna była Małgosia i ten strzał był celny, bo inne chybiłam.

No to nauczyłaś się gotować sama, ja mam słomiany zapał, może jutro...

Świntucha z Ciebie ;) Udanych zakupów, kup coś sobie, wszystkie się ucieszymy :) A miałam Cię pytać jak ten NUK size 2M, u nas lipa, odważyłam się powiększyć dziurę i dopiero jakiś efekt - np. 150 ml w 4 minuty :)

Annaz ja też marzę o normalnym karmieniu :)