Skocz do zawartości
Forum

Lipiec 2010

Rekomendowane odpowiedzi

gosia a ja i slimka pieknie zamykamy liste w sierpniu;)czyz nie??;)))

ja sie zegnam na dzis, zoska nie spi;/ zjadla o 19 cyca a pozniej o 20.30 domagala sie wiec dalam jej butle i wypila 70 ml,no malo ale wkoncu po 1,5 godz nie ma co sie dziwic.teraz musi jakos wytrzmac do 23 zebym mogla daj jej butle na noc,ale ciezko bedzie ja teraz uspic bo maruda i cyca chce;/

dobrej nocki mamusie

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1ris7k5h2m.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73obuyhz93.png

Wy już dobranoc? A ja dopiero jestem :(
Adaś dzisiaj zaciesza się do kota i psa u moich rodziców. Strasznie mu się podobało :)
W domu trochę do ogarnięcia i jakoś mi się nie chce, mąż oczywiście palcem nie kiwnął pomimo tego, ze wcześniej wrócił z pracy, a nas nie było. Pewnie odpoczywał. Jak wzykle ;)

Jutro mamy basen, a w niedzielę... znów planuję zakupy :))

goskasos pytałaś jak karmię Adasia: w ciągu dnia i w nocy jest na piersi, a na noc dostaje butelkę. Czasem zdarza mu się wypić też trochę mm w ciągu dnia, jeśli ja mam mało pokarmu.

kasiawawa ja z trudem wszystko przeczytałam

guga Adaś też się jeszcze nie obraca. Do obracania z placków na brzuszek mają nasze dzieciaczki jeszcze miesiąc, a odwrotnie to aż do 9 miesiąca. Ja się jeszcze nie stresuję. Moja baryłka jest strasznym leniwcem.

Lecę na allegro, bo został mi jeszcze jeden prezent do zamówienia.
może później jeszcze zajrzę:)

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64qps64oxg3vuo.png

Leo dziś pierwszy raz nie poszedł spać o czasie. Denerwował się w łóżeczku i musieliśmy go wziąć jeszcze na zabawy. Zasnął dopiero chwilę przed 21.

guga - nie przejmiuj się może nasze lipcowe maluszki to leniuszki? Leo też się jeszcze nie przewraca w żadną stronę (jeszcze ani razu mu się to nie udało), Adaś Natalii też suię nie przekręca.
Isia jako Mikołajowa super, szczególnie to ostatnie zdjątko.

adria - ja też dziś firanki prałam :)
Super, że Juleczka dziś nie cierpiała.

gosia - czerwiec to piękny miesiąc :) Leo chyba postanowił mieć urodziny w tym samym miesiącu co mamusia i tatuś.

anoushka - śliczne zdjęcie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqghmekeuw0.png

http://www.suwaczki.com/tickers/961lwn1548dfts7t.png

http://s2.pierwszezabki.pl/036/036180990.png?1651

Natalia- ja po nieobecnosci ejdend zien nie ejstem w stanie przeczytać :):):):) i już nawet nie póbuje
Mamaola- o i u nas dzisiaj był problem z zaśnięciem ale podejrzewam ze maz który popołudniu był z dziecmi sam, połyżł ją póxniej spać niz powiedział
Adria- korki jak choleram, nie znose Warszawy w taką zamieć :(:(:(
Agatcha- a tak zapytam myślisz ze dajac sztuczne zje więcej? moja butelką je mniej niz cyckiem- skąd wiem- po długości snu :)

http://lbyf.lilypie.com/PuRGp2.png

http://lb1f.lilypie.com/Deicp2.png

Ja nie dobranoc, ja tylko dziewczynom odpowiadam:))))

natalia, pytałam jak karmisz, bo przy piersi niekoniecznie trzeba przepajac dziecko herbatkami, więc może nie stresuj się aż tak strasznie że on nie chce pić. Moja Tuśka od jakiegoś tygodnia nie wypiła przez caly dzien więcej niż 30-40 ml, a kiedyś potrafiła 150. Nie wiem o co chodzi, ale może po prostu nie ma ochoty... Niby staram się w nia wmusić, bo ona jest calkowicie na mm, i latwiej z kupka by moze miała jakby sie napiła (chociaż jakichś wielkich problemów nie ma), ale przeciez na siłe jej nie będę wlewac, bo i tak bokiem wypluwa :)))))))))))

guga, mamaola, Martusia tez sie nie przekręca, chociaż dzisiaj jej się udalo, ale tylko dlatego ze reke miała podwinietą pod siebie i jakoś samo tak wyszło. Zupelnie niechcący :)

guga, śliczna mikołajkowa pannica :))) a cioci rzeczywiście dobrze z oczu patrzy :)

a mi żaden inny sposob podawania kaszki nie przeszedł nawet przez myśl... Dla mnie to było naturalne, tak jak zupki łyżeczką...nie wiem dlaczego.
Ale jak kupowałam smoczki to kupiłam jeden zapasowy z przepływem do kaszek, i raz wykorzystałam - jak Tuśka mi wcześnie padla zmęczona, a ja chcialam żeby byla najedzona i sie nie obudziła - i zrobilam kaszkę do butelki. Ale generalnie dajemy lyzeczką, i agatcha, nie pytaj mnie dlaczego - sama nie wiem :)))))))))))

O jaaa dziewczyny ale naklikałyście :P narazie czytam posty z wczoraj i Goskasos wyskoczyła z jakimś Przyłękiem :D haha nie wiem co to za mieścina ale Kolbuszową kojarzę :) tyle, że to z 2 godziny drogi ode mnie jak nie więcej :)

Guga wszystkiego naj dla ISI :))

Filipka pisałaś, że po Zosię chcesz w miarę wcześnie wyjechać co by ostatnia nie siedziała, więc mi się przypomniała pewna historia, którą mi siostra opowiadała. Moja siostra jak była mała zawsze praktycznie musiała czekać na mamę czy tatę żeby ją odebrali z przedszkola (tak przynajmniej mówi :P) i chciałabyć "lepszą" matką, więc postanowiła przychodzić po swoją córkę do przedszkola jako pierwsza co by jej dziecko nie musiało czekać i wyobraź sobie, że jej córka miała o to pretensje: "Mamo! Po co tak szybko przyszłaś!! Ja chcę jeszcze zostać!! Muszę zobaczyć jak wszyscy wychodzą!!" normalnie dzieciom się nigdy nie dogodzi :P Jej córeczka tak rozpaczała przy wyjściu z przedszkola, że szok! Mogłaby tam siedzieć i siedzieć, ale niestety taka przyjemność kosztuje więc siostra się nie zdecydowała na dodatkowe godz. w przedszkolu heh...

Blumchen to Ty nie jesz pizzy? :P a co złego jest w serze i pieczarkach :)?? Ja jem i młodemu nic :P

Hehe to zdolna ta Twoja Okta i silna!!! :) Gratulacje :)

TO TY NA FOTCE??? I z papierosem!! Nono!! :D (wiem, że to było jakiś czas temu :)

Anoushka ale śliczne zdjęcie ślubne :))

Blumchen ja czytałam, że nikotyna utrzymuje się do 3 godz. w pokarmie czy organiźmie matki już nie wiem ale czy to prawda? heh...

Ale my głupie baby jesteśmy :P ja też żałuję, że nie robiłam sobie zdjęć z małym częściej, bo... a to nie ładnie ubrana jestem, a to nie pomalowana, a to mi brzuch wystawał na początku, a to włosy brzydkie !! Boożeee co za głupota... heh... chyba teraz będę sobie robić fotki bez względu na to jak wyglądam... chociaż nie wiem czy mój perfekcjonizm mi na to pozwoli ;/

A właśnie zrobiłam sobie dzisiaj włosy :)) Jutro zrobię fotki to wkleję się pochwalić :))

Co do diety to ja potrzebuję jakiejś żeby przytyć!! Bo niedługo zostaną ze mnie sama skóra i kości 48 kg !! I leci w dół :((((!!!!

Ja mam książkę o zdrowym trybie życia czy coś takiego i tam pisze, że papierosy są jeszcze gorsze niż narkotyki!! Masakra jakaś, dzisiaj mi się już nie chce iść po tą książkę ale jutro (jak nie zapomnę) to postaram się wam spisać co nieco z tej księgi...

Gosia ja też paliłam w ciąży ;// i też mnie nie odrzuciło... odrzuciło mnie za to tydzień po porodzie (bo podczas pobytu w szpitalu nie paliłam tydzień i kilka dni po powrocie do domu) ale się jakoś przemogłam i palę dalej heh ;/ oczywiście niewielkie ilości - kilka dziennie, ale jednak heh...

Blumchen jak już tyle czasu nie palisz to nie pal kobito!! (łatwo mi mówić... ale ja bym chyba wolała nie palić... ale to silniejsze ode mnie!!!)

znalazłam coś o e-papierosach:

Wśród przewag e-papierosa nad tradycyjnym papierosem wymieniany jest najczęściej koszt, wpływ na otoczenie oraz na zdrowie. Niewątpliwie palenie papierosa elektronicznego jest tańsze od tradycyjnego odpowiednika, nawet o 50%. Dym z papierosa elektronicznego jest niemal bezwonny, z reguły nie przeszkadza osobom w otoczeniu, zapach nie osadza się na rękach, ubraniach, nie może wywołać alarmu przeciwpożarowego. Ułatwia palaczowi funkcjonowanie w otoczeniu osób niepalących. Najbardziej kontrowersyjną kwestią są argumenty zdrowotne. Większość korzystających z elektronicznego papierosa subiektywnie odczuwa poprawę stanu zdrowia – łatwiejsze oddychanie, lepszą kondycję itp. Nie ma jednak wiarygodnych badań które by potwierdziły ten efekt. Nie ma również badań które z pewnością wykluczyłyby negatywny wpływ e-papierosów na zdrowie w dłuższej perspektywie.
w 2006 powstał pierwszy e-papieros „Ruyan V8”. E-papierosy Ruyan pierwotnie wykorzystywały ultradźwięki, rozwój prac inżynierów pozwolił na wprowadzenie zastosowania elementu grzewczego. Polega on na tym, iż w trakcie„ zaciągania się” zachodzi proces pogrzania płynu z nikotyną, przez co tworzy się następnie para wdychana przez palaczy. Metoda znacznie różni się od zwykłego palenia. Tradycyjne papierosy oprócz nikotyny, uwalniały jeszcze około 4000 substancji smolistych. Dzięki e-papierosom uzależnieni palacze, nie narażają się na ich wdychanie.

mamaola chyba chwilowe odkrycie z tym ssaniem wargi :) Mój też tak miał, ale mu "przeszło" :))

goskasos haha dobre sobie :D mama mi zabrała kompa :D a spróbowałaby :P...

A co do osiągnięć dzieciaczków to mój już umie dać "cześć" jak mu się poda rękę :D podaje za każdym razem!! I przybija piątkę :D

Narazie wysyłam tego posta bo zaraz mi gdzieś wsiąknie... i jeszcze 10 stron przede mną (jak nie więcej!)

MaŁoLaTkA

http://www.suwaczki.com/tickers/1usawn15igq6f925.png