Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

Aśka36
Hej dziewczynki,
jest jeszcze trochę kawki? To ja poproszę:arrow1:na pobudkę.
Dziewczyny ja tak myślę o tej Karolci.Może to był tylko jakiś krwiak,stąd to krwawienie.Moja bratowa tak miała.Skończyło się zdrowym synkiem.Trzymamy kciuki na maxa.

krestik o której idziesz do lekarza? Czy już byłaś? Co tam?

amirian no to macie dziś wielkie święto:party::lol:

agalk badania robię po najbliższej @

lena zaraz "wejdę"do tego lab,dzięki

angela miłej roboty,przenieś się na kasę do 10 produktów,przepraszam za żarcik ,wiem jak to boli diabelstwo

oleńka ja jak coś przeżywam to też mam dziwne sny tzn.śni się rzeczywistośc ale z dziwnymi elementami

A ja dziś lecę po to skierowanie na bad.genetyczne.A niech tylko mi nie dadzą:666:

Asiu muszą Ci dać,kwalifikujesz się do darmowych badań (parnaoja). Ja dostałam bez najmniejszego problemu:) Problem był później,bo wszędzie kazali czekac ok.6 m-cy na badanie:36_11_1: dla mnie to szmat czasu....ale na szczęście znalazłam w Łodzi i Krestik też tam robiła,dałam Jej namiery,więc jak cos to pisz śmiało.Oczywiście jesli nie znajdziesz czegoś u siebie:smile_move:

Aśka36
oleńka a to surowe warzywka i owoce wcinasz? A ile chcesz schudnąc? Czy tylko organizm oczyścic.Ja bym wytrzymała 0,5 dnia na diecie:smile_jump:

Załozyłam sobie,że cały dzień surowiznę,ale na obiad ugotuję sobie brokuła.Ja też nie wiem czy wytrzymam,zobaczymy wieczorem,jak mnie będzie skręcać z głodu:hahaha::hahaha:
Ostatnio wyczytałam ,że owoce i warzywa trawią się w żołądku po ok.20 min. (oczywiście jeśli tylko to jemy,bo jeśli łączymy z czymś to dłużej),więc szybko będę głodna.
Asiu na pewno chcę troche schudnąć,bo jak byłam w ostatniej ciąży,to leżałam cały czas ,przez 3 m-ce,więc chcąc nie chcąc przytyło mi się;)Teraz od 2 tyg.staram się ograniczać jedzenie (tzn nie jem słodyczy, chleba i ziemniaków) i trochę ćwiczę.Ale priorytetem jest oczyszczenie organizmu,wtedy też metabolizm się poprawi i cała reszta pójdzie sprawniej:smile_move:

Martek73
Ja nie wytrzymałabym na żadnej diecie.

Raz miałam być na diecie 10 dni, aby zobaczyć czy to nie jest alergia pokarmowa. Wytrzymałam 3 dni.

Dobre trzy dni:hahaha::hahaha:
Ja w tamty roku leczyłam się z Candidy i byłam 7 tyg.na tak restrykcyjnej diecie,że szok:Szok: wytrzymałam,ale było ciężko,płacz i zgrzytanie zębów:cry:
Więc mam nadzieję,że i tym razem mi się powiedzie:great:

Cześć dziewczyny,
byłam dzisiaj u lekarza. no i nie wiem jak na to wszystko zareagować...

Pani doktor powiedziała że z tego co widzi (to co napisał patolog) w łożysko mógł ( ale nie musiał) utworzyć się zaśniad groniasty. I teraz tak jak go nie było, no to spoko, a jak był to też 2 możliwości: albo usunęli go razem z łożyskiem,albo jakieś komórki zostały. Zaśniad groniasty to jest rodzaj nowotworu. Ala Pani doktor powiedziała że nie ma czym się martwić, bo całkowicie uleczalny. Nie trzeba usuwać macicy tylko stosuje się chemioterapię.
Ale powiedziała że HCG pokazuje ujemny poziom hormonu, więc to jest bardzo dobrze.
Na pewno przez rok nie mogę zajść w ciążę bo trzeba to kontrolować. Teraz co 2 tygodnie mam robić badanie HCG. I jeżeli się nie podniesie to za 2 miesiące na kontrolę a potem robić badania co miesiąc.
A jeżeli się podniesie no to od razu mnie przyjmą do szpitala.

Czyli się dowiedziałam tak : albo mam nowotwora albo nie mam ...:whoot:

Już nie mogę się doczekać męża , właśnie leci samolotem...
Jak nie urok to sraczka...

Krestik

Mój blog: http://amimaskotki.wordpress.com/

Aniołki :
05.1999 - :Aniołek:
11.2006 - :Aniołek: :Aniołek:
01.2010 - :Aniołek:
07.2010 - pusty pęcherzyk ;-(

Krestik a może idź to skonsultuj jeszcze z innym lekarzem....ja to zawsze w takich poważnych sprawch lepiej czuję się jak mi ktoś jeszcze wszystko sprawdzi.
MI też kiedys jedna mądra pani gin.powiedziała że na "jej oko" mam raka trzonu macicy!!!!!!!!Paranoja,żyłam w strachu przez dwa tygodnie,a póxniej się okazało,że jej "oko" i jej USG są gówno warte!!!!
No chyba,że ufasz temu lekarzowi,to ok.

Oleńka
Krestik a może idź to skonsultuj jeszcze z innym lekarzem....ja to zawsze w takich poważnych sprawch lepiej czuję się jak mi ktoś jeszcze wszystko sprawdzi.
MI też kiedys jedna mądra pani gin.powiedziała że na "jej oko" mam raka trzonu macicy!!!!!!!!Paranoja,żyłam w strachu przez dwa tygodnie,a póxniej się okazało,że jej "oko" i jej USG są gówno warte!!!!
No chyba,że ufasz temu lekarzowi,to ok.

Wiesz co teraz byłam w poradni onkologicznej, więc gadałam z panią od onkologii. Ale w przyszłym tygodniu i tak pójdę do mojego gina.

Teraz czytam w necie o tym zaśniadzie. Pocieszające jest to że nie wykryto go u mnie,tylko jest podejrzenie że mógł być, no i że HCG spadło.

Maż właśnie wylądował w Krakowie, czekam aż dojedzie do domu i pewnie się uchleje dzisiaj, mam butelkę wina...

Krestik

Mój blog: http://amimaskotki.wordpress.com/

Aniołki :
05.1999 - :Aniołek:
11.2006 - :Aniołek: :Aniołek:
01.2010 - :Aniołek:
07.2010 - pusty pęcherzyk ;-(

Martek73
Wczoraj trafiliśmy do lekarza z podejrzeniem szkarlatyny, ale ostatecznie okazało się, że to wysypka wirusowa.

To rzeczywiście nieciekawie:(Mój brat miał szkarlatyne w wieku 2 lat,ale na szczęście przeszedł łagodnie i nic mu po tym nie zostało.A słyszałam,że ta choroba potrafi niezłe spustoszenie zostawić po sobie:leeee:
A idziecie jeszcze na kontrolę??

krestik no to rzeczywiście g....wiadomo.
Nie ma się czym przejmowac dopóki nie masz czarno na białym.Takie wprowadzanie Ciebie w niepewnośc jest bez sensu.Ja to bym się badała ale robiła też swoje.Nie czekałabym rok.Buziole

Kurcze co z tą karolineczką ????????????

Dostałam skierowanie na bad.genetyczne:36_7_8:ale mój M musi się sam pofatygowac:36_11_13:Od razu poleciałam do jedynego szpitala,który ma taką poradnię.Ale dostałam tylko nr tel.pod którym mam się rejestrowac.A tak wogóle zgubiłam się w tym szpitalu i myślałam,że zadzwonię zaraz po ekipę poszukiwawczą i psy gończe:przynioslem_kosc:

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkj44jfz096os6.png

Oleńka
To super,że dostałaś to skierowanie...teraz poszukaj i podzwoń odnośnie badania.Mam nadzieję,że u Ciebie będa krótsze terminy:smile_move:
Asia a co zrobisz jak genetyczne wyjdą ok??Jak nic nie znajdziesz??Będziesz znowu próowała??

Ja mam zamiar cały czas próbowac i się badac jednocześnie(genetyka,hormony itd.)Teraz odpuszczam jeden cykl,bo biorę antybiotyki ale potem dawaj...........co sił.Ja tam plan na ten rok muszę wykonac:bocian:Nie wiem,może nie doceniam powagi swojej sytuacji,może jestem naiwna,może mam za dużo wiary,że teraz się uda,nie wiem.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkj44jfz096os6.png