Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale masz podaną jakąś przyczynę na świadectwie pracy? czy to było po prostu rozwiązanie umowy ze strony pracodawcy?
Bo jeżeli wpisali Ci jakiś powód (czyli jakiś paragraf- nie do końca się w tym orientuje) to wtedy warto walczyć, ale jak bez powodu to nie wiem czy warto.
No i w razie czego to odszkodowanie finansowe czy powrót na stare stanowisko?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Hej dziewczyny.
Trochę tu nie zaglądałam, konflikty w ... związku... :P :/

W środę miałam wizytę u lekarza, oczywiście jak zawsze stres. Po raz pierwszy pojechałam ze swoim narzeczonym (wcześniej nie był ze mną na usg, nie chciałam zapeszać). Dzięki Bogu wszystko dobrze, dzidzia rośnie :) pociera stópką o stópkę itd :) W środę 12.11 badania prenatalne...znów będzie lekki stresik

Jak Wasze samopoczucie? U mnie przez 2 ostatnie dni kiepsko. Miałam tak duże mdłości, nie mogłam nic jeść, będąc w sklepie myślałam, że zemdleję...musiałam wyjść na dwór. No takich stanów to ja jeszcze nie miałam. Tylko bym leżała, bo siły nie miałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Dzien dobry:-)
Sznuroffka,ja bym wziela adwokata,sama tego nie ogarniesz,bo ich adwokat bedzie wykorzystywal Twoja nieznajomosc prawa,i Cie zagada a tak walka bedzie rowna;-) tym bardziej bym wziela adwokata ze termin rozprawy przypada Tobie na czas porodu,to gdzie Ty tam bedziesz miala w glowie Sady;-)

Karola masz juz brzuszek? Bo ja to sama nie wiem,raz mi sie wydaje ze cos widac,a zaraz ze jest plasko jak przed ciaza:-/

Olciap gratulacje kochana,zeby jeszcze Natusi zaciazyla to bedziemy mialy komplet;-)

Dziewczyny tak mi przykro..stracilam swoja coreczke w 18 tyg ciazy.....
Opisze swoja historie ku przestrodze..
Ciaza od poczatku bez zadnych zastrzeżeń
Usg genetyczne w 12 tc - idealne, testy pappa rowniez (robilam poniewaz mam 34 lata)
W 14 tc w badaniu moczy wyszlo za duzo leukcytow, pojawilo sie twz delikatne brazowe brudzenie- lekarz z luxmedu (krakow dr kodymowski) zbagatelizowal i mocz i brudzenie twierdzac ze leukcuty w moczu w ciazy czesto sie zdarzaja tak samo jak i plamienia - zbadal mnie tylko ginekologicznie i stwierdzil ze wszystko jest ok ze plamienie pewnie z szyjki (mam lekka nadzerke) odeslal do domu i kazal czekac na kolejna wizyte w 17 tc
Na kolejnym usg ten sam lekarz stwierdzil ze serduszko juz nie bije! A rozmiary dziecka byly z 14 +2 dni....czyli wlasnie wtedy kiefy przyszlam do niego z tym moczem juz cos bylo nue tak! Nie wiem kiedy serduszko przestalo bic ale ja dowiedzialam sie o tym dopiero w 17+3 dni...
Mialam indukcje poronienia...
Aktualnie jestem na poczatku 4 cyklu po poronieniu i zastanawiam sie nad kolejna proba...
Juz nigdy nie zaufam lekarzom z krakowskiego lux med - rutyna i slaby sprzet!!!!nie bagatelizujcie jakichkolwiek odchylen w badanian....ja zaufalam lekarzowi....
Tak sie cieszylam w 14 tc ze zaczynam drugi trymestr - ze ryzyko straty ciazy jest mniejsze.....

skakanka, bardzo mi przykro, doskonale wiem co przeszłaś, bo Ja też pierwszą ciążę straciłam w 18tc, z tym, że u nas była wada genetyczna-zespół Turnera, też miałam indukcje poronienia w szpitalu i to były najgorsze chwile w moim życiu, a póżniej jeszcze pogrzeb maleństwa, dochodziłam do Siebie miesiącami, ale to są takie rany które nigdy się nie zagoją.
co miałaś w wyniku histpat ze szpitala? jaka była przyczyna? jeżeli rzeczywiście powodem straty ciąży były te leukocyty w moczu które lekarz zbagatelizował to Ja bym złożyła pozew do Sądu.
Ja obecnie jestem w kolejnej ciąży i drże ze strachu przed każdą wizytą u lekarza. spróbuj drugi raz wtedy kiedy będziesz gotowa, niektórzy mówią że kolejna ciąża jest lekarstwem po stracie, u mnie to się nie sprawdziło, często myślę o tym co się stało, i o tym że moje dziecko miałoby już 5 miesięcy.

Karola- a nie masz możliwości skonsultować to z lekarzem telefonicznie? rzeczywiście to takie dość niepokojące;/

ja tak myślę co by tu wykombinować żeby gdzieś iść na usg, jakoś się martwię:( do mojego gina mam umówioną wizytę dopiero na 20.11 a przezierność w luxmedzie 18.11, nie będę widziała dzidzi miesiąc dla mnie to za długo.

Silver- wynik badania hist nic nie wykazal..zbadalam nawet kariotyp coreczce - byl prawidlowy wiwc wada gen odpada. Bylam później u kilku lek pryw. Zaden mi nie potwierdził ze powodem mogla być bagateluzowana infekcja ale kazdy zapytal o nazwisko leksrza ktory ta ciaze prowadzil...wiec cos było na rzeczy...nie mam dowodow wiec nie ma sensu drazyc tematu...
Wiem jedno - jyz nie zaufam do końca lekarzom i będę przestrzegac kazda kobiete przed tym lekarzem. Dzisiaj wiem ze powinien od razu zlecić mocz na posiew a on przepisal mi tylko nystatyne ktora jest na grzyby...a nie na bakterie.
Niestety nie mialam żadnych dolegliwosci noszac juz martwe dziecko...malo tego wciaz mialam objawy ciazowe...byly nawet po poronieniu...

Silver właśnie nie bardzo mam jak- pani doktor pracuje w szpitalu więc i tak ciężko się dostać na normalną wizytę a co dopiero na taką nieplanowaną.. :/
Niby mogłabym próbować prywatnie bo przyjmuje w poniedziałek- ale z racji, że 10listopada to pewnie maja nieczynne :/
Pozostaje czekać do 19stego...

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Nie chcialam nikogo straszyc...
Opisalam moja sytuacje poniewaz byc moze jest tutaj ktos z krak kto korzysta z gin w lyxmedzie. ..niestety ja nie jestem pierwszym przypadkiem zaniedbań. ..
Jeżeli tylko w moczu hedzie cos nie tak od razu zróbcie mocz na posiew nawet pryw. A przede wszystkim wykonujcie usg min co 3 tyg a moxe i czesciej jak sa jakies niepokojące objawy. ..

Kochana, u kardiologa w luxmedzie byłam dwa razy. I o dwa razy za dużo.
Mówiłam jej, żeby mi zapisała takie leki, żeby w razie ciąży można je było brać, to nie dość, że zapisała mi tabletki, które już w ogóle całkiem mi rozregulowały ciśnienie (mam problem z dobraniem leków-albo organizm na nie nie reaguje albo wszystkie możliwe skutki uboczne występują :/) to jak poszłam do mojej kardiolożki z nfz to się złapała za głowę i powiedziała, że bardzo dobrze, że nie udało mi się w międzyczasie zajść w ciąże, bo te tabletki które mi zapisała ta z luxmedu to upośledzają rozwój płodu i że różnie to mogłoby się skończyć. A jak mi robili echo to wykryli tylko jedną z 3 wad serca..
Myślę, że to przez pogodę, halny w górach hula i pewnie dlatego tak to odczuwam..

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Wlasnie z tym luxmedem to roznie,ja akurat jestem z Wawy,ale opinie o lekarzach pracujacych w moim miescie w Luxie tez sa srednie,dlatego ciaze prowadze prywatnie,u lekarza ktory jest bardzo chwalony w stolicy.
Karola to w takim razie poczekaj,to ten z luxmedu jakis chory kogut:-/ normalnie bic i patrzec jak puchnie.
moj maz ma nadcisnienie i tez chodzi do lekarza na nfz w szpitalu na Banacha.

Strasznie mi przykro Skakanka... :(

Tak piszesz o tym moczu, a ja często mam... różne wyniki, teraz wyszły znowu krwinki czerwone... wcześniej białkomocz (ale to dlatego, że podejrzewają u mnie przewlekłe zapalenie kłębuszków nerkowych i te wyniki moczu nigdy idealne nie były). Teraz białkomoczu nie ma-o dziwo, są erytrocyty... ginekolog zwrócił na to uwagę. W tym miesiącu idę do swojego nefrologa...

Iza to do nefrologa marsz!
mi jak wyszły erytrocyty w moczu (jednorazowo) z bakteriami to długo się głowili o co chodzi, bo z posiewu moczu nic nie wyszło a w końcu się okazało, że miałam jakąś bezobjawową infekcje dróg rodnych, antybiotyk, globulki i jak ręką odjął.
A Ty jak wiesz, że masz problemy z nerkami to bardziej musisz uważać.

Silver, dobrze, że mąż nie lekceważy nadciśnienia jak to większość mężczyzn.

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Mam nadzieję, że u mnie te erytrocyty w moczu nie będą oznaką niczego złego... 25.11 mam konsultację z nefrologiem, do tej pory nie brałam żadnych leków, bo ta moja choroba jest...nieuleczalna jak to powiedziano. Oby to nic poważnego...

Karola to jutro do ginka się wybierz. Może to tylko takie brudzenie, w sumie nie wiem co może być tego przyczyną... Ja ciągle mam bardziej obfity śluz, ale taki bezbarwny, bądź lekko biały. I podbrzusze też często odczuwam, lekki ból, taki...raczej delikatny.

Mam w końcu dzieciątko :)
Zdecydowałam się na zakup tego psa... shih tzu... szczeniaczek 2 m-ce. Rola "mamy" zaczęta... :)