Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

Sznuroffka beta rosnie. Wczoraj ponad 300.
Sue, taki jakis skrot myslowy uzylam;) nie dogadalam sie z lekarzem o ktory gabinet mu chodzi i nie wiedzialam kiedy mam isc w czwartek czy w srode. Napisal ze w srode o 19;)
Wiec jutro.
Ale to za wczesnie na cokolwiek. Dzisiaj to dopiero 4tc+1 czyli jutro 4+2.
No chyba ze kaze mi nie odwolywac tej poniedzialkowej wizyty.. no nic zobaczymy co mi powie..
A tak w ogole to troche niezdara jestem i sie w brzuch uderzylam dosyc mocno :( na szczescie na wysokosci zoladka, ale i tak ze az gwiazdy zobaczylam.. ehh.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Karola super,ze beta rosnie. Ja pierwsze USG mialam bodajze 4tc+3lub4 i co prawda serduszka nie bylo widac ale lekarz powiedzial, ze na tak wczesnym etape wyklucza sie ciaze pozamaciczna. Bo to widac.

Sznurowka a Ty kiedy bedziesz znac plec?? Bratowej mojego meza lekarz powiedzial w 12 tygodniu z USG. Musial miec dobry sprzet. Ja z moim synem do 20 tygodnia nie wiedzialam na 100%. A w sumie 100% to dopiero po porodzie. Wiecie jak to jest ....Niby dziewczynka a rodzi sie chlop....;)

Natusi jak Twoje dzialania:)??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70763.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70762.png

Tola ja jak byłam w 12 tygodniu na badaniu to maluch się zbadać nie chciał dać bo tak się wiercił i lekarz nic nie mógł zauważyć, mam nadzieję ,że na tej wizycie co mam 1.10 ( to będzie 16 tc) coś mi powie o płci maluszka :)
Tak to jest , że do końca nie wiadomo co przyjdzie na świat :)
znam przypadek ,że lekarz to końca się upierał, że będzie chłopiec, a urodziła się dziewczynka he he
To dopiero rodzice mieli niespodzianke :)
Karola - ja do tej pory sie boje powiedziec o ciąży komu kolwiek, jakiś taki wewnętrzny strach przed tym mam , boje się ,że powiem wszystkim i coś się stanie złego.
Wiedzą tylko rodzice i tacy bliscy znajomi . Ja to cały czas myśle o badaniu i już nie mogę się doczekać ,a jeszcze 2 tygodnie ;/
Zawsze jakiś tydzień po badaniu zaczynam się zastanawiać czy oby na pewno jest wszystko oki u moluszka i czekam jak na szpilkach na kolejne badanie , żeby zobaczyć że jednak jest oki, ale tydzień miją i znowu ta obawa się włącza...heh

Zuzanna jest już z nami :)

Gość sznuroffka1

Dokładnie, każda z nas to czeka :)
tak samo każdą z nas czeka ten strach "czy wszystko jest oki "
nie wiem czy kobieta która przeżyła już poronienie martwi się aż tak o to czy jest wszystko dobrze z jej maleństwem.
Ale nie ma tego złego dziewczyny, wszystko jest do przeżycia , mam racje ?
Trzymam za was kciuki a wy trzymajcie za mnie :)
A tak ogólnie to mam pytanie, potrzebuje jakiś dobry sposób na uspokojenie, melisa może być za mało skuteczna, myślicie ,że w aptece mi coś doradzą rozsądnego?
Ostatnio jak kupowałam w aptece żel na opryszczkę to mówiłam babce ,że potrzebuje takiej którą może stosować kobieta w ciąży, a ona dała mi byle co i jak sprawdziłam później w necie, okazało się że to co mi sprzedała nie wolno używać kobietą w ciąży..eh

sue- mój gin ma kiepskie zdanie o clo, moja poprzednia dr do której chodziłam faszerowała mnie tym przez 3 cykle i tj Karola pisze, w ciąże zaszłam w 4 cyklu gdzie clo nie brałam. Mój gin twierdzi że clo zmniejsza ilość płodnego śluzu, i trudniej jest zajść, mi przepisał na podkręcenie owu Aromek, to lek który ma inne zastosowanie ale badania wykryły że skutkiem ubocznym jest piękna owulacja i prawidłowy wzrost pęcherzyków, i przy tym nie zmniejsza płodnego śluzu.
Ja Aromek będę sotosować od następnego tygodnia, zobaczymy co z tego wyniknie bo mam zapisaną dawkę na pół roku :)

u mnie dziewczyny, bez zmian, czekam na @ powinna jutro lub pojutrze już być, od następnego cyklu Aromek na owulacje i w sumie tyle, humor mam taki byle jaki... ;/ Jakoś emocje ze mnie zeszły i nie mam nastroju, wszystkie na forum zachodzicie w ciąże niedługo sama tu pewnie zostane.

Monia, podniosłaś mnie na duchu :) możesz mi napisać coś więcej nt. tego leku np. w którym dc miałaś owu? bo gin mi powiedział że po Aromku owu może być wcześniej niż zazwyczaj, bo pęcherzyki szybciej rosną.
I jak się czułaś po tym leku i w którym cyklu zażywania leku zaszłaś w ciąże? :)
Karola, ja tak mocno trzymam za Ciebie kciuki że nie ma takiej opcji żeby coś było u Ciebie nie tak :) na pewno wszystko jest w porządku i fasolka rozwija się prawidłowo :)

Silver zobaczysz,że i tobie się uda :)
Nie zostaniesz sama bo my tu jesteśmy i wspieramy się na wzajem jak widać we wszystkim: )
A może@ nie przyjdzie już, dział aliście i kto wie. Zobacz Karola też mówiła, że nic z tego i co,zobaczyła 2 kreski. Trzymam kciuki za ciebie i Karola za twoje dzisiejsze badanie ,wszystko będzie dobrze.

Zuzanna jest już z nami :)

Karola 88 gratuluję tobie ....:) teraz rośnijcie zdrowo i oby wszystko było jak najlepiej ....

Silver- więc jesteśmy razem :) ja już po owulacji i czekam co z tego się wylęgnie :D mam nadzieję że coś się uda bo teraz bardzooo spokojnie podchodzę do ciąży ....Mój mąż bardzo oczekuje i tak ma być ,ale powiedziałam mu żeby też wyluzował .

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vugpjtnh3nblw.png