Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny, czujecie (a mamusie - czy czułyście przed porodem) że Dzidzia się wręcz wpycha do dołu? Ja mam dziś takie wrażenie, odpycha się nogami od żołądka, przepony i żeber i głowę wwierca coraz niżej. Przez to "odpychanie się" jest mi nadal niedobrze i leżę z zaprzyjaźnioną miską przy łóżku :(

A więc poniżej zdjęcia Stasia :).. nie pamiętam czy pisałam (resztki sklerozy ciążowej) ale Bartosz właśnie zmienił się w Stasia :) w Sobotę były imieniny mojego i Marcina dziadka bo obaj Stasie.. i mąż pojechał na cmentarz i powiedział że Dziadek mnie pozdrawia :) a wieczorem Staś był już u mnie na rączkach :)
Poród wspominam bardzo super! Pojechaliśmy do szpitala do podpieli ktg potwierdzili skurcze i czekałam na zwolnienie się porodowej sali.. jak już dostałam przydział to dostałam czopki na przyspieszenie rozwarcia i zaraz było 6cm :) jak skurcze zwolniły to podano mi "krople na serce" (rozwalił mnie ten tekst :D czyt.oxy) co by mnie nie męczyć nie wiadomo jak długo i skurcze moment jak zaczęły się nasilać.. cały czas albo chodziłam albo skakałam na piłce.. i moment jak już 8cm było.. a z tych 8 to w 10 min się 10cm zrobiło i biegiem rozkładały łóżko bo ja już parłam :D.. no i przy 7 czy 8 skurczu mlody przyszedł na świat :) ma troszkę jeszcze buzię "zmęczoną" porodem ale to dlatego że miałam problem z wypchnięciem główki gdyż nie miałam za bardzo jak się zaprzeć nogami a to również bardzo pomaga! No ale wszystko dobrze i młody jak już pisałam. 3600g, 54cm, 10pkt apgar :)

AniaS ja miałam 56cm kaftaniki a 62cm śpiochy potem mąż dowiózł pajace 56 bo młody 54 i tonął w tych śpiochach.

Bigbitówka i Ola z całego serca życzę Wam żeby wreszczie się zaczęło!!!

Anmiodzik ja też mam takie ozucia jak TY od jakiegoś tygodnia, nie wymiotuję ale jest mi niedobrz i nie mam za bardzo apetytu:leeee:

AnkaS ja mam spakowane i 56 i 62, chyba... już nie pamiętam bo torba jest od miesiąca w samochodzie;-);-);-)

Pozdrawiamy ;-) Asia i Michałek

A po kolejnej wizycie u ginki (mam nadzieje że ostatniej) wieści takie:
- szyjki prawie nie ma, ale rozwierać sie nie zaczęła,
- wód nie za dużo, (A CO JAK ICH ZABRAKNIE????)
- Misiek waży 3600 i dziś tak szaleje że już sił na Niego nie mam... śpiewam mu, włączam kołysanki a Ten jeszcze bardziej wariuje:o_noo:

Czekam na męża i zaciągam go do "roboty" tj. do łóżeczka.... może tata pomoże:hahaha:

Pozdrawiamy ;-) Asia i Michałek

Asia znalazłam w google na jakiejś stronce:

BARDZO NIEPOKOI MNIE TO ILOSC WOD PLODOWYCH AFI 90MM CZY MOZNA CZYMS WPLYNAC NA ILOSC WOD?? ZGORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ.

tych wod wcale nie masz tak malo jak dobrze pamietam to norma jest powyzej 7 cm wiec nie martw sie wszystko jest ok :) a jak bardzo sie martwisz iloscia to DUZO pij wody mineralnej to tez podobno wpływa na ilość. ja mialam pod koniec ciazy AFI - 1cm i moja dzidzia urodziła sie jak najbardziej zdrowa choc wod bylo naprawde mało :( powodzenia :)

Pozdrawiam...Iza
:angel_star:

15tydź. 27.02.12http://s10.suwaczek.com/201311064859.png
http://s6.suwaczek.com/201005221774.png

Witam Was kochane majówki, te co są już mamusiami i te które będą.
Ja na bardzo długo wyłączyłam się z forum. Robilam wszystko zeby napisac moją pracę magisterską i pukladac sobie sprawy na uczelni, ale sie udało, jeszcze tylko musze oddac prace do sprawdzenia i moge sie uczyc do obrony.

Czasami podczytywałam co u was się działo, ale teraz to same dobre wieści, tyle dzidziusiów.
Z całego serca gratuluje wszystkim nowym mamusiom i buziaki dla Waszych dzieciaczków:* :* :*

Ja jeszcze z brzuszkiem, ale juz chyba niedługo sie zacznie bo brzuch opadł, czop schodzi i czuje od dwóch dni ból podbrzusza jak na miesiączkę.
Boję się tego ale z drugiej strony chcę już być po i tulić moją malutką Nataszę, bo takie imię wybraliśmy.

powodzenia dla Was, na pewno się odezwę.

http://www.suwaczek.pl/cache/df7d1afcb4.png

Bigbitówka trzymam kciuki ::):

Ciekawe czy Ola już urodziła 'bidulka'
Boję się, że z moim porodem też nie pojdzie łatwo i będę czekała... oby nie:36_19_1:

Pogoda u mnie taka jakas, słonce za chmurami ale widze, ze juz sie przejasnia.
Wczoraj wyparzyłam akcesoria dla Ewelinki i chyba wszystko mam juz gotowe dla niej, żebym po powrocie do domu nie była zakręcona... wiem, ze napewno będze czekało na mnie pranie ale to jest chwila, w koncu pralka pierze nie ja ::): a wyprasuje w wolnej chwili.

Idę na śniadanie i :kawa:

Pozdrawiam...Iza
:angel_star:

15tydź. 27.02.12http://s10.suwaczek.com/201311064859.png
http://s6.suwaczek.com/201005221774.png