Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Gosiu! Właśnie tak robię, kilka ciuszków wyprasowanych i przerwa na leżenie. Długo z resztą w jednej pozycji nie wytrzymuje. Ale mały to i tak bez względu na moja pozycje zrobił się ostatnio mniej ruchliwy. Nie mogę doczekać się poniedziałku, będzie usg i ktg i dowiem się co tam moja kruszynka porabia ;)

Co prawda ja nie puchnę, ale wiem, ze kiedyś było takie przekonanie, że jak kobieta w ciąży puchnie, powinna ograniczyć płyny(moja mama mi mówiła, że jak była ze mną w ciązy to właśnie lekarz kazał jej ograniczyć płyny nawet do 1l/dziennie), ale teraz wszędzie słyszę że trzeba pić, żeby nie robić zastojów i wypłukiwać to i owo z organizmu. Ja być możne nie puchnę, bo pół ciąży zmagałam się z bakteriami w moczu i miałam nakaz pić bardzo dużo i taki nawyk mi został. :36_1_21:

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

Ilka mój się robi aktywny jak wyjde przed dom na ławkę usiade i pooddycham świeżym powietrzem. Może i Ty się częściej dotleniaj chociażby przy otwartym szeroko oknie. No a przy żelazku przerwa wskazana i to bardzo bo brzuchy coraz większe to i nas bolą zaraz plecy.

Pusto dziś i majówki chyba cały dzień szalały z odkurzaczami. Ja się z Marcinem odkąd wrócił z pracy kloce więc wieczór miły też nie będzie. :( ale wam życzę miłego.

Witajcie majóweczki

Dziś cały dzień spędziłam u znajomych na działce. Zrobiliśmy sobie warzywny kociołek i grilla. Pychota. Przy okazji otwarcia sezonu dowiedziałam się że znajomi zmajstrowali dzieciątko. Tak więc działkowa rodzinka powiększy się o kolejną kruszynkę. W tym roku urodzi się 3 dzieciaczków. Tak więc w przyszłym rok na działce będzie już 5 maluszków.:36_2_25: Ale będzie wesoło :smile_jump:

Dziewczyny ja tylko chciałam pomóc więc przekazałam informacje które sama dostałam od mojej gin przy pierwszej ciąży gdy miałam problem z puchnięciem, skoro każdy lekarz to inne doradzania najlepiej skontaktować się z własnym :)
ja mam wizytę w piątek i mogę zapytać:)
spokojnej nocy ja coś niespokojnie się czuje i nie mogę spać :(

widze że nie miałam dużo do nadrabiania pogoda chyba wygoniła wszystkie na spacerek i do porządków :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e5550f75aa.png

http://www.suwaczek.pl/cache/b3bce4ead8.png

http://www.suwaczek.pl/cache/5dad0d8ab8.png

WItajcie Majóweczki!

Wczoraj miałam dzień bez kompa.. coś mi szwankuje i sam się wyłącza. Ale wyszło mi to tylko na dobre. Pogoda była piękna, więc szła pralka za pralką ;) dziś będe sobie powolutku prasowała. Byliśmy też odwiedzić małego Oskarka u brata i bratowej.. ale słodziutkie maleństwo!! Tylko nie wyobrażam sobie, jak ta główka miałaby przeze mnie przejść! hehe
Brzuchol mi się chyba znów powiększył, bo żebra zaczynają boleć. Dziś skonczyłam 24 tydzień.. więc czuję się już bardzo bezpiecznie i coraz spokojniej czekam na sygnały ewentualnego (aczkolwiek nieuniknionego) porodu.

Co do zatrzymania wody w organiźmie to też mam wiedzę taką, że powinno się pić więcej płynów, aby organizm nie magazynował. Skoro magazynuje, to znaczy że ma jakieś braki i się zabezpiecza - dla mnie to logiczne.
Mi chyba dwa razy w ciąży stopy spuchły, ale to jakiś miesiąc temu. Teraz piję zdecydowanie więcej i nie mam problemów z puchnięciem.. ale nie skupiałam się nigdy na obliczeniach, ile wody na dobę piję.

Słoneczko znowu piękne za oknem.. nic tylko wstawać z łóżek i parzyć kawcię.. no i oczywiście na podwórko!!

Witajcie słonecznie, pogada cudna, takie słonko ładne!

Taką miałam dzisiaj ochotę na prawdziwa kawę, mmm..no to sobie zrobiłam!
Ja dzisiaj też nie wstawałam w nocy do toalety, nie wiem od czego to zależy, czasami to i ze 3 razy, a czasami w ogóle. Miłego dzionka!!!

Pozdrawiam emIlka
Rozbójnik Ksawcio 2010.05.11 i Gagatek Agatka 2012.01.10

KATARZYNA_198
WITAM PORANNIE:kawa:

TAK SIĘ ZASTANAWIAM I MOŻE MACIE RACJĘ, BO PO PRZEANALIZOWANIU TO MOŻE MIAŁAM OGRANICZ DLATEGO ŻE MASAKRATORYCZNIE DUZO PIŁAM PRZY ZUZI, CZASEM BANIAK 5L NIE STARCZAŁ NA DZIEŃ A WIADOMO OPRÓCZ TEGO PIŁAM INNE NAPOJE I PŁYNY.
POGODA ZNOWU ZAPOWIADA SIĘ PIEKNA:36_1_21:

No tego nie wzięłyśmy pod uwagę od czego wychodzimy 1l czy 5l, i potem jakie zalecenie ograniczyć czy zwiększyć przyjmowanie płynów :)

Jagoda
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgk4i4q477.png

Niestety doprawiłam przez te napady gorąca i ciągłe otwieranie okien :( Od wczoraj boli mnie gardło i czuję że zatoki też mam zawalone + katar. Całą ciążę nic mi nie było to teraz się doprawiłam :( Dziś gardło boli mnie jeszcze bardziej, już wypiłam gorącą herbatę z cytryną (miodu nie dam rady bo mam po nim straszną zgagę) i nie wiem co jeszcze mogę wziąść. Chciałabym uchronić się przed lekami jak to tylko możliwe. Na zatoki i katar posmarowałam nos maścią majerankową. Jakie jeszcze domowe sposoby znacie na ból gardła? Chcę dziś sama spróbować się wyleczyć a jak się do jutra choć trochę nie poprawi to pójdę do lekarza.

Do tego jeszcze od dwóch dni żle śpię bo co noc śnią mi się wózki dziecięce. Jestetm przerażona tym że za 2 tyg. mam termin a my jeszcze wózka nie kupiliśmy i nawet już nie wiemy jaki chcemy:( Co jakiś wybierzemy to z jakiś powodów odpada :( Myślałam że to będzie fajna część kompletowania wyprawki ale mi się już nie podoba. Zdecydowaliśmy że w tym tyg. koniecznie kupujemy wózek bo inaczej to ja chyba żadnej nocy nie prześpię. Wczoraj mój mąż zaproponował wózek Maxi Cosi Mura 4 Maxi Cosi Mura 4 wózek fajny tylko cena mnie trochę przeraża. Planowaliśmy wydać na wózek ok 1500 zł a ten jest dużo droższy. Mąż uważa że skoro planujemy zostawić go dla drugiej dzidzi to może lepiej wydać trochę więcej, a ja już sama nie wiem. Z jednej strony ma pewnie rację a z drugiej to duża różnica i chyba wolę te pieniądze przeznaczyć na coś innego. W każdym razie dziś jedziemy do jednego sklepu jeszcze raz obejrzeć wszystkie wózki i może w koncu sie na coś zdecydujemy.
Mam chyba za duże wymagania co do wózka ( dwie budki, możliwość wpinania fotelika maxi cosi city, koła pompowane i przednie obrotowe).
Dobra kończe bo jest dopiero po 6-tej a ja już marudzę i narzekam od świtu.

Miłego dnia brzuchatki :)

http://www.ticker.7910.org/an1cHmy0g411110MTA5bGR8Mzk5MTQzMjJqZGF8TWFqYSBtYQ.gif

http://www.suwaczek.pl/cache/98b2cf9604.png

Przypomniało mi się że nie chwaliłam się Wam co kupiłam dla mojej córci :
FISHER-PRICE LEZACZEK BUJACZEK (1004032774) - Aukcje internetowe Allegro Najpierw chciałam kupić leżaczek FISHER PRICE LEĹťACZEK BUJACZEK WIBRACJE 2w1 0-18K (997483909) - Aukcje internetowe Allegro ale skoro trafiła się myślę że dobra oferta na huśtawkę to kupiliśmy huśtawkę - z resztą mój mąż wolał huśtawkę tylko ja nie chciałam dawać za coś takiego prawie 300 zł. Cieszę się że trafiła się taka używana, teraz tylko czekam na przesyłkę :)

http://www.ticker.7910.org/an1cHmy0g411110MTA5bGR8Mzk5MTQzMjJqZGF8TWFqYSBtYQ.gif

http://www.suwaczek.pl/cache/98b2cf9604.png

Wczoraj i w sobotę byliśmy w lesie na długim spacerze i chyba trochę przesadziłam, bo do domu szłam już z nogi na nogę byle dojść, mięśnie pośladków tak mnie bolały, że jak usiadłam to już wstać nie mogłam haha ale i tak było fajnie, dzidzia napewno duzo się dotleniła.

Za chwilę idę sadzić kwiatki, pozniej jadę do stomatologa na kontrole, potem szybko obiadek jakis wykombinuje i prasowanie ciuszków do wieczora...nie ma co, czeka mnie dzisiaj zabiegany dzień :36_1_21:

Pozdrawiam...Iza
:angel_star:

15tydź. 27.02.12http://s10.suwaczek.com/201311064859.png
http://s6.suwaczek.com/201005221774.png

bry..
my wczoraj pojechaliśmy do rodziców w odwiedziny przed remontem bo pewnie już właśnie prędko do nich nie pojedziemy bo i podłogę będą robić więc będzie lakierem śmierdziało. No i poszliśmy na spacerek do parku 1.5h przedreptaliśmy i czułam się świetnie po takim spacerku. Potem jak wróciliśmy to jeszcze kolejne 1.5h przesiedzieliśmy pod domem, młody się wychasał na rowerku bo przywieźliśmy bu taki większy z wyższym podwoziem bo tym plastikowym to o wszystko zachaczał jak to na wsi. I padliśmy zbiorowo o 22 :) a wstałam ja z młodym o 9 :D więc ładnie po spaliśmy sobie :)

no i z samego rana dowiedziałam się że kolejna kupmela co 2 lata temu rodziła ze mną na kwietniówko-majówkach urodziła synka :) bez nacinania i w 2 h :D ja też tak chcę!

ola super brzuś!
bigbitówka powodzenia w wyborze wózka! ja b ym jednak się trzymała tej ceny co sobie ustaliłaś bo u nas np było tak że mamy gondolę i spacerówę i owszem ale z czasem zaczeło brakować miejsca w samochodzie czy nie było komu znieść z coraz cięższym dzieckiem i kupiliśmy spacerówkę parasolkę za 350zł żeby też posłużyła. Więc i was to może czekać i warto przyoszczędzić na tym wózku tym bardziej że za 1500zł to już coś konkretnego można kupić! i dowiedzcie się czy nie ma w danym sklepie kart rabatowych! My dostaliśmy od razu przy kupnie wózka i ślicznie nam cena zjechała w dół :) w to miiejsce kupiliśmy pościel do wózka fajną :)

Witam brzusie:)

anmiodzik-ja siusiu w nocy tez z zegarkiem w reku tylko,ze co 1,5-2 godziny.

bigbitówka-ja w ciazy przeszłam juz 2 przeziebienia i na mnie najlepiej działa mleczko z miodem,czosnkiem i odrobinka masełka,teraz tez czuje,ze cos mnie bierze i własnie sobie zrobiłam i pije-wystarczy kubek rano i wieczorem.I jeszcze piłam syrop prenalen dla kobiet w ciazy-jak dla mnie działaja rewelacyjnie.

HebaNowa-miłego podgladania dzidziusia:)

U nas dzis troche wiecej energii bo przez ostatnie pare dni to ciezko mi było nawet z łozka wstac:)

Jejku dziewczyny dostaje juz szału od pytan w stylu-a ty jeszcze chodzisz??? Nie kurcze nie chodze -woza mnie choinka...

Pozdrawiam cieplutko.

http://www.ticker.7910.org/as1cHmE0g410000Nzc3MjVsenwwMDAzMzVkfEFudG8mIzM0NzsgbWE.gif

Hej Majówki..
Sukces - wstałam tylko 3 razy w nocy do wc! Za to budziłam się co pół godziny, bo tak mnie coś rwie w biodrach.. chyba miednica się poszerza. Brzucho urosło jeszcze bardziej - o ile to możliwe ;) i teraz bujam się z nogi na nogę.

HebaNowa
- milego oglądania :)

bigbitówka - na mnie też najbardziej działa mleko z miodem i czosnkiem! herbata z cytryną, rutinoscorbin i kiwi! (ma dużo wit. C) Powodzenia w walce z bólem gardła!

Chantrel - Tobie także zdrówka życzę! Nie daj się.. mam nadzieję, że tylko postraszy i żadne choróbsko Cię nie złapie.

Gosiak0512 - gratulacje dla kumpeli :) też bym chciała w 2 godziny urodzić ;)

Izzys - A Tobie miłego sadzenia kwiatków ;)