Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maleństwa 2010 :))))

Gość panterka

Rekomendowane odpowiedzi

Marzenka25
lekarz nie potrafił do końca zmierzyc tej przeziernosci bo maluszek sie wiercił bardzo i jak juz sie odwrócił tak jak trzeba to lekarz nie mógł rozstrzygnać czy to co widzi to jest płyn owodniowy czy przeziernosć i

Test jest o tyle miarodajny, o ile fachowiec wie co robi i operuje na dobrych zdjęciach, tak więc MARZENKO - TYLKO SPOKÓJ :) Napewno warto zrobić testy z krwi, jeśli chcesz się dodatkowo upewnić jak czuje się maleństwo.

Zajrzyj pod ten link: DrPiekarski.com - dr Paweł Piekarski - Gabinet Ginekologiczny Ginekolog Warszawa USG Ciąży Bliźniaki

Mój gin mierzył taki bąbelek z płynem na karku. Qrczak zdjęcie mi gdzieś wcięło, ale wyraźnie było widać taką białą przestrzeń nad odc. szyjnym.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73krhms7q16006.png

gosiaczek85palos
witam dziewczyny:)
mam do Was pytanko,mianowicie w ktorym tygodniu mozna okreslic plec dziecka?czy w 13 tygodniu jest to mozliwe?
jeszcze jedno pytanko,czy uzywacie kremow przeciw rozstepom?jesli tak to jak czesto,raz na dzien czy moze wiecej razy?
pozdrawiam i milego dzionka zycze:15_8_217:

Gosiaczku ja Ci powiem tak. Narzady zewnetrzne plciowe sa rozwiniete juz w 12 tygodniu. Moja gin powiedziala, ze plec mozna zaobserwowac juz w 13 tygodniu ciazy, ale to wszystko zalezy od tego czy dziecko dobrze sie ulozy i od lekarza czy dobrze umie odczytac z usg!!

Gość panterka

witam czerwcóweczki :)))

ja wczoraj byłam tak zalatana że nie miałam czasu na nic a wieczorem padłam na kanape i nie wstałam z niej do 22 ale żeby zmienić ja na łóżko :)))

wczoraj mieliśmy gości moją kuzynkę z meżem i 3misięcznym Kacperkiem i wiecie co od wczoraj mam przeczycie że bedziemy mieć chłopaka nie wiem skad ale tak czuje :)))

Gość panterka

gosiaczek85palos
witam dziewczyny:)
mam do Was pytanko,mianowicie w ktorym tygodniu mozna okreslic plec dziecka?czy w 13 tygodniu jest to mozliwe?
jeszcze jedno pytanko,czy uzywacie kremow przeciw rozstepom?jesli tak to jak czesto,raz na dzien czy moze wiecej razy?
pozdrawiam i milego dzionka zycze:15_8_217:

co do płci dziecka to lekarze boją sie mówić wcześniej ale po 16 tyg zdradzają oczywisćie jak dziecie sie dobrze odsłni co tam posiada :)))

ja na rzostępy stosuję krem ale taki angielski bardzo śmierdzący zapach mi wogóle nie podchodzi teraz i planuję coś kupić w Polsce jak bede i ja stosuję 2 razy dziennie rano i wieczorkiem

Gość panterka

Marzenka25
KaiKa

Marzenka bardzo dawno Ciebie nie było. Pisz co tam słychać u Ciebie i maleństwa :)

panterka

Marzenko pisz z nami częściej :)

dziękuję dziewczynki za tak miłe przyjecie i słowa.
ja niestety mam ciagle pod górke
robiłam w tym tygodniu usg ze zmierzeniem przeziernosći karkowej mojego maluszka i niestety cos wyszło nie tak lekarz nie potrafił do końca zmierzyc tej przeziernosci bo maluszek sie wiercił bardzo i jak juz sie odwrócił tak jak trzeba to lekarz nie mógł rozstrzygnać czy to co widzi to jest płyn owodniowy czy przeziernosć i jak zmierzyl to wyszło aż 4,8mm bardzo dużo i wysłał mnie na test Papa i wyniki mam w piatek mieć bardzo sie boje i stresuje

dziewczynki napiszcie mi jak to u was bylo i jak mozecie to wstawcie zdjecie swojego maluszka własnie z usg jak miało mierzone tą przeziernosć

Marzenko nie zamartwiaj sie wszystko bedzie dobrze Nie stresuj sie bo to tylko szkodzi dzidzi Mi mój lekarz że szpitala co sie mną zajmował jak byłam z Gabrysiem teraz powiedział że nie mogę myśleć inaczej jak tak ze wszystko jest Ok i bedzie i Uśmiech na twarzy i będzie dobrze i ma racje bo stresowaniem nic nie zmienimy a po co szkodzić dzieciaczkowi
trzymam kciuki żeby badanie wyszło dobrze w piątek :) napewno tak bedzie Mój maluszek tez sie nie chciał dac zmierzyc bo ciągle nie ta pozycja i moje badanie to też dobre 15 min i stukania i potrżasania żeby sie odwrócił ale szczerze nie wiem jaki był pomiar wiem że lekarz powieział ze wszystko jest Ok :)

tina

U mnie akurat latwo bylo to zmierzyc bo dzidzia byla dosyc spokojna, lezala sobie w momencie badania grzecznie. Wynik jesli dobrze pamietam byl 1,5 i pani doktor powiedziala ze jak najbardziej OK. W kazdym razie Marzenka nie zamartwiaj sie tylko czekaj spokojnie na wynik testu. Moze dla mniej doswiadczonego lekarza nie jest to sprawa latwa do okreslanie a jeszcze tak jak mowisz, ze dzidzia bardzo sie wiercila.

dorotea72
Marzenka25 u mnie wyszło 1,3mm i też było dość trudno bo maluszek położył się na boku pleckami do przodu i badanie trwało dobre 15 min., lekarz pukał, wstrząsał i w końcu malec się obrócił troszkę, badanie miałam w poniedziałek i też czekam na wyniki PAAPA

dorotta

przezierność mojego maluszka,to chyba 1.3mm,jutro postaram się wkleić zdjęcie z tego badania.dzidzia wierciła się baaardzo i badanie trwało naprawdę długo,więc myślę,że skoro jest to takie trudne do zmierzenia Twój lekarz mógł się pomylić tym bardziej,,że nie był pewien,czy to plyn owodniowy,czy przezierność hmm....
trzymam kciuki za piątkowy wynik!!!

Aiti

Test jest o tyle miarodajny, o ile fachowiec wie co robi i operuje na dobrych zdjęciach, tak więc MARZENKO - TYLKO SPOKÓJ :) Napewno warto zrobić testy z krwi, jeśli chcesz się dodatkowo upewnić jak czuje się maleństwo.

Mój gin mierzył taki bąbelek z płynem na karku. Qrczak zdjęcie mi gdzieś wcięło, ale wyraźnie było widać taką białą przestrzeń nad odc. szyjnym.

Dziękuję dziewczynki za słowa wsparcia jest to dla mnie trudny czas a do piątku jeszcze tak daleko a ja sobie wmawiam ze lekarze się pomylili i nie jest tak źle jak sądzą a test tylko to potwierdzi

https://www.facebook.com/pages/Szyde%C5%82kiem-wyczarowane/160652250757688

Gość panterka

Aiti
panterka
acha Musiałam zmienić suwaczki na 1 str. bo tamtam strona nie działała dość długo i zmieniłąm mam nadzije ze wam sie podobają nowe ?

Są świetne!! :36_1_67: Dzięki, że je powklejałaś - kiedy znajdujesz na to czas?

akórat mój M opkupował tv bo ogladał jakieś boksy a wiesz mnie to nie interesuje wiec wpadłąm na kompa i pozmieniałąm :))))

panterka

Marzenko nie zamartwiaj sie wszystko bedzie dobrze Nie stresuj sie bo to tylko szkodzi dzidzi Mi mój lekarz że szpitala co sie mną zajmował jak byłam z Gabrysiem teraz powiedział że nie mogę myśleć inaczej jak tak ze wszystko jest Ok i bedzie i Uśmiech na twarzy i będzie dobrze i ma racje bo stresowaniem nic nie zmienimy a po co szkodzić dzieciaczkowi
trzymam kciuki żeby badanie wyszło dobrze w piątek :) napewno tak bedzie Mój maluszek tez sie nie chciał dac zmierzyc bo ciągle nie ta pozycja i moje badanie to też dobre 15 min i stukania i potrżasania żeby sie odwrócił ale szczerze nie wiem jaki był pomiar wiem że lekarz powieział ze wszystko jest Ok :)

Panterko ja staram sie byc spokojna i nie denerwować sie najgorsze były dwa pierwsze dni teraz już dużo sie modle i to mi pomaga i wmawiam sobie ze moje dziecko na pewno jest zdrowe ale nie jest to proste. moje badanie trwało ok 30 min bo najpierw maluszek sie wiercił apotem lekarz kilkakrotnie próbował rozstrzygnać czy to przyziernosć czy plyn owodniowy.

Gość panterka

Marzenka25
panterka

Panterko ja staram sie byc spokojna i nie denerwować sie najgorsze były dwa pierwsze dni teraz już dużo sie modle i to mi pomaga i wmawiam sobie ze moje dziecko na pewno jest zdrowe ale nie jest to proste. moje badanie trwało ok 30 min bo najpierw maluszek sie wiercił apotem lekarz kilkakrotnie próbował rozstrzygnać czy to przyziernosć czy plyn owodniowy.

wiesz co to mi sie wydaje że lekarz chyba słabo doświadczony albo już za stary skoro on musiała sie zastanawiać co tojest Pomasuj brzuszek pogadaj z dzidzia i wszystko bedzei Ok

panterka

wiesz co to mi sie wydaje że lekarz chyba słabo doświadczony albo już za stary skoro on musiała sie zastanawiać co tojest Pomasuj brzuszek pogadaj z dzidzia i wszystko bedzei Ok

to był młody lekarz ok 35 lat i ten w szpitalu co byłam na konsultacji tez nie taki stary bo ok 40 lat ale ja sama nie wiem bo on gadał o jakimś obrzęku czy coś bo brakowało mu do zmierzenia tej przyziernosci jednej kreski bo maja być 3 i jedna to plyn owodniowy a druga to tkanka skóry maleństwa a trzecia to kosć i ze pomiędzy tą drugą i trzecia jest przeziernosć właśnie a on widział tylko dwie :36_1_4:

Gość panterka

Marzenka25
panterka

to był młody lekarz ok 35 lat i ten w szpitalu co byłam na konsultacji tez nie taki stary bo ok 40 lat ale ja sama nie wiem bo on gadał o jakimś obrzęku czy coś bo brakowało mu do zmierzenia tej przyziernosci jednej kreski bo maja być 3 i jedna to plyn owodniowy a druga to tkanka skóry maleństwa a trzecia to kosć i ze pomiędzy tą drugą i trzecia jest przeziernosć właśnie a on widział tylko dwie :36_1_4:

Uspokuj sie już i weż sie w garść wszsytko jest dobrze Nie myśl już o tym poczekaj na wyniki badan na piątek i zoabczysz że nie potrzebnie sie zamartwiałaś

cześć!
witam po długiej przerwie.
nadrobiłam już zaległości w postach.
Niestety dopadło mnie od soboty przeziębienie, więc cały czas leżę w łóżku i piję hektolitry herbaty.
Zaczęło się od gardła, bo piłam zimną wodę mineralną, a tera to mam katarek.
Na szczęście nie mam gorączki.
Jutro mam wizytę wieczorem, i od jutra też zaczynam 12 tydzień ciąży.
Ja jestem z listopada, M z marca, więc dzidzia z czerwca się po prostu wstrzeliła ładnie między nas.
Nikt z bliższej rodziny nie jest z czerwca, więc tym bardziej się cieszę.
Tylko w pracy wiedzą, że zaciążyłam, a rodzinie chcę powiedzieć na święta !!!

Mdłości i zgaga ustąpiły, piesi też mniej bolą, senna nie jestem.
Oczywiście chodzę już w napięciu co do jutrzejszej wizyty, będę się stresować.
Dziewczyny, jak wam zazdroszczę, że macie to już za sobą.
TRZYMAJCIE KCIUKI !!!!!!

OD TYGODNIA CHODZIŁA ZA MNĄ SAŁATKA ZIEMNIACZANA, I DZIŚ W KOŃCU JĄ SOBIE ZROBIŁAM.
Pyszna.

Ponieważ od 3 tygodni jestem na L4 jestem całkowicie wypoczęta, nawet w łóżku nie chce mi się leżeć z tym katarem.
Przeczytałam w tym czasie chyba już z 6 książek.
Teraz zaczęłam MISTRZA I MAŁGORZATĘ, książka super!!!!
Ale jest gruba - około 520 stron.

Polecam!!!

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:rXv48QZ8NstkPM:http://republika.pl/blog_of_3141217/3266058/tr/szampan.jpg
Siemanko!!! Dzisiaj ja świętuje 12 tydzień ciąży:smile_jump:
Tak mało ostatnio czasu aby z Wami popisać, ale obiecuję poprawę. Od dzisiaj zaczynamy remont, także jak tylko będzie porobione to na pewno będę miała więcej czasu dla Was.
Tak myślę, że od połowy stycznia pójdę na L4, ale to na razie tylko plany!
Co do urodzin, to ja już na dniach będę świętowała, bo 11 grudnia, tak więc przede mną szykowanie małej imprezki dla znajomych. Mój P ma urodziny 13 września :smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/59b43a5a82.png

http://www.suwaczek.pl/cache/ea1d231aa3.png

CZeść

Dziewczyny upewnijcie się czy przeszłyście ospę wietrzna, a jeśli nie to wystrzegajcie się przedszkolaków!!!

U mojego małego w grupie poszła ospa, jemu też wysypało na pleckach - a pediatra ma dla nas czas dopiero jutro.

Jezu jak się ciesze, że przeszłam ospę w przedszkolu - dla mnie teraz jedyne co lekarze mogą doradzić, to unikać kontaktu i mam nadzieję, że się Pani nie zarazi... A powikłania są straszliwe.. Zwłaszcza teraz - do 20 tc.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73krhms7q16006.png

Gość panterka

dorotta mam do ciebie pytanie

otóz kiedyś pisałas że miałaś jakieś zapalenie czy czoś takiego po duphastonie bo mi sie dzieją jakieś dziwne rzeczy mam wrażenie jakby mnie sie zbierało na zapalenie pęcherza takie dziwne uczucie i tak sie zastanawiam czy to nie po tym duphastonie ? opisz co ty miałaś ?

marzenka bedzie dobrze! jak tak czytam to co piszesz to wydaje mi sie ze malenstwo za bardzo szalalo i po prostu lekarz nie mial jak tego prawidlowo zmierzyc a tu niestety trzeba precyzji - wiem, bo jak ja mialam przeziernosc mierzona to lekarka bardzo dlugo sprawdzala mimo iz wszytsko bylo ladnie widac :) prosze cie nie zamartwiaj sie bo jestem pewna ze wszytsko bedzie dobrze :) musi byc bo nasze malenstwa wszystkie sa i beda zdrowe :) no kochana glowa do gory i nie trac wiary :*

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdk6nlyedkrutq.png