Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam już w sobotę :) Pierwsza :)

Wyćwiczyłam swoje obwisłe ciało i zrobiłam scrapka! Nie robiłam już strasznie!!! długo, bo miałam za słąby komp, dzis przesiadłam się na nowy sprzęt :) Teraz to będę wciągnięta :)

Kate
Podziwiam, że Laurcia tak dobrze zniosła wizytę w szpitalu! Koniecznie daj znać jak wyniki. Mam nadzieję, że szybko Was wypuszczą do domu na stałe. Wierzę, że jesteś wykończona, pewnie strestu miałaś dużo.

Ania
Ale Junior rządzi. Dobrze, że kanapa zmywalna :) Kuba jeszcze sam nie je.

Uciu
Cieszę się, że wróciłaś! Na tyle nas zostawić, nu, nu!
Masz bardzo zdolnego synka, muszisz być bardzo dumna z niego!!! Trzymam kciuki, aby dobrze mu poszedł konkurs!
Wybawcie się na balu, nie zapomnij o fotkach!
Jakoś nabrałam ochoty do ćwiczeń, oprócz a6 robie też inne i lepiej się czuję, a efekty po a6 już widzę!!!
Co to jest indeks glikemiczny???

Kim
No widzisz a kiedy mam ćwiczyć? :) Ćwiczę jak mam już fajrant czyli koło 22, 23 :)
Z tym biznesem to własnie tak różnie, najwięcej czasu mu tzreba poświęcić na rozruch, a ja właśnie wtedy chciałąbym mieć go najwięcej dla siebie, póki dzieci małe, a potem jak dorosną to można się zająć pracą.
Co więcej u Was, jakośmało piszesz o sobie?

Monia
Zdjęcie super, na konkurs idealne, ale zresztą powiedziałaś, że będziesz dopiero od lutego, ale... pogadamy sobie w niedzielę :):)

Ja chyba zaraz pójdę spać do Kubika, jakoś mnie naszło, żeby iść poprzytulać mojego młodszego faceta :)
Z rana jadena zakupy przepuścić trochę kasy na siebie :)
Wiecie, że podobno w Reserwed sa buty dla dzieci przecenione z kolekcji jesień - zima po 14,99?
Dobranoc Ciotki, do sklikania, pewnie po weekendzie, bo będziecie zajęte.

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

Witam pokażę Wam na zachętę pisania fotkę http://img181.imageshack.us/img181/5040/stojqu6.jpg
Możecie się domyślić kto kogo nauczył wchodzenia na stolik:Smutny:Mam nadzieje ze Kubuś posłucha rodziców i szybko o tym zapomni bo podobał my sie to:Śmiech:
Madziu co złego to Adi:Szok: poproszę na priv przepis na sałatkę w środę teściowa zawita wiec będzie czym ja poczęstować,już niedługo rewanż dziękujemy

Moje pierwsze dzieci

Witam w poniedziałek...

Chciałam się pochwalić, że wczoraj nie zakładaliśmy pieluchy na noc, dzis też :) Sukces :) W tym miesiącu już nie kupujemy pamperów :)

Monia
Wczoraj byłam taka zmęczona, że nie siadałam juz na kompa. Dziś podeślę foty:)

Jak widać na zdjęciu chłopaki dobrze się razem bawili :)
My się wygadałyśmy i ...o dziwo nasi mężowie też :) Paplali jak ciotki, hi hi:)

Melduje się na początku tygodnia. Już mam kawusię na biurko i zabieram się za czytanie.

Kim Nikola też nie chciała nosić kitki, ale zaczęłam zakładać jej gumki recepturki tak aby nie mogła ich zdejmować. Tak chodziła jakiś czas i się w końcu przyzwyczaiła, teraz mogę jej założyć normalną gumkę i nie protestuje. Mam nadzieję, że po 20-tym lutym będziesz miała więcej czasu dla siebie i dla Ninki.

Madzia, Monia pokażcie pojazdy z tablicami. Ło matko! Gdzie chłopaki weszli! Cóż to za sałtaka była, że Monia tak zachwyca się?

Monia zdjęcie do konkursu pierwsza klasa. A Adi … masakra – on jest nie do pobicia ze spaniem „byle gdzie”.

Madzia jak udały się zakupy? Co do biznesu to mimo tego, że my mamy go tylko przez 2 miesiące to wiem jaki to jest obowiązek i jakie są związane z tym problemy, biurokracja. Rzeczywiście należy wszystkiego samemu pilnować, ale jeżeli są z tego pieniądze i daje on (biznes) satysfakcje to jak najbardziej trzymam kciuki za Ciebie.
Super skrapek, pamiętam tą piżamkę Kubulka, jak byliście u nas to w niej spał :)
Zazdroszczę Ci, że dobrze Wam idzie nocnikowanie. U nas stoi wszystko w miejscu :( Tzn. Nikola robi siusiu w majtki i woła „siusiu”. Jak szybko lecę, a tu już zrobione w majty. Mam coraz mniej siły :(

Gosia to prawda co wyczytał M o tym, że nie powinno jeść się 2 godziny przed spaniem. Wszystko zależy od tego o której porze chodzi się spać. Jeżeli idziesz o 24 to nawet jak zje się o 20-tej to nie jest aż tak źle.

Uciu w końcu się odezwałaś! Pamiętam jak pisałaś, że Kamil został wytypowany do konkursu ortograficznego. Jak on czuje, tzn. jak uważa czy dobrze mu poszło? Ja trzymam mocno kciuki. Jak było na balu przebierańców. Rzeczywiście ostatnio często „bywacie”, ale należy się Wam odpoczynek i relaks więc korzystajcie póki macie okazje.

Dyziowa mam nadzieję, że z Juniorkiem jest już ok. Ślicznie wychodzi na zdjęciach. Jest bardzo fotogeniczny, no a swoją drogą widać, że i fotograf niczego sobie :Oczko:

Kate dużo zdrówka i wytrwałości życzę i Tobie i Laurze. Najważniejsze, że już jesteście po oby teraz wszystko się zagoiło.

U nas na week byli rodzice, troszkę odpoczełam od zajmowania się Nikolą, bo tą rolę przejęłi dziadkowie :)

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

ucia
kim30
hej

ucia bede trzymac kciuki za Kamila, oczywiscie za 1 sze miejsce w konkursie:Spoko: w ogole widze ze macie duzo ciekawych zajęć wokół, czy to dla dzieci czy dla dorosłych!! u mnie z kolei zadnych rozrywek, albo z braku czasu albo i checi, bo jak juz mamy wolne to nadrabiamy w domowym zasiszu, sami, z rodzinka lub znajomymi...co za czasy:Oczko: myslalam o paru dniach wolnego, nie wiem czy sie uda, wierze ze tak:Oczko:

A nie dziękuję, żeby nie zapeszyć :) Kamilek jak z nim usiądę, to widzę, że wie baaardzo dużo. Niestety czasami jest roztrzepany i tylko przez swoją nieuwagę zrobi jakiś błąd. Mam nadzieję, że na konkursie sie skupił, a jak nie, to przecież to nie koniec świata.
W marcu będzie brał udział w Kangurze - tam mogą zgłaszać się wszystkie dzieci. Najfajniejsze jest to, że jest to konkurs międzynarodowy i w tym samy czasie, we wszystkich krajach, które biorą w nim udział, dzieci rozwiązują dokładnie takie same zadania :)
Trzymam kciuki za kilka dni wolnego.
Powiem Ci, że jak ja pracowałam, to też raczej wszelkie spotkania odbywały się w domu. Teraz jak jeszcze nie wróciłam do pracy, to baaardzo chce mi się gdzieś wyrwać. Teraz już przeglądam repertuar w operze. Mam zamiar wybrać się do niej w niedalekiej przyszłości - dla odmiany z mamą. Ona już się cieszy, ja też :)

uciu bedę trzymam kciuki za wygraną, ale chyba najważniejsze ze Kamilek chce brać udział w konkursach, ze sie nie boi itp. ja pamietam ze jak bralam udzial w recytowaniu wierszy to mialam taki stres ze hoho:Oczko:
Opera...kiedy ja byłam?? chyba w liceum, wyjście klasowe, hihihi, my wczoraj tez mielismy gosci, wlasnie w domku bo gdzie mozna wyjsc z dzieciakami w taką pogode?? ale bylo milutko, bardzo sie zdziwilam ze Ninka tak dbala o swoją młodsza o rok kolezanke, przynosila jej zabawki, glaskala ją i przytulala:Śmiech:
Ciesze sie ze zabawala karnawalowa sie udala i korzystaj póki możesz:Oczko: oczywiscie czekam na zdjecia z imprezki:Śmiech:

Ninka 04.05.06 nasz słodki promyczek

http://www.suwaczek.pl/cache/293d248de0.png

a w ogole to hej hej

Aniu jak zdrówko Juniorka?? pozbyliscie sie infekcji??
Zdjęcia bardzo ładne, model jeszcze ładniejszy, a i widac ze ręka wprawiona:Oczko:
ja jeszcze wkładam Nine do fotelika na czas zupy bo mialabym ją wszędzie, hihihi
Bardzo ładnie urządziliście sobie mieszkanko:Śmiech:

Wiola nie załamuj sie nocnikowaniem!!! wierze ze Ci ciezko, bo ładnie Nikoli już szło, ale początki sa trudne, a wiesz jaki to przeskok w dorosłośc:Oczko: Bedzie dobrze zobaczysz:Śmiech:

Madzia sliczny pokoik i widac ze zabawa tez Wam sie udała:Śmiech: ja również prosze o przepis na sałatke:Oczko:

Monia jestem w szoku gdzie zasnął Adriano!! brakowalo mi takich ujęć:Spoko:

Ninka 04.05.06 nasz słodki promyczek

http://www.suwaczek.pl/cache/293d248de0.png

Witajcie!
Jeszcze Was nie poczytałam. Miałam nadzieję, że wrócicie na N, ale widzę że nici z tego:( No trudno Was bardziej lubię niż N. Szkoda mi troszkę, bo tam się już przyzwyczaiłam i jest tam kawał historii i mojej i Waszej.
Przeżyłam najazd teściowej. Nie raz mnie szlag trafiał, ale jakoś przeżyłam. Dziś do 16- tej miałam dobry humor, a później po rozmowie z rodzicami bardzo mi się popsuł :Męki:

Wiecie , nie wiem czy to norma, ale mój Jasiek ma regres mleczny. Teraz najchętniej mleko o każdej porze. Rano na śpiocha, potem przed drzemką i wieczorem. A inne jedzenie to może po memła trochę i już, o obiadkach mogę zapomnieć. Przeważnie kończy się na przelewaniu z miski do miski. Ręce mi opadają, macie jakiś pomysł?

http://www.suwaczek.pl/cache/7ccd69e912.png

Witajcie Ciotki Klotki !

W weeken zastój był, że hej, zaglądałam a mój pólnocno piatkowy post utrzymał się do poniedziałki, hi, hi :)

Agava

Jak tam czytanie? Jak z R?
U nas na odwrót zamiast regres jest agres :) Tylko pochlipie rano i wieczorem po ok 100 ml, często i tego nie.

Uciu
Kiedy planujesz powrót do pracy? Do starej czy do czegoś nowego?
Pokaż zdjęcia z balu, już Ci pisałam, że chętnie bym na taki bal poszła, ale jakoś się nie zkłada, poza tym nie słyszałam, żeby gdzieś oraganiezowali.
Kamilkowi napewno pójdzie dobrze, a gdyby nie wygrał to i tak nie ma znaczenia, bardzo fajnie, że i tak mu się chce !! Niektóre dzieci nie chcą się uczyć. Ale odziedziczył to napewno po mądrych rodzicach :)
O tym indeksie to muszę więcej poczytać,ale przyznam, że pierwszys raz o nim słyszę!

Wiola
Zrobię fotke i pokaże tablicę. Wygląda super :)
Sałatka zwyklasta,a le moja ulubiona:)
Smarzony kurczak w curry
ryż ugotowany i uparzony z curry
kukurydza
ananas
majonez.
I to wszystko :) Nic wielkiego :)
Zakupy udały się średnio, pokupowałam coś tam, ale klasyka bez rewelacji, oczywiście nie obyło się bez kupna korali i branzoletki - z tego się zawsze najbardziej cieszę:)
Ale Ty masz pamięć, pamiętałaś piżamkę Kuby :)

Kate
Co u Was?

Bardzo fajnie było spotakać się z Monią, nie piekły Was uszy między 15,00 a 18.30 ? :Śmiech::Oczko:
Ja nadal trwam w postanowieniu odchudzania :)
Kuba nauczył się wołać "mamuś", "tatuś" i w ogóle wszystko zmiękcza do niani nawet woła "ciociuś" :)
Ostatnio cierpię na bezsenność, nie zasnę wczesniej niż 24, więc i tak siedze na kompie.
W pracy miałam dziś odkręcania kombinacji 5... Szefowa pomyliła się w ukłądaniu planu w przypadku 4 grup, na szczęście wszystko zostało naprawione w porę, ale było zamieszania w zmianach godzin pracy dla nauczycieli.
Miłej nocy, mam nadzieję, że rano wszystkie się zameldujecie z kawką :)

Dobry wieczór.

Kim mam nadzieję, że będzie dobrze z nocnikowaniem, bo po mału tracę siły na to wszystko. Dzis ledwo co założyłam majtki, rajstopy i minęły może 2 minutki i już wszystko mokre :(

Agavko mi osobiście bardziej się tutaj podoba, ale podobnie jak Ty mam ogromny sentyment do N. Jest tam wszystko i dlatego także od czasu do czasu tam coś skrobnę. Miło mi, że tutaj Ci się podoba.
Mam nadzieję, że humor już Ci się polepszył :)
Co do upodobań Jaśka do mleka to wydaje mi się, że to jest takie chwilowe. Tzn. ja nieraz też mam tak, że coś jem cały czas, np. ostatnio na śniadanie jem kanapki z pasztetem :) Kiedyś miałam tak, że tylko z serem :) Poczekaj pare dni i jak dalej będzie to trwało to wtedy idź do lekrza. Mi się jednak wydaje, że to jest tylko chwila. Kiedyś Super Niania powiedziała aby nie patrzeć na to co dziecko je w ciągu całego dnia, tylko to co w ciągu tygodnia. Ważne aby w ciągu 7 dni zjadło wszystko co mu potrzeba. Więc póki jest to pare dni to się nie martw :)

Madzia czy możesz dać mi link albo "coś" do tych ćwiczeń Waidera (chyba tak to się pisze) :Nieśmiały: Ciągle o tym piszecie, a ja kompletnie nie w temacie jestem :Nieśmiały:

Monia do jutra :Oczko:

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png