Skocz do zawartości
Forum

Maj Maj Maj Majówki Mamusie I Ich Dzieciątka 2006 !!!

Madzix

Rekomendowane odpowiedzi

Gosiu...
Nie spodziewałam się, że zapytasz o N... Jakoś zostawiłam ten temat daleko. Na N teraz nie pisze regularnie tylko pisuję... z innym nickiem i głownie w wątkach zakupowych lub ogólnych. Nie jestem z żadnym związana. No ale jak zapytałas posanowiłam pokazac Ci o co poszło ostatnim razem, było takich sytacji 3, po 3 odeszłam. Zaczęłam kasować tamte posty, przypomniałas mi, że musze to porobic, będzie troche roboty, bo mimo, że nie byłam od poczatku na wątku to byłam dosyc aktywna. Jak zaczęłam czytać, to przyszły tez miłe wspomnienia jak to pisałysmy duzo i odpisywałyśmy sobie. Zobacz sama, moich postów juz nie ma z ostatniego incydentu, ale są pocytowane więc cos tam zobaczysz. Potem rosnąco kolejne stronki...
noworodek.pl :: Zobacz temat - Majówki 2006 przyłączcie się!!!
A poprzednie? Jak będzie Ci się chciało to zobaczysz, mi sie juz nie chce...
W ogóle smutno mi się zrobiło i ide zaraz spać...
Wierzę, że trudno jest wychowywac dziecko razem z rodzicami, oj ja ze swoimi bym się nie zgodziała, sa dobrymi dziadkami, ale az za dobrymi... Nie daliby wnukowi popłakać, wszystko by dostał..poprostu popsuliby go mi :) Ale nocniczki te sprawy popieraja i bardzo sie cieszą. Oj moja mama do krzyków to pierwsza, ale kochana z niej kobieta więc wybaczam jej, ale co za tym idzie nie chce popełniac jej błędów wychowawczych. Wiem, że czesto tak może być, że brak sił, zwłaszcza jak się pracuje. cieszę się, że będe miała kompankę to polimik :) Uwielbiam debatowac ale mądrze na argumenty a nie na głupie przepychanki słowne :)
Mam nadzieję, że z siusiaczkiem będzie ok. I tu tez nie wiadomo jak postępować bo nie ma jednej regóły...
Zabawki, temat rzeka, kartony sa super miejscem zabaw dla dziecka, wiem ile może się nim bawic, miała odniana od autek, misiów itp :) Rowerek tez super, widac, że lepsiejszy ;)
Wózek masz fajny, podoba mi sie ten model, tylko pewnie ciężko Ci już i dlatego cche Ci się parasolki.
Zmyka do wyrka ten N mnie zdołował ide sie tlknąc do M.
O własnie a jak Wam sie ułozyło!?

SZANUJĘ TWOJE ZDANIE, ALE NIE ZAMIENIĘ GO ZE SWOIM

Dzień Dobry,

Madzia ale chyba nie jesteś urażona o to, że zapytałam konkretnie o N. ??? Sądzę, że nie, ale może jednak jeszcze zbyt mało cię znam.
Poczytałam troszkę tego co mi wskazałaś i ..... pozostawię to bez komentarza bo nie ma sensu o tym dyskutować.
Ale mam nadzieję, że na inne tematy jeszcze nie raz podyskutujemy... oczywiście madrze :Spoko: może się nie pozabijamy ;)

Co do wózka, to problem polega na wyjazdach do sklepu.... nie chce mi się brać go bo za ciężki i się wybrudzę wkładając go i wyjmując. Poza tym ma szeroki rozstaw tylnych kół. Więc w sklepie siedzi przez jakis czas w wózku sklepowym a potem to już masakra z nim, bo nie chce siedzieć tylko biegać po sklepie. To wcale nie znaczy, ze w tym titanium będzie siedział ;) Na wakacje też byłby lepszy ten malutki ;)
To wiesz co.... jak pojedziemy na wakacje to podjadę do ciebie i tobie zostawię nasz a wezmę wasz :Oczko::Spoko:

A międzi mną a M..... cóż... bywa różnie. On chce dobrze ale mu nie zawsze wychodzi. Zołzy znowu odstawiłam bo brak czasu... ale leżą i czekają na mnie. W sumie ta książka tak od 1/3 zaczęła do mnie przemawiać i ..... dołować, że zachowywałam się jak "miła dziewczyna". A poza tym, naprawdę cieżko mi wytępić w sobie pewne zachowania :Nieśmiały:
Ale ogólnie pogodziliśmy się... ale nie rozumiem dlaczego, jak jest źle to mam wiecej siły i ochoty na to aby dbać o siebie, a jak jest dobrze to znowu zaczynam być "miła" i nie mam czasu dla siebie, ani na dbanie o siebie (podstawowe sprawy) :Nieśmiały:
No ale dojde kiedyś do wprawy :Spoko:

Kim wstyd sie przyznać, ale ja jeszcze nie miałąm czasu zajrzeć do dokumentacji od czasu kiedy dostalismy certyfikat :Nieśmiały:

Cześć Ciotki!
Ale mam lenia... Bu... starsznie dzis tęsknię za moim łobuzem :(

Gosia

No cos Ty nie jestem urażona. Ja się cięzko obrażam. Szczerośc u ludzi bardzo szanuję.
Możesz skomentować, jak juz napisałam to było bardzo dawno... Pewnie ponad rok temu... Jak Ci juz napisałam, o dyskusji jestem pierwsza :) Na N były jakies zgrzyty, ale tylko do mnie :) Jak odeszłam to jest spokój więc chyba o czymś to świadczy ;) Ale za takiego posta jak Tobie napisałam to by mnie chyba zjadły :) Jofia kiedys napisała, bo z nia tez cos miałam, że może to jednak z zazdrości... No ale nieważne, fajnie, że my tutaj możemy sobie po ludzku pogadać. mam nadzieję, że Monmila wreszcie przełamie bariere i zacznie regularnie z nami tu bywac. Widziałam się dziś z nią ;)
Wiesz ja nie wiem co się dzieje, ale Kuba od poczatku! nie chciał jeździć w wózkach, umęczyłam się nieźle. A w tym jako tako nieźle. Na N w zakupach mamy odzielny watek o tym wózku, poczytaj. Jak swój sprzedasz i kupić titanium to jeszcze Ci zostanie na kilka pudeł - zabawek edukacyjnych ;):)
A na wakacje gdzie się wybierasz? w nasze strony?
A z M...tzreba twardo! Dołącz do kubu Zołz, a zobaczysz jak wszystko się zmieni ;) Na poczatku tez czułam się zdołowana tym jak zobaczyłam, jak się zachowuję, ale potem była tylko determinacja! Jak dojdziesz do fragmentu o kobiecie - pogotowiu seksulanym i kocie mieszkajacym na waleta daj znać. To moje ulubione fragmenty!!!!!!!!! Turlam sie ze smiechu jak to czytam :)

Miłego dnia Ciotki, może Ktos jeszcze dzis tu zajrzy???

Madziu jak przejdę na emeryturę to zacznę pisać ostatnio jestem tak roztrzepana że nawet N odszedł na dalszy plan ale wieczorne konf,na gg z miłą chęcią:Oczko:
Kubulek jest boski dziś atrakcję był pies-Kuba brał Adiego za rączkę i prowadził do psa super się zgadzali,Adi trochę w szoku ale luzik obiecałyśmy sobie no umówiłyśmy się z Magdą ze przy najbliższej okazji się spotykamy bo nasze maluchy 10 mc sie nie widziały:Szok:
Adi walił popisówę tańcem połamańcem.Madzia brakuje mi tych chodź by obserwacji naszym maluchów razem:Śmiech: jak zaglądali do psa
Zdjęć nie mamy bo nawet nie miałam czystej płyty a aparat u szwagra:Rozgniewany:
No chyba za dużo naklikałam czas sie zmyć:Spoko:

Moje pierwsze dzieci

Witam

Gosia super, że jedziecie nad morze, może zawitacie do Mielna :Oczko:
Z siusiakiem Kacperka nie za ciekawie, ale mam nadzieję, że to wszystko się unormuje. Na pewno go to boli i dlatego mówi "nie", ała....
Jak Twoje samopoczucie?
Zabawka Kacperka pierwsza klasa :) U nas na topie są łyżki do zupy, deski do krojenia i ubijak do kotletów.

Madzia jejka, ale bym chciała usłyszeć rower w wykonaniu Kubulka! Nikola podobnie (tzn. śmiesznie) mówi "chrum, chrum". Robi dziwny dziubek i śmiesznie wydaje dźwięki z siebie :)

Monia miło, że coś napisałaś, dobrze, że Madzia w końcu Cię zmobilizowała :) Zazdroszczę Wam tych spotkań - jak Magda była u mnie to wcale się nie nudziłam z nią, wręcz przeciwnie - ciągle było mi mało jej towarzystwa.

Dyziowa fluidki dla Ciebie, a kysz choróbsko!

Ja wczoraj miałam pierwszą jazdę :) Od razu wsiadłam do autka i na miasto :) Na koniec instruktor powiedział "niezły z ciebie driver".
Nocnikowanie u nas ciągle tak samo. Raz się uda do nocnika, raz w majty. I tak cały czas.

Nikola 13.05.2006,

27.04.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/a58340ee40.png
http://www.suwaczek.pl/cache/da5ed1ab10.png

Witka !!

Ja po cudownym poranku z moim Groszkiem juz w pracy.
Jak jesteśmy przy temacie to zdradzę Wam sekret... Wymysliłam sobie, że w dłuższej, ale nie dalszej przyszłości wyprowadzamy się do Torunia. Na koniec przcy tutaj zajdę w ciąże, pójdę na zwolnienie i na wolnym będe zadomawiać się w nowym miejscu. Jak dzidzia się odchowa to nie idę już do pracy do kogoś tylko otwieram własny biznes. Mój charakter nie pozwala byc komuś podporzadkowanym :Męki: Wymyśliłam sobie, że otworze agencje ślubą :Spoko:

Monia nie szalej, ja się tu domagam z miejsca, abys conieco skrobała u nas, bo wiele do odpisywania nie ma :Śmiech:
A co do spotkania, to prawda. Komicznie chłopaki wyglądali za rączki się trzymając i zaglądając do psa :)

Macocho

Ty już nie bądź też taka leniwa !!! Ja Was tu zaraz wszystkich postawię do pionu!!!
Weź aspirynkę najedźs ię czekolady i humor sie poprawi :)
Ja to mam teraz jazdę, nie dość, że PMS to jeszcze na diecie jestem...

Gosia

Myślę, że wózek może sprzedac się nieźle. Masz do niego gondolkę?
Myśle, że M teraz będzie bardzo sie starał, a jak nie to Ty będziesz juz tak wyszkolona Zołzą, że Ci nawet będzie się bał podskoczyć:Oczko:
Jesli będziesz w naszych stronach to zapraszam na kawkę :)

MamoNikoli
:Oczko:
Wiedziałam, że poradzisz sobie z jazdami.
Myslę, że wtrwaj jeszcze tydzień, jeśli Nikolanie zakuma nic a nic to zrób przerwe na jakies 2 tyg i zacznij od nowa.
A żeby Kubusia usłyszeć...pewnie będziesz musiała do Torunia przyjechać :Oczko:
I nie słodźcie mi tak, bo stanę sie jeszcze bardziej zadufana w sobie i tak już noszę się z głową wysko, a po takim lukrowaniu to będe na palcach chodzic :)

Musze zmyć sobie paznokcie bo mam czerwone i zmienićna brązowe bo mi takie dzis pasują :) Nikogo nie ma więc zmywacz w ruch :)

O nie Kochana, do Torunia na pewno nie będę jechała! Mam ogromny zamiar jeszcze w Szczecinie Cię zastać. Wow! Plany masz, że ho ho. Bardzo ambitne i myślę, że zrealizujesz je na pewno. Ja szczerze powiem, że za nic na świecie nie chciałabym wyprowadzić się znad morza.
Co do nocnikowania i przerwy to sama nie wiem czy ją zrobić czy nie. Boję się, że jak bym ją zrobiła to Nikola znów przyzwyczai się do pieluch, a tego mocno nie chce. No cóż, chyba jednak będę konsekwentnie i usilnie "walczyła" z nocnikiem i Nikolą.

Nikola 13.05.2006,

Madzix
Acha i typuję Anię Bi do brania udziału w konkursie !!!

moja gra przyszła, nie wiem jaka jest, bo bedzie na urodziny dla chrzesniaczki, bo od 7 lat, ona 5 końcy w marcu, nie ma sensu, żeby leżała, jak rozpakuje Jubilatka i zagramy to zdam relację :)

Właśnie miałam się zapytać o grę. Masz rację, że nie warto tyle czasu czekać.

Ja także typują Anię do konkursu chociaż sama pewnie znów wezmę udział, jednak tym razem chciałabym aby Dyziowa wygrała, a tym bardziej, że Ania chciała brać udział w poprzednim, ale coś nie wyszło chyba z czasem. Ania szukaj zdjęcia i szybciutko wrzucaj na konkurs!

Nikola 13.05.2006,

MamaNikoli

Grzecha przejrzałam Twoją galerię na naszej-klasie i jestem pod wielkim wrażeniem Twojego uśmiechu. Masz prześlczny uśmiech i jestem bardzo ładną kobietą.

Acha i niemogłam się powstrzymac, żeby nie zacytować :) Wiola Ty to masz mniemanie :) Ja przy Tobie to skromna dziewczynka :)

Monia
A ja zawsze wskakujac ma N mam wrazenie, ze tam wiecej sie dzieje. Jest tam "Was" wiecej. My tutaj mamy waskie aczkolwiek wyborowe grono i Ciebie nie moze zabraknac.

Madzix

Widzicie mój nowy suwaczek?? Hi. Robie tak, żeby nie móc się wycofać. Ale najwazniejsze ćwicze. Teraz A6W ale dziś dokładam sobie na boczki i nogi :)

Mogę skomentować,mogę mogę
Więc komentuję Madziu na mój gust i nie tylko mój bo i mojego samca to te kulka kg dodaje Ci uroku nie znam Cię jak byłaś szczupła ale taka jaka jesteś to dal mnie w sam raz.Ja też nie lubiłam swoich boczków bo lubię obcisłe bluzki a to się odznacza u rzuca w oczy więc zaczęłam nosić biodrówki:Śmiech: i teraz mam w nosie opinie innych u mnie jedyny feler figury to uda:Zakręcony:ale co mi się nie podoba podoba się Danielowi i o to chodzi.
Oczywiście całym sercem Ci będę kibicować i zerkać na suwak

Moje pierwsze dzieci

Madzia dawaj przepis na dietę ;) Ja staram się 5 kg zrzucić od początku roku a póki co mam + 1 kg dodatkowo. Tarczyca ok, więc to chyba moje lenistwo :Nieśmiały: ale ćwiczę ..... troszkę :Nieśmiały:

Heh.. czekałam, aż ktoś skomentuje przejęzyczenie (albo i nie :Oczko:) Wioli ;)

WIola mój też otwieraz szufladę z przyborami kuchennymi, ale tłuczek do kotletów to nie mogę dać, bo by remont podłogi zrobił ;) A szafek kuchennych nie nadążamy zamykać za nim :Zakręcony: Ostatnio zaczął grzebać w smieciach :Szok: tłumaczę i tłumaczę ... efekty jakieś tam są... do czasu następnej wizyt w szafce wrrr

co do ruchu na N. to ja mam wrażenie, ze jak ja nie mam czasu to wszystkie dziewczyny klikają i ja potem nie nadążam z czytaniem i odpisywaniem, a jak ja mam czas to sama piszę do siebie ;) Ale fakt faktem, ze jest tak jak pisze Monika...

Magda wózek mam tylko w wersji spacerowej.. bo to był drugi wózek już. Gdybym kupowała z gondolka to chciałam Implasta drivera ;)

Madzia No i jeszcze zdanie do naszej dyskusji.... ja jednak wolałabym coś pośredniego między przyjacielskim rodzicem a surowym rodzicem. Nie jestem wogóle przekonana do tzw. amerykańskiego modelu rodziny (tak mi się to kojarzy) nie przemawia to do mnie. Szacunek do rodziców też musi być. Nie mam na myśli tego, że te klapsy mają wyrobić szacunek, ale chodzi o to, że nie mogę pozwolić dziecku na wszystko i przymykać oko.
Wydaje mi się, że ty też nie miałaś na myśli takiej totalnej przyjaźni, ale taki wniosek można było wyciągnąć z twojej wypowiedzi ;)

Madzix
MamaNikoli

Grzecha przejrzałam Twoją galerię na naszej-klasie i jestem pod wielkim wrażeniem Twojego uśmiechu. Masz prześlczny uśmiech i jestem bardzo ładną kobietą.

Acha i niemogłam się powstrzymac, żeby nie zacytować :) Wiola Ty to masz mniemanie :) Ja przy Tobie to skromna dziewczynka :)

Buhahaha :Śmiech: Dobre, ale jesteś spostrzegawcza :) Oczywiście miało być JESTEŚ :)

Monia masz rację, że tutaj więcej piszemy, bynajmniej ja. Na N zrobiło się tak dziwnie od wakacji, jak nieraz coś pisałam to albo nie miałam odpowiedzi albo odpowiedziała jedna, dwie osoby. Dla mnie zrobiło się tam po prostu nudno. Nikt nie pisze o konkretach, mało kto odpisuje komuś i każdy tylko przeprasza, że nie odpisuje. Ja osobiście mam ogromny sentyment do N, bo tam poznałam Was wszystkie, kochane, cudowne kobiety, ale wolę pisać tutaj gdzie nigdy jeszcze nie został pominięty mój post, moje pytanie. Może dlatego, że jest nas tutaj mniej i bardziej cenimy swoje rady, wypowiedzi. Ja nie opuszczę N, ale nie opuszczę różnież P. A zresztą tu jest Madzia, tam jej nie ma więc i z tego też powodu będę tutaj.

Gosiu to było tylko przejęzyczenie :)

GRZECHA!! HOP HOP!

Nikola 13.05.2006,

MamaNikoli

Monia masz rację, że tutaj więcej piszemy, bynajmniej ja. Na N zrobiło się tak dziwnie od wakacji, jak nieraz coś pisałam to albo nie miałam odpowiedzi albo odpowiedziała jedna, dwie osoby. Dla mnie zrobiło się tam po prostu nudno. Nikt nie pisze o konkretach, mało kto odpisuje komuś i każdy tylko przeprasza, że nie odpisuje. Ja osobiście mam ogromny sentyment do N, bo tam poznałam Was wszystkie, kochane, cudowne kobiety, ale wolę pisać tutaj gdzie nigdy jeszcze nie został pominięty mój post, moje pytanie. Może dlatego, że jest nas tutaj mniej i bardziej cenimy swoje rady, wypowiedzi. Ja nie opuszczę N, ale nie opuszczę różnież P. A zresztą tu jest Madzia, tam jej nie ma więc i z tego też powodu będę tutaj.

No pewnie że racja ja też za Madzia bardzo tęskniłam i przykro mi było że odeszła.To jest nas 2 bo N dla mnie to jakby pamiętnik z życia Adiego i po części Nikoli,dużo rzeczy zapominałam np,1 ząbki siadanie a wystarczy cofnąć sie i poczytać swoje posty.

co do przejęzyczenia nie sadze bo Ty tez jesteś ładniutka i urok masz w sobie.

No dobra to do lutego kobietki tymczasem kilkniemy sobie w N buziaki

Moje pierwsze dzieci

Gosia
Ja tez tak mam, że jak nie mam czasu to ruch na forum, a czem zaglądam i zaglądam a tu pustki...
Nie mam na myśli przyjaźni kiedy ktos komus wchodzi na głowę, bo to wtedy tez nie jest przyjaźń. Jak ludzie się przyjaźnią to się musza szanowac. A my od tego jestesmy, aby pokazywać priorytety i wyznaczac granice. Samo dziecko czuje się wtedy bezpiecznie. Nie jestem za takim luz - pasem.
Przepisu na diete niemam, bo nie stosuje rygorystycznych diet, mija sie to z celem, bo lubie jeśc, więc i tak wielu rzeczy sobie nie odmówię. Nie jem słodyczy, kolacji, najpóźniej o 18.00. Na przekąski jogurty, maślanki, owoce i warzywa, choc tych ostatnich nie mam jak jeśc w pracy,ale w domu jak najbardziej.

Wiola
Dobra dobra już nie odwaracj teraz kota ogonem. Ja tez się cieszę, ze tu jesteś :)
Grzecha pojechała do Torunia !!! Jak wróci napewno sie odezwie :)

Monia

Nie pozostaje Ci nic innego jak pisanie tutaj :)
Mi osobiście brakuje tutaj Buziaczka i Goi ale na N tez nie piszą. Tam tez zaglądam z sentymentu i chyba przyzwyczajenia. Jak poczytałam te kika posstów przed moim odejściem to smutno mi się zrobiło.
A co do wagi to nie zamierzam być chuda, nigdy nie byłam i nie chce. Chce mieć jędrniejsze ciało, nie miec brzucha i boków! Tyl Jenifer Lopez i Beyonce to mój ideał :)