Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki z Polski i nie tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Guniu - przykro mi, że Potruś jest chory, ale pocieszające jest to, że ospa to typowo dziecięca choroba i w sumie to dzieci lekko ją przechodzą. Lepiej żeby przejść nią w tym wieku, niż jako dorosły człowiek, bo u dorosłych to jest zazwyczaj masakra, 2-3 tyg. w łóżku wyjęte z życia. Dużo zdrówka dla Piotrusia!!!!!

My dziś mieliśmy fajny dzień, pojechaliśmy ze znajomymi i ich dziećmi (Igor 4,5 l i Olga 5 tygodni) na basen, (Olga z mamą oczywiście się nie kąpały...) a po basenie przyjechaliśmy wszyscy do nas, chłopaki szaleli w zabawie, Olga cały czas grzecznie w leżaczku sobie spała - normalnie dziecko "bezobsługowe" tylko dać mleczka i zmienić piluchę, wogóle nic nie płakała, nie trzeba było jej nosić na rękach - super jednym słowem. Zamówiliśmy sobie pizzę na "niedzielny obiad", znajomi pojechali po 17, Mateusz dogorywając obejrzał Bolka i Lolka, a my z M odgruzowaliśmy mieszkanie po tych naszych urwisach:lup:

A jutro znowu do pracy i tak cały dłuuugi tydzień ;-(((

Spokojnej i milej nocy Wszystkim życzę, paaaaa

Witam wieczorową porą

Guniu buziaki dla Piotrusia, nich szybko wraca do zdrówka

Asiu fajnie, że nie siedzicie same w domu, bo to najgorsze co może być

Tusiu ale Wam fajnie, lecicie sobie na super wakacje.
A na basen też bym sie chętnie wybrała, ale nigdy nie ma jakoś na to czasu.
Takie dzieci jak mała znajomych, to faktycznie szczeęście.

Jak Wam mija dzień kobiet????Dostałyście jakieś super prezenciki od M?????

My pojechaliśmy dziś do teściów, bo jest u nich chora babcia i chcieliśmy ją odwiedzić.Potem zostawiliśmy Oliśka z dziadkiem a sami pojechaliśmy do Czeladzi do M1.Obkupiliśmy sie troche, ale powiem szczerze,że męczą mnie takie zakupy.Niestety dla Olka nic nie znaleźliśmy.Jutro musimy jechać kupić mu pare rzeczy.Mam nadzieje, że coś mi sie wkońcu spodoba
Ide po piwko, ale zaraz wracam gdy sie któraś pojawiła, to bardzo chętnie pogadam

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200701201762.png

hej melduje sie na posteruku bardzo zrelaksowana i wypoczetaSPA to naprawde super sprawa , dwa dni a wydaje mi sie , ze przynjmniej caly tydzien mnie masowali , okladali blotkiem z mineralami z morza , oczywiscie bylo JAKUZI , basen( wodny aerobik), a jedzonko przepyszne, wczoraj wieczorkiem imprezka dla naszej grupy no i musze sie przyznac , ze bardzo dobrze sie bawilam , mam super szczescie ,ze kumpeli M niemogl pojechac

kobitki skladam nam zyczonka na te nasze swieto

Sowka
Kokon super,że sobie odpoczełaś.Też bym sobie pojechała do spa
Tusiu kupiłam sobie spadnie, dwie bluzki i koszule.M też supił sobie koszulki i namówiłam go na zarąbistą koszule.Już nie moge sie doczekać kiedy ją założy

o to widze, że poszaleliście na zakupach ;-))) a ta koszula M to na jeakieś specjalne okazje:Oczko:

Tuśka
Sowka
Kokon super,że sobie odpoczełaś.Też bym sobie pojechała do spa
Tusiu kupiłam sobie spadnie, dwie bluzki i koszule.M też supił sobie koszulki i namówiłam go na zarąbistą koszule.Już nie moge sie doczekać kiedy ją założy

o to widze, że poszaleliście na zakupach ;-))) a ta koszula M to na jeakieś specjalne okazje:Oczko:

Tak na wyjścia ze mną i Olim :)) .Bo już mam serdecznie dosyć jego swetrów

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200701201762.png

czesc dziewczyny
ja jak zwykle pozną wieczorowa porą.
w sumie to nie dawno wróciłysmy od Magdy.Oli sie z ciotka wyszalała bo ja po prostu uwielbia,a ja sobie odpoczelam hihi:36_1_1: ...fajnie mieć taką przyjaciółkę!!! a zeby mloda wyciągnąć od ciotki to ani Boże daj!i w sumie co tam dzień kobiet wiec posiedziałysmy do pozna.Oli ma dziś dzień brudasa,przeczytałam jej tylko 3 opowiadania króciutkie i zasnęła jak aniołek.
Kasiu to super ze udal wam się wypad do spa.sama chętnie wybralabym sie tam jeszcze raz...
Sówko kobito co ty gadasz!męczą cie zakupy?ja bym mogła co dzień tak sie 'męczyc' hehe:Oczko:
Tusiu czyli jednym slowem niedziela męcząca ale pozytywnie.fajnie ze macie takich znajomych,nam trochę ich brakuje.ale trzeba sie cieszyć że garstka ale jednak są.
dobrej nocki dziewczyny i udanego poniedziałku:ok:

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=790

Czesc Wam
Widze ze sie rozpisalyscie.
Kokon fajnie ze wypad sie udal
Sowko ja ostatnio so0bie tez kupilam nowa bluzeczke specjalnie na wyjscia na rozmowy kwalifikacyjne :)))))
Piotrek niby sie nie drapie ale co pewien czas przychodzi i mowi pomasuj mnie i pokazuje miejsca te wysypane, co do smarowania to jest klopot bo go to laskocze i jak zaczynam go smarowac to tak sie smieje i wierci ze zamiast miec tylko zamalowana krostke to jest caly bialy, w piatek mial jedna w sobote rano doszly ze 3 a wieczorem juz tyle tego wyszlo ze szok, ma pelno tego na glowie, na brwi, pod nosem, brzuch, plecy, rece i pod pachami i na nogach po prostu jest bialy jak go smaruje.
Mowie mu jestes chory i nie idziesz do zlobka a on a czemu?? Ja chce isc.
Oki zaraz znowu zmykam do nauki, mam nadzieje ze moze dzis ktos zadzwoni i zaprosi mnie jakies testy lub rozmowe :))) (ale mi sie marzy)

http://piotrunio.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

dzień dobry dziewczyny
ja tylko na sekundkę wpadam sie przywitać bo zaraz biegnę do urzedu pracy zameldować się ze wróciłam z wakacji z PL.swoją droga przeginaja juz w tym urzędzie...ja rozumiem jakbym miałam juz przyznany zasiłek i odbierała go raz w tygodniu wtedy muszę zgłosić ze wyjeżdżam ale ja nadal czekam na decyzję i ze musze sie meldować jak wyjeżdżam i wracam to juz gruba przesada...wrrrr
Guniu szkoda mi twojego Piotrusia bo ostatnimi czasy czesto choruje biedaczek.powiedz a czy przy ospie są jakieś inne objawy oprócz wysypki?tak pytam na przyszłość.duzo zdrówka dla Piotrusia a dla ciebie duuuuużooooo rozmów kwalifikacyjnych :36_1_1:

asica :)
dzień dobry dziewczyny
ja tylko na sekundkę wpadam sie przywitać bo zaraz biegnę do urzedu pracy zameldować się ze wróciłam z wakacji z PL.swoją droga przeginaja juz w tym urzędzie...ja rozumiem jakbym miałam juz przyznany zasiłek i odbierała go raz w tygodniu wtedy muszę zgłosić ze wyjeżdżam ale ja nadal czekam na decyzję i ze musze sie meldować jak wyjeżdżam i wracam to juz gruba przesada...wrrrr
Guniu szkoda mi twojego Piotrusia bo ostatnimi czasy czesto choruje biedaczek.powiedz a czy przy ospie są jakieś inne objawy oprócz wysypki?tak pytam na przyszłość.duzo zdrówka dla Piotrusia a dla ciebie duuuuużooooo rozmów kwalifikacyjnych :36_1_1:

Asiu czesto dzien przed wysypka jest goraczka i tyle pierwsze krostki pojawiaja sie na tulowiu, takie bable wodniste, a potem na raczkach i na glowie. Ciezko stawierdzic jak to wczesnie zauwazyc ja mialam farta bo go rozebralam do kapieli i od razu ten czerwony babel wpadl mi w oko

o jej a co tu tak pusto wieczorem???
załatwiłam dziś co miałam do załatwienia,zrobilam zakupy tylko pusta głowa zapomniałam kupic bepanten dla Oliski i mam pytanie-myslicie ze jej nic nie bedzie jak do pupki bede uzywać do jutra kremu bambino?nic innego nie mam cholercia.a juz po powrocie nie bylo mowy o wyjściu do sklepu bo i tak jak robilysmy zakupy to siąpił deszcz a po wyjściu z autobusu to biegiem pędzilysmy do domu bo się rozlało...ach jednak bez faceta(i prawka) to cieżko...
musze pochwalić sie postepami co prawda nie wielkimi ale jednak w pszenoszeniu Oli do jej łóżeczka.od 2 dni Oli zasypia mi przy lampce,nie kłade sie obok niej tylko czytam jej opowiadania i usypia.wymysliłam sobie taki plan-przez tydzień-dwa przyzwyczajam ją do takiego usypiania,później postaram sie ją namówic żeby kładla sie po kapaniu do swojego łóżeczka i reszta jak teraz.może uda mi się w ten sposob,bo juz M jest zdesperowany i chce kupic sobie materac bo sie nie wysypia.na razie jestem pelna nadziei po tych dwóch wieczorach z rzedu.
Guniu dzieki za wiadomośc,zapewne kiedyś sie przyda.a jak ci idzie nauka?
Magdaloza jak twoja szantazystka mała?jakis przełom czy dalej Amelka prowadzi bunt?
a co u reszty dziewczyn?
dobranoc kochane do jutra:36_4_9:

PS-mój mężulo jutro poźnym wieczorem wreszcie wraca:beauty_lips::36_7_8:

Witam
Asiu faktycznie cos pusto :) co do kremu to przez jenda noc nie powinno nic sie jej stac :)
A no ucze sie i ucze i nic z tego nie wiem, dzwonili wczoraj ze testy sa dopiero 17.03 wiec mam troche czasu.
Dzis jeszcze ide do gina na 10 wiec zaraz biore sie do gotowania zeby pozniej miec spokoj, juz mam zaplanowane zapiekanki z pieczarek i sera na bagietkach a do tego zupka hmm moze krupnik :)