Skocz do zawartości
Forum

Mamuśki z Polski i nie tylko :)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny!
Długo się nie odzywałam - wybaczcie :white_flag:
Sówko - bardzo, bardzo mi przykro, mam nadzieję i mocno w to wierzę, że z Twojemu tacie się poprawi, że będzie dobrze, wyjdzie z tego i jeszcze długooooo będzie z Wami.
Asiu - spóźnione, ale naprawdę szczere życzenia z okazji rocznicy ślubu przyjmnij! Oby wam się dobrze żyło w szczęściu, zdrowiu i radości!
Guniu - wieżę w Piotrusia i mam nadzieję, że dzisiejsze wyjście do przedszkola odbyło się -pomimo braku Bartusia- bez kłopotów!
Ewcia - duzo zdórwka, nie daj się chorobie i walcz!

My wczoraj zapisaliśmy Mateusza na basen ;-) Będziemy chodzic na naukę pływania, raz w tygodniu , 18 spotkań. Mateusz zachwycony, już wczoraj chciał się kąpać, ledwo go powstrzymałam przed wskoczeniem do wody. Zaczynamy dopiero od 19 września i nie mogę się juz doczekać.

A jeszcze wam napiszę, że w piątek zrobiłam test ciązowy - wynik negatywny, w sobotę miałam dostac @ - nic z tego, wczoraj zrobiłam test - negatywny, a @ jak nie ma tak nie ma... i co dalej? Zazwyczaj mam regularne cykle, a teraz takie spóźnienie, nie wiem o co chodzi:lup:

Zmykam do pracy,
miłego i słonecznego dnia !!!!

Edziu napisz co z Bartusiem ???? i jak testy???duzo zdrowka

Guniu pjak przetrwasz ten okres chorob to potem juz bedzie tylko slonce swiecic....nie wiem ale sprobuj mu nie klamac co do Bartka ...chyba ze inaczej nie ma opcji zeby szedl do zlobka?

oki ja wczoraj wypucowalam cala kuchnie wszystkie szafki posegregowalam produkty( kupilam w ikei sloiki) i popodpisywalam wqszystkoi wiec teraz mam tak jak chcialam
dzisiaj przyszedl kolej na umycie okien i wyszorowanie plytek w lazience ( jeszcze wozek chce wyprac)
czym wy wozem myjecie???moze macie jakis patent?

http://www.suwaczek.pl/cache/af907efe10.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7b8af1e9dc.png

to znowu ja ;-)))

(szefa nie ma, więc po cichu piszę)
Basiu- my chodziliśmy z Mateuszem sami na basen, właśnie po to, żeby się popluskał, oswoił z wodą, a teraz trafiła sie nam okazja z tym basenem, bo obok naszego domu w szkole jest basen i własnie orgaznizują zajęcia dla grupy wiekowej 1-2 lata - więc z chęcią skorzystamy (do tego cena całkiem przystępna - 270 zł za 18 spotkań).

Patent na pranie wózka - miednica z wodą, szczotka, i dużo słańca na balkonie, żeby szybko wyschło ;-)))

:in_love2: hej kochaniutkie . jest lepiej , troche jeszcze oslabiona i jesc mi sie nie chcialo z rana nic , ale za KAWKE bardzo dziekuje byla pyszna :in_love2:
Sowko trzymam kciuki za tate oby sie poprawilo
Kata:36_27_3: mis dla twojej Zosienki
Tuska miluiskiego dnia w pracy nie przemeczaj sie
Gunia caluj Pietruche :36_3_9: Monisia dzielnie chodzi do szkoly juz nawet mamy ksiazki dla pieciolatkow , sa bardzo pomyslowe
ok znikam sprzatac PA PA PA:36_3_9::36_3_9::36_3_9::36_3_9::36_3_9:

http://zasuwaczki.bejbej.pl/suwaki.php?id_suwaka=1004

http://img.weddingcountdown.com/ticker/vsvumhz7av.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/5108.png

Czesc
Dziekuje Dziewczyny za slowa otuchy.Wiedzialam ze moge na Was liczyc.:zostań moją!:
Ale niestety poprawy raczej nie bedzie, bo wiecie jak to jest z rakiem :(( Pozostaje nam tylko cud
Basiu ja wozek piore szczotka i wanischem do dywanow.W łazience, a pozniej plukam go w wannie i na balokon.Teraz jak jest cieplo to schnie w ciagu nocy.
Dzieki za kawe i za nalesniki
Tusiu ja mysle, ze Ty jestes w ciazy a test tego nie pokazuje bo jest jeszcze za wczesnie.
A co do basenu, to tez sie wybieram z Olim i M tylko, ze narazie mam @ i musimy czekac do nastepnego tygodnia.
Guniu jak Piotrus w zlobku????
Ewciu wracaj szybko do zdrowia
Kata a czemu Ci krew z nosa leci? To chyba nie jest normalne w ciazy??
Koncze, bo pisze tego posta juz bardzo dlugo i Oli mi przeszkadza.
aha.Wiecie ze moj profil na nk odwiedzila Agnieszka 13.Jednak daje o sobie znac, ze zyje

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200701201762.png

Tuśka
Basiu- a może byś tak wpadła do mnie do kuchni posprzatać, a najlepiej to prasowanie zrobić??? ja jakoś nie mam kiedy tego zrobić:lup:

Tusiu poprosze o inny zestaw pytan:36_2_15:

EWCIA_GAN
:in_love2: hej kochaniutkie . jest lepiej , troche jeszcze oslabiona i jesc mi sie nie chcialo z rana nic , ale za KAWKE bardzo dziekuje byla pyszna :in_love2

Sowko trzymam kciuki za tate oby sie poprawilo
Kata:36_27_3: mis dla twojej Zosienki
Tuska miluiskiego dnia w pracy nie przemeczaj sie
Gunia caluj Pietruche :36_3_9: Monisia dzielnie chodzi do szkoly juz nawet mamy ksiazki dla pieciolatkow , sa bardzo pomyslowe
ok znikam sprzatac PA PA PA:36_3_9::36_3_9::36_3_9::36_3_9::36_3_9:
Ewciu rwacaj szybciutko do zdrowia:36_4_9:

Sowka
Czesc
Dziekuje Dziewczyny za slowa otuchy.Wiedzialam ze moge na Was liczyc.:zostań moją!:
Ale niestety poprawy raczej nie bedzie, bo wiecie jak to jest z rakiem :(( Pozostaje nam tylko cud
Basiu ja wozek piore szczotka i wanischem do dywanow.W łazience, a pozniej plukam go w wannie i na balokon.Teraz jak jest cieplo to schnie w ciagu nocy.
Dzieki za kawe i za nalesniki
Tusiu ja mysle, ze Ty jestes w ciazy a test tego nie pokazuje bo jest jeszcze za wczesnie.
A co do basenu, to tez sie wybieram z Olim i M tylko, ze narazie mam @ i musimy czekac do nastepnego tygodnia.
Guniu jak Piotrus w zlobku????
Ewciu wracaj szybko do zdrowia
Kata a czemu Ci krew z nosa leci? To chyba nie jest normalne w ciazy??
Koncze, bo pisze tego posta juz bardzo dlugo i Oli mi przeszkadza.
aha.Wiecie ze moj profil na nk odwiedzila Agnieszka 13.Jednak daje o sobie znac, ze zyje

Sowko mimo wszystko mysl pozytywnie:36_4_9::36_4_9::36_4_9::36_4_9:

Kata a moze masz anemie????

http://www.suwaczek.pl/cache/af907efe10.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7b8af1e9dc.png

Hej!
Bylismy w przedszkolu.Moj syn odrazu pobiegl do dzieci, a ze akurat jadly obiadek, to usiadl przy stole i zabral jakiemus dziecku widelec.Potem bawil sie zabawkami, a jak wszystkie dzieci kladly sie spac, to poszedl z nimi do tej niby sypialni i wogole nie zwracal na mnie uwagi.Panie powiedzialy ze spokojnie moge przyjsc po wniosek w marcu i mimo to ze nie bedzie we wrzesniu mial 3 lat, to go przyjma do przedszkola.Fajnie, ciesze sie bardzo :))
A u nas leje jak z cebra.Rano bylo tak ladnie, a teraz lipa.Chyba bedziemy siedziec domku :(( .A mialam go zaprowadzic do babci, bo do mnie przychodza panowie i beda mi prac wersalke i fotele.Nie chcialam zeby przy tym byl, bo jeszcze bedzie sie bal albo bedzie im przeszkadzal. No ale nie mam innego wyjscia, musi zostac w domku i nudzic sie ze mna.
Zupka dla Olinka juz zrobiona, teraz biore sie za spagetti, bo juz nie pamietam kiedy bylo i mam strasznego smaka na nie.A na kolacje zrobie leczo.Kurde jak bede sie tak objadac, to znowu przytyje
Chcialam zapytac.GDZIE JEST WISIENKA????????????????????????????????

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200701201762.png

Dobry wieczór ;-)
Dziś nie zasnęłam razem z Mateuszem, więc mogę chwile przy kompie posiedzieć. I wiecie co tak mnie na refleksje wzięło i wspominanie, jak to było wcześniej, zanim jeszcze nie miałam dziecka, a potem jak Mateusz był malutki. I te problemy, które wtedy wydawały mi się ogromnie i "nie do przejścia" dziś są takie malutkie i jak się okazało takie łatwe do pokonania ;-)
Kiedyś myślałam - jak będę karmic piersią - jak ja odstawię dziecko, to jest przecież takie ciężkie ? I co sam się odstawił jak wróciłam do pracy.
Potem ząbkowanie - jak ja to przezyję? i co - wyszły wszystkie zęby i daliśmy radę ;-)
Albo największa bolączka - pieluchy? Troszkę zasikanych majtek , troszkę zasikanej podłogi i dziecko pięknie sika do ubikacji ;-))) (no ale nad kupą jeszcze pracujemy i niedługo nad spaniem bez pieluchy)
A co ze smoczkiem ? - 3 noce i "mok" poszedł w zapomnienie.
Wiadomo, że nie zawsze było, jest lekko, pięknie i różowo, ale w gruncie rzeczy dajemy sobie z tym wszystkim radę.
Oczywiście jest jedna rzecz, która zawsze mnie dołuje i doprowadza do łez - choroba Mateusza - jak tylko pojawi się gorączka czy jakieś inne nietypowe objawy - ja jestem cała zestersowana - co to może być? (ale to chyba wynik tego bardzo poważnej choroby Mateusza w wieku 7 m-cy, która się skończyła operacją i 2 tygodniowym pobytem w szpitalu).

I tak sobie myślę, że najbardziej przeraża nas nieznane, to co jeszcze przed nami, czego do tej pory nie poznaliśmy, nie "przerobiliśmy", a potem okazuje się, że "nie taki diabeł straszny jak go malują".

To tyle moich krotkich wieczornych przemyśleń (skąd się wzięły??? nie mam pojęcia),
a Wam moje drogie koleżanki zyczę spokojnego wieczoru i miłego jutrzejszego dnia.

Witam
Wczoraj nawet nie mialam czasu usiasc przed kompem,.
Maly bardzo ladnie poszedl do zlobka (a tak sie balam ze jak bedzie sam bez Bartusia to beda spazmy), otworzylam sale, on wszedla a ja w tym czasie poprosilam pania do siebie (chcialam zglosic ze Bartus Edzi jest chory) pani wyszla ale nie domknela drzwi, gadam z nia i tak nagle patrze a moj z usmiechem od ucha do ucha siedzi u pani na kolanach i cos tam spiewaja (u nas ostatnio jest faza na Zuzie), przy odbiorze tez wyszedlz usmiechem, dzis tak samo otworzylam drzwi a on od razu biegnie do pani (dzis innej, siedzialy i czytaly dzieciom bajki, wszystkie siedzialy kolo nich a moj od razu wpakowal pupe na kolana), wiec chyba juz jest dobrze.
Basiu co do wozka hmmm miska, ciepla woda pkyn do naczyn wszystko schodzi i na balkon wiec nic nowego ci nie doradze.
Sowko fajnie ze Olisiowi tak sie spodobalo, zycze aby bylo tak dalej.
Tusiu mnie czasem tez nachodza takie mysli, wspomnienia fajnie jest sobie przypomniec jak to bylo i posmiac sie z siebie ze panikowalo sie z kazdej drobnostki to mile
oki zmykam obiad gotowac i sie pakowac, dzis wyjazd do T :(

http://piotrunio.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png