Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was!
Ja juz rano zaliczyłam szkolenie z psem :). A teraz oddajemy go do dziadkow, a my lecimy nad jeziorko uszczknac jeszcze odrobine sloneczka!

Co do rzeczy dla Malego to mam tylko troche ciuszkow i to wszystko. Nie mamy czasu na razie na zakupy. Moze za 2 tygodnie kupimy wszystko za jednym zamachem :). Liste niezbednych rzeczy zrobilam juz 2 m-ce temu. Hhihihi! I nic mi sie nie zmniejszyla!

A poduszke do siedzenie kupie na pewno. Kolezanka wyprobowala i byla zadowolona.

Milego dnia! Duzo odpoczywajcie!

Mnie też czeka prasowanko, mama rwała się do niego, ale ja wolę sama, po swojemu:)
DZisiaj sąsiadka (pielęgniarka) groziła mi palcem widząc jak powieszam pranie i kazała leżeć i nic nie robić. Mówiła, że mają w ośrodku pacjentki, które rodziły dzieci ok. 30-35 tc i teraz te maluszki są non stop chore:( Wiem, że powinnam leżeć, ale to nie zawsze takie proste!!!

dzien dobry babulce moje:)
widze,ze pranko u czesci z was pelna para.....ja tez ciagle o tym mysle,na razie tylko mysle bardzo intensywnie:)od poniedzialku sie zabieram za ta sterte.....pewnie jakby robic jedno pranie dziennie to ze dwa tygodnie zejda:)dostalam jesczcze pieluchy tetrowe od tesciowej a jutro jade do bratowej zobaczyc czy cos po jej synkach sie przyda......

Jeżeli chodzi o pranie to my na razie musimy pralke kupić;) Powiem wam że przez zakupy w internecie można dużo oszczędzić. Upatrzyliśmy sobie pralkę na allegro i kosztuje tam 400 zł taniej niż w sklepie:) Chyba ją zamówimy. Ja dziewczyny z tym wszystkim jestem spóźniona...z praniem ciuszków musze zaczekać aż chociaż w połowie będzie mieszkanie urządzone, bo wtedy dopiero dostane to co mam od bratowej no i będe miała gdzie to składować, a więc jeszcze trochę... A zakupy miałam rozpocząć w lipcu ale chyba rozpoczne w sierpniu:Szok:

Cafeja nowe ciuszki włączam na normalne krótkie pranie. A te po Stasiu, pieluchy itp. to na gotowanie. CHodzi chyba głównie o to, żeby nie było czuć sklepowego zapachu.

Gosiamm ja też bym pewnie tego jeszcze nie robiła, ale kurcze zaczynam się bać wcześniejszego porodu i tego, że ze wszystkim nie zdąże.

Dzisiaj cały dzień leżę - znowu spadek formy:(
Całe szczęście mama w domu, więc ma się kto Stachem zająć!!!

Kupiliśmy tą pralkę:) Pierwsza rzecz do naszego nowiutkiego mieszkania już jest:) tak piszecie o tym praniu, że zaczeliśmy od pralki;)
Andzia oszczędzaj się kobietko, chociaż wiem, że przy takim żywiole jak 3-latek to nie proste. Moja bratowa była w ciąży jak ich mała miała właśnie 3 latka. Do tego musiała się bardzo oszczędzać, a rok wcześniej jeszcze miała jedno poronienie. Dała radę tylko dzięki temu, że mieszkają z moimi rodzcami i moi rodzice mogli zawsze się małą zająć...

Gosiamm no właśnie to nie takie proste...ale teraz już naprawdę zaczynam odpuszczać i każdą wolną chwilkę nogi do góry i laba:)

Super, że macie już pralkę.
Mnie najbardziej martwi to, ze jak już skońcvzymy te piekelne remonty, to ja nie będę za bardzo w stanie, żeby sobie wszystko sama urządzać, a strasznie bym chciała. No i wiem też, że na bank moja teściówka będzie mi chciała za wszelką cene pomóc...

Od czegoś musieliśmy zacząć;) Drzwi do pokoi mamy już upatrzone, ale w Poznaniu mój tata ma transport załatwić i być może już niedługo zakupimy i w końcu będziemy mogli zacząć. Najpierw drzw potem panele, kafelki o matko ile tej roboty....

Andzia ja też już pod koniec remontu nie będe w stanie się tam urządzić...ehhh no ale co zrobić wszystko z czasem zrobie po swojemu...

po tej nieprzespanej nocy to nie chce mi sie nic......jesczcze bardziej niz zwykle......a olek urzadza sobie gimnastyke,mowie wam kobietki:)rano i wieczorem rozciaga sie chlopak ostro:)a w ciagu dnia bardziej macha konczynami:)kochany synus-jak dla mnie to moze wiercic sie cala dobe:)
moj krzys gra w jakas gre....przenioslam sie do innego pokoju i tak leze.....
prasowanko mnie jesczcze czeka ale tylko przeprasuje posciej ktora musze dzis zalozyc i na tym sie skonczy....
a wy jak tam ?

gosiamm ja tez muszę kupic pralkę bo moja zrobiła jedno osttanie pranie dziecięcych ciuszków i siadła na AMEN! trochę rzczy zawiozłam do mamy jutro jadę odebrac już wyprane
a co do prania nowych rzeczy to ja prałam na 40 stopni na krótkim praniu tylko wczesniej odciełam wszytskie wszywki i metki bo później obcierają zwłaszcza te szrostkie

ja też co 3 tyg ale najchętnmiej chodziłabym co 2 bo przynajmniej po wizycie wiem, że wszystko ok

co do pogody to fakt brzydko będzie u mnie wczoraj padał deszc i ciuszki schły do dzisiaj :( ciesze się, że kupiłam ich więcej bo jak widzę ile czsu schną w taką pogodę to wyobrażam sobie wrzesień

a co do lekarza to ja też bywam sporadycznie u innego - tzn. on pracuje u nas w szpitalu i powiem szczerze, że jest solidniejszy i dokładniejszy mnie troche martwi fakt, że mój gin mówił, że szyjka się skróciła ale "jeszcze nie ma powodu do paniki" nie wiem co o tym sądzić bo ja się zastanawiam czy jak pójdę za 3 tyg to nie powie mi że już się całkiem skróciiła i jest rozwarcie!
dlatego w środę wybieram się do tego lekarza ze szpitala on przynajmniej jest konkretny

a dzisiaj w nocy jak się przewracałam na drugi bok to złapał mnie skurcz taki w lewym boku jakbym się naciągnęła i się wystraszyłam ale po chwili przeszło

i tak chyba nie jest najgorzej z moim samopoczuciem bo kumpela osttanio dostała takiego skurczu, że jechała na pogotowie a okazało się, że dziecko ucisnęło ją na wątrobę i stąd taki cholerny ból a ona myślała, że umrze ohh tak to jest z dzidziolami mojemu na szczęście takie pomysły do głowy nie przychodzą, że mamusię po wątrobie albo nerkach kopać choć czasem zdarza się kopnąć w jajnik. który boli

ja kupijac ciuszki myslalam wlasnie o tym,zeby nie prac codziennie.....wiec troszke tego jest:)latem to pol biedy a zima to wiadomo....kupilismy ostatnio taka roskladana suszarke do pokoju.....wieksza,bardziej stabilna.....ale powiem ci vercia,ze jak przegladam te ciuszchy to i tak niby duzo a wydaje mi sie,ze jesczcze by sie przydalo....

odkad nie pracuje to kazdy dzien to dla mnie taka dawniejsza niedziela:)kiedys tylko w niedziele mialam troszke czasu.....wszsytko w niedziele robilam,nawet pranie:)a teraz nic nie musze,zupelnie inny rytm dnia.....no ale jesczcze chwila i dzien podporzadkowany bedzie dzidziolowi.....i jakos jak tak o tym pomysle,to chcialabym wszsytko miec zrobione,wszsytko wysprzatne.....choc wiem,ze kwestia czasu i dobrej organzacji i poradzimy sobie i z olkiem:)