Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękujemy za miłe komentarze.
Dziewczyny miały niesamowita frajde w wodzie.

Właśnie rozmawiałam ze Stasinkiem, bedzie za jakies 3 godzinki, strasznie sie za nim steskniłam, mama mówiła, ze on za nami juz tez!!!

Ktoś pytał o cukinie, na tych przepisach, które podała Anielinka były tez jakies z cukinia.

Witajcie wrześniowe Mamulki!!!

Przedstawię się :-) Miałam być "kwietniówką 2009" ale mój synek zdecydował, że będę "marcówką" i urodził się 15 marca. Zaglądam do Was z prośbą o radę. Zapewne wiele z Was używa tzw. "lekkich spacerówek". Chciałabym Was baaaaaaardzo prosić o opinię o tym wózeczku:
bb* MAGIC 4 * wĂłzek ESPIRO * BABY DESIGN +okrycie (682490044) - Aukcje internetowe Allegro

Może któraś z Was ma taki? Ten wózek odpowiada nam pod wieloma względami, ale nie ma regulowanego podnóżka... Czy to jest istotne w codziennym użytkowaniu?
Napiszcie, bardzo proszę opinie o spacerówkach z których korzystacie? Z góry serdecznie dziękuję!!!

Pozdrawiam cieplutko Mamulki i Dzidziulki!!!

http://cap30.caption.it/10259/captionit0150750735D37.jpg :36_3_1:

http://miloszek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

Witajcie...ale dziś tu ruch, normalnie aż nie wierze :36_2_25:
u nas dziś upał, strasznie było parno, skończyło się to burzą i ulewą, na wieczór się ochłodziło i ponoć ma już tak zostać przez kilka dni:(
Gosia wielkie gratulacje dla Kubulka za pierwszego ząbka!!!:brawo:
Veronica fotki śliczne, a w jakim praogramie ty je robisz?
rena super że udał się wyjazd:)
Magda z tą koleżanką i tym prezentem to normalnie przegięcie, niektórzy ludzie to mają tupet...
a co do jedzenia Magda, to nie jesteś sama, mi już też ręce opadają, dziś ugotowałam pomidorową z kluseczkami i pierwsza łyżeczka odrazu na mnie wylądowała:( wszystko inne je, dziś nawet przez cały dzień 4 butle z mlekiem wypiła, kaszke, owoce, jogurcik, no a obiadki są fujjj....nie wiem czy to przez zęby czy co...:(
Cafe fajnie że do nas zajrzałaś i że udało ci się trafić na taki ruch:)
Andzia dziewczyny super wyglądają w baseniku, a te z gołymi pupami to poprostu bomba:):sofunny: no to wkońcu będziesz miała swojego syncia, ale cię zamęczy opowieścimi:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witajcie kobitki!!
Widzę, że nie tylko ja wstalam koło 5 :takwyszlo:....
Andzia dziewczynki rewelka!!! Słodziary na maksa! Nasz Marcel też uwielbia kąpiele wodne...zdjęcia były z basenu z Polkowic......
U nas też zimno i bleee.....dzisiaj G. ma dyzur w domu więć zaliczył z małym spacerek, trochę pospali i znowu drzemią....
Andziula specjalnie for you Pleśniak

No nas pogoda tez nie rozpieszcza, co chwile pada i jest ziiiimno! Spaceru nie bylo i juz na niego dzisiaj nie licze. Moze jutro ...

Byla u nas siostra P. Po 3 m-cach znalazla chwile, zeby wpasc. Jest bardzo mila i sympatyczna, ale podobnie jak rodzice P. jakos ciezko o jakies wiezy rodzinne. My do nich isc nie mozemy, bo maja psa, ktory nie lubi malych dzieci. Jej maz plywa i jest chrzestnym Michala, ale ciezko o zainteresowanie. Ona pracuje kolo nas, ale nie ma czasu wpasc, bo musi sie dzieckiem zajac - 19-letnim synem :hahaha:
Juz wydzwanial, zeby wracala, bo jest glodny!
No, ale i tak sie ciesze, ze chociaz chwilke posiedziala.

Ciasto bardzo proste, wersja dla leniuchów...
skaldniki:
3 szklanki maki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kostka margaryny
1 łyżka kakao
5 jajek
1 szklanka cukru
słoik powidel
brzoskwinie z puszki
!!! mozna wykorzystac dowolne owoce....

makę posiekać z margaryną, dodać 5 żółtek, proszek do pieczenia.....uformowane ciasto podzielić na 3 części, jedną większą i dwie mniejsze.....wieksza czesć wylozyc do blaszki i wysmarować powidlami i włożyc owoce....do jednej z mniejszych części dodac kakao i wyrobić....zrobione ciasto kaqkaowe zetrzec na tarce o grubych oczkach na blachę, bialka ubić na sztywno z cukrem i piane wylożyc na blachę, na ostatnia warstwę starkować mniejszą część białego ciasta...pieć w temp. 180 ok 40 minut....ciasto zawsze wychodzi :;):

Wrzucę jeszcze przepis na Ananasy z cukini....
2,5 kg cukini, 80 dkg cukru, cukier waniliowy, 2 łyżeczki kwasku cytrynowego...
cukinię obrać, pokroić na kostkę, posypac cukrem i cukrem waniliowym, posypać kwaskiem, wymieszać i odstawic na noc....na drugi dzień zagotować w garnku, tak żeby byla lekko miękka i zalać sloiki, pasteryzować 20 minut...
Idealnie zastępuję ananasy do ciast i deserów...

no i jeszcze jedno proste ciasto...bez pieczenia...
herbatniki-->masa karpatkowa--->herbatniki-->bita smietana-->herbatniki--> polewa czekoladowa....proste i pyszne...