Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
CHOLERA na koniec dnia poklocilam sie z K ....bleeee

Witam w klubie:lol:

Nerwy mi dzisiaj poszły, Stachu miał taaaaki humor, ręka go boli, podejrzewam, ze ma zbita, do lekarza nie dotarlismy, bo K. miał inne rzeczy na głowie, jada jutro. Musze tez wziac Maryśke, bo ma coraz wiecej tych chrostek i juz sama nie wiem, czy to potówki, czy jakiś inny siet.

cafe82

a placek proscizna....
3szkl maki
1szkl cukru
1 margaryna
2 łyz proszlu do pieczenia
5 zołtek

plus owoce lub np marmolada

wszsystko merdamy,urabiamy doslownie 5 minut i 3/4 kruszymy na blaszke,na to owoce lub marmolada a na to pozostale 1/4
aaaaaa ja zawsze robie z 1.5 porcji,bo lubimy wyzsze
i juz:)
45 w piekarniku 160-170st

Właśnie miałam pytać, czy macie jakis przepis na ciasto z wiśniami, bo jutro dostane wiaderko.

Anielinka dorze, ze gorączka juz minęła i oby tak zostało. Moze jednak zeby?
rena zdróweczka dla Bartusia, a Ty masz wolne, czy mały z mama?
Magda na pewno Michał w końcu polubi ćwiczenia.
A Twój P. to naprawde prawdziwy skarb, ja od 20-tej sama jak zwykle ogarniałam syf i jeszcze z dechą romansowałam::(:

Witam wieczorowo:)
Mały już śpi, ja właśnie zasiadłam przed tv chociaż dom krzyczy: posprzątaj mnie! Ale własnie zrobiłam 110 zawieszek na alkohol i już mi się nic nie chce... aaaa nie mówiłam wam, że zaczełam na allegro wystawiać zawieszki na alkohol ręcznie robione, chce jeszcze zacząć wystawiać winietki i zaproszenia... mam nadzieję, że wszystko się rozkręci:) nabrałam trochę wprawy przy robieniu pierdół na nasz ślub i pomyślałam dlaczego nie spróbować:) zawsze jakiś grosz:)
Popołudniu byliśmy na działce, zasadziliśmy truskawki zmyślą o następnym roku... mały na działce trochę pobręczał ale mu się nie dziwie, bo jak na razie na działce musi w wózku siedzieć bo nic tam jeszcze nie mamy:nie_mam_pojecia:
Jutro jedziemy do moich rodziców, ja idę do kosmetyczki doprowadzić moją cerę do porządku, przynajmniej w domu nie będziemy musieli siedzieć...
Cafe ciekawy przepis na placek, muszę go zapisać;) ale już przed ślubem nic nie piekę, bo się w suknie nie zmieszczę...

Witam!
Andzia jak Stasiu i Marysia???

Gosia WOW! Jestem pelna podziwu za te rzeczy, ktore robisz. I trzymam mocno kciuki, zeby wszystko sie rozkrecilo! :o_master:

U nas nocka koszmarna. Z dnia na dzien jest coraz gorzej. Jestesmy bezsilni :(. Maly spi z nami i budzi sie co chwila, cyc i spi niby dalej, ale to sie dzieje co godzine. Za kazdym razem jak sie przekreca to sie budzi. P. chcial go raz uspokoic na rekach to wpadl w taka histerie, ze szok. Az potem nie mogl zasnac. Za 3 tyg powrot do pracy i jakos nie moge sobie tego wyobrazic :((((

Teraz Michał odsypia nocke, a ja wstaiwlam mu obiadek. Ciekawe czy gadzina zje mamusi danie :)

Jak mlody wstanie to jedziemy na dzialke do rodzicow. Moze dzisiaj uda sie zlapac troche slonca. No i te szaszlyczki, ktore na nas czekaja .... mmmmm!

Witajcie kochane!!!
Przeleciłam tylko ostatnie posty....więc jesli cos omine to wybaczcie :Oczko:
Andzia jak Stasiu I marysia??
Magda ten twoj P. zadziwia.....mój nawe tnie wie jak wygląda szafka na buty.....
Gosiamm zdolna bestyjo!!!!
My spędziliśmy 3 dni nad jeziorkiem :). Było super!! Maly szalal w wodzie. latal po piasku...taka frajda, że szok!! Postepy u nas tez są, marcel śpi sam, ma zęba a drugi w drodze.....nauczył się wstawać sam i probuje chodzić za ręce....najbardziej chcial chodzić po trawie i plaży....wczoraj odwiedzilismy nasza dzialke w Bodszkowie nad jeziorkiem i tam rosną DYNIE!! Zdziwilismy się bo kupilismy dzialkę w zeszłym roku pod koniec wakacji i babaka pytala czy mamy juz domek...my mowilismy, że nie...będzie stała pusta....to ona zapropomowaal, ze coś tam posieje...zboże np. do przyszłego roku....my patrzymy a tam dynie!!! szok!! A g. chce kupic domek holenderski i postawic na tej dzialce...tylko co z dyniami????
Dzisiaj bardzi intensywnhy dzień, mlody spi a ja szykuję nas do wyjazdu...jedziemy pozamawiac ciasta na chrzciny i kupic coś mlodemu do ubrania....w tej kwestii - brak koncepcji....
Ja juz zmykam....Słonecnego dnia kochane!!!

Vercia to super spedziliscie czas! Dobrze, ze pogoda dopisala! A pomyslu na dynie to i ja nie mam :hahaha:

My dzisiaj tez fajny dzien mielismy. 5 h na dzialce u rodzicow. Pogode zapowiadali taka sobie, a bylo pieknie. Zlapalam troche slonca, mlody caly dzien na powietrzu, pies wyganiany. No i mialam pomoc przy Michasiu i nic nie musialam robic :yuppi: Najlepsze, bo najwiecej opiekowal sie nim 14-letni syn kuzynki. Odplaca sie, bo ile ja mu pieluch zmienilam to bym nie zliczyla. Nawet malutkiego n wakacje zabieralam :). Taki moj pupilek. A teraz chlopisko 1,80 m i ciagle z Michałkiem. Suuuper widok!

Witam:)
Magda - śliczne fotki:)
Andzia w tym roku jeszcze z wiśniami nic nie robiłam, a jedyny placek jaki przychodzi mi do głowy to drożdżowy:-P:-)
My dzisiaj byliśmy u moich rodziców, było całkiem miło, oprócz wracania z bratową autem, normalnie jak wyprzedzała to ja hamowałam własnymi nogami ze stresu, tak, że po wyjściu z auta łydki mnie bolały :hahaha:
Magda fajnie że wybieracie się nad morze, my myślimy o wyjeździe pod koniec sierpnia po ślubie do Międzyzdroi bo tam nam najłatwiej będzie dojechać pociągiem bez samochodu... a potem to ja prawko robię i P. też bo już wytrzymać nie możemy:whoot:

Witajcie, u nas już w szystko ok, nocka calutka przespana, chyba Amelka musiała odespać te dwie koszmarne nocki...no i my też:)
Magda a wam to szczerze współczuje takich nocek...fotki świetne, Michałek taki szczęśliwy:)
Veronica super że wypad nad jeziorko się udał, no i gratulacje za ząbka, no widze ze rozszalaliśmy się z tymi ząbkami ostatnio:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Magda spokojnej nocki!!
My wszystko zalatwilismy, gang dla mlodego zakupiony, szatka, świeca....i poszło 200 zl :Niewiniątko:...ciasto też zam,owione....mały tak dawał czadu na zakupach, że szok!! Przy okazji zahaczylam o wyprzedaż w reserved i kupilam zajefajna sukienkę czarna, elegancka na chrzciny za 39 zł!!! No i kilka majtek bo były przecenione na 9 zl z 34 z EsQotiQ.....Po uśpieniu mlodego dostalam jakiegoś zajobca i ogarnęlam cala chatę, wyprasowalam wszystko, wymylam łazienkę i jutro lussss....:yipi:

Witam:)

Ja dopiero co usiadłam, cały dzień znowu w biegu i znowu sama, K. siedzi cały czas nad ta oferta, do jutra wieczora musi ją złożyć. Jak dzieciaki posnęły, to ogarnęłam syf, pomyłam podłogi, umyłam wózek, usmażyłąm mięcho na jutro i się zrobiła 22.30. A i jeszcze machnęłam 60 brzuszków-jednorazowo:lol:

Veronica super z jeziorkiem, byłam kilka razy w Boszkowie. I zazdroszcze działki, świetna sprawa. A z dyniami nie wiem co zrobić:Oczko:
I brawa dla Marcela za postępy!!!
Magda współczuje nocek, a jak butelkowanie? Jakieś postępy?
A zdjęcia suuuper!!!
Anielinka dobrze, ze z Amelka juz ok.
Fajny dzień Wam się zapowiada.
Gosia kuchareczko Ty moja, myślisz, ze ta tarta z truskawkami, co robiłyśmy, nadawała by sie tez do wiśni?
Ja w Miedzyzdrojach nigdy nie byłam, ale chciałabym sie przejechac.
Pociągami za starych dobrych czasów jezdzilismy czesto do Kołobrzegu, a tam rzucaliśmy moneta, czy Dźwirzyno czy Ustronie Morskie:)

Dobry dzień:usmiech:
Andzia myślę, że wiśnie mogą się nadać na tartę, ja właśnie zajadam ją z porzeczkami bo na działce mamy chyba z 5 krzaków... Tu masz przepis na tartę z ciasta francuskiego:
Tarta z wiśniami - Kobieta.pl
albo tu z galaretką:
Tarta z wiśniami - Przepis - Onet.pl Gotowanie
i tu jeszcze jeden:
Wielkie Żarcie - Tarta z wiśniami na cieście francuskim
Widzę, że często jest w przepisie to jajko ze śmietaną...
Zrób którąś i napisz jak ci wyszło:smile_move: bo moje wisienki jeszcze na drzewku:smile_move:
Veronica gratuluje postępów Marcelka:) widzę, że tylko my bez zęba zostaliśmy:( sukienka bardzo ładna:11_9_16:no ale jak ma się taką figurkę jak ty to i na przecenach coś łatwiej dostać:) my w sobotę byliśmy w Poznaniu ale głównie latałam za bielizną na ślub. Jednak nie kupuję tego gorsetu co wam pokazywałam bo się bałam że będzie mi za gorąco i kupiłam stanik ale identyczny jak ten gorsecik.
Magda za zaproszenie dziękujemy:) Ja w Międzyzdrojach byłam dawno, troszkę się boję tłoku ale chyba się przejedziemy tam. Andzia o Kołobrzegu też myślałam (a w Ustroniu Morskim byłam kilka razy) ale tam jeżdżą osobówki i pośpieszne, a do Międzyzdroi dojedziemy TLK z miejscówką:)
Veronica zazdroszczę działki w Boszkowie:) Boszkowo to w miarę blisko nas:) musimy się kiedyś z Kubulą przejechać tam, bo dawno nie byłam:) a z dyniami ładne jaja:smile_move: ja uwielbiam kompot z dyni mmmmm... ale takiej ilości nie przerobisz:smile_move:
Anielinka super, że Amelka już lepiej się czuje:)