Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny !
cafe i anet napewno wszystko będzie ok tyko duuużo odpoczywajcie ;) już nam nie dużo zostało więc wszytskied amy rade napewno!!!
ja właśnie wróciłam od lekarza dostałam skierowanie do szkoły rodzenia tylko przeraża mnie to, że szyjka mi się skraca ale lekarz mówił, że "narazie" nie ma pwoodów do obaw bo nie ma rozwarcia więc jestem dobrej myśli...
ja w trudnych chwilach zawsze myslę o koleżance, która już od 3 miesiąca leży w domu i tak do porodu bo od 5 miesiąśca miała rozwarcie i myslę, że moje zmartwienia to przy tym pikuś!
życzę miłego dnia i idę poleniuchować :)

Hej mamusie! Ale mialam nadrabiania w czytaniu Waszych postow.
Dzis nie bylam w pracy :sofunny: Ale wypoczynku tez nie bylo. Sprzatanie po remoncie, zamawianie okien itd. Od rana na nogach, dopiero wrocilismy do rodzicow.

Wczoraj bylam u lekarza i tez pytalam o twardniejacy brzuch, ale lekarka mi powiedziala, ze w tym czasie moze juz do 15 razy dziennie twardniec. Musze tylko przystopowac z tymi remontami. Niestety bede musiala powtorzyc glukoze, tym razem 75 g. Wynik mialam w granicach normy, ale przy gornej granicy.

Anet ... ale juz duza Twoja Łucja :)

Gosiammm ... odpoczywaj troche!

Cześć baby,

Magdaty to chyba też dopiero na emeryturze odpoczniesz...tylko się czasem za mycier tych okiem nie bierz!!!Chociaz jak u mnie skończą się remonty, to też pewnie będe chciała wszystko sama robić:)

Dzisiaj Stachu dał mi tak popalić na placu zabaw, skakał z drabinek, wspinał się gdzie popadnie itp., nalatałam się za nim jak dzik i teraz też czuję, że brzuch jak skała!!!

Nie wiem...dziewczyny, a Was przy tym twardnieniu ten brzuchol bolał??? Mnie nie boli, tylko czuję, że robi się twardy!!!
A powiedzcie mi jeszcze, czy te leki co bierzecie mogą jakoś wpłynąć na dziecko?

Anetdobrze, że Cię ten Twój do pracy nie wysłał:)
I super z tymi lekami na rozwój płuc, ja miałm mojego o to pytać, ale zapomniałam:(

Cesć Baby ^^ chyba sie umówiłysmy z tymi lekarzami :P ja własnie wróciłam .. na twardniejący bebzun mam brac nospe i asmag forte , dzidka zdrrowa i podobnie jak u Ciebie Anet waży 1200 :)) Anet i Cafe koniecznie odpoczywac !! i nie martwić sie na zapas , Andzia biedna Tobie tez bym kazała odpoczywac ale rozumiem ze przy małym to raczej niemozliwe ..tak czy siak ..dbajta o siebie babki :) Magda a Ty w pizdzit ta prace rzuć w uj i też relaksowac sie prosze :P Veronica a Ty kofana ufaj sobie , jak tylko bedziesz miała cień wątpliwosci idz do lekarza , a nawet zapisz sie do 2 -giego , pamietaj ze my mamuski instynktownie wiemy ze cuś nie tak jest ..tak wiec jak tylko coś to wal do innego :)) miłego wieczorka :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Hej dziewczyny:) a ja jutro na 14 idę do lekarza, boję się trochę czy wszystko w porządku, ale jestem dobrej myśli:) ciesze się, że dzisiaj mi się udało do niego dodzwonić i odrazu mnie umówił na jutro:) mam do niego tyle pytań, a pewnie o połowie zapomnę... No to jutro mam znów intensywny dzień, najpierw lece do szkoły i niech tylko moja promotorka powie, że jej się coś nie podoba...to wrrrrrr:Kiepsko::Zły: a potem biegnę do lekarza.
Dziś wybraliśmy płytki do kuchni na podłoge, ale mam problem z płytkami między meble, nic mi się nie podoba:/
Anet, cafe uważajcie na siebie...
Magda - jeszcze sobie mam nadzieje odpoczne, tzn. zobaczymy jutro co ten babsztyl powie, powiem wam kobiety, że ja na worda już patrzeć nie moge:/

Andzia ... kandydatka na teściówke dzis wpadla pomagac przy sprzataniu. Jak ja tam zobaczylam ... dramat. Od razu tysiac rad co i jak mam myc jakbym nigdy w zyciu szmaty nie widziala :). Szybciutko ja odeslalam do domu, no i ... umylam okienko :). Wole powoli, ale sama. Wkurza mnie jak co 5 min sprawdza co robie. Grrrrr!

A brzuchol tylko mi twardnieje i nic nie boli. Licze te twardnienia. No i fakt, ze jak sie zmecze to wtedy jest ich wiecej :(

Anouk bidulo, Ty też na lekach???

Kurde, nie wiem, może ja źle interpretuję swój organizm?
Połowa kobiet z bliźniakami rodzi ok. 30-32 tc, a ja latam jak dzik i nawet żadnych leków nie biorę...tzn. ja się bardzo cieszę, ale jednocześnie boję...:(

My też mamy nadal problem z płytkami ściennymi do kuchnii, a musze do czweartku już bankowo coś wybrać, bo płytkarz siedzi już w łazience i lada dzień wejdzie do kuchni.
Podobała mi się kiedyś taka kuchnia w Ikei, gdzie były trzy kolory płytek i znalazłam nawet podobne z Opoczna, ale i tak mam wątpliwości...jak zwykle...
Magdawspółczuję najazdu kandydatki, moja tyeż na bank będzie chciała we wszystkim mi pomagać i doradzać...w niedziele byliśmy u niej na kawie i wiecie co mi powiedziała???Ze zaczynam się zmieniac na twarzy i dostałam takie wielkie usta...spojrzałam na nią jak na debila robiąc głupią minę, a ona...a może to od tego antybiotyku????????? Masakra...ja na to, że chyba musze zacząć brać coś na alergię, ale nie zrozumiała oczywiście aluzji...

Oj kobiety wy to macie z tymi teścowymi....
Ja tak czytam o tych waszych twrdniejących brzuchach i już sama nie wiem... ja mam twardy brzuch tak ogólnie, bym musiała chyba jakąś inną ciężarną z brzuchem dorwać żeby podotykać i sprwdzić czy mój jest tak normalnie twardy, czy nienormalnie;) dobrze że ide jutro do lekarza i on mi mam nadzieje powie czy wszystko ze mną w porządku...

dzien dobry babulce
jak sie dzis czujemy?
ja nie pospalam .....ehhh....
gosiammmm na pewno czulabys gdyby brzuchol ci twardnial...widocznie jest wszsytko ok i nie twardnieje:)
a ty andzia po prostu jestes tak uparta ,ze nie dopuszczasz myslize mialabys urodzic w 30 tyg:)najwazniejsze odpowiednie,optymistyczne podejscie!i proponuje wszsytkim nam zebysmy sie nie dawaly spadkom formy i glupie mysli z daleka:)

Gosiammm ... bedzie dobrze u lekarza. Ale wiem, ze i tak nadenerwowac sie trzeba :)

Ja dzisiaj ide na zakupy - potrzebuje sukienek. Jutro jedziemy nad morze na 1 dzien i nie ma co na siebie wlozyc (zawsze to jakis pretekst, zeby polatac po sklepach) :)

Noc koszmarna. Wam tez w nocy zatyka sie nos? Mi okropnie, nie moge oddychac, a kataru nie mam.
Miłego dnia!