Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Andzia no to sobie pospały;/ znam ten ból tylko że o połowe mniej;)
Magda chyba ciśnienie jest za wysokie, bo mnie teżlepetyna boli...;/

kobiety ja się zegnam bo juz na 100% oddajemy komputer...myslę że w przyszłym tyg.do Was zajrzę:) trzymajcie sięcieplutko:) życzę zdrówka i przespanych nocek, bezbolesnego ząbkowania i wszystkiego dobrego...buziaki papa

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

Witajcie!!
Klaudia bardzo fajne to urządzenie z bananem :Uśmiech:
Andzia a to pech z wyświtlaczem. !!
aa tarta wygląda pysznie!!
Moj marcel pobil wczoraj wszelkie , wszelakie rekordy!! poszedl spać o 23-30!!! Do tego wpadli znajomi z Angli, do ktorych idziemy na wesele...i kasia siedziala ze mna a grzes z moim g w biurze....no i nie musze mowic jak to plotkowanie wyglądalo....i zrezygnowalismy z lóżeczka na noc...to sie mija z celem...marcel wczoraj co zasnal na rekach to jak tylko poczul lóżeczka otwieral oczy i tak z 5 razy....ostatecznie wzelismy go do lozka i spokojnie palismy do samego rana....dobrze, ze w dzień nie ma problmu i spi sam...
aaa teraz piekę placek truskawkowy...tzn drożdżowkę....
Andzia marcel tez osmarkany, już od sobotyt...co podajesz???

Witajcie !!!
u nas nocka ok, katar w zasadzie przeszedł tzn. nic z nosa nie cieknie, ale jeszcze słysze że ma głos zmieniony...cholera skąd te katary, chyba przez tą okropną pogode...
wczoraj gadałam z moją koleżanką co ma corke 3 dni młodsza od Amelki i 2 tygodnie temu jej mała wylądowala w szpitalu na biegunke, a jak bylam u fryzjera u koleżanki to jej mały leżal na zapalenie płuc w szpitalu i jeszcze załapał tam biegunke, bo podobno pół odziału leżało z biegunkami i wymiotami...normalnie jakiś wirus w powietrzu, całe szczęście że Amelce tak szybko przeszło...
Andzia zdrówka, sił i cierpliwośći kochana trzymaj się dzielnie!!!
Gosia no koniecznie musicie wziąść Kube na sesje:) butki super...
Kasioleqq wracaj do nas szybko!!

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

andzia
Magda ja tez jezeli chodzi o pieczenie to ide na łatwizne i robie wszystko szybkie i proste.
Anielinka co pieczesz?

Andzia, ja ostatnio piekłam takie samo tylko ze z rabarbarem, no i tym razem zrobie z truskawkami, bo to z różnymi owocami można- jest puszyste i nie suche:)

4 jajka
3/4 szk. cukru
0,5 szk. oleju
1,5 szk. mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat waniliowy
ok. 1/2 kg owoców (moze byc i więcej- jak kto woli)
cukier puder do posypania

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, dalej ubijając. Do masy dodać żółtka, ubić. Wlać olej i dobrze wymieszać. Na koniec dodać mąke wymieszana z proszkiem oraz aromat. Piec ok 1 godz. Posypać cukrem pudrem i można wcinać:))

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

No i ciacho zrobione i już nie ma ponad polowy blaszki.....chyba nastepnym raze machne podwójną porcję...
Andzia wrzuc przepis na tartę, bo mi ostatnio nie wyszla, robilam z przepisu z gazety....
Ja podaję Otrivin, wit c, Pulmeo, Acidolac baby i Calcium....marcelowi juz nie cieknie z nosa ale stoi w nosie wydzielina....jesczze brakuje, zeby nam sie rozlożył przed tym weselem....aż się boję na samą myśl!! Jeszcze mam wątpliwości czy możemy wychodzic na dwor czy nie...w sumie świeci slońce i jest jakieś 16 stopni....ale mam mętlik...a musimy bo musze odebrac kiecke od krawcowej i do księdza zaśwaiadczenia zanieść...

Witam,
mój dzień się coraz wczesniej zaczyna i coraz pozniej konczy. I z dnia na dzień jest coraz gorzej, a moja cierpliowść uciekła w las:Smutny:
Maryśka spała dzis 2x15 minut-cyborg, nie dziecko. Marudzenie, marudzenie i marudzenie. Nawet w wózku. Na nooc dostała Nurofen, kaszle, charczy, jutro jedziemy się osłucHAC. sTachu przed kapielą odwalił taka szopke, ze az dziwota, iz sasiedzi policji nie wezwali, z przedszkolem był dziś w kosciele na rekolekcjach i odmówił sprzatania zabawek, bo ksiądz im powiedział, ze małe dzieci nie mogą pomagac rodzicom a ksiedza trzeba słuchac:glass:
A w chacie mam taki syf, ze normalnie tylko nasrac na środku...

Andzia i idzie to rozwałkować??? bo ja zrobiłam tak jak tam pisze troszkę lepkie, miękkie ciasto, wstawiłam do lodówki myślałam że się troszkę twardsze zrobi a tu nic dosypałam później trochę mąki jeszcze ale w życiu nie mogłam tego rozwałkować, a no i zrobiłam na za dużej tortownicy i zamiast kratki na wierzchu mam 3 glizdy:36_2_31: