Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny:)
ja dzisiaj pospałam do 10 :) czuję się okropnie bo umnie strasznie duszno siekierę mozna powiesić nawet firasnka w oknie się nie rusza czekam z niecierpliwością na deszcz.. póki co piję mooocną kawę bo mam abrdzo ni8skie ciśnienie a przy tej pogodzie to w ogóle nie wiem czy je mam hih a co dobrzucha twardego to sama nie wiem czy tak mam ?? ostatnio miałam tak mi się wydawało twardy wieczorem ale ja sobie tłumaczyłam to tym, że chyba za dużo się objadłam ehhh sma nie wiem muszę się jeszcze poobserwować :)

dzioewczyny a jak u was ze spaniem? też wstajecie takie połamane? ja staram się spać na tym lewym boku ale budzę się hih na plecach wczoraj tak mnie bolało biodro od leżenia na lewym boku, że się teraz* takj ak mi wygodnie a wczoraj byłam u mamusi na serniku i mnie wystraszyła mówiąc, że mój brat urodził się w 34 tyg i wcale nie był wcześniakiem :Szok: bo ważył 3, 200 a mi się cały czas wydaję że do tego wrzesnia jest tyyyyyyyyyylllllllllllleeeeeeeeeee czasu, że hej.....

gosiammm co do pisania pracy o Ciebie rozumiem ja swojej nie mogłam skończyć a jeszce musiałam z każdą poprawką jeździć do Zielonej Góry 120 km co tydzień :( :Wściekły: ostatni raz jak byłam to miałam za mało o dwa przecinki i musiałam wracać do domu myslałam, że kogoś zabiję po drodze a teraz w piątek obrona i powiem cio , że jest mi już wszystko jedno byle minął ten piątek

Veronica szkoda gadać z tymi pracami ja sobie w brode pluje, że pisałam dwie i do tego jeszcze obie badawcze, a na licencjacie przecież nie trzeba. Jedną mam już skończoną i moja promotorka jest zadowolona z rezultatu, a druga praca i druga promotorka - masakra...
Z tą hemoglobiną to chyba zależy od laboratorium, ja miałam robione w dwóch labortoriach i w jednym wynik był podany w mmol/l a w drugim wynik był podany w g/dl i wtedy są zupełnie inne normy no bo są inne jednostki. Ja miałam podobny wynik do Twojego Veronica i teraz też biore żelazo...

Hej mamusie!
Ja od dzisiaj na zwolnieniu, ale i tak wlasnie siedze w pracy. Hihihih! Na szczescie tylko na chwilke, pewnie caly tydzien tak mi zleci.
Musze dzisiaj isc na badanie tolerancji glukozy i tak zwlekam. Ale dzisiaj to juz musze. Przeraza mnie picie tego :(
Andzia ... jak bedziesz mogla to daj znac jak po lekarzu? I mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala jednak zostawac w szpitalu!
Gosiammm ... jak idzie pisanie? Pomysl, ze to juz koncowka. Jesczze troszke i laba na 100%!
Dziewczyny, wiem ze ten temat byl juz poruszany pewnie z tysiac razy, ale jutro wybieram sie na zakupy i juz nie wiem co mam kupic dla siebie do szpitala. Help me please :)

Cześć pracoholiczko:)

To masz listę: http://parenting.pl/9-miesiecy-ciaza/1884-torba-co-spakowac-do-szpitala.html

Jakby cuś to pytaj:)
Na pewno potzrebujesz 2-3 koszule do spania, szlafrok, klapki (których ja sobie jeszcze nie sprawiłam).
To zależy też od szpitala, czy dają szpitalne ciuchy do i po porodzie, czy nie!

Dołączam sie do życzeń!!!

U mnie też parno, w nocy tak sobie się spało. Też pobolewa Was brzuszek jak z jednego boku położycie się na drugi? - to chyba bardziej ścięgna się naciągają..........
Mój brzucholek sprawuje się lepiej po fenoterolu, ale nie jest do końca wyluzowany...
Miałam okazję w sobotę "pomacaC" brzuszek koleżanki (jest w 31 tc) i miała taki mięki że aż się zdziwiłam........
nic tam, muszę bardzo na siebie uważać, dobrze że już bliżej niż dalej...
A moja druga koleżanka też jest na fenoterolu i (36 tc) i właśnie go odstawia......i już miała bóle........ i chyba na dniach urodzi........................................

http://lilypie.com/pic/081107/gYcb.jpghttp://b1.lilypie.com/Zbxcp1/.png

CZeść kobitki,
u mnie też dzisiaj taka duchota, że oddychać nie można:( Mogłoby w nocy popadać!!!

Właśnie była koleżanka u mojej mamy i opowaiadała, że jej siostry córka urodziła w maju bliźniaki w 32 tc:( Teraz dzieciaszki maja po 6 tyg. i cały czas są w szpitalu, bo waża nadal niecałe 2 kg i przyplątało im się zapalenie płuc i coś tam jeszcze...masakra!!!Nagle w nocy odeszły jej wody i musieli ją ciąć, nie było wyjścia...

Wiem, że tak się zdarza, szczególnie w ciąży mnogiej.
Ja musze donosić do końca i koniec!!!
Najgorsze jest, że takie wcześniaczki musza potem tak długo leżeć w szpitalu i ogólnie są słabsze...a ja mam dziecko, którego nie wyobrażam sobie zostawic na dłużej niż kilka dni!!!

Ach, musi być dobrze!!!

Ja tak sobie zawsze myślałam, że skoro ja ze Stasiem urodziliśmy się w maju, to fajnie by było, żeby drugie dziecko urodziło się we wrześniu, bo Kuba też z września...no i masz...udało się...więc musi urodzić się we wrześniu!!!