Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

cafe82
andzia....powiedz jesczcze czy uzywalas ceratek...takich pod przescieradlo?i sa tez takie do przebierania dzidzi....na przewijaki,albo jak gdzies sie jedzie i przewija....nie wiem czy to sie przydaje....to nie jest drogie ale po co kupowac cos zbednego

Cafe miałam takie wkłady do łóżeczka pod prześcieradło i to się naprawde przydaje. Z dzidzią różnie bywa, a przynajmniej materac czysty. Zresztą używałam ich do Stasia do dzisiaj, bo śpi bez pieluszki, a o wypadek nie trudno!!!
A przewijak miałam osobno.

Anet śliczne te pościele i niedrogie!!!
Kurcze może się skusze...

cześć dziewczyny :) właśnie wracam od lekarza wynik cukru nie najlepszy muszę iść jeszce raz na badanie tym raem z 75 g glukozy jak wyjdzie znowu zły to idę do szpitala na jakiś bilans cukrowy mam nadzieję, że mnie to ominie :(
Dobra wiadomość to taka, że z maleństwem wszystko ok a z tymi ruchami to gosiamm nie masz się czym martwić mój mały też mało ruchliwy ale lekarz mówił, że "książkowo" jak on to mówi to dzieci w dzień się bardzo mało ruszają najwięcej koło 22 i po posiłku albo czymś słodkim , ale po cichu liczę, że jeszcze się rozruszają i będziemy prosiły żeby przestały nas kopać :) Moje maleństwo waży 930 g i ma 24 cm a ja 65 kg:(

Gość kwiatuszek9876

veronica_20
A wiecie może jak wasze maleństwa są ułożone na dzień dzisiejszy? Bo mój Oliverek już drugi raz pośladkowo, ostatnio jak byłam 3 tyg temu to też tak sobie siedział ale mam nadzieję, że jeszce się obróci inaczej

nie wiem czy lekarz ci mowil ale jak moja byla przekrecona to kazal mi duzo lezec na lewym boku

Anet śliczne te pościele i niedrogie, chyba też coś wybiorę u tego sprzedawcy, jak oczywiście zacznę w końcu zakupy robić;) bo ja się przemóc nie mogę. Ale wczoraj stwierdziłam że od lipca najpierw pokupie to co mi jest potrzebne do szpitala, a później będziemy kupować dla dzidziusia, ze spokojem... Jeżeli uda mi się cały czas ten spokój zachować, bo może być tak że zaczne panikować...
Wczoraj meczu nie oglądałam bo telewizora nie mam:) sprzedaliśmy ostatnio mój komputer a tam mieliśmy karte telewizyjną, dlatego teraz nadrabiamy wszystkie zaległości filmowe:)

Tylko tego się boje, że urodzę wcześniej...dlatego zaczne od rzeczy dla siebie do szpitala, do maluszka kupie to co potrzebne do szpitala, wózek, łóżeczko mój Piotrek kupi jak będe w szpitalu. Łóżeczko już mamy wybrane, gorzej z wózkiem:/
Może cafe jestem taka opanowana teraz, a jak dostaniemy już w końcu to swoje mieszkanie, to mi się włączy syndrom wicia gniazda i wtedy będe szaleć, teraz to ja nawet nie mam gdzie tego wszystkiego składować...;)

część dziewczyny :)

martusia - nic mi lekarz nie wspominał o tym żeby leżeć na lewym boku ogólnie to mówił już dawno, że od 20 tyg. powinno się spać na lewej stronie - boku bo tak jest najlepiej dla mnie i dziecka z medycznego punktu widzenia a co do maluszka to tylko powiedział, że on się jeszcze będzie przewracał i okręcał bo ma dużo miejsca tylko może taki pech , że drugi raz na usg pośladkowo do września ma czas :)

My się wyprowadzamy do Wolsztyna to jest około 70 km od Poznania w kierunku Zielonej Góry. Mieszkanko nam już się buduje, 31 lica będą nam oddawać i wtedy to będzie szał bo chcemy wykończyć chociaż w części, żebyśmy mogli wprowadzić się już z dzidziusiem, a więc teraz żeby nie myśleć o porodzie myślę jakie kafelki wybrać...;)