Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

musze kupic sobie jakas cienka sukienke.....mialam nic nie kupowac ale doszlam do wniosku ,ze cos mi sie przyda a w lumpach ostatnio nic nie moge trafic wiec musze zwiedzic normalne sklepy.....ehhhhh....chcialabym taka zwykla,na ramiaczkach,odcinana pod biustem,do kolan:)z naturalnego materialu:)ale jak patrze za okno a tam tak goraco to troszke odechciewa mi sie

Hej dziewczyny!
Ale musialam ponadrabiac zaleglosci po 2 dniach nieobecnosci :).
Ja wczoraj od 5 rano do 23 na nogach. 5 h w samochodzie. Bylismy na komunii. Jestem w stanie fatalnym. Siedze w pracy i nie wiem co sie dzieje. Chyba nie bede w stanie robic czegokolwiek.

A Wy jak sie dzisiaj czujecie?
Andzia jak Stachu? Swietna fotke wrzucilas. Super brzucholek :)

Milego dnia!

cafe moja wyprawka no może i coś tam mam ale to na pewno nie jest wszystko czego będziemy potrzebować...a ze zdrowkiem już wszystko dobrze już zupełnie jestem zdrowiuśka;))

o dziś nie poszlam na zakupy,bo jadąc do lekarza złapały mnie kanary bo zupełnie zapomnialam skasować bilet, zawsze byłam przyzwyczajona, ze mam sieciówke jak do szkoły jeździłam a teraz jak siedze w domu to mi nie potrzebna...poza tym moja lekarka też mnie zdolowała,powiedziała ze za dużo przytyłam i ze będzie mi ciężko rodzić!!! wkurzyłam sie jak nie wiem bo nawet nie dala mi sie wytłumaczyć, że w szpitalu robili mi badania z ktorych wynika, że mam zbyt dużo jakiegoś tam hormonu i że spore ilosci wode zatrzymują mi sie w organizmie;( ma takiego doła, że płakać mi się chce...

Kornelia Elżbieta 4000g 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49tv73cu6r3lp1.png

Kacper Mirosław 4050g 60cm

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jq97z06q8.png

kasioleqq ... nie przejmuj sie lekarka. za chuda zle, bo sie zle rodzi, gruba tez nie. Oni sie sami nie moga zdecydowac. Mi lekarka ostatnio powiedziala, ze mam za waskie biodra i naturalnie nie urodze. Na poczatku sie zdolowalam, ale teraz mi przeszlo. To zadna regula! I faktycznie tak duzo przytylas? Ile kg? A z kanarami to dol. Wlepili Ci mandat? Ile teraz kosztuje taka przyjemnosc?

magda od początku kochana przytyłam dokładnie 13,5kg no i mnie nastraszyła, ze będzie bardzo ciężko i że dziecko urodzi się bardzo malutkie, albo strasznie duze jedno z dwóch...;( chyba chciala mnie nastraszyc...bo moja kolezanka przytyła w ciazy nie uwierzycie ale 40kg!!! i corcie urodzila naturalnie zdrowiutką i normalnie wazyla 3650g wiec normalnie...
a z kanarami to tragedia wlepili mi mandat za taka podroz do lekarza musze zaplacic 112,20zl w ciagu 7dni jesli po terminie 7dni to 189,20zl...dzień pełen wrażeń mówie Wam kobitki,az Kacper zaczał ostro sie ruszac

A ja kochane wróciłam z poradni... Bo z moją cukrzycą pomimo że mam lekarza prowadzącego musze od czasu do czasu odwiedzać poradnie gdzie przyjmuje ginekolog-diabetolog... długo by tłumaczyć bo ja sama tego do końca nie rozumiem:/ Ogólnie jak mam tam iść to jestem ciężko chora dzisiaj siedziałam od 7:30 do 12:00 w końcu jak mnie lekarka przyjeła to się dowiedziałam że wypadało by żebym poszła sobie poleżeć na oddział - tak żeby porobić wszystkie badania. Dostałam skierowanie na 13.06:(
Kasioleqq co do wagi to ja usłyszałam podobnie. Pani lekarka - chuda jak szkapa stwierdziła że tyć to ja już za bardzo nie powinnam:( chociaż mało przytyłam od początku ciąży.
Dziewczyny i mam jeszcze pytanie: czy jak miałyście robione usg połówkowe to termin porodu wynikający z tego usg pokrywał się z terminem porodu wyznaczonym na początku ciąży?
Bo lekarka ponadto stwierdziła że Kubuś jest za duży:( ale za kim ona ma być mały jak ja ważyłam przeszło 4 kg jak się urodziłam a mój narzeczony ze swoim bratem bliźniakiem ważyli po 3,5 kg...
ehhh co za dzień

Kasioleqq .... moja kumpela jest juz w 32. tyg. ciazy. Ale juz w 25. tyg wazyla 15 kg wiecej (przed ciaza okropna chudzina) i lekarz jej mowil, ze to normalne, skoro byla taka szczuplutka przed ciaza. Nikt jej nie straszyl. Teraz przestala tyc, chociaz je non stop :). Wiec z ta waga to raczej nie regula. Zobaczysz, a Kacperek bedzie w sam raz :)

Gosiammm ... moj Michas wg USG jest za maly w stosunku do terminu z OM. Ale przyrownujac do pierwszego USG to rozwija sie idelanie. Juz po pierwszym USG wiedzialam ,ze termin mam przesuniety o tydzien. Lekarz mi powiedzial, ze wszystko ok i tak naprawde rzadko oba terminy sie pokrywaja. A u Ciebie na pewno jest ok, skoro oboje urodziliscie sie nie za mali ;)

ja juz wam kobietki pisalam,co mowila lekarka w szkole rodzenia na temat kg w ciazy.....troszke racji ma na pewno....kwestia tylko czy ktos faktycznie sie objada....czy tyje tak po prostu,nie jedzac nadzwyczaj duzo......wiec radze sie nie przejmowac za bardzo kasioleqq.....poza tym teraz jemy glownie owoce i warzywa wiec moze nie przytyjemy juz tak duzo
gosiammmm bidulo....a na dlugo do tego szpitala?

Gosiammmnie tez lekarz nastraszył, ze przy nastepnej wizycie (czwartek) da mi skierowanie do szpitala, tak na kilka dni na obserwacje. Mam nadzieje, ze zapomni, bo Stasiu chory i wolałabym go nie zostawiac:(

A ile wazy Twoja dzidzia?
Moje w 24 tc wazyły ponad 600 g i lekarz powiedział, ze duze dzieciaki:)
A tak w ogóle to przy kazdym USG wychodzi mi inny termin porodu i to dla kazdego dziecka rózny:)
Ale lekarz cały czas sie sugeruje data ostatniej miesiaczki i ten termin potwierdził sie tez w 8 tc.

U mnie może zwróciła na to uwagę no bo ja mam cukrzycę i częto zdarza się, że kobiety rodzą za duże dzieci. Ale ja się pocieszam, że najważniejsze, że na usg było wszytstko dobrze i wszystko się rozwija w porządku.
Andzia mój Kubuś w 21 tygodniu ważył 520 gr, a z tymi szpitalami to tak jest jak ciąża podwyższonego ryzyka... Ja to chociaż nie mam jeszcze żadnego szkraba w domu, tylko narzeczony nie będzie miał obiadów;) ale co tam ja na diecie szpitalnej to on na głodówce;)

kochane wiecie co ja to mam taki zly humor dzis ze nic mi sie nie chce...z nerwow dopiero zjadlam obiad, tak się tą durna lekarka przejelam, ze odechcialo mi sie jesc...nie wiem co z tymi lekarzami w kazdym badz razie mój Kacper w 22tyg.wazył 520g,więc nie wiem co i jak bo skoro inne dzieci waza po 600g i lekarze mowia ze to za duzo to nie wiem czy moj Kacper wazy dobrze czy za malo;( jestem wsciekla:Zły: co do mojej diety faktycznie jem w sumie ostatnio tylko owoce i warzywa wiec nie wiem moze trzeba przestac w ogole jesc???:Padnięty: nie wiem nie mam pojecia..a co do terminów z usg to mi sie właściwie pokrywa bo mam na 11.09 a z OM13.09 także nie wielka roznica