Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Andzia super że zakupy w Ikei wypaliły...
ale macie fajnie z tą imprezą domowa, a laski nie chcesz sprzedać t.:oczko:

Cafe wow ale u Was zapowiada się imprezowy czas:D
no ale nic dziwnego taaaaka chata więc nie ma co się martwic o brak miejsca...
co do tych lamp z Obi to widziałam je, stałam w nie wpatrzona i nie mogłam odejść, są boskie!
może akurat uda sie K. namówić:Oczko:

Magda o kurde ale pech z tą maszynką:( i jak Misiek wyglada? P. już widział?
co do dzielenia grup w p-kolu to myśle że to raczej na plus, choć rozumiem Twoje zdołowanie, bo sama mam w domu "sierotke" i wiem co to znaczy,ale wcale to nie oznacza że Michał jest gorszy!!!
Sądze że dzieci w wieku 3 lat jeszcze się ukształtują i dorosną do wszystkiego w swoim czasie...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Gosia ja akurat dobrze wiem, co znaczy praca nauczyciela. I nie jest wazne, ze P. jest "tylko" nauczycielem W-F. Full papierologii, siedzenia tam. Jutro ma o 15.30 rade i zamiast wrocic do domu normalnie i byc z mlodym jak pojde do gina to bedzie tam siedziec co najmniej do 19. Do tego wychowawstwo, tysice telefonow od rodzicow, problemow i koszmarne dzieciaki. Bezsenswonie podkrecana atmosfera rywalizacji przez dyra. Naprawde jest zmeczony.

Ide na bok poczytac.

andzia no nie zrobilam foty. P. jak wszedl to od razu zajrzal do mlodego, ale mowi, ze za ciemno nie widac. W dupie juz z tym, ze jest lysy, a ostatnio mial juz bardzo dlugie wlosy, ale ten placek z przodu wygolony do golej skory wyglada koszmarnie :lup:

Magda to o mnie można powiedzieć, że ja jestem "tylko" nauczycielem świetlicy... Tak naprawdę mnie wszystkie te papiery np omijają, ale za to, przebywam bardzo dużo z dziećmi sprawiającymi problemy wychowawcze... niekiedy przebywam z nimi więcej niż ich wychowawca i czasami mnie to przerasta... na szczęście ta maluchy z pierwszych klas podstawówki wszystko wynagradzają:)
Nie martw się tak fryzurą Miśka - włosy odrosną;) ja też muszę zabrać małego do fryzjera:)

Cześć dziewczyny:)
Witam z kawką:) Spałam dzisiaj jak niemowlę, nie wiem kiedy Kuba do nas przyszedł, nie wiem kiedy Piotrek wstawał...nic nie wiem... Odmierzam godziny do ferii :)))))
Jutro mam pierwszy aqua-aerobic:) A jeszcze niedaleko nas otworzyli fajny fitness-klub i chyba namówię koleżankę na jakiś aerobic:) Jak wczoraj słyszałam z tamtąd muzykę to z chęcią bym sobie poskakała:)))

Witam z pracy:) Nie poszaleję, bo przyszli praktykanci i ciągle ktoś tu ze mną siedzi:/ W domu kompa prawie nie włączam, normalnie nie wiem co się ze mną dzieje, bo kiedyś był włączony nonstop:Oczko: Ja nadal kaszlę jak opętana mało płuc nie wypluję a Filipo na szczęście lepiej... Zimnica dalej straszna. Szkoda tylko, że śniegu nie ma... Muszę kończyć. Zajrzę później::(:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Hej!

Wstałam dziś z bolącym brzuchem i kręgosłupem, a to dlatego ze dostałam @:Padnięty:
jestem do du....:Kiepsko:
Amelka kaszlała tylko z wieczora jak zasnęła, później jak ja już do niej poszłam o 23 to już cisza była do samego rana...uff, może przejdzie ten dziadoski kaszel....

Andzia miałam własnie Wam pisać o Castoramie, że jest bardzo duzy wybór lamp.

Cafe no to super ze K zmienił zdanie co do lampy :oczko:

Gosia
super sprawa z aerobikiem:yes:
mnie jakos do skakania w grupie nie ciągnie, bo zawsze mysle że nie nadążyła bym za innymi:oczko: ale chciała bym iść na siłownie, pobiegać na bieżni, na rowerku i innych sprawach:)
póki co może tylko pomarzyć...

Mei zdrówka jeszcze raz!:Całus:
Filip już chodzi do p-kola?
no i zaglądaj do nas częściej!:)

anielinkawspolczuje
ja tez dostalam @ i czuje sie ja kupa,jak to andzia mowi

meino wlasnie zagladaj czesciej,koniecznie
niezmiennie zdrowka

andziaciesz sie,ze masz meza w domu:D

mialam sprzatac reszte,ale K obiecal wieczorem przywiesic polki,i biurko
i lozko wreszcie skrecic wiec nawet sie nie biore,bo na pewno bedzie syf

i wiecie do nie wiem co zrobic
czy puszczac olka do tego starego przedszkola?
bo w tym starym sa drzemki,w nowym nie ma
poza tym pomyslalam,ze taka przerwa moze dobrze mu zrobi-odzywczai sie od kolezanek,od pan
i od razu pojdzie do nowych
co radzicie?

chcialam tylko pod koniec miesiaca pojsc z nim
kupic jakies cukiery i zrobic oficjalne pozegnanie

Cafe ja myśle że to bardzo dobry pomysł, pomału się od nich odzwyczai i może w tym nowym p-kolu bedzie łatwiej...a teraz w domu w dzień jeszcze kładzie się na drzemke?
bo skoro w nowym nie ma, to może też w domu już by zrezygnował, co?
no i z pozegnaniem też super pomysł, na pewno będzie i panią i dzieciom miło:yes:

O ja durna! Zachciało mi się jeszcze przed pracą piec muffinki:) Dzisiaj wypróbowałam z tego przepisu:
Muffinki marmurkowe
Cafe nie wiem co ci doradzić z przedszkolem, wszystko ma swoje plusy i minusy...Zależy też od uosobienia dziecka... Może Olek bez problemu przestawi się na nowe przedszkole, a może taka przerwa dobrze mu zrobi... Na pewno podejmiesz dobrą decyzje:) A nie byłoby dla Ciebie lepiej gdyby jednak Olek pochodził? hehee a tak w ogóle to się uśmiałam Andzi Kuba po nocy zgodził się na szoferowanie, a Twój K. po nocy zgodził się na lampy obi:smile_move: Czyżby koleżanka Andzia cię zainspirowała:Oczko: ?
Anielinka współczuje okresu... Dziadostwo to takie:/
Andzia co ci tak źle z mężem w domu????

hej babulce
Nie moge sie przyzwyczaic do mojego malego lysolka :hahaha: Juz mial takie dlugasne klaki, z tylu na plecach, a teraz 1 cm :lup: Glupia matka. Zrobilam mu fotki, zaraz wrzuce.
P. nic nie mowil, wieczorem byl tak zmasakrowany, ze ledwo mowil, a rano tylko minute z Miskiem pogadal i znowu do pracy. Nwet sie nie smial.
Michu od rana swiruje, a ja nie mam pomyslu na zabawy zadne. Ogarnelam chate i zasiadlam do Was z kawka. Przejde sie z nim troszk i tyle.
Oby do wizyty! Musialam sie dzisiaj odgruzowac, coraz wiecej wyslku mnie to kosztuje :lup:

anielinka, Cafe wspolczuje @! A tak przy okazji to co to jest? :sofunny: Ja juz nie pamietam :)

Gosia ja wiem, ze kontakt z dzieciakami jest najtrudniejszy. P. sie bardzo stara, przezywa, a to jak glowa w mur. Ostatnio uczen z jego klasy mu powiedzial: co sie Pan ak napina, skoro mi na tym nie zalezy i mam to gdzies.
Po prostu rece opadaja :(
Do tego niechec tych dzieciakow. Nic im nie pasuje, wszystko nudne. Najlepioej posadzic przed kompem - wtedy pelnia szczescia. No, ale to wiadomo temat rzeka.
Fajnie, ze chwila moment macie ferie. My juz zapomnielismy, ze byly :)

Andzia oj cos wiem o siedzeniu z mezem. Jest super jak jest mlody, ale jak siedzimy sami i truje mi to bywa ciezko :)

Mei nie ma u Was sniegu???? Nie spodziewalabym sie! Nawet u nas bialutko. Od razu inaczej odczuwa sie zimno.
Zdrowka chorowitku!

Cafe cholera wie co z tym p-kolem Olka. Moze i dobry pomysl, ze sie odzwyczai i bedzie mniejszy szok w nowym. A z drugiej strony to Olek chyba nie ma wiekszych problemow z adaptacja, co?
A Ty troche bys odsapnela.

Dzisiaj mi sie snilo, ze urodzilam drugiego synka. I jak tylko na niego spojrzalam to wiedzialam ,ze to musi byc Olek. I dzwonilam do Ciebie czy nie bedziesz miala nic przeciwko :lup:

Magda nie jest źle! Fajnie wygląda:yes: Miło ze strony rodziców, że Was odwiedzili. Zaciekawiło mnie to co napisałaś o tych grupach w p-kolu. Z jednej strony wydaje mi się, że takie dzieciaki są jeszcze za małe na takie diagnozy a z drugiej, fajnie, że je obserwują i coś robią. Ale jeżeli chodzi o Michała to (mimo, że osobiście nie znam dobrze Twojego synka) z Twoich opisów uważam go za bardzo inteligentne dziecko, tylko ogromnie nieśmiałe a pani nie miała okazji dobrze go poznać co mnie wcale nie dziwi, z tego co pamiętam to jego grupa jest dosyć liczna, prawda?
Co do pościeli to na naszym rynku żadne mi się nie podobały. Śliniłam się całą ciążę do takich kosmos drogich z USA czy Anglii i tyle było mojego:D

Cafe dla Twojej chwili wytchnienia (gdybym była na Twoim miejscu) odprowadzałabym Olka. On jest odważny i do tej pory nie miał problemów z adaptacją w nowych miejscach więc pewnie i z przejściem do nowego p-kola by sobie świetnie poradził. A pomysł z pożegnaniem bardzo fajny.
Też już z niecierpliwością czekam na zdjęcia nowego lokum::):

Przepraszam Was z góry że tak nie wszystkim odpisuję... Dzisiaj mam głowę ciężką od myśli... Bardzo się staram zaglądać jak najczęściej ale ostatnio wyjątkowo koszmarnie mi to wychodzi... Mam ważną sprawę którą chcę się z Wami podzielić i poprosić Was o opinie... Idę na bok...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Jak dobrze pójdzie to dziś wieczorem będe mieć swój aparat::):
Okazało się, że w srodku jest wszystko ok, a uszkodzony jest tylko wyświetlacz. Koszt nowego 200 zł, więc nie jest źle. I można to zrobić samemu-K. właśnie siedzi i dłubie przy nim.
A na 15-tą jedzie do klienta. No tak, cały dzień w chacie, a jak dziatwa wróci to on się zmyje.
Na szczeście zapowiedziała się na kawkę Aga z Jagodą, więc miłe popołudnie przed nami. właśnie zrobiłąm jabłka w cieście francuskim...i jak tu się odchudzać:Padnięty: