Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cafe no u moich znajomych tak samo. Młody w wieku 3 lat potrafil juz pisac na kompie, wszysko sobie wlaczyc i znalezc. A teraz nie moga odgonic. Ja nie jestem przeciwa, ale zeby jakos to kontrolowac i nie przesadzac.

Stasiu juz jest w takim wieku, ze cos tam chce robic i to normalne. Pojdzie do szkoly i na informatyce dzieciaki juz naprawde smigaja na kompie. Wiem, bo moj chrzesniak raczej nie potrafi nic na kompie zrobic, a jak poszedl do szkoly to okazalo sie, ze dzieciaki radza sobie o iwle lepiej.

magda_79
No ja dokladnie tak samo.
A z tym telewizorem to sie nasmialam, bo Michał tez juz przyzwyczajony, ze moze ogladac tylko w okreslonych porach. No i wczoraj tak lezal, wiec mial caly czas wlaczony tv i w koncu przychodzi do mnie i mowi: czy ja na pewno moge caly dzien ogladac bajki??? :hahaha:

heheh

u wielu naszych znajomych tv wlaczony nono stop
i nie widza w tym nic zlego
a ja widze

i cale szczescie,ze nie dalam sie namowic na telewizor do olkowego pokoju
i wiem jedno-jeszcze dluuuuugo sie nie zgodze

Witajcie kobietki!

Cafe Olas bosko wygląda!!! :yes: Bardzo podobają mi się okularki w takim stylu. Fajnie, że babka cierpliwa:D U nas w jednym obuwniczym kiedyś wielce się oburzyła, bo śmiałam stwierdzić, że buty dla dziecka też muszą jakoś wyglądać a nie być tylko ciepłe:Oczko:
Do chaty tylko się pośliniłam trochę... Piękna... Dla mnie cena nieosiągalna, chociaż tak jak piszesz wcale nie jest duża... Ale przekracza moją wypłatę z alimentami:lup:

Andzia
zdrówka! Co za dziadostwo się do Was przyplątało...
Kiedy Ty się doczekasz dnia, że cała trójca znów pójdzie do p-kola? :Oczko:

Magda biedny Michu... Dobrze, że już jest lepiej. Od razu mi się przypomniała ospa Filipa:Kiepsko: Z tym, że on nie gorączkował... A ten lekarz to niezły konował był:/

Rose zdrówka dla Marcela! Sama ciekawa jestem tych wyników.

Anielinka chudnięcie idealne:yes: Superowo, że waga ciągle leci w dół. Obyś doszła do tej upragnionej::):

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

U nas intensywnie ostatnio:Oczko: Od niedzieli są u nas dzieciaki siostry. Dzisiaj miała operację i dochodzi do siebie. Filip niestety nie pomaga. Znowu nie umie się odnaleźć w sytuacji. Jest mega agresywny w stosunku do młodszego kuzyna (2l.) ze starszym zazwyczaj się dogaduje (5l.) ale też różnie z tym bywa... Ciężko go ogarnąć i dzisiaj nawet w p-kolu panie mówiły, że bił dzieci:/ Syf w chałupie trochę nie do ogarnięcia::): i jedyne zachowanie które się poprawiło, to takie, że kładę chłopaków (tych starszych) i wychodzę z pokoju a oni zasypiają. Może nie trwa to krótko i nie obywa się bez upomnień, ale jednak:Oczko: Do tej pory z Filipem zawsze musiał ktoś być w pokoju dopóki nie zasnął. Teraz też nie jest sam ale chodzi o to, że to nie ja tam muszę siedzieć:D
Właśnie siedzę z tym najmłodszym i normalnie to jest dziecko idealne:D Sam się sobą zajmuje, bawi się, ciągle się uśmiecha (chyba właśnie wali kupala:Kiepsko:) no słodziak!
A ja się muszę umówić na poprawkę tatuażu bo niedoróby widzę i mnie wkurzają.
Poza tym rozglądam się za samochodami!!! Już ostatnio upatrzyłam coś w Ostrowie i myślałam że Cafe odwiedzę:D Kasę oczywiście muszę pożyczyć, bo już nie pamiętam czasów kiedy na moim koncie znajdowały się jakieś oszczędności::(: Ale to nie ważne! Ważne, że może w końcu zacznę jeździć bo mam szczerze dosyć roweru. Zwłaszcza jak padał ten śnieg:Szok: Swoją drogą, u nas też się stopił. Szkoda, bo w sumie lubię jak jest bielutko::):
Idę poodkurzać i upiec ciacho. Mam nadzieję, że nie będzie smaczne, bo znowu będę żarła:Kiepsko:

magda_79
No ja dokladnie tak samo.
A z tym telewizorem to sie nasmialam, bo Michał tez juz przyzwyczajony, ze moze ogladac tylko w okreslonych porach. No i wczoraj tak lezal, wiec mial caly czas wlaczony tv i w koncu przychodzi do mnie i mowi: czy ja na pewno moge caly dzien ogladac bajki??? :hahaha:

:sofunny:

U nas Stasiu ma też wyznaczone godziny, tv ogląda praktycznie tylko wieczorem od 19-19.50.
Komp i konsola jak zasłuży.
Laski nie mają żadnych ograniczeń na tv, ale w ogóle z tego nie korzystają:Zakręcony:

andzia
Mei myślałam dzisiaj o Tobie::):
Jak zwykle naśmiałam się z Twojego posta, oby ciasto wyszło pyszne,w końcu po to je pieczesz::):
Masz teraz lekką wprawę z trójką dzieci, fajnie jest co?:lol:
I super plany z autem, trzymam kciuki żeby wypaliły!!!

Baaardzo:lup: Ale pół biedy, bo ta starsza dwójka idzie do p-kola:D
U nas jest tv w pokoju i niestety dosyć często lecą bajki:/ Wiem, że to wina moja i babci i robimy to z wygody:Nieśmiały: No ale ostatnio walczymy. Za to do kompa też go nie puszczam. Naprawdę sporadycznie na coś mu pozwolę (popisać w Wordzie, albo coś na you tube). Sam sobie jakoś nie radzi i też go z tym nie popędzam. Za to wiem, że P. często sadza go przed konsolą:Kiepsko: Mimo, że kiedyś umawialiśmy się, że nie będzie tego robił:Rozgniewany:
A grę w małpy lubi, ale bez szału. No znowu na przeszkodzie stają zasady! Najfajniej by było, gdyby mógł wyciągać patyki wszystkie i bez kolejki. Więc muszę grać w tempie ekspresowym, żeby się nie znudził i wtedy jest ok. Rozpoznaje kolory, tylko nie jarzy, że małpy nie powinny spadać:sofunny: Cieszy się, jak mu spadają i myśli, że wygrywa:lol: Tłumaczenia nie pomagają.

Cafe jakoś z tym autem nie wyszło, ale jakbym się miała zapuszczać w Twoje rejony to nie mogłabym sobie darować gdybym Was nie nawiedziła. Na pewno wcześniej bym się odezwała coby się nie narzucać:Oczko:

Kurde rozebrałam laptopa, żeby go oczyścić w środku z kurzu bo bidny już ledwo zipał no i jak go skręciłam to zostało mi chyba z 5 śrubek:sofunny: Musiałam go jeszcze raz rozkręcić i skręcić, ale się udało i nawet działa:lol:

Mei podziwiam Twoją zaradność. Pewnie jak bym musiała to też bym sama rozebrała laptopa, ale póki co zostawiam takie atrakcje Kubie:lol:

Co do małpek to laski na początku też tak grały, że im więcej spadnie tym lepiej. A teraz już super sobie radzą. Ostatnio nauczyłam je grać w Piranie atakują i tez szybciutko pojęły zasady i codziennie pykamy. I jak ja je "zbije" albo Stasiu to jest ok, ale jak jedna drugą to obowiązkowa bach po łepetynie.

A jak Filip z kolorami? U nas super sprawdziła się metoda ze Skitlesami i już rozróżniają bez problemu wszystkie, nawet szary, granatowy itp.

a ja wyslalam P. do McDonaldsa :lup: Ale taaaaak mi sie chcialo jakiegos shitu.

Andzia Ty robisz salatke, a ja akie gowno bede zrec :(

Mei ale z Ciebie mamuska :hahaha: I do tego mega zaradna. JA kiedys lubilam "bawic sie" sprzetem, rozbierac, rozkrecac skrecac, a teraaz to taka sierota.
Powodzenia z autem!!!

co do odwiedzania Cafe, to mnie juz dzisiaj P. pytal co ciekawego jest w OStrowie do obejrzenia :hahaha:
My sie wybieramy do Ikei, ale padlo na Berlin, a myslalam, ze jakos uda sie spotkac.

Heloo...

Andzia
ja jestem, jestem cały czas:) i przecie ja zagladam nooo:Śmiech:
tylko dziś jakis miałam dzień zalatany, najpierw poszłam do mamy na kawke, później pojechałam do miasta, skoczyłam na solarium bo dawno już nie byłam, po Amelke do p-kola, tam spotkałyśmy się z kumpelami żeby obgadać szczegóły na piątkową imprezke, a później odebrać strój i do domku:D
jutro wrzuce fotke mojej Miki:)

Magda ale narobiłas mi smaka na coś z Mc.Donalda....:Szok: teraz siedze, ślinie się i o niczym innym nie mysle:lup:

Mei no to macie wesoło teraz w domu:D
trzymam kciuki żeby zakup auta skończył się powodzeniem!:)
swoje auto to super sprawa, już sobie nie wyobrażam jak to było bez :hahaha::Oczko:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Dzisiaj sie dowiedziałam w p-kolu że w piatek pojutrze jest dzień babci:Szok: nikt nic nie wiedział, dopiero wczoraj kartke wywiesili, ja pierdziele wcześniej nie mogli? dobrze że akurat moja mama ma wolne, bo gdyby pracowała to nawet nie zdążyła by się z kims zamienić...ehh
Dzwoniłam tez do t. za bardzo jej nie pasuje, bo w pracy jeszcze bedzie, ale mówiła że jakoś się urwie...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif