Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry!

Nie miałam chwili, żeby zajrzeć. W pracy ciągle coś. Uff.. Bałam się że Wam nie będzie pasowało w ogóle z tym urlopem! Ja mogę przesunąć raptem o dzień, dwa w jedną lub drugą stronę. I tak miałam fuksa, że koleżanka do mnie zadzwoniła i mnie wpisała, bo mamy taką jedną, która nie ma nikogo, ani dzieci ani nic a lubi sobie wziąć ten najlepszy czas. I zostałabym z niczym.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Andzia Fajowe plany z takimi wakacjami:yes: Też mi się marzy wyjechać gdzieś za granicę... Może kiedyś:) Mam nadzieję, że jakbyście się rozmyślili to spotkamy się nad naszym polskim morzem:D

Cafe ja kupiłam normalną przyprawę bo wiem, że można w ziołowym ale większą pakę a mi nie potrzebna. W końcu to to samo. Zaparzałam dwie łyżeczki w szklance pod przykryciem a później wlewałam do inhalacji ok 2 ml naparu i 2-2,5ml soli fizjologicznej. Inhalowałam dwa razy dziennie. Naprawdę dobre i działa nie tylko na katar. Tak jak szałwia jest odkażające. A syrop kazała podawać 3 x dziennie po posiłkach. Przepis: 5-7 ząbków czosnku zalać ciepłą wodą (pół litra), dodać wyciśnięty sok z jednej cytryny i porządną łychę miodu (ja dałam dwie). Zamieszać i odstawić na co najmniej 12h. Trzymać w lodówie.
Rycerz świetny! I bardzo oryginalny:yes: Ja znalazłam w ostatniej chwili na allegro, był bardzo ładny ale drogi i za wielki na Filipa:/ Szkoda, że w "lidrze":sofunny: nam się nie trafił... Byłby jedynym rycerzem a tak dołączył do załogi piratów. Była nawet jedna piratka:D Fajnie Wam się trafiło, naprawdę:yes:

Magda chcesz żebym padła ze śnmiechu:hahaha: Co za sen!
Szkoda Miśka z tym katarem... Myślałam, że całkiem mu przejdzie po tym antybiotyku...
Uprzątnij ogródek i daj znać wieczorkiem co i jak:D
Ja nie kupowałam, ale moja siostra tak. Wiem, że moja siostra nie płaci bezpośrednio z konta na konto tylko przez PayPal, ale muszę zapytać. Nie każdy chce też wysyłać do PL...

Rose przerażają mnie te badania... W sumie nic niby strasznego, ale jak pomyślę o wyrywającym się Filipie:Kiepsko: Podziwiałam właśnie Olka, że podszedł do tego lepiej niż niejeden dorosły:yes: Buziaki dla Marcela niech szybko zapomni o przykrościach:Całus: Pytałam jeszcze lekarki o te robale i powiedziała, żeby podejść do tego na spokojnie. Faktycznie nie leczą dzieci "na zaś". Muszą być konkretne wskazania do tego. Mówi, że te robaki są trochę przereklamowane i że jak się martwię to mam zrobić młodemu morfologię z rozmazem. Jak wynik rozmazu będzie poza normą, to wtedy można zacząć działać w kierunku badania obecności robali lub właśnie alergii::):

Gosia Kubulec kochany:Podziw: Filip bierze ze sobą samochodzik i nie chce się dzielić:/ Najgorsze jest to, że on jak już ma coś swojego to w ogóle niczym innym się nie bawi...

Anilinka wiem dobrze o czym mówisz, ja też tak mam, że mogłabym przespać cały dzień... Fajnie, że mogłaś sobie poleniuchować:)

Zdazylam ze wszystkim, nawet odkurzylam. hehe. A i tak po Michała bylam za wzcesnie :)
Czekam z niecierpliwoscia na 18, zeby wyjechac z domu. Ze stresu latam do kibelka co 5 min. Ale to dobrze, bedzie mniej na wadze, a tego tez sie obawiam!

Mei super sposoby na katar itd. Musze sprobowac z tym inhalowaniem. A tak przy okajzi to mamy taki sam nebulizator jak Ty :)

Anielinka Ty spiochu! Ale wcale Ci sie nie dziwie. Ja mialam kiepska noc, od 6 nie spie i teraz to juz oczy na zapalki :(

Rose super, ze wyniki kału ok! Teraz czekamy na reszte :)

Cafe nie ma za co! Mam nadzieję, że inhalacje pomogą... Nie rób za długo z tym tymiankiem. Odstaw po kilku dniach.

Rose super, że wynik negatywny! No bardzo jestem ciekawa co mu tam wyjdzie po tych testach...
Syrop z cebuli też pił:Oczko Kiedyś mu robiłam:D Pił normalnie, aż pewnego dnia zwymiotował po wypiciu:Histeria: Bałam się, że ten syrop czosnkowy będzie piekący, ale nie jest. Trochę kwaskowy. Młody na razie pije:D

Magda czekam jak na szpilkach!
Fajne to urządzenie, ale spodziewałam się że będzie trochę cichsze::):

Zaraz do domku... Ale się cieszę::):
Dzisiaj się dowiedziałam, że moja siostra w poniedziałek będzie miała operację... Tzn. w poniedziałek ma się zgłosić na oddział. Mama już przeżywa. Ja zresztą też. Ale nie ma co zwlekać, bo już ma poważne problemy z chodzeniem (miała wypadek 12 lat temu) Będą jej reperować stawy biodrowe. Czekała na tą operację już bardzo długo, a teraz wskoczyła bo się miejsce zwolniło. Cieszę się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że będzie jej trochę łatwiej jak już dojdzie do siebie. Muszę się psychicznie nastawić bo jej dzieci przyjdą do nas na ten czas:D Ale będzie sajgon:Oczko:

Magda czekam na wieści....
Rose no super że wnik na robale jest negatywny... uff, jestem ciekawa jak wyjdą pozostałe...
Mei o to poważna operacja czeka siostre, mam nadzieje że jej to pomoże...

Właśnie dowiedziałam się od koleżanki że u Amelki w p-kolu 19-tego jest bal przebierańców...nie mam pomysłu na przebranie:Szok:
Za co wogóle dziewczynki u Was na balach były poprzebierane?:)

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Anielinka u nas zawsze królują wszelkiego rodzają królewny, księżniczki i wróżki. Ja bym chciała laskom wyszukać jakąś pszczółkę, biedronkę albo coś w tym stylu.

Magda czekam na wieści!!!

Rose
super, ze wynik negatywny. Jak czytałam Mei to przypomniało mi się, że nam też lekarz mówił, że te pasożyty to takie trochę naciągane teorie i tez właśnie robiliśmy morfologie z rozmazem.
Ciekawe czy mama zgodzi się zostac jutro z Marcelem?

Mei operacja brzmi poważnie, ale na pewno wszystko będzie git. Ja tez od czasu do czasu robie syrop z cebuli, u mnie piją chętnie, ale teraz wypróbuję ten drugi:)

cafe82
u nas byly same wrozki i ksiezniczki:Histeria:
w widzialam czarownice -zajebiscie wygladala
czarna bluzeczka,leginsy jakas czerwona chyba spodniczka i kapelusz taki jak maja wiedzmy
i miotla naprawde wygladala ekstra

tez się tego obawiam że tak u nas będzie:Szok: Amelka coś wspominała że chce być Królewną Śnieżką :Szok:, ale jak do p-kola to bym chciała ją przebrać jakoś tak bardziej wygodnie, a nie w jakieś kiece długie....bo nas czeka jeszcze pod koniec stycznia zabawa choinkowa tutaj u nas w świetlicy, więc może wtedy ją jakoś jeszcze przebiore...

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif