Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny!

Święta tak szybko mi minęły jakoś... Zazwyczaj przynajmniej czułam, że te święta się zbliżają, a w tym roku jakby trochę przeszły koło mnie. Ale i tak jestem szczęśliwa, że spotkaliśmy się w domu, podzieliliśmy opłatkiem, pośmialiśmy... W pierwszy dzień świąt nawiedziłam siostrę a na drugi siedziałam już w pracy... I zleciało...
Siedzę właśnie na nocce. Na szczęście kończę niedługo. Filipo był dzisiaj pierwszy dzień w p-kolu po tej długaśnej przerwie, ale dał chłopak radę. Nie chciał iść, ale obyło się bez płaczu. Niestety i u nas łączyli grupy, więc pewnie było mu jeszcze trudniej się odnaleźć, ale nie chciałam przetrzymywać go kolejny tydzień...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Vercia piękne święta za Wami:Podziw:

Magda strasznie przykro mi, że obie dziewczynki odeszły... Nie ma słów, żeby to opisać...
Aż miło poczytać za to, jak Michał się rozkręcił! Oby już mu tak zostało::):

Andzia przepiękny i naprawdę trafiony prezent dostaliście:yes:
Dobrze, że Zosi nic się nie stało! No i super, że w tym roku dzieciaki nie dostały "typowych" prezentów od t.:Oczko:

Cafe dzielny Olas, naprawdę:yes: Jak Filipowi kropiłam oczy to darł się jakbym go ze skóry obdzierała...
Co do egzaminów, to jestem pewna, że nie będziesz z tym miała większych problemów... Jesteś mega pracowitą i zorganizowaną babką! No i upartą::): Dasz sobie radę:Całus:

Anielinka a może uda się wymienić tą lalkę? Idę zaraz na bok poczytać:Całus:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Hej lasencje,
nie moge się ogarnąc od rana, łaże i sprzątam, a dzieciaki mają takie pomysły, że głowa mała. Wszędzie, dosłownie wszedzie mam jakieś klocki, samochody, tory od kolejki, no jakis kosmos. A żeby się tym chociaż pobawili, nie, latają i rozwalają:Histeria::Histeria::Histeria:
Po obiedzie idziemy do babci na wieś, Weronika idzie z nami, może troche się wybiegają

Vercia super święta mieliście, fajnie, ze mogliście spędzić tyle czasu razem bez gonitwy, na spokojnie. Pokaż nam koniecznie duuużo fotek.
A taki powrót do szarej rzeczywistości jest zawsze brutalny

Mei
mnie tez w tym roku tropchę to wszystko umknęło, a święta przeleciały nawet nie wiem kiedy...wydaje mi się, ze pogoda nie sprzyjała świątecznemu klimatowi:)
Dobrze, ze Filip bez problemu został w p-kolu.

Cafe ja juz chyba nie bede nic poisała, bo tylko Cię w doły wpędzam::(:
A prezent składkowy od moich rodziców i rodzeństwa. Naprawde się nie spodziewałam, pomysł był oczywiście W. Termin realizacji mamy do końca maja, ale pojedziemy chyba w marcu, jak W bedzie po sesji, zeby mogła przyjechać do domu i pomóc przy dzieciakach, bo wtedy cała trójca idzie do moich rodziców.
Dzielny Olek z oczkami, kiedy jedziecie do tego okulisty?

Magda super z expresem!!! Wy zakupoholicy:)
Mnie tez się marzy expres, ale teraz mamy sporo innych wydatków...Jak kawka samkauje?
A powiedz mi drogie są te wkłady do niego?
Fajnie, ze Misiek tak wariat, domyślam się jak Was to cieszy. Oby mu już tak zostało i przedszkole tego nie zmieniło.
U mnie dowrotnie, w domu im się nudzi i widze, ze p-kole jest im bardzo potrzebne.

Anielinka ja łez tez jeszcze nie widziqałam. Musze dzisiaj nalać jej full wody i spróbować:) Ale tak jak piszesz bez szłu ta lala. Ja chyba coś źle doczytałam, bo byłam pewna, ze ona bedzie jakieś dźwięki wydawać

Jakie macie plany na sylwestra?
My idziemy na domowa impreze, bardzo się ciesze:) Początkowo mieliśmy robić u nas, ale koleżanka zostawia półroczną córeczkę z babcią i woli mieć na nie oko, więc robimy u niej. Mała z babcią będą spać do góry, a my na dole będziemy balować:) Będzie nas 6 par, stała ekipa, więc strach się bać:)

Cześć dziewczyny:-)
Mały w przedszkolu oj ciężko było go wysłać do przedszkola:-( ale jakoś dał radę. Wczoraj wróciliśmy od teściów i tak skończyły się święta. Teraz trwają przygotowania do sylwestra. A właśnie jakie macie plany na sylwka? Bo ja coś nie w temacie...
andzia super prezent dostaliście:-) kiedy się wybieracie?
veronica powiem ci że na początku jakośsceptycznie myślałam o wyjeździe w święta gdzieś z dała od domu ale widac że odpoczeliscie. A ja troszkę wam zazdroszczę tego wyjazdu. Może niekoniecznie wyjechalabym gdzieś w święta. Ale was rozumiem. Czasami lepiej gdzieś wyjechać i odpocząć niż na siłę obchodzić święta w niekoniecznie fajnej atmosferze.
Ehh kończę te moje wywody bo pisze posta na komórce p. i jakoś nie mogę się odnaleźć. Ale komputer nam się popsuł i p. próbuje coś z tym zrobić.

Witajcie!

Amelka siedzi w domu, wczoraj już siedziała, ale dziś już miała iść, ale zaczeła brzydko kaszleć, a dziś jeszcze doszedł katar :Kiepsko: ale ona mi wogóle nie przeszkadza, bawi się ładnie, dostała taki projektor z Hello Kitty do wyświetlania obrazków na papierze, najpierw odrysowuje się kontury ołówkiem, a później maluje się je kredkami- rewelacja! od rana nie mam dziecka ::):

Andzia dzięki za komplementa :Nieśmiały: i kto to mówi żebym więcej nie chudła? największy chudzielec :hahaha: i tak do Twojej figury duuużo mi brakuje ::): mam jeszcze w planach do wiosny zrzucić 4-5 kg. głównie chciałabym żeby mi to spadło z ud, mam obsesje na ich punkcie, jak patrze na inne kobiety to pierwsze co patrze na ich uda i wydaje mi się że ja mam najgrubsze ze wszystkich kobiet :lup:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

anielinka
Witajcie!

Amelka siedzi w domu, wczoraj już siedziała, ale dziś już miała iść, ale zaczeła brzydko kaszleć, a dziś jeszcze doszedł katar :Kiepsko: ale ona mi wogóle nie przeszkadza, bawi się ładnie, dostała taki projektor z Hello Kitty do wyświetlania obrazków na papierze, najpierw odrysowuje się kontury ołówkiem, a później maluje się je kredkami- rewelacja! od rana nie mam dziecka ::):

Andzia dzięki za komplementa :Nieśmiały: i kto to mówi żebym więcej nie chudła? największy chudzielec :hahaha: i tak do Twojej figury duuużo mi brakuje ::): mam jeszcze w planach do wiosny zrzucić 4-5 kg. głównie chciałabym żeby mi to spadło z ud, mam obsesje na ich punkcie, jak patrze na inne kobiety to pierwsze co patrze na ich uda i wydaje mi się że ja mam najgrubsze ze wszystkich kobiet :lup:

Anielinka nawet nie wiesz ile bym dała, zeby wyglądac choć tak jak przed Dukanem, gdzie wydawało mi się, ze jestem gruba jak nie wiem. Serio...w ogóle Wam się nie pokazuje, ale moja waga leci do przodu jak szalona, w ogóle jestem nabita, opuchnięta, nie dopinam się w żadne spodnie. Po Nowym Roku jak dziatwa wybędzie do p-kola ide od razu robić te badania na tarczyce, bo to nie jest normalne::(:

Fajnie, ze Amelka się tak łądnie bawi, Stasiu jeszcze się w miare sobą zajmie, choć i tak większość czasu poświęca na wariacje z zołzami. A lalki, wózki i łózeczka od wczoraj nie tknięte, jedynie co to trochę się z rana ciastoliną pobawiły, bo dostały lodziarnie, ale też bez szału. Za to w Piotrusia grałam już chyba ze sto razy:Histeria:

hej
my od rana znowu na nogach. Nie pamietam kiedy polezalam i poodpoczywalam. Musze jutro nadrobic. Pojechalismy zawiezc zalegly prezent Aurelci i jej siostrze, szybka kawka i ciacho, potem do domu, biegiem obiad, bo P. jechał na turniej.
A my z Michem siedzimy teraz u moich rodzicow. Koleda bedzie, wiec bedziemy mieli z glowy :)

Odebralam wyniki mlodego. I ma ... 3 liczne bakterie!!! Masakra! Jakis 1 antybiotyk wynalezli, ktory dziala na wszystkie 3. No i jutro do lekarza. Ale ciesze sie, ze w koncu zrobilismy ten wymaz. Posiedzi troche w odmu, ale mam nadzieje, ze zwalczymy ten pieprzony katar!

Mei super, ze Filip bez problemu poszedl do p-kola.
No i jak widac, zadna z nas jakos specjalnie klimatu Swiat nie odczula.

Anielinka super, ze masz pomysl na Sylwestra!!! Posiedzisz, posmiejesz sie i pozegnasz ten fatalny rok :)
Ide zaraz na FB obejrzec Ciebie :)

U nas szal puzzlowy, nie mamy gdzie juz tych pudel trzymac. Obłed. ale mldoy za to juz od rana w pizamie siedzi i układa.

Witam!

Od rana latam, sprzatam, piorę i ogarniam. Na szybko skoczyliśmy na zakupy i do biblioteki coś pożyczyć i zwrócić. Wciągnęła mnie powieśc Griffin i wzięłam kolejną częśc. Młody został w domu, bo brzydko kaszle, strasznie! Mam dylemat czy podac antybiotyk.....mam rozpiskę od lekarki i mówiła, ze jak będzie temp. powyżej 38 to mam dać....ale temp. nie ma wcale, tylko ma zapchany nos i kaszle tak bardziej skrzecząco, ale sporadycznie.....nie wiem sama....Andzia dalej byś inhalowała??? podaję jeszcze elofan, neosine i aerius....a antybiotyk mam w lodówce w razie "w". Trochę się boję po niego sięgać skoro nie ma temp. Niestety pani doktor jest na urlopie, a nfz konowały na pewno przypiszą antybiotyk.

Anielinka super ten projektor, pewnie i Marcelowi spodobałby się.

Gosia na święta w pensjonacie było mnóstwo rodzin i większość miała obawy, jak spędzać święta daleko od domu. Dla mnie nie ma porównania, i nie ze względu na atmosferę rodzinną, ale górale zupelnie inaczej podchodzą do wigilii. Jest hucznie, wesoło i wśród tylu obcych ludzi nie było sztucznośći, zawiści i zazdrości, jak to bywa w prawie każdej polskiej rodzinie. Oczywiście w domu nikt nie miał do nas żalu, ze pojechaliśmy.

Anielinka super pomysl z sylwestrem :yes: wrzuc jakieś foto na bok, nie mam facebooka.

Magda dobrze, ze jest sposób, zeby to zwalczyć. Nas czekają te choelrne testy po nowym roku. :Kiepsko:

Andzia zrób koniecznie badania, może coś z hormonami nie teges??? Ja już się zapisałam do gin, po nowym roku. Nie wyrabiam z tymi opóźnieniami w @, teraz mam po 2 miesiącacg krwotok jak nie wiem, do tego wczoraj myslałam, ze zejdę z bólu.:grrrrrr:

Vercia a nie chcecie tez zrobic Marcelowi wymazu z gardla i z nosa. Wtedy byloby jasne jaki i czy w ogole antybiotyk jest potrzebny. szkoda go faszerowac tak "na oko".
Nasz pediatra bez wymazow nie da antybiotyku. Nie tylko stara sie potwierdzic czy to bakteria, ale jaka konkretnie i jaki antybiotyke bedzie skuteczny.
Na Michała bakterie zadziala tylko jeden antybiotyk, kotrego na liscie standardowej nie bylo, w laboratorium wypisali go recznie. Reszta antybviotykow dzialala tylko na 1 luz 2 z nich.

Komputer odzyskany:) Dobrze miec meza informatyka:) Szkoda tylko, ze ciagle nie mamy polskich znakow:/
Anielinka dobrze, ze swieta wam milo zlecialy:)
Andzia wspolczuje upadku Zosi:/
Magda ale u was ostatnio intensywnie:) Wspolczuje kolezance:( Mialam nadzieje, ze ta druga dziewczynka okaze sie silniejsza i da rade:( ehhh jakie to zycie porypane:(
Cafe podziwiam, ze chcialo ci sie robic wigilie:) Szkoda tylko, ze wszyscy nie potrafia wrzucic na luz i poczuc tej atmosfery:/ ehhh ale nic na sile...

Dziewczyny potrzebuje pomyslow co zrobic na sylwestra dobrego???? Na jakies cieple danie i cos slodkiego... A macie jakis pomysl na deser w pucharkach???

Hej Gosia! organizujecie impreze Sylwestrową?
w sprawach kulinarnych to pewnie Vercia pomoże :Oczko: ja tam znam tylko tradycyjne potrawy typu sałatka jakaś, pałki np. te w płatkach (Andzi przepis) parówy w cieście, ze słodkich rzeczy to jakieś ciacho, a deserów w pucharkach nigdy nie robiłam, ale jadłam kiedyś dobre tiramisu:)

Veronica ale mężol zrobił niespodzianke z Sylwestrem, super! gdzie idziecie? ze znajomymi czy sami?
sądze że czarne buty zawsze do wszystkiego pasują...

Magda biedny Misiek:( i co już ma ten antybiotyk, czy dopiero do lekarza?

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Vercia czarne buty do rozowej kiecki: suuuper!
Ja jeszcze wracajac do antybiotyku to po jaka cholere dawala mu lekarka wczesniej antybiotyki jak nie mial goraczki?
A co do goraczki to moj Misiek ma bardzo sporadycznie. Teraz gania i nic mu nie jest, a bakterie sa.

Anielinka jutro do lekarza i da odpowiedni antybiotyk. NA szczescie choroby zadnej po nim nie widac. Szkoda, ze bedzie musial brac antybiotyk, ale mi to daje nadzieje na zwalczenie tego cholernego kataru.

Gosia ja to w zarelku nie pomoge :)
Fajnie, ze komp juz dziala :yuppi:
Nadrabiaj, nadrabiaj zaleglosci :)

Andzia pytalas wczesniej o kapsulki do ekspresu. Te do naszego kosztuja ok. 20 zł/ paczke. Np. Caffe latte to 8 kaw. My nie jestesmy jakimis wielkimi kawoszami i dla nas takie Latte czy Cappuccino to super sprawa. Dla bardziej wybrednych pewnie lepsze sa ekspresy "prawdziwe", a nie na kapsulki :)
Ale i w tym wybor kaw jest ogromny, lacznie z kakao i czekolada na goraco.

JA wlasnie popijam kawke, bo juz zjechalismy do domu. Mlody wciaga kotleta na kolacje :)
P. wroci pewnie ok. 2 w nocy dopiero :(