Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi bąkami to prawda! Zawsze się śmiałam, że marzę o facecie, przy którym będę mogła puszczać bąki ;))) Zawsze mi się to jednak wydawało intymną sprawą. No ale jak na pierwszą romantyczną kolację przygotowaliśmy sobie z moim Prosiakiem śledzie w śmietanie z duuużą ilością cebuli no to nie było innego wyjścia, jak przełamać lody bo inaczej by nam jelita rozsadziło! A skoro na pierwszej randce poleciały pierwsze bąki to problem mieliśmy z głowy;)))

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Prosiaczek
Z tymi bąkami to prawda! Zawsze się śmiałam, że marzę o facecie, przy którym będę mogła puszczać bąki ;))) Zawsze mi się to jednak wydawało intymną sprawą. No ale jak na pierwszą romantyczną kolację przygotowaliśmy sobie z moim Prosiakiem śledzie w śmietanie z duuużą ilością cebuli no to nie było innego wyjścia, jak przełamać lody bo inaczej by nam jelita rozsadziło! A skoro na pierwszej randce poleciały pierwsze bąki to problem mieliśmy z głowy;)))

Hihihi i o to wlasnie chodzi w tej milosci. O swobode puszczania baczkow:)

Dziolchy zasnely, lece robic obiadek:)

Hej kobietki:)
My dzisiaj cały dzień na alarmie:( byliśmy u lekarza mały dostał debridat i mamy podawać sab jak przyjdzie... Normalmnie to moje szczęście nie ma czasu nawet kiedy się pośmiać i pogaworzyć bo albo śpi albo płacze... Teraz wrócliśmy ze spaceru i jak na razie śpi mam nadzieje, że jeszcze troszkę pośpi a ja porobie różne rzeczy w domu... Dobrze, że zupe mam od wczoraj to chociaż obiad z głowy...

i to termometerem rteciowym bo te rlrktr. oszukuja ja juz 4 kupilam i jeden za 130 zl i wzystkie do d... mierza jak im sie podoba raz dobrze a raz wyskakuje 35,4 paranoja!! u mnie Andzia kupy byly tylko żolte woodniste nie sluzowate wiem,że sluzowate toinfekcja jakas...tak po krotce lekarka mi wytlumaczyla filozofie kup i ich jestestwo ;) zielona po nutramigenie moze byc i tez po wodzie min. np zywiecalbo primavera...a marcelek lezy i robi kupola az w drugim pokoju go slychac bo robi jak stary...steka jeczy...zaraz sie okaze co za bomba jest...

Anet mi w pzu wyplacili na drugi dzien od zlozenia wniosku 1200zl z tytulu cesarki jako ze jest to zabieg operacyjny licza 50 zl za dzien pobytu w szpitalu.. u mnie bedzie ok 300 zl

co do kolek u nas tez sa ale krotkie i slabe...obchodze sie bez kropli...troche nosze malego a pozniej popierdzi i spokoj...zrezygnowalam z esputiconu bo mialam wrazenieze jego jelita sieprzyzwyczaily i pozniej to nie pomagalo...a tak samo przejdzie...

Andzia trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki obyscie wrocily szybko do domku...

Gosiamm a colekarz na zeilonekupy Kubusia???

Veronica mały akurat zrobił kupe przy lekarzu i ten stwierdził, że takie mogą być... ta była troche łagodniejsza od tej pierwszej zielonej bo tamta jeszcze śmierdziała jak kupa starego;) ale lekarz powiedział, że jak takich już nie robi to damy mu na razie spokój:)
My wykąpaliśmy małego przed 7 bo myślałam że mały o 7 upomni się o picie, a on po kąpieli bezkarnie zasnął i ja nie wiem o której będzie chciał pić... i jeszcze debridat musze mu dać... chyba był zmęczony tym całym dniem...

cafe duzo duzo sil i zdrowka... pozostalym wyspanej nocy...

Gosiamm moj Marcelektez przesypia karmienia raz jeco 4,5 godz raz co 3, 5 a raz co 5...n9e karmie go na sile i mam problem ulewania z glowy :)wczensiej myslalam ze jak w butli jest 120 to tyle musi zjesc...ja dzisiaj cala chate oblecialam bo maly bardzo grzecznyod 16-19-30 spal teraz jestesmy wykapani cwiczymy podnoszenie glowy lezac na brzuszku i zaraz idziemy spac...milej nocy mamuski...

Czesc dziewczynki,
dziekuje za wszystkei kciuki.

Lekarz stwierdzil, ze to najprawdopodobniej jakas infekcja zaoladkowo-jelitowa, ponoc cos lata w powietrzu i mnostwo ludzi-dzieci choruje. Dziewczyny oprocz tych dolegliwosci maja sie dobrze, nie traca na wadze itp. Taka infekcja moze sie utzrzymywac nawet do 2 tyg. i powinna sama minac. Lekarz powiedzial, ze najgorsze, co mogloby im sie teraz prztrafic-to szpital, bo tam pelno zarazkow i na bank wyszlyby dodatkowo z jakims zapaleniem oskrzeli albo pluc. CIesze sie strasznie:):):)
Mam nadzieje, ze im to szybciutko minie:)

Cafe zdrowka!
Gosia, Magda sil duzo, wiem co przechodzicie!!!
Magda K. zglaszal dziewczyny do Zusu, zeby mu je wbili do legitymacji ubezpieczeniowej, ale on ma wlasna dzialalnosc, dlatego musial to zrobic ZUS. A normalnie, to chyba sie to zalatwia u pracodawcy. Chyba.
Veronica jakie Ty masz grzeczne dziecko, normalnie pozazdroscic:)

Veronica ja też nie zmuszam małego do picia:) nie dałabym rady go zmusić bo znając jego to wszystko by wypluł:) ale mi trochę mimo wszystko ulewa na bebilonie pepti, na bebiko wogóle nie ulewał...
Przed chwilą się obudził na picie to dałam mu zagęszczone pierwszy raz o dziwo wypił całą butle 120... a ostatnio wypijał 90 cały czas... może troche pośpi... zobaczymy o której będziemy mieć pierwszą pobudkę...
Andzia ciesze się że jednak szpital was ominie:)
Cafe kuruj się kobieto...

Miałam dzisiaj zostać milionerką :smile_$::smile_$:ale zapomniałam totka wysłać:(

Dziewczynki cieszę się, ze z dzieciaczkami wszystko w porządku. Ja dzisiaj byłam u ginekologa. Rozmawialiśmy o antykoncepcji i jestem skołowana! Zastrzyku się boję bo jak źle zareaguję to będę się męczyła przez kilka miesięcy, do regularnego brania tabletek jestem zbyt roztrzepana a guma odpada, bo jak już mam szaleć to dla przyjemności a nie z wiecznym strachem, ze "coś" się zsunie czy pęknie. Lekarz radził wkładkę ale ja mam jakieś obawy. Gdzieś mam zakorzenione, że to działa wczesnoporonnie i nie mogę się tej myśli pozbyć. Lekarz zapewniał, ze wkładki nie są wczesnoporonne, są bezpieczne i chyba w końcu się zdecyduję ale potrzebuję czasu. A wy na co się zdecydowałyście?
Zośka była dzisiaj u pradziadków i zrobiła furorę;) Jak widzi swojego adoptowanego pradziadka (drugi mąż babci) to kwiczy, śmieje się i nikomu innemu nie da się dotknąć! A dziadek szczęśliwy bo własnych dzieci nie miał a tu się prawnuczki doczekał;)))
Zośka wykąpana i od dwóch godzin leży w łóżeczku i coś opowiada. A my czekamy aż jej się w końcu znudzi i zaśnie;)
Spokojnej nocy dla was i maleństw!

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Prosiaczek Zoska szybciutko zaczela sie smiac i gaworzyc. Dopiero dzisiaj pokapowalam, ze ona prawie o miesiac mlodsza od moich glizdek.:36_2_49:

Co do antykoncepcji to ja gum tez nie lubie, ale czasem trzeba:(
Po Stasiu mialam zastrzyk i bylam zadowolona, choc slyszalam, ze duzo kobiet ma rozniste skutki uboczne, krwawienia itp. historie. Teraz wzielam tabletki Azalia dla matek karmiacych, a ze juz nie karmie, to czekam na @ i zaczynam brac moje Yasmin. Gin mowil, ze nie musze czekac na @, ale jakos boje sie, ze jak zaczne brac kiedy chce, to nie podzialaja:( A czwartej dzidzi to ja nie chcem absolutniem:36_19_2::36_19_2::36_19_2:

Veronica mialam jeszcze pytac o ta kase z PZU, bo ja oczywiscie w ogole nie pomyslalam, ze moge sie o cos takiego starac, czy 2 miesiace po to nie jest za pozno? Moja glupia ksiegowa tez nic mi nie powiedziala, dostalam tylko 2x800 zl z tytulu urodzenia dziecka. Kurcze przydaloby sie takie 1200 zl gratis:)

Zmykam do wyrka, spokojnej i dluuuuuuuuuuuugiej nocy wszystkim

Cześć kobiety:)
Tak Andzia skleroza nie boli:36_2_49::what:

Mieliśmy noc tak jak zawsze... co trzy godziny pobudka... o czwartej zachciało mu się gadać i nie za bardzo chciał spać... ale jak ja zasnęłam to chyba stwierdził że skoro nie ma z kim gadać też zasnąć trzeba... Teraz śpi... a ja się boje co przyniesie nowy dzień byle ten brzuchol nie bolał dziś... ja poprosze jeden dzień odpoczynku od kolek...

Ja jutro idę do ginekologa i zobaczymy co mi kobitka powie... Czasami ginekolodzy jak słyszą, że mam cukrzyce to twierdzą że żadnych tabletek antykoncepcyjnych nie moge... a ja sama nie wiem czy chce brać... Do zastrzyku mam takie same podejście jak Prosiaczek... i do wkładki też, a prezerwatywy to same wiecie... Ehhh tak pięknie w ciąży było:) nie trzeba było o takich rzeczach myśleć teraz to żałuje że nie korzystałam z tego w pełni;)

K jednak jest jeszcze dzis w domku wiec musze ogarnac siebie i olusia i jedziemy sprzatac..taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak mi sie nie chce no ale nie moge marudzic

zycze udanego dnia,zadnych kolek i duzo duzo usmiechu

aaaaa andzia ciesze sie bardzo,ze jestescie w domku,w sumie to lekar ma racje-z jednej strony w szpitalu same zapalenia oskrzeli i takie tam....

bidulo....ja wiem,ze sie powtarzam ale baaaaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo cie podziwiam....i nie wiem jak ty dajesz rade....i mowie to zupelnie szczerze-wiem jak ja mam z olkiem,niby jakos tak sobie wszsytko organizuje,zeby miec chwile dla siebie ale roznie to bywa,bo wiadomo,ze wszsytko podporzadkowuje pod niego...a z dwojka to sobie nie wyobrazam no i jesczcze stas....duzy duzy szacunek