Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

andzia
veronica_20
Uciekam na inhalację i szykować mlodemu wyrko. Później mjm ::): ostatnio robi sie interesująco....

A mnie ostatnio wkurza mjm, takie naciągane akcje...a jak widze Tomka i tą całą chora sytuacje z Agnieszką to mnie ściska:Wściekły:

I mnie strasznie wkur....., a szczególnie właśnie ta sytuacja Tomka i tej całej Agnieszki :Zły:
no dostaje normalnie białej gorączki jak na to patrze...wrrrrrr

a ogólnie jak dla mnie to zepsuło się Mjm...normalnie flaki z olejem...blee

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Dzień dobry!

U nas wczoraj w p-kola był jednak ryk ::(: a dziś jeszcze nie wiem, Amelka obiecała że będzie szła do p-kola uśmiechnięta i bez płaczu...zobaczymy czy tak było :)

Magda doskonale Cię rozumiem co czujesz, jak piszesz o Michale to jakbym Amelke widziała, co prawda nie wiem do końca jak ona się zachowuje w p-kolu, ale wiem że ona zawsze była taką sierotką ::(: mam nadzieje że jej to przejdzie i że nauczy się "prawdziwego życia"...

Cafe trzymam kciuki!! i wierze ci że masz dosyć tego prawka...

Andzia a co Ty te okna tak pucujesz?:Oczko:
ja mam właśnie plany wziąść się za kuchnie, szafki i okno....ale strasznie mi się nie chce :Padnięty:

Mei zdrówka dla Filipa!
super że zadowolona jesteś z wizyty u lekarki no i grosze wzieła za wizyte...
ale Filip ma apetyt, WOW! może te leki na niego tak działają, oby tak pozostało:)

Witam!

Miałam dzisiaj plany zakupowe, ale rano zauwazyłam, ze karty znizkowe do h&m są ważne od jutra a mam 3, na każdej 20zł upustu. Szkoda mi było jechać, bo nie mogłabym ich wykorzystać. Zajechałam tylko do lumpa i nic nie kupiłam. Jakis niemiecki towar mieli, nie było na czym oka zawiesić.
Postanowiłam wybrać sie jutro rano do Lubina. Mam tylko nadzieję, że pogoda będzie w miarę.

U młodego piatek maja wolny w przedszkolu i chyba juz jutro pójdzie ostatni raz. Nie wiem tylko czy nie puścić go w poniedziałek do tego nowego przedszkola, zeby później nie bal się. Nie wiem sama.

Anielinka współczuję tych płaczów Amelki w przedszkolu. Sytuacja z przedszkolanka w ddtvn masakra! Choć jestem pewna, ze to nie jedyny przypadek. Czasem tak jest jak ktoś idzie z braku laku po znajomości do pracy, do ktorej się nie nadaje kompletnie!!

Andzia mama bardzo chętnie się zajmowała marcelem, jak siedziala w domu. I jemu jest przykro, ze do tej pory, jak do nich pojechał to bawili się, oglądali bajki, a teraz jest zagubiony i nie wie co się dzieje dookoła. I nie powiem, bo do tej pory zawsze mama z nim zostawała, kiedy tylko chcialam i jak pracowałam. Zrobila się po prostu meeega ważna odkąd chodzi do szkoły i w kółko o niej opowiada. Ja też pracowalam, studiowałam w weekendy i nie narzekalam na taki bezbrak czasu.

Magda wcale się nie dziwię, ze masz już dosyć siedzenia. Jeszcze ta pogoda kompletnie nie sprzyja. :Całus: Tylko nie lataj za dużo :Oczko:

Mei super, ze możesz liczyć na siostry. Ja moge pomarzyć, dla mojej siostry dziecko to jakaś abstrakcja totalna i w ogóle u nas zyje każdy sobie. Mama zawsze nas dzielila od małego i tak chyba zostało. Ja bylam zawsze ta rozsądniejsza, wzorowa uczennica a siostra gwiazdeczka, której wszystko się należało od gory i zawsze ja musiałam ustepować, bo tak trzeba! I tak siostra do tej pory zawsze stawia na swoim, dazy po trupach do celu i mama zawsze ją chwali i wpada w zachwyt na tle jej osoby. I zawsze na rodzinnych spotkaniach slysze, ze mogłam jak Anka wybrać lepszy zawód, pomysleć, zastanowić się nad soba, bo miałam możliwości i ich nie wykorzystałam. Dlatego ona pracuje w korporacji we wroclawiu, ma narzeczonego prawnika itd. I tak przez całe życiu stoję w jej cieniu i za nią.::(:

Magda spokojnie:Całus: Nauczą się w końcu te nasze dzieciaki, zobaczysz...
Mama pewnie nie miała nic złego na myśli i nie chciała Ci sprawić przykrości, tylko zazwyczaj te nasze mamy mają zakodowane takie teksty:Oczko:
Babcia numerantka:Histeria: Ale się rodzice musieli poczuć!

Andzia
Ty pracowita babo! Ja nie wiem czy pomyję okna w tym roku. Totalnie nie mam parcia na to. Świat jeszcze przez nie widać, więc jest dobrze:Oczko:
Z tym apetytem to raczej przypadek, bo zazwyczaj właśnie w życiu nie zjadłby kolacji w ogóle. Wypiłby tylko mleko:Szok:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Co do mamy i rodzeństwa to chyba nie znam takiej rodziny gdzie każdy czułby się traktowany równo... Zawsze znajdzie się ktoś kto czuje się bardziej pokrzywdzony:/ A najczęściej na dodatek rodzice nie zauważają problemu.
Mnie babcia nigdy nie pilnowała... Zawsze opiekowała się nami mama i zawsze musiała liczyć tylko na siebie bo na mojego ojca nie mogła i dlatego ma uraz do opieki nad dziećmi...
Moja mama nigdy mi w prost nie powiedziała nic czego bym nie rozumiała i mogła mieć do niej o to żal. Swego czasu (zwłaszcza jak popadła w depresję) często mówiła mi, że ma wszystkiego dosyć, że jest zmęczona itd. Czasem ledwo Filip przyszedł do pokoju w którym była to już mnie wołała, żebym go pilnowała. Czasem było mi przykro, wiadomo... Później jak zaczęła brać leki zaczęło się poprawiać. Jeszcze nad morzem (Magda i Adzia pewnie pamiętają:Oczko:) dochodziła do siebie i ja chciałam, żebyśmy pojechały osobno, żeby od nas odpoczęła, ale ona wtedy jakby chciała nadrobić ten czas i uparła się, że pojedziemy razem. Wszędzie łaziłyśmy razem i to było czasem męczące (czułam się jak taka córeczka mamusi bez faceta z dzieckiem...- same wiecie -taka kicha trochę), ale coś za coś. Ona pomaga mi ja pomogłam jej. Teraz już jest dobrze... Co do sióstr to mogę w pełni liczyć tylko na jedną, która jak trzeba zawsze mi pomoże bez zająknięcia:yes: Z drugą jest gorzej. Ma swój świat, swoje dzieci i nie mam z nią zbyt dobrego kontaktu...

Anielinka biedna Amelka z tym płaczem... Oby już dzisiaj było lepiej!
Co było w ddtvn?

Vercia
ja nigdy nie pamiętam o bonach i rabatach:Rozgniewany: Zawsze jak sobie o nich przypomnę to są już nie ważne:Kiepsko: Może jutro Ci się uda coś fajnego upolować::):
Cafe dupa sraka:/ Nie poddawaj się, w końcu się uda!

ja juz lezakuje w domu. Mam dzisiaj tyle energii, ze moglabym obdarowac pare osob, tym bardziej, ze prawie z niej nie korzystam.

Polazilam tam gdzie chcialam. W lumpie zamiast obkupic malego to obkupilam moja corcie :)
Mlodemu dostaly sie tylko spodnie dresowe adidasa. A malej mnostwo malenkich spodenek i smiejcie sie, ale wszystko rozowe :sofunny: , do tego jakas bluzeczka, sukieneczka.

Potem H&M i tam full wyprzedazy, kupilam stanik, skarpetki dla wszystkich,szalik dla mlodego, no i dla Alki rajty (po 10zł/2 pary) i sliczne spodenki kremowe :lup:

W Orsay kupilam kiecke. hehe. Oblatalam te ciazowe sklpey i dramat, we wszystkim wygladalam jak w worku, a ceny kosmiczne. Jak dla mnie 160 zł za sukienke ciazowa to jakies przegiecie. a w Orsayu kupilam zwykla za 50 zl, bo tez sa przeceny. Musze w nia wlezc wlasciwie tylko na Wigilie, a potem bedzie dobra i po ciazy, bo to M. Do tego dokupilam rajty i usmiech mi z geby nie schodzi.

Szkoda tylko, ze nie kupilam nic dla P. :(

Cafe powtorze po Mei: dupa sraka!
Ale nie mozesz eraz sie poddawac i tyle.

Andzia no Michał własnie w tamtym roku mial komin zamiast szalika i byl dobry i teraz, ale go gdzies posial. A juz uz nas nie ma zadnych w H&M. Byly wczesniej akurat do jego czapki, a teraz tylko zwykle szaliki zostaly, wiec nie mialam wyjscia.

Vercia przykre, ze mama widzi tylko siostre i tak ja chwali i Was porownuje.
Tylko, ze jak czytam jaka jest egoistka to ja pierdole, ale w dupie z ta korporacja, a tym bardziej z facetem prawnikiem :)

Wiecie ja sie bardzo obawiam jak to bedzie jak Alicja sie urodzi. Naprawde mam mnostwo obaw. Mialam Was juz wczesniej o to spytac, ale jakos wydawalo mi sie glupie. A teraz skoro temat rodzenstwa to jest okazja. Boje sie, ze nie bede ich rowno traktowac. Ze gdzies nieswiadomie skrzywdze ktores z nich. P. tez sie tego boi.
Ja nie mam zadnego wzorca, bo sama jestem jedynaczka, a P. siostra jest 12 lat od niego starsza, wiec tez lipa.

Magda ale obkupilaś dzieciaczki, super! No i licze na foto kiecki :Oczko: Ja jak widze w lumpie takie małe sukieneczki to az mi się łezka kręci. Już wam pisalam, ze jeśli będe miała dziewczynkę to będzie wystylizowana od stóp do glów. Jak widze Andziowe zolzy w tych warkoczykach i sukieneczkach to wzdycham sobie :lol: Dobrze, ze piszesz o wyprzedażach, ja na takie liczę jutro. Nie wiem tylko jak się sprężyć, zeby zdażyć do 15. Mam 60 km w jedną stronę. I nei wiem czy 2-3 godzinki mi wystarczą, ale lepsze to jak wizja wyjazdu z młodym. Energii trochę by się przydało :lol:

Magda, myślę, ze to zalezy dużo od samych rodziców i ich podejścia do dzieci. Moja mama tak jakby w mojej siostrze upatruje jakieś tam swoje niespelnione marzenia o karierze i idealnym mężu. Jest też do niej podobne fizycznie, a ja jestem bardziej jej uosobieniem, stabilna, rodzina najwazniejsza. Mysle, ze to od was zależy czy będziecie traktowac równo Alkę i Michała. Jesli będziecie poświęcac im tyle samo czasu, ciepła i tak samo traktowac, to nie masz się czym martwić.

Ale naskrobałyście:Szok:
ja prawie wyrobiona, musze jeszcze podłogi pomyć. Popołudniu przychodzi Aga z Jagodą na kawkę.

Cafe :Całus:
A z wigilią super:great:

Anielinka biedna Amelka z tymi płaczkami, mam nadzieje, ze dzis wróci z uśmiechem.
Ja normalnie nie oglądam DDTVN, ale dzisiaj widziałam kawałek i prawie się poryczałam. Co się dzieje z tymi ludźmi, nie pojęte to jest dla mnie::(:
Dla tych co nie oglądały:
3-latka zsiusiała się w p-kolu i Pani kazała za kare stac jej nago przed całą klasą::(:

Magda super, że zakupy się udały, koniecznie pokaż kiecke. Ja byłam tydzień temu, to nie było żadnych przecen, cholera. W niedziele jedziemy do okulisty do P-nia, moze wlecimy do H&M. Mamy co prawda ograniczony czas, bo prosto z P-nia mykamy na imieniny do babci, ale musze coś wykombinować:)

Co do rodzeństwa, to kto jak kto, ale Wy z P. na pewno bez problemu poradzicie sobie, zrobici wszystko tak, żeby Michał nie poczuł się odtrącony i skrzywdzony. Poza tym Michał, tak jak u mnie Stasiu zawsze będzie najkochańszym synusiem mamusi, zobaczysz:)

andzia
Ale naskrobałyście:Szok:
ja prawie wyrobiona, musze jeszcze podłogi pomyć. Popołudniu przychodzi Aga z Jagodą na kawkę.

Cafe :Całus:
A z wigilią super:great:

Anielinka biedna Amelka z tymi płaczkami, mam nadzieje, ze dzis wróci z uśmiechem.
Ja normalnie nie oglądam DDTVN, ale dzisiaj widziałam kawałek i prawie się poryczałam. Co się dzieje z tymi ludźmi, nie pojęte to jest dla mnie::(:
Dla tych co nie oglądały:
3-latka zsiusiała się w p-kolu i Pani kazała za kare stac jej nago przed całą klasą::(:

Dobrze, ze nie ogladalam. Wystarczy, ze to napisalas, a mi juz lzy leca. Niewyobrazalna krzywda dla takiego maluszka :(

magda_79
ja juz lezakuje w domu. Mam dzisiaj tyle energii, ze moglabym obdarowac pare osob, tym bardziej, ze prawie z niej nie korzystam.

Polazilam tam gdzie chcialam. W lumpie zamiast obkupic malego to obkupilam moja corcie :)
Mlodemu dostaly sie tylko spodnie dresowe adidasa. A malej mnostwo malenkich spodenek i smiejcie sie, ale wszystko rozowe :sofunny: , do tego jakas bluzeczka, sukieneczka.

Potem H&M i tam full wyprzedazy, kupilam stanik, skarpetki dla wszystkich,szalik dla mlodego, no i dla Alki rajty (po 10zł/2 pary) i sliczne spodenki kremowe :lup:

W Orsay kupilam kiecke. hehe. Oblatalam te ciazowe sklpey i dramat, we wszystkim wygladalam jak w worku, a ceny kosmiczne. Jak dla mnie 160 zł za sukienke ciazowa to jakies przegiecie. a w Orsayu kupilam zwykla za 50 zl, bo tez sa przeceny. Musze w nia wlezc wlasciwie tylko na Wigilie, a potem bedzie dobra i po ciazy, bo to M. Do tego dokupilam rajty i usmiech mi z geby nie schodzi.

Szkoda tylko, ze nie kupilam nic dla P. :(

Magda nie wiem dlaczego, ale ten Twój post bije taaaką pozytywną energią, że aż dwa razy go czytałam ::): ::): ::):
Po pierwsze baaardzo się ciesze że obkupiłaś siebie, musze tez zajść do Orsay skoro mówisz że przeceny są...
Po drugie tak fajnie to brzmi jak piszesz "obkupiłam moją córcie" :Podziw:
juz nie mogę się doczekać tej Twojej królewny i zobaczysz że coraz to więcej będziesz miała różu :hahaha:

andzia
Magda super, że zakupy się udały, koniecznie pokaż kiecke. Ja byłam tydzień temu, to nie było żadnych przecen, cholera. W niedziele jedziemy do okulisty do P-nia, moze wlecimy do H&M. Mamy co prawda ograniczony czas, bo prosto z P-nia mykamy na imieniny do babci, ale musze coś wykombinować:)

Co do rodzeństwa, to kto jak kto, ale Wy z P. na pewno bez problemu poradzicie sobie, zrobici wszystko tak, żeby Michał nie poczuł się odtrącony i skrzywdzony. Poza tym Michał, tak jak u mnie Stasiu zawsze będzie najkochańszym synusiem mamusi, zobaczysz:)

hehe. Wlasnie tego sie obawiam. Ze sie jakos "podzielimy". Alicja to bedzie coreczka tatusia, a Misiek moj.
Wiem, ze to durne, ale tak siedze w domu i mam mnostwo obaw.
JA juz kocham oboje, mam wrazenie, ze tak samo mocno, ale nie wiem jak bedzie jak juz mała sie urodzi.