Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W koncu ogarnęlismy ten bajzel w domu...niby nic, ale jak już sie powynosi meble i skręca nowe to robi się mega syf! Jutro tylko pouklam w szafkach.

Wszystkiego najlepszego Stasiu:Całus:

Andzia my uwielbiamy dziczyznę, mam resztki kiełbachy w zamrażarce, ale mięska pozazdroszczę :yes:

Magda biedny Misiek, może jak będziecie zostawiac go częściej to miną lęki.

Cafe fajny weekend za wami, hehe ja nie wyobrażam sobie normalnego spotkania ze szwagierką, chociaż może kiedys nas zaskocza. Zazwyczaj jest mega drętwo i naciagana rozmowa o niczym.

Anielinka ja robię polewę czekoladową do ciasta marchewkowego, widziaalm też z serkiem mascarpone.

Gosia ale praktyczne prezenty, ale zdradził Kubulec po co ta szafa i fotel?

Andzia o sińcach nic nie mów, ja wyglądam jak zombie.....w piątek pomagałam G., wieczorem popiliśmy i do 3-30 siedzieliśmy przed tv. W sobotę byłam U kolezanki na imieninach, no i też po bimberku wrócilam :lol: Jeszcze mnie głowa boli:lup: Jutro daję młodego do przedszkola, kaszle już sporadycznie a dobrze się czuje. I jutro o 9 mamy spotkanie radowych mam. Będziemy decydowac co do paczek włożymy i jak to zorganizujemy.

Anielinka G. ostatnio stwierdził, ze mam ADHD, zbyt wiele rzeczy chcialabym robić naraz. Więc to nie pierwszy mój wyczyn z pieczeniem w trakcie remontu. :lup::lup: Wczoraj robiłam pizzerinki, a dzisiaj piekę bułki z pieczarkami zamiast doprowadzić porządki do końca :lup::lup:

Anielinka biedna Amelka, pewnie ma wymieszane w głowie...jeżeli Ł. będzie ją odwiedzał raz w miesiącu to predzej czy później stanie się dla niej obcym człowiekiem...szkoda, że idiota tego nie rozumie. Zamiast próbowac coś robić, żeby Amelka przeszła jak najłatwiej przez ten cały bajzel, to on jeszcze utrudnia i niepotrzebnie jej mąci w główce...::(:

A do ciasta marchewkowego robie taka polewę:
120 g serka śmietankowego typu Philadelphia
3/4 szkl. cukru pudru
2 łyżki masła
cukier waniliowy
troszkę soku z cytryny

To zmiksować i polać ciasto.

Z barku laku można tez zrobić ze zwykłym lukrem

Magda pierwsze co pomyślałam o tyc naczynkach to własnie wysiłek. Często po nim pękają, szczególnie na oczach.
Mam nadzieje, ze ciśnienie troche skoczyło i spędziliście fajne popołudnie!!!

Co do Zyrtecu tojuż kiedyś o tym gadałyśmy:Oczko: N aulotce nie ma żadnej wzmianki o nadmiernym apetycie, w necie tez nic o tym nie znalazłam, łaknienie zwieksza na bank Ketotiffen. A laksom Zyrtecu nie podaje, ten apetyt mają po prostu po mamusi:lol:

andzia
Vercia super, że remont skończony, czekam z niecierpliwością na fotki:)
A o Twoim ADHD wiemy chyba wszystkie:lol:
Powiedz co z tymi śińcami? Robisz coś z tym?
Ja mam straszne i nie wiem czy to od zmęczenia, czy moze objaw jakiejś choroby? NIedosypiam od dawna, a sińce mam od kilku dni...

Andzia kiedyś babcia moja mowiła, ze jak z nerkami cos nie teges to są sińce......nie wiem ile w tym prawdy....ja myślę, ze od niewyspania.....kupiłam na allegro super rozświetlacz.....nie mam ich na co dzień, ale jak nie dośpię to mam.....i chyba każdy tak ma.....

veronica_20
andzia
Vercia super, że remont skończony, czekam z niecierpliwością na fotki:)
A o Twoim ADHD wiemy chyba wszystkie:lol:
Powiedz co z tymi śińcami? Robisz coś z tym?
Ja mam straszne i nie wiem czy to od zmęczenia, czy moze objaw jakiejś choroby? NIedosypiam od dawna, a sińce mam od kilku dni...

Andzia kiedyś babcia moja mowiła, ze jak z nerkami cos nie teges to są sińce......nie wiem ile w tym prawdy....ja myślę, ze od niewyspania.....kupiłam na allegro super rozświetlacz.....nie mam ich na co dzień, ale jak nie dośpię to mam.....i chyba każdy tak ma.....

No ja tez czytałam, ze to moze byc od nerek albo od wątroby...

andzia
veronica_20
Jutro postaram się zrobic fotki.
Wiecie co, mam na allegro adres internet, ale w danych do wysyłki mam swoją miejscowość. Wlaśnie babka napisała, ze dostała adres od allegro internet.....i teraz się martwię czy moje kosmetyki dojąa? Myslicie, ze ktoś jest takim idiota i wyśle na adres internet?

Nie kapuję:lup:

Andzia po prostu jak wyswietla sie mój przedmiot-stronka to jest internet, ale w uastawiniach allegro moje zakupy-dane do wysyłki mam swoją miejscowość.....

andzia
veronica_20
O matko, wlasnie pisala dziewczyna, ze nie jest pewna czy nie wpisala Internet.....ale skoro wysłała poleconym to do niej wroci, co?

tak nie do końca kapuje, na paczce wpisała adres internet???

Andzia napisała kod 56-200 internet....no dla mnie dziwne, ze nie zadzwoniła, bo każdy jełop by się pokapował co cie? Nie wyslałabym nikomu na adres internet......miała wyslac poleconym, więc do niej wróci, jeśli nie dotrze do mnie.....tak mi się wydaje...ale nadawała na poczcie i baba nie zwrocila jej uwagi? u nas zaraz pani z poczty zapytałaby się co to za adres....

veronica_20
andzia
veronica_20
O matko, wlasnie pisala dziewczyna, ze nie jest pewna czy nie wpisala Internet.....ale skoro wysłała poleconym to do niej wroci, co?

Andzia napisała kod 56-200 internet....no dla mnie dziwne, ze nie zadzwoniła, bo każdy jełop by się pokapował co cie? Nie wyslałabym nikomu na adres internet......miała wyslac poleconym, więc do niej wróci, jeśli nie dotrze do mnie.....tak mi się wydaje...ale nadawała na poczcie i baba nie zwrocila jej uwagi? u nas zaraz pani z poczty zapytałaby się co to za adres....

Ło matko, no raczej kazdy by się zorientował...
Nawet jak nie wysyłała poleconym, to na paczce piszesz adres zwrotny i na bank do niej wróci. Nawet gdyby nie wróciło to to już nie Twój problem...

hej
goscie juz poszli. bylo bardzo sympatycznie. Maja 2-letnia corke Ole. Taki zwyiol, ze szok. Mlodego 5 razy by sprzedala, ale na sam koniec super sie razem bawili, wozili nawzajem w pojemniku na zabawki itp.
Ale najlepszy byl dialog.

Ola: masz dla mnie pieniazki na zakupy?
Michał: nie mam
Ola: musze kupic chlebek i bluzeczke
Michał: no dobra, jutro pojde do pracy

Myslalam, ze sie posikamy ze smiechu. Siedzieli sami w pokoju i gadali. Niezla jest, co?
Moj mezol podrinkowal, ale wczesniej wszystko przygotowal, latal robic kawki, dzieciom kanapki, a ja tylka nie ruszalam :)

andzia ja nic zlego nie mialam na mysli o tym Zyrtecu. JAkos mi sie skojarzylo, ze dajesz laskom, a dopiero co rozmawialysmy o ich apetycie :)
Co tam . nawywijala?

Vercia Ty na bank masz ADHD! :)
A co do Internetu w adresie to bym padla ze smiechu jakby ktos wpisal. Przesada :sofunny:

Anielinka dzieki za info o tych pekajacych naczynkach. Dzisiaj rano strasznie wymiotowalam, wiec pewnie stad sie wziely!
Jak Amelka po spotkaniu z Ł.?

andzia
veronica_20
andzia

Ło matko, no raczej kazdy by się zorientował...
Nawet jak nie wysyłała poleconym, to na paczce piszesz adres zwrotny i na bank do niej wróci. Nawet gdyby nie wróciło to to już nie Twój problem...

Andzia w aukcji było list polecony...więc mnie to nie interesuje, jak nadała poleconym to wróci.

veronica_20
Magda widzę, ze spotkanie udane. Super! I męzol spisal się jak zawsze na medal:Całus:
Dialog mnie powalił:sofunny:

...laska naprawdę wysalła na adres internet.....wkurzę się jak to nie dojdzie do mnie....z durgiej strony myslicie, ze jak jest sam kod to poczta wyśle

Sorry, wiem, ze Tobie nie do smiechu, ale ja nie moge. Kuzwa, jak mozna wyslac paczke na adres .... Internet! JA pierdole :sofunny:
Jak jest kod prawidlowy to powinno dojsc, le beda mieli polewke na poczcie.