Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

JA podaje dziewcznom rowniez Nutramigen. Jak mialy ok. 6 tyg to tez im wyszlo straszne uczulenie na buzce i lekarz kazal dawac wlasnie nutramigen. powiedzial, ze nawet jesli to nie jest alergia, to bardzo dobrze podawac przez pierwsze miesiace wlasnie nutramigen. A uczulenie nie zeszlo, wiec moze to wcale nie skaza. Moje baby ulewaja strasznie. Praktycznie po kazdym jedzeniu, przez ta sa kilka razy dziennie do przebiorki. Przerabialam to juz ze Stasiem i wtedy zaden utwardzacz, nutricion ani mleko AR nie pomagalo, przeszlo samo gdy mial7-8 miesiecy, wiec w ogole sie tym nie przejmuje, tm bardziej, ze ladnie przybieraja na wadze. Problem by byl, gdyby nie przybieraly. To tyle, a sie rozpisalam.

A co do oilatum, to my tez uzywamy od poczatku, poza tym niczym ich nie smaruje. Kupilismy duza butle chyba za 80 zl i jeszcze ja mamy, wiec nie jest to jakis wielki wydatek. Ja daje pol nakretki do wanny.

Ale jestem wkurzona! Spakowałam małą i siebie, cały dzień zapieprzam jak dziki wół, żeby wszystko załatwić przed wyjazdem do rodziców a tu mężulek najpierw dzwoni z pracy, że moze jednak pojedziemy jutro a teraz zadzwonił, że padł mu akumulator i nie może go na żaden sposób uruchomić. Drugim samochodem nie możemy jechać bo jest na gaz i ten gaz zajmuje cały bagażnik więc nie zmieści nam się wózek. Masakra! Niby nie jego wina ale gdyby dbał o te samochody jak trzeba to nic by się nie stało! Pewnie znowu czegoś nie wyłączył!Najwyżej pojedziemy bez wózka:(

http://www.suwaczek.pl/cache/7dd702d99e.png
http://s2.pierwszezabki.pl/017/0174999f0.png?4853

Prosiaczek mam nadzieje, ze w koncu jakos wjechaliescie:)

A u mnie sluchajcie...spokoj!!! Dziewczynki spia od 22-giej, o 19.30 je wkapalsmy(dzisiaj siostra przyszla z pomoca), troche pomarudzil, ale w koncu usnely, a co najwazniejsze po raz pierwszy od nie pamietam kiedy bez kolek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wiem czy ten Sab Simplex zaczal dzialac, czy jakis przelom w ich zyciu nastapil, zreszta niewazne, grunt, ze spia:)

A m po prostu nie wiedzielism co ze soba zrobic. K. nadrobil wszstkie biurowe zaleglosci, ja posprzatalam kuchnie i lazienke, zrobilam pranko i zaraz lece pod prysznic.
Dobranoc

Cześć dziewczyny:)
Ja dzisiaj miałam zajęcia na uczelni... jak mam małego zostawiać to mi się serce kraje...a wogóle to ostatnio mam poczucie, że jakaś kiepska ze mnie matka... wydaje mi się że mały płacze ze mną najwięcej, nie umiem go uspokoić... ehhh może on nie wie że ja jego mama???

Powiedzcie mi, czy jak mam tabelke na kartoniku z mlekiem, to mam podawać tyle ile jest na jeden miesiąc, czy tyle co na dwa miesiące??

Wszystkiego najlepszego dla Marysi i Zosi:36_3_16:

ja tylko na chwilke....mowie szybkie dzien dobry i lece
zaczelismy na dobre remont....wczoraj caly dzien kursowalismy miedzy mieszkaniem a olkiem,ktory byl z moja mamuska a ja dojezdzalam na karmienie.....wieczorem padlam szybko ale za dlugo nie pospalam bo olek mial ciezki wieczor i ciezka noc....ehhhh...
teraz sniadanie i jedziemy malowac....
andzia buziaki dla dziewczynek....
zreszta buziaki od ciotki kingi dla wszystkich dzidzioli naszych kochanych
Allayiala zapraszamy do nas czesciej....czasem podczytuje was sierpniowy watek....u nas ruch nieco wiekszy wiec zagladaj jak tylko bedziesz mogla....poza tym u nas andzia to taka sierpnioweczko-wrzesnioweczka
no nic kobiety na pewno dzis i jutro pelne rece roboty bo K jest wiec chcemy wykorzystac
od wtorku powinno byc spokojniej
aaaaaaa na koniec musze sie pochwalic ze weszlam wreszcie w jedne z ulubionych jeansow....jejejje....opona oczywiscie jest ale nie tak juz duza-niby nic ale ucieszylam sie
jesczcze raz buziaczki i udanej niedzieli

cafe dzieki:) no wlasnie u nas jakos zamarlo troche, wiec podczytuje Was namietnie;)

Co do opony, to masakra, w zyciu nie mialam w talii tyle co mam teraz, juz czekam tylko zeby Toska troche podrosla i zebym mogla ja z kims zostawic to w te pedy lece na slike:/ teraz robie brzuszki w domu, ale to za wolno trwa:/ eh..
W bluzki sprzed ciazy sie nie mieszcze, ale nic dziwnego jak z 75 B wskczylam na 80 DD:/, w spodnie tez nie - jak ubylo mi w biodrach, to ta cholerna oponka w talii sprawia, ze sie ledwo dopinam, a ze blizna po cesarce troche jest nadwrazliwa, to nie da rady tak chodzic:/ wczoraj kupilam sobie w koncu spodnie biodrowki i bluzke i od razu sie lepiej poczulam;)

czesc laski:)
u mnie połog ju chyba się skonczył na dobre... hip ho[ huura!!! urcze Andzia czy ty stosujesz juz jakas antykoncepcje???? pytam bo chyba wybiore sie we wtorek do doktorka po jakies tabletki....wczoraj troche zaszalelismy z mezem ehhh... a teraz zaczynam sie schizować...
i jeszzce mały zrobil druga zielona smierdzaca kupe... Andzia po nutramigenie tez masz takie rewolucje???? czytalam w necie, że jak się robi na wodzie żywoec to tak mozxe być... ale samA NIE WIEM od czego taka kuuuuuupa!!

Witam:)
DZieci spia, wszystkie 3, normalnie zyc nie umierac:)
Dzis bez kolek, oby to byl juz ten nocny sen i nie zrobily nam juz dzis niespodzianki:)
A dzien zaczal nam sie pobudka STasia o 5.15 czasu nowego.
Ach...
Na szczescie pogoda ladna, wiec dluuuugi spacerek, a pozniej kawka z kolacja u moich rodzicow, obazarlam sie jak swinia, ale co tam.
U mnie opona tez masakra, w ogole jestem gruba i nie wiem kied to zrzuce, jak bede sie tak obzerac:(

Veronica ja tez mialam Cie ptac. U mnie po Nutramigenie kupy zielone i cuchnace na kilometr.
Ale pytalam o to lekarza i mowil, ze kupy beda takie zielono-szare.

A co do antykoncepcji, to ja biore tabletki Azalia dla matek karmiacych.
A ze juz nie karmie, to jak skonczy sie pudeleczko, wroce do moich Yasmin.

Cafe super, ze przeprowadzka coraz blizej. Na pewno jest kupe robot, ale taka praca to sama radosc, co?

Allayila
jak Tosia? U mnie chyba Sab przynosi efekty:)
I zapraszamy jak najczesciej:)

andzia u nas dzis w miare, ale czy sab przynosi efekty to musi tak pozostac...
Bo na razie jest tak ze pare dni jest OK, a potem apokalipsa...
Do tego Tosiak caly czas dostaje zelazo wiec to tez moze miec znaczenie dla bolow brzuszka.

No wlasnie ja tez powoli musze chyba isc do gina, mialam juz dawno na cytologie, ale chyba pojde jak bede miala w koncu okres zeby mi dali ajkies tabletki od razu. Bo rozumiem prze dopiero po okresie mozna w ciaze zajsc??